10. JUN 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Horoskop

BARAN

Tento tyzden sa vam bude tahat velmi pomaly. Necitite sa vo svojej kozi. Pripravte sa na neprijemnu navstevu. Nekomplikujte si zivot novotami. Kracajte opatrne vychodenymi cestickami, budte trpezlivi a zbytocne nevyhadzujte peniaze.

BYK

Vas zmysel pre povinnosti by vam mohol hocikto zavidiet, hoci z prace velku radost nemate. Ani romanticke sklony nenarusia vas logicky pristup k pracovnym povinnostiam. Vdaka tomu zase dostanete pochvalu a u kolegov sa upevni vasa autorita.

BLIZENCI

Poplietli vas pochybnosti, ovladla vas neistota, premohol vas strach a postupne stracate podu pod nohami. Ale nie ste fatalisti, nebojte sa postavit proti osudu. Vasa rodina vyrazne pocituje vasu pasivitu. Porozmyslajte, ci sa nedaju zladit vase zaujmy a ulohy.

RAK

Nedostali ste to, co vam slubili, naopak dostali ste sa do pasce. Opat sa potvrdilo, ze nesmiete brat vsetko tak, ako vam naserviruju. Zase ste o kusok mudrejsi. Pri zastupovani spolupracovnikov popri huzevnatosti vam pomoze sebavedomie a sefova dovera.

LEV

Podarilo sa vam vyriesit cely rad problemov osobneho charakteru. Vasa choroba sa neda vyliecit ani bylinkami a toboz nie acylpyrinom. Ona sa totiz vola ziarlivost so vsetkymi moznymi nasledkami. Hladajte cestu dovery.

PANNA

Pokial ide o nove napady, ste nevycerpatelni, ale v realizacii nie vzdy mate stastie. Nevzdavajte sa, predsa nie je hanba urobit niekolko pokusov. Osobitne vas zaujimaju novinky v oblasti techniky a elektroniky. Zoznamte sa s novymi pocitacmi.

VAHY

Vase posledne rokovania priniesli ocakavany financny efekt. Bola to dobra investicia! Kedze mozete ratat s vacsou financnou sumou, naplanujte si surne nakupy. Sef vam odcestoval, mozete sa venovat svojim zalubam. Vybavte si osobne zalezitosti.

SKORPION

Mate mimoriadne dobru fyzicku i psychicku kondiciu, mozete si dovolit zrychlene tempo pri plneni povinnosti. Firma so zvucnym menom prejavi o vas vazny zaujem. Aj ked pocasie bude vrtosive, snazte sa kracat svojou vytycenou cestou za uspechmi.

STRELEC

Vyuzite ponuknutu prilezitost, ale respektujte financne moznosti navrhovatela. Na druhej strane nedajte sa vodit za nos. Uzavrite serioznu zmluvu. Ani starsie sluby nesmiete nechat zapadnut, ved mate znamych, ktori cakaju na realizaciu prislubov.

KOZOROZEC

Vnutorny nepokoj, ktory vas znepokojuje, mozete prekonat iba za pomoci preciznej pripravy na buduce ulohy. Ale svoje pocity neprenasajte na svojich najmilsich. Mate pravo pridelovat ulohy, starat sa o spravodlivu delbu prace, ale robte to s istym nadhladom.

VODNAR

Pre svoje specificke ulohy mate dost sil, ale sustavne zastupovanie kolegov vam sposobuje problemy. V oblasti citoveho zivota mate poriadny zmatok, hotovy galimatias. Tazko by niekto odhadol, ako to s vami dopadne. Vyuzite pomoc, ktoru ponukaju vasi priaznivci.

RYBY

Prestante neustale pochybovat o spolahlivosti svojich spolupracovnikov, nevyvolavajte s nimi hadky a polemiky. Nemyslite si, ze vas chcu zatiahnut do necistej hry. Opustite hlboke vody, vyplavajte vyssie. Inak by sa mohli niektore zalezitosti skomplikovat.

Co sa udialo v tyzdni od 28. maja do 4. juna

150

V Hroncianskej doline hasili 28. maja poziarnici kriky pri zeleznicnej trati. Pricinou ohna bola iskra alebo ohorok. V piatok z nezistenych pricin horel lesny porast na Certovici, cast Leniva. V nasledujuci den spalovanim po kalamite vznikol poziar v Hornej Lehote. Dymenie niekto ohlasil z Baniska, ale poziarnici po prichode na miesto nenasli po ohni ani stopy. Dva lesne poziare z dosial nezistenych pricin vznikli 3. juna. Prvy bol v Pohorelej, pri druhom horelo rubanisko v Telgarte, cast Puste pole.

154

Cestni zachranari mali styri vyjazdy s technikou. Dva boli 30. maja - popoludni v Podbrezovej S 120 presla do protismeru a narazila do operneho mura, hned potom v Piesku vodic so S 105 asi pocas jazdy zaspal a narazil do stromu. Pri oboch nehodach bola jedna osoba lahko zranena. V nedelu dve hodiny po polnoci S 105 po kolizii s niekolkymi vodiacimi stlpikmi skoncila v priekope, ale do prichodu zachranarov z miesta nehody usiel. Slovakisti z ciest odtiahli pat vozidiel a technicku pomoc poskytli dvanastkrat. Zlty anjel od minuleho tyzdna sluzby neposkytuje. Vozidla z celeho Slovenska su odstavene v stredisku Zachranneho systemu Slovakia v Bratislave.

155

Cyklisti sa vyrojili. Vidiet to i na useku medzi Podbrezovou a Breznom, kde mozno ktorukolvek hodinu, rannu ci nocnu, stretnut cyklistov, merajucich cestu do prace alebo z nej. Dost casto tu dochadza k padom a nasledne k urazom. Podobne pripady sa vsak stavaju aj inde. V Ciernom Balogu 28. maja predpoludnim spadol z bicykla 70-rocny ujo. Utrpel uraz hlavy a sanitka ho z Brezna previezla na vysetrenie do Banskej Bystrice. Pod 57-rocnou zenou z Osrblia sa 1. juna prelomila drevena podlaha na sope. Spadla o poschodie nizsie, udrela sa, ale vyviazla bez vaznejsich zlomenin. Statistika uplynuleho tyzdna vyzera takto: 8 vyjazdov k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k mozgovym, po jednom k brusnej a dychacej prihode, 4 k urazom, 2 k inym pripadom, 1 k umrtiu pred prichodm sanitky, 2 k neuspesnym resuscitaciam a 5-krat prevazali pacientov do B. Bystrice, dovedna to je 33 vyjazdov.

Uzreli svetlo sveta

Radoslav Belko z Osrblia, Tomas Gemzicky z Brezna, Lubomir Mutnan z Valaskej, Zuzana Fizolova z Polomky, Kristina Svantnerova z Brezna, Simon Husenica z Brezna, Ondrej Harvan z Valaskej, Veronika Kupcova z Cierneho Balogu, Lukas Harvan z Telgartu, Dominik Pustaj z Brezna.

Opustili nas

Jolana Harvanova (70) z Brezna, Frantiska Sagatova (63) z Jasenia, Jaroslav Vanak (50) z Brezna, Margita Harvanova (66) z Brezna, Jan Bardejovsky (78) z Osrblia, Julia Kvoriakova (86) zo Zavadky nad Hronom, Alzbeta Stupkova (83) z Telgartu, Pavel Vrbiar (75) z Telgartu, Maria Sykorkova (70) z Telgartu.

Podakovanie

Dvadsiateho tretieho maja sme sa rozlucili s nasim manzelom, otcom a starym otcom

Ferdinandom Jirmerom z Brezna.

Dakujeme za slova sustrasti a kvetinove dary.

Smutiaca rodina

Policajny servis

Pod ruskom noci 28. maja ktosi kradol v predajni Mix v Ciernom Balogu - Dobroci. Ukradol tu osusky, utierky, panske kosele, slipy, ponozky, tabakove vyrobky, kavu, alkohol a financnu hotovost. Skoda sposobena Horehronskemu spotrebnemu druzstvu Brezno cini 18 014 korun.

...

Nezelanu navstevu mali tu istu noc aj v bufete v Stvrti L. Novomeskeho v Brezne, kde chybaju cigarety, alkohol, zapalovace, cokolady, nealkoholicke napoje a financna hotovost. Firme Nova, spol. s r. o., Brezno zlodej sposobil skodu za 10 062 korun. Asi sa mu malilo a z pokladnice vyherneho hracieho automatu firmy Barbot, spol. s r. o., Brezno uchmatol este 8308 korun.

...

Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne 29. maja oznamila obcianka USA, S. S. R. z Colorada, ze o pol piatej na namesti v Brezne v blizkosti predajne zmrzliny stratila svoj cestovny pas c. 152647147. V pripade, ze ste ho nasli, odovzdajte ho v ktoromkolvek utvare policie.

...

Skodu Octaviu ev. c. MI-082AF tmavozelenej metalizy ukradli 30. maja (medzi 00.30 a 9.30) z Razusovej ulice v Brezne. Kradezou vznikla leasingovej spolocnosti Stofin Bratislava skoda za 560 000 korun. V aute sa nachadzal rybarsky prut, CD prehravac Philips a 8 CD platni, ktore boli majetkom A. H. z Michalovej (skoda za 34 500 korun). Tej istej noci spred chaty IPS v Bystrej zmizla biela Skoda 130 L SPZ BAR 39-62 s povinnou vybavou a autoradiom (skoda pre M. B. z Bratislavy cini asi 80 000 korun). Nasledujucej noci vycinal autickar na Podkorenovej, kde ukradol Fiat Regata TDS SX SPZ BBI 01-71 sedej metalizy. V aute bolo 15 audiokaziet, autoradio Blaupunkt, mobilny telefon Ericson, osvedcenie o technickom stave, obciansky a vodicsky preukaz, cim M. F. vznikla skoda za 124 000 jorun. Po autach a po pachateloch tychto kradezi vyhasili patranie.

...

O stvrtej rano 30. maja v Predajnej R. H. nedal prednost vozidlu iducemu po hlavnej ceste. P. S, v snahe vyhnut sa zrazke, zabrzdil, dostal smyk a narazil do obrubnika a zabradlia pri ceste (skoda asi 50 000 korun). Na aute vodica, ktory nehodu sposobil, nie je skoda.

...

Medzi 21.00 h 30. maja a 01.45 h 31. maja neznamy pachatel neopravnene uzival cudzie motorove vozidlo Skoda 120 L SPZ BBD 43-36. Auto, ktore bolo zaparkovane na Ulici Frana Krala v Brezne, ukradol, povozil sa a havaroval v Podbrezovej na Stiavnicke pri autobusovom nastupisti. Majitelovi I. E. sposobil skodu asi 10 000 korun.

...

O pol stvrtej rano 31. maja na parkovisku pred Sunny klubom v Lopeji vodic Skody Forman SPZ BBH 64-13, R. P. zo Stiavnicky, pri cuvani narazil do VW Golf ev. c. BR-963AB, ktory stal za nim. Nepozorneho vodica podrobili dychovej skuske, kde elektronicky merac ukazal 1,85 promile alkoholu v dychu. Vodici obisli bez zraneni, na autach je skoda asi 500 korun na Formane a asi 3000 korun na VW.

...

Kradez vlamanim do garaze na Cipkovom nabrezi v Brezne hlasili 2. juna. Chyba Skoda 120 L SPZ BBB 11-58 cervenej farby, tmavomodry horsky bicykel, rucna elektricka vrtacka so stojanom. Skoda sposobena J. L. dovedna cini 48 300 korun. Po vozidle a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

...

Pred novym zavodom v Podbrezovej na Stiavnicke sa 2. juna tesne po deviatej predpoludnim stala dopravna nehoda. M. L. z B. Bystrice pri odbocovani na miesto leziace mimo vozovky ohrozil za sebou iduce auto, ktore viedol J. S. zo Stiavnicky. Pri zrazke obidvaja vodici utrpeli len lahke zranenia, na autach je skoda 30 000 a 10 000 korun.

(mv)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT