29. APRIL 1998 Strana 11

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

III. liga

22. kolo 25. a 26. aprila

Podbrezova - Istebne 1:0 (0:0), gol: Nikitin, rozh. Schneider, 400 div.

Podbrezova a Istebne potrebuju body ako sol. Jeden na udrzanie sestbodoveho naskoku na cele tabulky, druhy na zachranu. Uz v 1. minute zahrali domaci rohovy kop. Lopta vypadla brankarovi hosti z ruk, no nikto zo zeleziarov je nevedel dokopnut do siete. V 8. minute fauloval obranca hosti v sestnastke Gajdosika, ale pistalka hlavneho rozhodcu ostala nema. Istebne pocas prveho polcasu dobre branilo a vyrazalo do nebezpecenych protiutokov. V 45. minute po centri Pisoju Gajdosik z tazkej pozicie netrafil prazdnu branku hosti. Pri slabsej hre zeleziarov, ktori nedokazali na ihrisku realizovat taktiku urcenu trenerom Nemcom, skoncil prvy polcas 0:0. Druhy polcas zacala Podbrezova naporom. V 46. minute preloboval hostujuceho brankara Janko, ale lopta padla na brvno a odtial sa odrazila do autu. V 65. minute Bukovcom pretiahnuty rohovy kop vratil pred branu Pauk a Nikitin strelil hlavou vitazny gol Podbrezovej. V priemernom stretnuti zanechali hostia v Podbrezovej svojou hrou dobry dojem a domaci hraci maju po zapase o com premyslat.

Marian Hutka

Bytca - Dubova 2:0 (1:0), rozh. Kondek, 300 div.

Domaci nastupovali s obavami. Hostia predviedli dobry vykon, len koncovka im nevysla. Prilezitosti, ktore sa naskytnu v zapase na superovom ihrisku, treba vyuzit.

(pb)

 

 

 

IV. liga sk. Juh

18. kolo 26. aprila

Brezno - Filakovo 1:2 (0:1), goly: Caban - Csabor, Pauk, ZK: Felsö, Gallo, Csomor, rozh. Bobka, 350 div.

Brezno: Jurina - Kalnicky, Nomilner (od 75. minuty Molcan), Vaclavik, Gemzicky - Macula (od 46. minuty Kovacik), Botos, Beno - Skantar, Macko, Caban. Tak nestastny a smoliarsky zapas domaci neodohrali uz davno. Malo platna bola ich prevaha po cely zapas, patricne nasadenie, bojovnost, hra na polovicke supera, ked napokon hostia z troch utokov za cely zapas strelili dva goly. Boli momenty, ked na superovej polovici bolo 21 hracov a Jurina bol takmer bez prace. Uz v 3. minute vyskusal Skantar Riecana v brane hosti. V 18. minute Caban trafil peknu strelu hlavou tesne nad. V 20. minute prva pekna strela mierila od Galla na Jurinu. V 23. minute Vaclavikovu prudku strelu z 22. minuty Riecan zneskodnil. V 26. minute Nomilner zo 17 metrov napalil do brvna. V 27. minute Skantar pred branou netrafil dobre loptu a ta sklzla vedla brany. V 28. minute sa hostia vymanili zpod tlaku, prisiel rychly protiutok po lavej strane a Csabor kriznou strelou prekonal Jurinu. Bola to ladova sprcha pre domacich hracov i divakov. V 33. minute Gemzickeho krazna strela sla tesne vedla. V 34. minute Caban triafa hlavou zrd a vzapati Skantar zo skrumaze triafa tesne vedla. V 36. minute Skantarovu bombu Riecan vyraza. V 40. minute z trestneho kopu pred branou Macula loptu nezasiahol. V 49. minute Macko pred prazdnou branou z 3 metrov netrafil loptu. V 55. minute z pravej strany Skantar zacentroval a Caban hlavou usmernil do siete na 1:1. Od tohto momentu sa hralo len na polovicke supera, gol visel vo vzduchu, opakovali sa momenty z prveho pocasu, ale Caban, Macko, Skantar sa predbiehali v zahadzovani prilezitosti. Nemali obute golove kopacky a ani stastie pri zakoncovani akcii. V zavere zapasu po oslobodzujucom odkope obrany hosti sa k lopte dostal Pauk a ten prekonal bezmocneho Jurinu. Domaci v zufalom napore este kopali styri rohove kopy, ale ostali nevyuzite. Hostia prisli s umyslom ziskat bod a napokon im stastena nasypala tri body. V domacom muzstve chyba hrac, ktory by vedel pripravene golove prilezitosti zuzitkovat. Len samotna prevaha, utocenie, bojovnost a nasadenie su malo. Rohove kopy 16:1.

 

V. liga sk. C

22. kolo 25. a 26. aprila

Predajna - Cieny Balog 3:1 (0:1), goly: Klacan, Demeter st., Bartos - Belko, rozh. Majer, 250 div.

Uvod stretnutia vysiel lepsie hostom. V 5. minute sa ujali vedenia, cim zaskocili domacich. Predajna nehrala az do konca prveho polcasu dobre, v hre domacich bolo az privela nepresnosti a malo bojovnosti. Hostia boli v prvom polcase lepsim muzstvom. Do druheho polcasu akoby nastupilo ine muzstvo Predajnej, k bojovnosti postupne pridali domaci aj kvalitu a zapas otocili. Dali tri goly a este niekolkokrat hosti pridrzal ich brankar Kajaba. Vitazstvo domacich je vzhladom na priebeh celeho stretnutia zasluzene, treba pochvalit cele domace muzstvo hlavne za vykon v druhom polcase, zvlast vyzdvihnut strelcov domacich golov, medzi ktorymi vynikol domaci kapitan Juraj Demeter starsi.

Ing. Jan Bulla

Priechod - Valaska 1:1 (1:0), gol hosti: Sauer, rozh. Ziaran, 150 div.

V dolezitom stretnuti pre domacich, ktori bojuju o zachranu, hra mala priemernu uroven s mnozstvom osobnych subojov v medziach pripustnej tvrdosti. Vedenia sa ujali domaci v 30. minute strelou z 30 metrov, na ktoru inak spolahlivo chytajuci brankar Slovana neskoro zareagoval. V druhom polcase viacej z hry mali domaci hraci, ale obranu Slovana neprekvapili. Naopak Slovan do otvoreneho priestoru podnikol niekolko nebezpecnych utokov, z ktorych v 85. minute po uniku Kleskena a jeho prizemnom centre Sauer z hranice patky vyrovnal. Stretnutie sa skoncilo spravodlivou remizou.

Juraj Cibula

 

I. trieda

18. kolo 26. aprila

Bravacovo - Jakub 2:1 (0:1), goly za domacich: Radoc, P. Kochan, rozh. Bizon, 180 div.

V prijemnom pocasi a pred peknou divackou kulisou zacali domaci rozpacito a z letargie ich prebral az veduci gol hosti. No aj napriek zvysenemu usiliu a nastreleni brvna superovej brany odchadzali do satni s nepriaznivym vysledkom. Do druheho polcasu nastupili domaci ako vymeneni, pritlacili supera pred vlastnu branu a tomuto tlaku nedokazali hostia odolat. Utok za utokom sa valil na ich brankara, no prekonat ho dokazali len dvakrat. Ked hostia brankara uz neohrozili, vitazstvo napokon ostalo doma. Chlapcom z Bravacova patri podakovanie za nesmiernu bojovnost a chut "pobit sa" o vitazstvo. Znovu sa predsvedcili, ze aj ked im hra nejde podla predstav vernych fanusikov, stoji za to siahnut na dno svojich momentalnych sil a nesklamat ich doveru.

Jozef Sajgalik

Myto - Poniky 1:1 (1:0), gol za domacich: Engler, rozh. Polenkovic, 120 div.

S. Lupca - Helpa 5:1 (2:1), gol hosti: M. Durica, rozh. Kalina, 80 div.

Domaci boli pocas celeho zapasu lepsim a technickejsim muzstvom, ktore z pripravenych akcii vsietilo goly do rozhodenej obrany hosti. Hostia, vyuzivajuc rychle protiutoky, drzali krok so superom v prvom polcase, v druhom domaci vyuzili ponuknute prilezitosti na zvysenie skore.

Jozef Klimko

Podlavice - Osrblie 1:1 (0:0), gol hosti: Ridzon, rozh. Zeman, 150 div.

V slusne hranom stretnuti mali hostia loptu pod kontrolou. V prvom polcase si vypracovali viac golovych prilezitosti, ale nedokazali ich vyuzit. V druhom polcase sa hralo obojstranne, ale z prveho golu sa tesili hostia, ked 8 minut pred koncom strelili pekny gol. Ale v zavere zapasu rozhodca odpiskal priamy kop a domaci strelili vyrovnavajuci gol.

Emil Trnik

P. C. Balog - Vlkanova 3:2 (2:1), goly dom.: Necpal, Halka, D. Schön, rozh. Kvackaj, 220 div.

Pred peknou divackou kulisou sa hral od prvej do poslednej minuty zaujimavy zapas. Utoky sa striedali na obidvoch stranach, pritom vynikli brankari obidvoch muzstiev. Hostia sa predstavili ako dobre muzstvo a ujali sa aj v 3. minute vedenia. Domacim sa podarilo vyrovnat peknou strelou Necpala a do polcasu este pridal druhy gol Halka. Druhy polcas mali lepsi domaci, ked po peknej akcii dali treti gol Schönom. Potom sa uspokojili a zahodili dobre golove prilezitosti a ked hostia znizili, museli sa strachovat do poslednej minuty o vysledok. Bol to zaujimavy zapas.

Ivan Belko

L. Singer

II. trieda

14. kolo 26. aprila

Jasenie - Lucatin 3:0 (0:0), goly: Weisenbacher, Kovacik, Turna, ZK: Kovacik - I.Hruska, rozh. Melcer, 110 div.

Po nezazivnej hre v prvom polcase domaci v druhej casti zvysili aktivitu a zasluzene zvitazili. Hostia okrem jedinej golovej prilezitosti na zaciatku zapasu, ktoru zneskodnil brankar domaceho muzstva, neboli nebezpecni.

Milan Strecok

Riecka - Michalova 3:0 (1:0), rozh. Kadlec, 60 div.

Hostia opat doplatili na nemohucnost pri premienani prilezitosti.

Jaroslav Vojtas

Hiadel - Hronec 5:1 (2:0), gol hosti: Dusan Svantner, ZK: Danis, Puska, rozh. Polacek, 80 div.

Domaci sa hned od zaciatku pustili do supera s velkym elanom a aj napriek tomu, ze prve dve kola hostia hyrili dobrou povestou, domaci mali mensi respekt. Hostia ako celok sklamali, viazla im suhra, kombinacia, chybala plynulost, ich akcie domaci hravo likvidovali, ked nedokazali realizovat ani takticke pokyny trenera. Vysledok potom hovori za vsetko.

Jozef Zahurak

Balaze - D. Lehota 4:1 (0:1), gol za hosti: Kürty, rozh. Janciar, 100 div.

Hostia sa do konca prveho polcasu drzali dobre, viedli jednym golom. Zapas mal pomerne slusnu uroven, len v druhom polcase sa Dolnolehotanom uz nedarilo.

(mt)

 

L. Singer

III. trieda sk. B

12. kolo 25. a 26. aprila

P. Polhora - Sihla 5:0 (1:0), goly: Michalik (z 11 m), Nepsinsky, L. Krupa, Parasin, Tyciak, rozh. Krupa, 100 div.

Zasluzene vitazstvo domacich po zlepsenej hre v druhom polcase. Hostia napriek prehre mali niekolko prilezitosti, ktore im zmaril brankar Durina. Hosti taktiez podrzal brankar Sitarcik.

Lubomir Singer

Zavadka - Pohorela 0:2 (0:1), goly: Syc, Tlucik, CK hosti: Kalman, rozh. Skladany, 60 div.

Hraci odohrali stretnutie slabej urovne. Domaci laxnym pristupom sklamali svojich fanusikov. Hraci hosti sa prejavili neslusnym spravanim, castym nadavanim a urazkami rozhodcu, i ked niektore jeho verdikty vyvolali usmev na tvarach divakov.

Jozef Bartosik

Horna Lehota - Telgart 2:1 (1:1(, goly: Kostial, Floch - Cuban, rozh. Sico, 50 div.

Uvod zapasu patril domacim, ktori vsak golove prilezitosti nevyuzili. Po 20 minutach sa hra vyrovnala. Chybnym verdiktom rozhodcu pri autovom vhadzovani hostami pred brankou domacich sa lopta dostala na roh, z ktoreho hostia skorovali pri nepozornosti obrany. V druhom polcase sa utoky striedali na obidvoch stranach, ale brankara hosti domaci nemohli prekonat, az v zavere zapasu striedajuci hrac Floch prebral vitazstvo na stranu domacich.

Frantisek Sperka

Polomka - Nemecka 0:1 (0:0), gol hosti: Peter Srot, rozh. Ridzon, 60 div.

Do 30. minuty to bol vyrovnany zapas. Potom hostia prevzali iniciativu. V prvom polcase domaci kondicne nezvladli zapas a hostia v 90. minute dali rozhodujuci gol po priemernom zapase vyhrali 1:0 a mali z toho obrovsku radost, pretoze to bolo pre nich rozhodujuce vitazstvo.

Jaroslav Jagercik

L. Singer

III. liga st. dorast Brezno - Zvolen 3:2 (1:1), goly dom.: Muransky, Bician, Vrtal

II. liga ml. dorast N. Bana - Brezno 1:4

st. ziaci N. Bana - Brezno 1:1

IV. liga ziaci Podlavice - Brezno 8:0

I. trieda sk. C ziaci Polomka - Bravacovo 1:1


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT