28. AUGUST  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V dobe od 19. do 20. augusta sa neznamy pachatel dopustil kradeze vlamanim do rekreacnej chaty v Jarabej, kde odcudzil rozne murarske a tesarske naradie. Firme z Hrinovej sposobil vacsiu skodu a kradezou motorovej kosacky majitelovi z Bratislavy vznikla strnasttisickorunova skoda. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Prislusnicky Ukrajiny 21. jula v Nemeckej neopravnene vykonavali predaj textilnych vyrobkov a ineho spotrebneho tovaru bez toho, aby mali na tento ucel povoleny pobyt na slovenskom uzemi. Cudzinkam prislusnici odboru hranicnej a cudzineckej policie PPZ Banska Bystrica az na tri roky zakazali vstupit na uzemie Slovenska.

...

Prislusnici Obvodneho oddelenia Policajneho zboru v Brezne zistili, ze 10. augusta v breznianskom bazare Kama P. R. z Brezna ukradol mobilny telefon zn. Sagem 919, ktory odpredal neznamej osobe v Banskej Bystrici za 2000 korun. Majitelovi M. K. tym sposobil skodu za 7000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V noci z 22. na 23. augusta sa neznamy pachatel vlamal do pohostinstva Komunal, kde z kancelarie veducej odcudzil 19 000 korun v hotovosti a z vinarne 2000 korun v kovovych minciach. Majitelovi D. M. kradezou vznikla skoda za 21 000 korun, na zariadeni nechal desattisickorunovu skodu.

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania Policajneho zboru v Brezne 23. augusta vzniesol obvinenie proti S. K. z Telgartu za trestny cin kradeze, ktorej sa dopustil toho isteho dna o tretej rano v Nemeckej. Vlamal sa do pohostinstva U Kohuta, odkial si odniesol cigarty roznych znaciek, financnu hotovost v drobnych minciach a kovovou tycou sa snazil vylomit hraci automat. Majitelovi K. M. sposobil skodu za 2300 korun.

...

Od piatej popoludni 19. augusta do pol jedenastej doobeda nasledujuceho dna mali nezelanu navstevu v rekreacnej chate c. 25 v Jarabej. Vlamal sa sem neznamy pachatel, ktory si so sebou odniesol motorovu pilu znacky Stihl, pokosovu pilu znacky Dewalt, elektricku okruznu pilu znacky Narex, uhlovu brusku, elektricke vrtacky, elektricky hoblik, elektricku vypilovacku, baterkovu vrtacku, murarske a tesarske naradie. Firme Fa Carolain Move Fashion Murinka z Hrinovej sposobil skodu za 106 000 korun a majitelovi chaty K. J. za 15 000 korun.

...

V nedelu 19. augusta sudca Okresneho sudu v Brezne vzal do vysetrovacej vazby 34-rocneho J. K. z Brezna, ktoreho obvinil z tresneho cinu ublizenia na zdravi. V piatok po 19. hodine v obyvacke rodinneho domu po predchadzajucej hadke napadol s 11,5 centimetra dlhou dykou svojho 59-rocneho otca. Pichol ho do hlavy, chrbta a pravej nohy. Pri utoku mu sposobil viacero bodnych a reznych ran, ktore si vyziadaju strnastdnovu dobu liecenia.

 

Co sa udialo v tyzdni od 17. do 24. augusta

Spomienky

V piatok 17. augusta ich privolali k dopravnej nehode v Hornej Lehote, kde sa zosmyklo osobne auto do priekopy. Toho isteho dna vznikol poziar pri zatevnych pracach v Ciernom Balogu - Dobroci. Ulet iskry z vyfuku zapricinil vznietenie vlecky. Poziar vcas uhasili a vacsie skody nevznikli. V sobotu obyvatelia Ulice 9. maja zbadali dym na balkone. Po prichode poziarnikov bolo zistene, ze od odhodeneho ohorku z cigarety zacali tliet stare handry na balkone. Druhy vikendovy den pomahali pri otvarani bytu na Ulici SLN rebrikom cez balkon. Majitelom zabuchol dvere prievan. Ten isty den pomahali odcerpat zatopeny suteren rodinneho domu v Ciernom Balogu - Dobroci. V utorok 23. augusta im hlasili poziar v objekte Brezno - Chamarova. Komusi prekazal dreveny pristresok, ktory si zhotovili deti v konaroch stromov. Poziar bol zlikvidovany vysokym prudom z CAS 25 Liaz.


154.jpg (4764 bytes) Rychla zachranna sluzba zaznamenala 33 vyjazdov, z toho 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, 7 k nahlym prihodam mozgu, 1 k nahlej prihode brucha, 6 k urazom, 12 k inym pripadom a dva prevozy do Banskej Bystrici.V sobotu 18. augusta osetrili v Helpe zraneneho sutaziaceho boxeristu. Druhy vikendovy tyzden po dopravnej kolizii osetrili 50-rocneho muza, ktory nedal prednost v krizovatke autobusu. V utorok 22. augusta vo vecernych hodinach poskytli pomoc starsiemu muzovi z Hronca, ktory po prevoze smrtelnemu zraneniu podlahol.

155.jpg (4763 bytes) Clenovia NAMK odtiahli styri vozidla, z Benusa do Brezna S 120 so zlomenou zadnou polosou, z Lopeja do Piesku hanarovanu S Favorit, z Dubovej do Lopeja Aviu s poskodenymi brzdami a zo Stiavnicky do Brezna S Feliciu. Technicku pomoc poskytli v troch pripadoch, v Lopeji pri oprave brzd Avie, v Brezne pri otvarani zabuchnutych klucov vo Forde eskord, v Brezne pri oprave spinacej skrinky S Felicie.

 
hs.jpg (5636 bytes) Na horach prevlada pekne slnecne pocasie. Su to vyborne podmienky pre priaznivcov turistiky a milovnikov prirody. Aj ked vrcholia pripravy na zaciatok noveho skolskeho roku ich pocet na horskych chodnikoch neklesa. Clenovia Horskej sluzby nezaznamenali ziaden uraz. Ukoncili opravu tycovania horskych hodnikov od Chopku po Kralicku.

 
Uzreli svetlo sveta image Peter Zajak z Pohronskej Polhory, Matus Strba z Hornej Lehoty, Nikola Bartosova z Michalovej, Timea Tyciakova z Michalovej, Nikola Kamzikova zo Sumiaca, Livia Kovacikova z Cierneho Balogu, Milan Kaleja zo Zavadky nad Hronom

 
Opustili nas_image Albin Gasperan (72) z Bravacova, Anna Lopusna (89) z Filipova, Amalia Zacharova (76) z Brezna, Augustin Goceliak (90) z Pohronskej Polhory, Anna Olsiakova (83) z Brezna, Jan Valach (86) z Brezna, Rufin Babiak (66) z Brezna, Zuzana Tegelova (37) z Brezna

Podakovania

Dakujeme rodine, priatelom, znamym a vsetkym, ktori prisli odprevadit na poslednej ceste

Rudolfa Vranskeho z Cierneho Balogu - Komova - Latiek.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori prisli dna 14. augusta odprevadit na poslednej ceste nasu drahu mamu, staru a prastaru mamu, sestru

Mariu Svantnerovu z Cierneho Balogu.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.

Dna 15. augusta uplynulo dvadsatsedem rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara a prastara mama

Helenka Krupova z Valaskej.

S laskou a uctou spominaju syn Jan s rodinou a dcera Zdenka s rodinou.

...

Zavrela si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusila, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohla dalej zit. Casto prichadzame k tvojmu hrobu, oci mame plne slz, smutok v srdci mame a s laskou a uctou na teba spominame.

Dna 25. augusta uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa milovana manzelka, mama, stara mama, dcera, svagrina a sestra

Bozena Babnicova z Brezna.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 25. augusta uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama, stara a prastara mama

Anna Luptakova z Bravacova.

S laskou a uctou spominaju synovia Stefan, Vlado, Dusan, Jaro, Jozo, dcera Valika s rodinami, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen. Len sviecu horiacu a krasnu kyticu na hrob ti mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat. Mal si nas rad a chcel si este zit, ale prisla ta chvila, ked musel si nas opustit.

Dna 27. augusta uplynul rok odvtedy, co nas opustil syn, brat, druh a svagor

Jan Bubeliny z Brezna.

S laskou spomina mama, sestry, druzka a svagor.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 29. augusta uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Ivan Frivaldsky z Brezna.

Spomina manzelka, dcera, zat a vnukovia Mirko a Romanko a ostatna rodina.

...

Dna 2. septembra uplynie dvadsatpat smutnych rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otec, stary otec a brat

Jan Donoval z Cierneho Balogu - Medvedova.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S uctou spominaju dcera Janka, syn Mirko s rodinou, sestry s rodinami.


Baran

Slnecne luce nabijaju vsetkych ludi novou energiou a najma optimizmom. Barani vsak maju osobitny a nenasitny akumulator. Nepustajte sa do sporov zo Strelcami.

Byk

Neodmietajte ponuknutu pomocnu ruku, ved vas k nicomu nezavazuje. Na druhej strane vsak nemali by ste byt nevdacni. Spolupraca vam prinesie radost a nove moznosti.

Blizenci

Nech rozhodujete o akychkolvek zalezitostiach, nezabudajte na hlas svojho srdca. Prestanete pochybovat o slovach niekoho, kto pre vas znamena obohatenie citoveho zivota.

Rak

Na trhu je siroky sortiment cerstvej zeleniny a ovocia. Sedujte pohyb cien a podla moznosti svojej penazenky zaradte vzdy nieco nove a najma zdrave na jedalny listok.

Lev

Mozu vas prekvapit a trapit nezmyselne klebety. Nestracajte nervy, aby sa intrigami nemohli na vas zabavat. Len povedzte, ze nikomu nezostanete nic dlzni.

Panna

Trapia vas pochybnosti a pocit neistoty, citite sa ako slobodomilovane zviera v pasci. V podstate vsak nemate pravdu, ste na tom vcelku dobre, az na financne otazky.

Vahy

Je spravne, ze chcete byt predvidavi, ste opatrni, ked ide o rizikove aktivity. Bez rizika sa vsak nedostanete dopredu. Ziskavajte nadalej informacie, skor uspejete.

Skorpion

Necakane sa vam objavi na ceste prekazka, s ktorou ste sa este nestretli a nemate s nou skusenosti. Rozhodne budete potrebovat pomoc, ale dobre zvazte, od koho.

Strelec

Ste stale plni energie, podnikavosti a vole prekonat akukolvek prekazku v zaujme uspechu. Jednostranna sustredenost na pracu vsak moze mat negativny dopad doma.

Kozorozec

Na jednej strane by ste sa mohli uchadzat o titul za hrdinske vykony, na druhej strane vsak nemozete ratat s podporou priatelov, lebo ste latku zodvihli prilis vysoko.

Vodnar

Prestante argumentovat frazami a recnicky pozovat, ked uz citite, ze nemate pravdu. Zbytocne zakryvate svoje slabosti, kazdy ich pozna. Viac dosiahnete, ked budete priami.

Ryby

Vase zalezitosti dnes ma na starosti planeta Uran, ktora bude pricinou viacerych zmien. Na okolie budete posobit rusivo, a preto sa lahko mozete dostat do konfliktov.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT