30. OKTOBER  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Niekedy od 20. do 23. oktobra neznamy pachatel na Diele v katastri Myta pod Dumbierom z oplotenia zakladnovej stanice firmy Globtel, a. s., ukradol patnast metrov stvorcovych ocelovych pozinkovanych mriezok. Skodu vycislili na 25 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V presne nezistenom case od 1. do 22. oktobra zo skladu prevadzky hmotaren v objekte Zeleziarni Podbrezova a. s. zmizlo 773 kilogramov hlinikovych tehal urcenych na spracovanie. Neznamy pachatel sposobil Zeleziarnam skodu bezmala za 53 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

V Pohorelej Za potokom 23. oktobra sarapatil zlodej. Vlamal sa do rodinneho domu G. I., odkial ukradol 20 000 korun a na zariadeni nechal skodu za 6000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Tri snezne dela Latemar M ukradol ktosi v noci z 23. na 24. oktobra pri lyziarskom vleku na Bucniku v katastri Polomky. Obecnemu uradu vznikla skoda za 3 000 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Na mieste zvanom Sova v katastri Jasenia niekedy od 20. do 24. oktobra vycinal pytliak. Upytliacenim 70 - 80-kilogramoveho medveda sposobil Lesnemu zavodu Slovenska Lupca skodu za 40 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pod ruskom noci z 23. na 24. oktobra sa neznamy pachatel vlamal do garaze v Ciernom Balogu, odkial ukradol modru Babetu 210/012. Majitelovi kradezou a poskodenim zariadenia sposobil skodu dovedna za 10 060 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Vecer 24. oktobra P. V. z Brezna oznamil, ze sa mu ktosi vlamal do pivnice, odkial si odniesol zavaraniny. Prislusnici OO PZ Brezno zistili, ze kradeze sa 19. oktobra o pol piatej popoludni dopustili J. M. a M. L. z Brezna.

Neprijemne prekvapenie cakalo 25. oktobra na majitela chaty v Mlynnej v katastri Myta pod Dumbierom, kde bol naposledy 4. oktobra. "Navstitivil" ho totiz zlodej, ktory ho obral o televizor a prutene kreslo, dovedna za 10 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O deviatej rano 25. oktobra L. B. z Helpy nasiel svojho otca mrtveho. Privolany lekar konstatoval smrt bez zavinenia inej osoby v dosledku pocetnych trznych ran a pomliazdenin v oblasti lavej spankovej a temennej casti hlavy. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

O jedenastej predpoludnim 26. oktobra M. S. oznamil, ze pri zemnych pracach v objekte Rudnych bani Vajskova nasli minometny granat pochadzajuci z II. svetovej vojny. Nalez zneskodnil pyrotechnik KR PZ B. Bystrica. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Na namesti v Brezne niekedy od 26. do 28. oktobra neznamy pachatel poskodil vo dvore odstavene nakladne auta Avia a Liaz S 706. Majitelovi M. D. zo Sumiaca sposobil skodu za 20 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Tesne pred pol osmou rano 23. oktobra maloleta K. V. zo Zavodia na zastavke SAD na Janosovke prechadzala cez cestu pomedzi dva odstavene autobusy, pricom narazila do zadneho kolesa osobneho auta VW Passat, ktore riadil K. J. z Cierneho Balogu. Zlomene predkolenie dievcatka si vyziada asi trojmesacne liecenie. Eviduje a preveruje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Na miestnej komunikacii v Helpe 23. oktobra o pol jedenastej predpoludnim Ch. T. za volantom Skody 100 nezvladol riadenie a celne narazil do odstavenej Skody Octavie. Unikajuceho vodica hliadka zastavila v Zavadke, kde ho podrobili dychovej skuske, ta bola pozitivna s vysledkom 2,57 promile alkoholu v dychu. Okrem toho Ch. T. nie je drzitelom vodicskeho preukazu. Na Octavii vznikla skoda za 27 000 korun a na Skode 100 za 5000 korun. Preveruje a eviduje OO PZ Pohorela.

Co sa udialo v tyzdni do 19. do 26. oktobra

Rozsiahly poziar, ktory vznikol vecer vo stvrtok 18. oktobra v Predajnej, odstranili az v piatok dopoludnia. Horiaci velkokapacitny sennik v priestoroch byvaleho statneho majetku hasili 6 C prudmi poziarnici z Brezna, Pohorelej, dobrovolnici z Predajnej a prislusnici zavodnych poziarnych utvarov v Dubovej a v Podbrezovej. Vo vecernych hodinach 1C prudom zlikvidovali poziar sena v Sumiaci. V utorok ich policia poziadala o pomoc pri vycisteni vozovky po dopravnej nehode na Baldovskom moste. Vo stvrtok v Certovici vytiahli pomocou navijaka na vozovku a na auto odtahovej sluzby nalozili havarovanu Skodu Feliciu. V tento den este absolvovali vyjazdy na Zeleznicnu ulicu v Brezne a do Helpy. V prvom pripade vysokym tlakom zlikvidovali poziar v budove na skladovanie polnohospodarskych pruduktov a v druhom 1 C prudom uhasili horiace suche listie a drevo v cintorine na Kostolnej ulici.

154.jpg (4764 bytes) Zachranari NAMK poskytli pomoc trom vodicom. V Krpacove otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce, opravili palivovu sustavu v Avii a v Skode 120 vymenili motor. Odtiahli Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou z Predajnej do Brezna, Volkswagen Passat s poskodenou prevodovkou z Brezna do Banskej Bystrice, Feliciu Kombi po dopravnej nehode z Certovice do Lopeja a z Podbrezovej do servisneho strediska Aviu s poskodenou palivovou sustavou. Upozornuju vodicov, aby v rusny den vo stvrtok, kedy si uctime pamiatku vsetkych svatych, jazdili opatrne.

155.jpg (4763 bytes) V rannych hodinach v utorok 23. oktobra hospitalizovali v breznianskej nemocnici so zlomeninou dolnej koncatiny 7-rocne dievcatko, ktore v Ciernom Balogu zrazilo osobne vozidlo. Dovedna vystartovali 26-krat, z toho 4-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 6-krat k mozgovym prihodam, 2-krat k urazom, 3-krat k brusnym prihodam, 10-krat k inym pripadom a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice.

hs.jpg (5636 bytes) Na horach prevladalo sychrave pocasie, ktore odradilo od potuliek mnohych turistov. Clenovia Horskej sluzby v tomto tyzdni skontrolovali tycovanie na hlavnom hrebeni, venovali sa udrzbe sluzobnych vozidiel a pripravam na zimnu sezonu. Dufaju, ze sa slniecko este umudri a v najblizsich dnoch prilaka navstevnikov vychutnavajucich jesen v prirode.

   
Uzreli svetlo sveta image


Veronika Puskova z Brezna, Matej Knizka z Banskej Bystrice, Paulina Pendziviaterova z Brezna, Viktoria Kralikova z Brezna, Andrej Rieciciar z Banskej Bystrice, Patrik Bartos z Valaskej, Romana Cernakova z Brezna, Samuel Baliak z Benusa, Matej Potancok z Valaskej, Diana Hanulova zo Sumiaca, Eliska Pancikova z Cierneho Balogu, Alexandra Vojtasova z Michalovej


Opustili nas_image


Maria Pisarova (95) z Telgartu, Maria Leitnerova (85) z Osrblia, Jan Majercik (39) z Polomky, Jozef Teslar (61) z Filipova, Michal Bartos (9) z Brezna, Pavel Lopusny (60) z Bravacova, Adela Cabanova (79) z Bravacova, Anna Bakova (73) z Valaskej, Frantisek Hruska (61) z Dolnej Lehoty, Lukas Bosela (62) z Helpy, Maria Horvathova (71) z Brezna-Rohoznej, Bozena Bencova (77) z Brezna, Viliam Pecovsky (71) z Cierneho Balogu

Podakovanie

 

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme 8. oktobra navzdy odprevadili na poslednej ceste po kratkej, ale nezdolatelnej chorobe nasho draheho manzela, otca, stareho otca, brata, svagra

Jozefa Daxnera z Brezna.

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym, priatelom, znamym a susedom, ktori prejavmi sustrasti a kvetinovymi darmi zmiernili nas velky zial.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 12. oktobra sme si pripomenuli osme vyrocie umrtia

Ivana Dolinskeho

S laskou spomina svagor Peter s rodinou.

...

Cas plynie, ale rana jatri, boli. Nieto takeho lieku, co ju zahoji.

Dna 16. oktobra uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustila

Elena Dolinska z Bacucha.

S laskou spomina brat Peter s rodinou.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 25. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil otec

Jan Molcan z Brezna.

Spomina dcera Viera, syn Jan a dcera Maria.

...

Odisiel, uz nie je medzi nami, ale zit bude v nasich srdciach navzdy.

Dna 27. oktobra sme si s bolestou v srdci pripomenuli druhe vyrocie smrti nasho draheho manzela, otca, deda a svokra

Jana Fritzmana z Brezna.

Dakujeme vsetkym, ktori si v tento den uctia jeho pamiatku.

So zialom spomina manzelka a deti s rodinami.

...

Len spomienky na pekne chvile davaju nam silu dalej zit - bez teba, ale ty si stale s nami.

Presli dva roky odvtedy, co nas bez rozlucky v den svojich patdesiatych dvoch narodenin opustil

Michal Odraska z Predajnej.

S laskou na teba spominame a vieme, ze raz sa znovu stretneme.

Vsetci, ktori ste ho poznali, venujte mu chvilu vo svojich spomienkach.

Manzelka a deti

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: ,,Draha mama zbohom."

Dna 1. novembra uplynie rok odvtedy, co nas opustila manzelka, mama, stara mama

Rozalia Kovacova zo Sihly.

S laskou a uctou spomina manzel, synovia a dcera s rodinami.



BARAN

Mate dobru intuiciu a vyrecnost, ale casto aj nedostatok sebakontroly. Usilujte sa co najlepsie vychadzat so vsetkymi ludmi. Mlcte o stave svojej penazenky pred nepovolanymi usami.

BYK

Mate mysel jasnejsiu nez kedykolvek predtym. Nebudte vsak prilis pysni a nevnucujte sa so svojimi nazormi. Poradte len vtedy, ked vas o to poziadaju. Vikend stravite s rodinou.

BLIZENCI

Tento tyzden sa pokusia vasi oponenti rozohrat hru, v ktorej nechybaju intrigy a nenavist. Vydrzte, aj keby vam bolo akokolvek tazko. Nie oni, ale vy dosiahnete moralny aj financny zisk.

RAK

Davajte pozor na zapaly hrdla a na tazke jedla. Vo vsetkom, do coho sa pustite, bude najlepsia zlata stredna cesta. Pekny lubostny vztah mozete nadviazat s osobou zo znamenia Leva.

LEV

Su ludia, ktori doslednost povazuju za puntickarstvo a nedoslednost za neskodnu benevolenciu. Ked chcete uspiet financne, nepristupte na ich nebezpecnu hru. V laske moze byt osudovym stretnutie s Rakom.

PANNA

So svojou poriadkumilovnostou neprehanajte najma tento tyzden. Netrapte svojich najblizsich poziadavkou, aby bolo vsetko na svojom mieste. Zdravie, lasku ani peniaze ohrozene nemate.

VAHY

Presnost je predpokladom dobrych vysledkov. Neprenechavajte vsak ani rozhodovanie a zodpovednost na inych, mohlo by sa vam to neprijemne vypomstit. Odolavajte sarmu Strelca.

SKORPION

Staviate na lasku? Mozno caka za rohom, ale musite sa snazit aj vy a nielen sa spoliehat na priaznive postavenie hviezd. V praci mate narok na pozastavenie. Ak vas nieco znervoznuje, vypustite to z hlavy.

STRELEC

Kazda malickost vas vyvedie z miery. Spamatajte sa, takto robite zivot neznesitelnym nielen sebe, ale aj druhym, na ktorych by vam malo zalezat. Potrebujete predovsetkym pokoj a stabilitu.

KOZOROZEC

Prestante sa lutovat, nepestujte v sebe pocity viny. Nezabudajte, ze kazda cesta k uspechu si vyzaduje vela obetavosti a driny. Pekny lubostny vztah mozete nadviazat s Vahami.

VODNAR

Vasa ustipacnost moze partnera dost znervoznovat. Nezahravajte sa s ohnom, nezabudajte, ze laska musi byt zodpovedna. V tychto jesennych dnoch mate sancu polepsit si financne.

RYBY

V praci ste nasadili prudke tempo, kolegom pripominate uragan. Pamatajte na relax a predovsetkym nezabudajte na svojich najblizsich, ktori potrebuju hlavne vasu lasku.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT