30. OKTOBER  2001 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Sipkarska liga

V piatok bolo v Dart clube na programe 7. kolo ligy muzov v elektronickych sipkach, ktore prinieslo hned niekolko prekvapeni. Vitazstvo si vybojoval v poslednych kolach dobre hrajuci Matus Hajduch, ktory si vo finale poradil s Evou Sitarcikovou az v styroch legoch. Pre Sitarcikovu to bolo uz druhe finale po sebe a ukazala, ze medzi muzmi jej nerobi problem presadit sa. Prijemnym spestrenim piatkajsieho turnaja bol Pista Gabor, ktory na turnaj do Dart clubu zavital po dvojrocnej prestavke a hned si dokazal vybojovat tretie miesto. Jeho komicke pocinanie v hre privadzalo do zufalstva vsetkych superov a dokazal porazit takych dobrych hracov ako su Palo Urda alebo Ivan Svantner. Dalsie kolo sa uskutocni v piatok 1. novembra o 19. hodine v Dart clube Brezno.
V nedelu pokracovala 8. kolom juniorska a stredoskolska liga. Medzi juniormi sa vo finale stretli Michal Sykora momentalny lider tabulky a Ivan Pavlovic. Michal potvrdil svoje veduce postavenie a sprehladom turnaj vyhral. Druhe miesto si vybojoval Ivan Pavlovic a treti skoncil Jaroslav Pancik. V stredoskolskej sutazi dominoval Palo Melicher, ktory vo finale zdolal Milana Majera. Body za tretie miesto si do rebricka pripise Miroslav Mucha.
V priebehu tyzdna pokracovala dalsim kolom Amaterska liga v elektronickych sipkach. V stredu sa uskutocnil turnaj vo Filipove, kde si vitazstvo vybojoval Peter Svoboda. Vo stvrtok pokracovala sutaz turnajom v hostinci Zapad, kde sa z vitazstva tesil Frantisek Sivko. V sobotu sa odohrali turnaje v pohostinstve Adamova v Pohorelej, kde si prvenstvo odniesol Jozef Hazak. Druhy sobotnajsi turnaj sa uskutocnil v obecnom pohostinstve v Bravacove, kde si body za prve miesto do tabulky pripise Michal Fararik z Gasparova. Novinkou bol turnaj v Michalovej v Pohostinstve u Tisovcika, pri peknej ucasti sa vo finale stretli Frantisek Kovacik a Mariana Cermakova. Premierove vitazstvo si z turnaja odniesol Fero Kovacik. Dalsie kolo sa v Michalovej uskutocni v nedelu 4. novembra o 19. hodine, ostatne turnaje odohraju podla harmonogramu.
V sobotu sa stal Dart club dejiskom 7. kola Stolno-futbalovej ligy, pri neucasti favoritov sutaze Kolaja a Lalika si prvenstvo vybojovali Robo Balog a Jozef Medved pred Palom Bodim a Martinom Bajzikom. Prijemnym prekvapenim bola dvojica Peter Fatun a Jozef Tschampa, ktori obsadili tretie miesto. Dalsie kolo Stolno-futbalovej ligy sa uskutocni v sobotu o 19. hodine v Dart clube. 

Cena Fenixu v dame

Tomas Jakocko (ZS Pionierska 4) pred Zdenkom Mirilovicom (SPS) v kategorii ziakov a Jozef Rysian pred Karolom Campom v kategorii dospelych zvitazili na Cene Fenixu - detskej organizacie - v dame, ktora sa uskutocnila v sobotu 27. oktobra. Predseda Uzemnej spravnej rady v Brezne Ivan Halama vyjadril presvedcenie, ze v buducnosti sa podujatie rozsiri aj mimo okresu. Prvi traja v kategoriach ziskali diplomy Fenixu a vitazi knizne odmeny venovane mestskym uradom.

P. Fasko za Etiopcanom

Clenovia bezeckeho klubu ZP Sport, a. s. Podbrezova sa v sobotu 27. oktobra zucastnili na medzinarodnom maratone (42 195 m) v Kromerizi v Ceskej republike. Tento maratonsky beh bol najtazsi zo vsetkych este v byvalom Ceskoslovensku. Narocnu kopcovitu clenitu trat s prevysenim 350 m, ktoru pretekari museli prekonat sestkrat, absolvovalo 67 bezcov z piatich statov. Podbrezovski bezci potvrdili vyborny vykon, zvlast Pavol Fasko, ked v absolutnom poradi skoncil za pretekarom z Etiopie na 2. mieste. Pochvalu si zasluhuje aj Ing. Miroslav Haninec, ktory obsadil 3. miesto.

V slagri lepsie Funny

Slagrom 4. kola mestskej ligy bol zapas muzstiev Funny Allianz a Zeleznic. Zapas mal dobru uroven, ale jednoznacny priebeh. Oslabeni zelezniciari nestacili na rozbehnute Fanny.

Vysledky 4. kola: West Extra - Torpedo 5:6, goly: Nagy, Severenyi, Malus, Krejci, Keller - Nepsinsky 3, I. Zeleny, F. Kliment, M. Kliment, ZK: Krejci - J. Zeleny, rozh. Daxner - Stefus. V dobrom stretnuti vybojovalo prve body lepsie Torpedo. Presadil sa strelec muzstva Nepsinsky, ktory zaznamenal hetrik. Funny Allianz - Zst ZSR 7:3, goly: Kovacik 2, Fasko, M. Turna, Pisoja, Kucerak, Makusa - Godal, M. Vrtal, R. Kucerak, ZK: Makusa - Medved, Kucerak, rozh. Stefus - Daxner. Oslabeni hostia nepodali taky vykon ako sa cakal a stratili prve body. Iskra - Kralova Taverna 6:11, goly: Sarvas 3, Budovec 3 - D. Klesken 5, Vais 3, Demeter 2, Zajak, ZK: Kucerak - 0, rozh. Belko - Stefus. Ani snazivy vykon domacich v druhom polcase nestacil na favorita. O vysledku sa rozhodlo uz v prvom polcase, ktory hostia vyhrali 0:5. Dukla - SKP 3:9, goly: T. Kovacik, D. Kovacik, Sulej - Skantar 3, Nepsinsky 2, Kubar 2, Nomilner, Hanzlovic, ZK: 0 - Skantar, rozh. Daxner - Belko. Vojaci nepodali taky vykon, aby to stacilo na policajtov. Policajti body este nestratili a stale sa drzia za Funny. Devils - Astra 6:9, goly: Harvanka 3, Pancik 2, Grlicky - Danis 5, Knazik 2, Hros, Melicher, ZK: Pancik, Lukac - Danis, rozh. Kupec - Stefus. Vo vyrovnanom zapase o vysledku rozhodla strelecka potencia hraca hosti Danisa, strelca piatich golov. Novacik vykonom nesklamal.

Tabulka po 4. kolach:

1. Funny Allianz
2. SKP
3. Kral. Taverna
4. Zst ZSR
5. Astra
6. Iskra
7. Dukla
8. Torpedo
9. Devils
10. West Extra
4 4 0 0 38:9 12
4 4 0 0 27:17 12
4 3 0 1 35:19 9
4     3 0 1 27:17 9
4 2 0 2 20:29 6
4 1 1 2 29:37 4
4 1 0 3 17:28 3
4 1 0 3 22:34 3
4 0 1 3 15:33 1
4 0 0 4 18:25 0

Strelci po 4. kolach: D. Klesken 12, Pisoja 10, I. Sarvas 9, M. Kliment 8, M. Danis 7, D. Kucerak 7.
Program 5. kola 2. novembra: 16.00 - Astra - Funny Allianz, 17.00 - SKP - Devils, 18.00 - Zst ZSR - Iskra, 19.00 - Kralova Taverna - West Extra, 20.00 - Torpedo - Dukla.

V. Daxnerova

 Slovensky cykloklub Dumbier pozyva na vylety

Po Breznianskych chotaroch
Nedela 4. novembra

Zraz o 10. hodine v Brezne na namesti (pri zvonici).
Trasa A, B: Brezno - Padlickovo - Rohozna - Korenova - Vrchdolinka - Chamarova - Lucky - Mazornikovo - Brezno (30 km/350 m - obtiaznost lahka).

Skalka
Nedela 11. novembra

Zraz o 10. hodine v Brezne na namesti (pri zvonici).
Trasa A, B: Brezno - Draksiar - Rury - Vykrivac - Lazna - Brezno (15 km/420 m - obtiaznost lahka).
Blizsie informacie na tel. c.: 6115394, 6176362. 

HK Brezno informuje

Vykonny vybor HK MSK VTJ Brezno chce touto formou postupne oboznamit sportovu verejnost s dianim v medzisezonnom obdobi a so stavom priprav na nastavajucu sezonu. V tomto duchu sa nieslo aj nedavne stretnutie clenov vyboru so zastupcami mesta Brezna, ktori na cele s primatorom Ing. V. Faskom prejavili zaujem o situaciu v hokejovom klube. V sirsich suvislostiach boli posudene perspektivy rozvoja sportu v meste a regione Horehronia, financna narocnost prevadzky Zimneho stadiona L. Horskeho, investicie do jeho technickeho zariadenia aj otazky podpory samotnej sportovej cinnosti HK Brezno. Zastupcovia HK s potesenim prijali prislub predstavitelov mesta, ako najvacsieho podporovatela breznianskeho hokeja, aj v nepriaznivej financnej situacii zabezpecit v nevyhnutnej miere prostriedky na priebeh sutazi v jednotlivych kategoriach. Vazime si to tym viac, ze z dalsich darcov aj napriek ostatnym sponzorskym aktivitam zostali pri dobrych zvykoch Zeleziarne Podbrezova a. s. a hrstka inych. Zastupcovia HK ocenili aj spolupracu s riaditelom MSK Mgr. T. Borosom.
Vyvoj v dalsich dnoch priniesol zmenu v tom, ze z vychodnej casti druholigovej sutaze muzov sa z povodne deviatich ucastnikov traja odhlasili, a tak supermi Brezna zostali L. Mikulas B, Kezmarok, Bardejov, Stropkov a Gelnica. Ako bude tato, na zaciatku vcelku perspektivne posobiaca sutaz, nakoniec vyzerat, sa ma rozhodnut v polovici novembra. Po letnej priprave nastupili muzi v septembri na ladovu plochu v B. Bystrici treningami tri razy v tyzdni. Muzstvo omladene o dalsich domacich odchovancov doplnili vojaci a po styroch pripravnych zapasoch sa staronovemu trenerovi Gerovi jasnejsie crtaju moznosti tohto muzstva.

Igor Havlicek

 Kam za futbalom

II. liga 13. kolo
3. novembra o 13.30

Humenne - Podbrezova

III. liga 14. kolo
4. novembra o 13.30

Dubova - Dolny Hricov (Kubacka - Spila, Urda - Balko)

III. LSD a LMD 14. kolo
4. novembra o 11.00 - 13.30

K. N. Mesto - Radvan B (9.00-11.00, Putra - Nosal, Masaryk - Repa), Krasno - Dubova (Hnilica - Mihalka, Skvarek - Kahan), Brezno - Filakovo (R. Kralik - Palusak, Rucka ml. - Melichercik), Istebne - Podbrezova (3.11. o 12.00-14.00, Sulgan - Coma, Ako - Mastis)

Dohravka
II. LSZJ a LMZJ

3. novembra o 10.00 - 12.00
Podbrezova B - Zavadka (Bravcok - Igor Rostar - Suchy)

Nosici v Taliansku

Styridsat ludi (20 muzov a 20 zien) sa v dnoch 19. - 21. oktobra v oblasti Talianskych Alp - Orbie (Passo Aprica) zucastnilo na pretekoch vysokohorskych nosicov. Nasi vysokotatranski a nizkotatranski nosici boli hostami talianskeho alpinistickeho klubu (CAI). Dovodom bola rozlucka jedneho z chatarov, ktory sa snazil v Taliansku obnovit tradiciu nosenia na miestach, kam uz vsetko prepravuju vrtulnikom alebo lanovkou.
Trasu s prevysenim 800 metrov a dlzkou 7 km do chaty Rifugio Taglia Ferri uspesne zvladli vsetci pretekari, muzi so 60-kilogramovym a zeny s 20-kilogramovym nakladom. Darilo sa najma nosicom z Nizkych Tatier.
Vysledky: muzi: 1. Milan Juros - Ciko (Kamenna chata Chopok), 2. Miki Knizka, 3. Edo Liptak - Kuro (obaja Vysoke Tatry), zeny: 1. Lenka Lackovicova (Chata M. R. Stefanika Dumbier), 2. Mirka Paliderova, 3. Anna Pazitna (obidve Kamenna chata Chopok).
Po navrate Milan Juros v mene kolektivu Kamennej chaty povedal: ,,Nasim talianskym priatelom vdacime za pohostinnost, s ktorou sme sa stretli a ktoru na Slovensku uz nenajdete. Za doladenie formy druzstva Kamennej chaty pod Chopkom (12 kusov - 5 chalanov, 7 dievcat) dakujeme vlekarom SKI Jasna - Nizke Tatry Juh. Je to smutne, ale je to tak."


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT