28. AUGUST  2001 Strana 3

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V dnesnom uponahlanom svete mnohi z nas maju malo casu na pohodlne nakupovanie. V obchodoch nam ponukaju rozny tovar, ktory je niekedy az privelmi drahy, a tak sa snazime vyberat predajne s co najlacnejsim sortimentom. Pri tomto vybere nam pomahaju aj rozne letaky, na ktorych su vypisane cenove ponuky a zlavy. Zaujimal nas preto nazor, ci obcania Brezna a okolia ich vyuzivaju.

anketovym mikrofonom


 

o zlavach v obchodoch

Marta Multanova, nezamestnana, Brezno:

- Ano, chodim nakupovat do obchodov, v ktorych maju letne akcie, vyuzivam tieto zlavy. Pochadzam z Halan, peso to mam do mesta dost daleko. Som nezamestnana, musime zit len z manzelovho platu a som velmi rada, ked ponukaju tovar o nieco lacnejsi ako bezne.

Magdalena Kvietkova, predavacka, Cierny Balog:

- Ak mam pravdu povedat, malokedy vyuzivam zlavy. Som zamestnana a ak nieco potrebujem, tak si kupim aj drahsi tovar. Viem o letnych ponukach, urcite pomozu mnohym ludom, ale hlavne tym, co maju cas chodit po obchodoch.

Marta Mundierova, dochodkyna, Brezno:

- Tieto zlavy velmi nevyuzivam, radsej si kupim drahsi tovar. Myslim si, ze vydrzi dlhsie ako lacny a potom nemusim kupovat stale nieco nove.

Peter Pobis, prislusnik Policie, Bravacova:

- Vela toho nekupujem, letne akcie vobec nevyuzivam. Ked idem do obchodu, pozriem sa hlavne po tovare, ktory potrebujem.

Marta Breckova, dochodkyna, Brezno:

- Samozrejme, ved som dochodkyna. Viete, kazdy si pomoze, ako mu najlepsie vyhovuje. Ked maju akcie v obchodoch, je to vyhodne. Vacsinou si pozriem letakove ponuky, ktore mame v schrankach a podla toho si vyberiem.

Neznama pani z Brezna:

- Viete, ja na velke nakupy chodim najradsej, ked mam na to viac casu. Hlavne pri vyberu odevu si davam velky pozor na kvalitu. Ked maju v obchodoch zlavy, myslim si, ze sa vzdy da nieco dobre vybrat. Je aj mnozstvo letakov, ktore nam pri vybere konkretneho tovaru urcite pomozu.

Anna Libicova, predavacka, Bravacovo:

- Vyuzivam zlavy, ak je nieco lacnejsie, tak si to kupim. Nemam zle skusenosti s takymto tovarom, vacsinou su to kvalitne veci.

Z. K., elektronavijacka, Pohronska Polhora:

- Zlavy vyuzivam, hlavne ked su akcie v potravinach nakupujem vo vacsom mnozstve. Letaky si rada prestudujem doma vo volnom case, ale nie vzdy si viem vybrat z cenovej ponuky. Najviac sa oplati nakupovat vo vacsich obchodoch, ale tie su bohuzial len v mestach. Ja byvam na dedine a cestovanie za lacnejsim tovarom by bolo pre mna privelmi drahe.

hcitpisu.jpg (8894 bytes)

Zdravotne postihnuti sutazili

V sobotu 18. augusta Okresna rada Slovenskeho zvazu zdravotne postihnutych v Brezne usporiadala III. rocnik okresnej sutaze zaujmovo-umeleckej tvorby zdravotne postihnutych v horehronskej obci Zavadka. Okrem zakladnych organizacii Breznianskeho okresu sa na nej zucastnili aj clenovia novej zakladnej organizacie z Tisovca, ktori ju zalozili 10. jula 2001, uz ako desiatu patriacu do OR SZZP Brezno.
Zdravotne postihnuti sutazili v kategoriach: solo spev deti zo ZO Dolna Lehota a Zavadka nad Hronom, solo spev dospeli, vystupenie spevackych suborov Lehotianka, Nadeje, Radost, hudobnici solisti, zvykoslovie zo Zavadky pod nazvom S pierkom. Nesutaznou kategoriou bola vytvarna tvorba - vysivky z Horehronia a z Tisovca, hackovane a palickovane prace ako aj drevorezba a vyrobky z dreva a textilu.
Tuto akciu by sme nemohli pripravit bez darcov, ktori nam poskytli prispevok na vecne dary pre sutaziacich. Za mile prijatie, nezistnu pomoc a poskytnutie spolocenskeho domu v Zavadke nad Hronom patri podakovanie panovi starostovi a pracovnikom obecneho uradu. Podakovanie patri aj vsetkym, ktori akymkolvek sposobom pomohli pri zrealizovani tohto podujatia. Vdaka vam priatelia.

Anna Husenicova,
predsedkyna OR SZZP v Brezne

"Sponzorsky pozdrav z Kanady

Vazeny pan Rakyta, clenovia Spevackeho zboru mesta Brezna!

S velkym zaujmom som si vypocul piesne na Vasej audiokazete, ktora je dokazom, ze tento spevacky zbor ma vysoku kvalitu a nie nahodou je uz pojmom v slovenskej spolocnosti a medzi milovnikmi hudobneho umenia. Radostne je konstatovanie, ze robite dobre meno mestu, regionu a slovenskej kulture. Tento Vas prikladny vztah k svojmu okoliu ste pekne dokazali ucinkovanim na beneficnom koncerte na zachranu Ciernohronskej zeleznice, ktora je raritou da sa povedat svetoveho rangu. Zelam Vam, aby ste svojimi jedinecnymi horehronskymi hlasmi rozsievali radost nielen na Horehroni, ale aj za hranicami regionu.
Pripajam sek na 100 kanadskych dolarov, dalsi krajan moj priatel pan Budinsky pridava 50 dolarov, pretoze Vasa kazeta sa mu tiez velmi paci. Este raz vela uspechov na podiach, ktore znamenaju svet!

Pavol Datko,
Ontario, Kanada

...

Vazeny pan Datko!

S potesenim sme prijali Vase vyjadrenie, ze sa Vam skladby nasho spevackeho zboru nahrate v studiu Slovenskeho rozhlasu na audiokazetu velmi pacili a ze kvitujete nasu iniciativu zorganizovat beneficny koncert spevackych zborov so zahranicnou ucastou na zachranu vzacnej kulturnej a technickej pamiatky Ciernohronskej zeleznicky. Tesi nas to o to viac, ze ste sa ako ciernobalocky rodak a "internetovy citatel" a prispievatel regionalnych novin Horehronie ozvali az z dalekej Kanady. Uprimne dakujeme za Vas a priatelov "sponzorsky" financny prispevok a tiez za velmi hodnotny dar vo forme panskych sak, ktore ste pre muzsku zlozku nasho spevackeho zboru v maji tohto roku doviezli lietadlom z Kanady. Vasa priazen vyjadrena tymto sposobom je tiez velkym povzbudenim do dalsej umeleckej cinnosti nasho kolektivu, ktory onedlho oslavi uz stvrtstorocie svojho vzniku.

Daniel Rakyta,
organizacny veduci a manazer
Spevackeho zboru mesta Brezna


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT