17. JUN 1998 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Cestny beh Z okresu do okresu

Obecny urad v Pohronskej Polhore pozyva na XIII. rocnik cestneho behu Z okresu do okresu a majstrovstva okresu Brezno, ktory sa uskutocni v nedelu 28. juna. Pretekari vystartuju o 10. hodine spred obecneho uradu na trat dlhu desat kilometrov, z toho devat je po asfaltovej ceste a kilometer po polnej ceste. Pretekari su rozdeleni do kategorii: muzi od 18 do 40 rokov, muzi od 40 do 50 rokov, muzi od 50 do 60 rokov, muzi nad 60 rokov, zeny od 18 do 30 rokov, zeny nad 30 rokov. Pretekat budu i mladsi a starsi ziaci a ziacky na tratiach 1 a 2 km a ziaci materskych skol na 100 m (start je o 9.30 h). Prihlasit sa mozete aj pred pretekmi.

(ls)
Stretnutie sportovcov

V reprezentacnych priestoroch Hotelovej akademie v Brezne sa 11. juna uskutocnilo stretnutie osobnosti z oblasti sportu v ramci okresu Brezno s prednostom a niektorymi veducimi odborov okresneho uradu. K pritomnym sa prihovoril prednosta Okresneho uradu v Brezne Milan Vojtko, ktory ocenil cinnost a vyznamne uspechy sportovcov reprezentujucich nielen nas okres ale i Slovensku republiku.

Medzi sportovcami nechybali napriklad atleticky pretekar Martin Uram, automobilovy pretekar do vrchu Jozef Danis, skialpinista Miroslav Leitner, snowboardista Peter Saktor, futbalista Milan Michalik, kynolog Igor Podmanicky, trener prvoligoveho volejbaloveho druzstva Petrochema Dubova Alexander Gutor z Ukrajiny.

O tomto podujati nam hned po jeho skonceni reprezentacny trener druzstva zien v biatlone Juraj Sanitra povedal: "Je to vyborna vec, ze sa sportovci Breznianskeho okresu stretli. Aj ked je to prve podujatie tohto charakteru, neobycajne dobre na mna zaposobila celkova atmosfera i prostredie a najma neformalna diskusia s ostatnymi sportovcami, trenermi, funkcionarmi a vedenim okresneho uradu. Ukazalo sa, ze nas okres ma dobru sportovu zakladnu, ktoru treba dalej rozvijat hlavne v praci s mladezou. Pre mna a dievcata, ktore reprezentovali Slovensko a samozrejme i tento region Brezno - Osrblie, na poslednych Zimnych olympijskych hrach v Nagane, kde Sona Mihokova ziskala 4. miesto, bolo toto stretnutie o to prijemnejsie, no priznam sa, ze sme uz v Japonsku ocakavali odozvu z nasho regionu. Bohuzial, nikto si nespomenul a nezaslal nam ani male podakovanie, napriklad vo forme telegramu."

D. Rakyta

Futbaloviny

I ked obidve muzstva bojovali, zvitazil rozhodca.

...

V prestavke medzi polcasmi sa neraz rozhodne o vysledku.

...

Bolo to ozajstne muzstvo hviezd - pohasnutej slavy.

...

S obranou v zenskom futbale je to vselijake, lebo ziadna zena na svete nechce hrat poslednu.

...

Iba zena vie pri utoku na branku zistit, aky parfem pouziva superova obrana.

...

Brat hru na lahku vahu ma taku vahu, ktora muzstvo dokaze dostat az na dno tabulky!

...

Ak chceme srdce vlozit do hry, nesmieme ho nosit v nohaviciach...!

...

Hraci sa ocitli v ofsajde - klubova pokladnica ostala prazdna.

...

Box aj futbal maju nieco spolocne - nedas, dostanes!

...

Pocet hracov, zial, nezarucuje kader.

...

Bojovat o postup medzi smotanku je pekna slahacka.

...

Na valutoveho chlebodarcu si nijaky hrac neotvori chlebaren.

...

Trener je zodpovedny aj za to, ze su hraci nezodpovedni.

...

Pocas zapasu vladla v hladisku vzacna spontannost. Zivalo prazdnotou.

...

Najvacsiu neistotu druzstvo prejavilo v standardnych situaciach.

...

Bezzube utoky hosti mala na svedomi razantna domaca obrana.

...

Vysledok 0:0 zodpovedal financnym moznostiam obidvoch muzstiev.

...

Cely zapas hrali na jeden dotyk. Brankar supera sa ich zasluhou raz dotkol lopty.

Zozbieral: Jozef Pupis

Zurocili narocnu pripravu

V sobotu 6. juna sa konali v Tlmacoch Majstrovstva Banskobystrickeho a Nitrianskeho kraja v pretekoch turistickej zdatnosti pre rok 1998. Zucastnilo sa ich vyse 120 pretekarov. Okres Brezno reprezentovali hliadky zo ZS Pohorela, TJ Strojsmalt Pohorela a TJ Tatran Horna Lehota, ktore si ucast vybojovali na Majstrovstvach regionu Banska Bystrica, velmi dobre zorganizovanych TJ Strojsmalt Pohorela 30. maja.

Na peknych, ale narocnych tratiach veducich listnatymi lesmi podhoria Pohronskeho Inovca dokazali pretekari z nasho okresu podobne ako v minulych rokoch zurocit narocnu pripravu, o com svedci ich umiestnenie na poprednych miestach v jednotlivych kategoriach:

Najmladsi ziaci: 2. Peter Malik, Lukas Vezdur (Tatran H. Lehota), starsi ziaci: 1. Miroslav Pompura, Milan Skolnik (ZS Pohorela), 4. Martin Galik, Jozef Kanos (ZS Pohorela), starsie ziacky: 1. Jana Galisova, Lenka Tlucakova (ZS Pohorela), 2. Lucia Buvalova, Jana Refkova (ZS Pohorela), mladsi dorastenci: 3. Jan Zibrik, Martin Vojtko (Strojsmalt Pohorela), 4. Tomas Barancok, Jaroslav Frana (Strojsmalt Pohorela), starsi dorastenci: 3. Vladimir Potancok, Marian Danielic (Tatran H. Lehota), starsie dorastenky: 2. Iveta Kalmanova, Dana Putosova (Strojsmalt Pohorela), juniori: 3. Peter Floch (Tatran H. Lehota), 4. Milan Potancok (Tatran H. Lehota.

Hliadky, ktore sa umiestnili na prvych troch miestach, postupili na Majstrovstva Slovenska v pretekoch turistickej zdatnosti pre rok 1998, ktore sa uskutocnia 10. jula v Tatranskej Lomnici ako sucast 45. slovenskeho zrazu turistov a 29. stretnutia Turistickych oddielov mladeze.

Mgr. Maria Sulejova

Automobili do vrchu

Pod zastitou predsedu vlady Jozefa Kalmana a ministra dopravy, post a telekomunikacii Jana Jasovskeho sa v dnoch 20. - 21. juna uskutocni 5. rocnik medzinarodnych pretekov automobilov do vrchu PAV ´98 Brezno - Cierny Balog, ktore su zaroven majstrovstvami Slovenskej republiky. Zucastni sa ich vyse 40 pretekarov zo Slovenska, Ceskej republiky a Rakuska. Treningy a sutaze budu na statnej ceste Cierny Balog - Lom nad Rimavicou so startom vo Vydrovskej doline na trati v dlzke 6 550 m s prevysenim 375 m. Prva a druha jazda preteku bude 20. juna od 13.15 do 16.00 hodiny a 21. juna v tom istom case. Slavnostne vyhlasenie vysledkov stanovili na 17. hodinu. Horehronsky region bude reprezentovat Jozef Danis z Helpy, ktory vlani v skupine A - trieda do 2000 ccm obsadil druhe miesto a v celkovom hodnoteni skoncil na 10. mieste.

V ramci toho podujatia budu 21. juna o 15. hodine zrebovane i vstupenky o vecne ceny. Prvou cenou je poukaz na zahranicny zajazd do Chorvatska.

(Da Ra)

Dva tituly pre Lukaca

Nitra bola dejiskom Majstrovstiev SR v atletike v kategorii ziactva. V sobotu a nedelu 13. - 14. juna za nepriaznivych poveternostnych podmienok sa v dobrom svetle predstavili atleti AK Mostaren MsSK Brezno, ked ziskali spolu devat finalovych umiestneni. Mimoriadnu cenu maju dva tituly Lukaca v najkratsich sprintoch, ktore ho pasuju za najrychlejsieho sprintera na Slovensku v kategorii ziakov. Z vysledkov: 60 m 1. miesto Emil Lukac 7,41 s., 150 m 1. miesto Emil Lukac 18,09 s., 7-boj 2. miersto Eva Vengerova 3517 b., disk 3. miesto Eva Boselova 24,26 m, 800 m 5. miesto Anna Kohutova 2:29,78, 80 m pr. 5. miesto Julia Halkova 13,1 s., 60 m 6. miesto Julia Halkova 8,33 s.

M. Cernak

Sipkarska liga

Firma BARBOT SLOVAKIA a 1. Dart club Brezno usporiadali 12. juna v Dart clube v Brezne dalsie kolo ligy jednotlivcov muzov a zien. Prekvapila nizsia ucat zien. Napokon zvitazila veduca hracka Marika Medvedova, ktora vo finale porazila Evu Sitarcikovu, tretia skoncila Alena Skorvanekova, Marika Medvedova si upevnila prvenstvo aj v celkovom poradi a jasne vedie s poctom 370 bodov. Druha je Lubica Botkova (200), tretia Miriam Fararikova (170). Muzov nastupilo styridsat jeden. Znovu sa potvrdilo, ze spicka je natolko vyrovnana, ze rozhoduje momentalna forma hracov v uvedeny den. Suverenne zvitazil Milos Precuch zo Stiavnicky, ktory neprehral ani jeden zapas a vo finale porazil Miroslava Dolinskeho (majstra Gemera a Spisa). Treti skoncil Rasim Cupar, 4. Martin Fararik, 5. - 6. miesto Jozef Siman, Rado Dolinsky. V celkovom poradi sa znova prepracoval na 1. miesto Rasim Cupar, 2. Michal Tajbos, 3. Robert Mozer.

V priebehu celeho 24. tyzdna prebiehala i liga druzstiev. V prvom kole sa stretli nasledujuce dvojice s vysledkami: 1. DC I. - 1. DC II. 6:10, Italy Bar - Espresso 13:3, Florence - Hostinec P.Z.S. 5:11, Blaus Club - Metalik Team 10:6, HaPeBe I. - HaPeBe II. 9:7, Dynamo Texas - SKP Team nehrali.

Najblizsie kolo ligy jednotlivcov sa uskutocni v Dart clube 19. juna o 18. hodine. V tyzdni prebehnu i zapasy ligy druzstiev podla vyzrebovania.

(Ik)

Majstrovstva okresu v Nemeckej

V sobotu 13. juna v sportovej hale Zakladnej skoly v Nemeckej Klub karate Horehronia usporiadal Majstrovstva okresu Brezno mladeze v karate a v bojovych umeniach. V ziackej kategorii najlepsie vysledky dosiahli ziaci zo ZS Polomka, ktori tesne zvitazili pred ziakmi zo ZS Podbrezova a Nemecka. Najlepsi sportovy vykon, ktory bol odmeneny potleskom divakov v subornom cviceni kata a v sportovom zapase, podali pretekari Tomas Babiak, Michal Buda, Martin Skultety, Jozef Matus a v subonych cviceniach bojovych umeni, v kategorii dospelych zvitazil Vojtech Vlcek pred Stanislavom Kolostom a Mariannom Auxtom.

Vlastimil Bury

Maly futbal Brezno

Konecna tabulka jesen - jar 1997/1998

1. ZTS Brezno ............ 8 7 0 1 45:12 21

2. B. Balet ................... 8 6 1 1 37:22 19

3. Excalibur .................. 8 3 0 4 75:43 9

4. Arzenal .................... 8 1 2 5 26:27 5

5. Torpedo ................... 8 1 1 6 22:51 4

Futbalove muzstva Slza, Autoservis pre tri kontumacie boli vylucene zo sutaze.

Najlepsi strelci II. ligy: 15 golov - Klesken (B.Balet). 12 golov - Nepsinsky (Torpedo), 11 golov M. Vrtal (ZST), 10 golov Ml. Godal (ZST), Zachar (ZST), I. Zeleny (Torpedo), 9 golov M. Stugner (ZST), Kucerak, ml. (Arzenal), 8 golov Bartos (B. Balet). Michal Medved (Arzenal), 7 golov Bajzik, Gasperan (Excalibur), Brozman (B. Balet), Kovacik (Torpedo).

Muzstvo ZST Brezno postupuje do I. ligy MUMF Brezno. Muzstvo B. Balet zohra baraz s predposlednym muzstvom I. ligy.

...

Tabulka I. ligy

1. Sens 17 16 1 0 148:45 48

2. Funny Isu 17 16 1 0 124:49 48

3. Diago 17 10 1 6 100:65 31

4. Cosmos 18 7 2 9 63:87 23

5. Dukla 17 6 4 7 58:61 22

6. Funny Tango 16 6 2 8 66:93 20 (-1) b

7. Astra 18 6 2 10 66:98 20 (-2) B

8. SKP 17 5 2 10 49:74 17

9. Kamzik 17 4 2 11 53:84 14

10. AMA 18 1 1 16 57:128 4 (-3) b

Muzstvam, ktore nedodali rozhodcov, budu po skonceni ligy odratane body. Touto cestou ziadam, aby boli dodane zvysne zapisy do 18. juna.

SKP - Tango rozh. (Diago), Dukla - Diago rozh. (SKP), Tango - Kamzik (?).

Ak zapisy sa nedodaju, budu muzstvam odratane tri body.

Vajo

Horski cyklisti na Jamach

Vitazom 2. kola Slovenskeho pohara v paralelnom slalome horskych cyklistov sa v sobotu 13. juna v Brezne stal slovensky reprezentant Filip Cillik (3G Zamo RB Opava). Pri neucasti viacerych reprezentantov si v nepriaznivom pocasi pocinal suverene a nedal svojim superom prilezitost. Z domacich najlepsie na piatom mieste skoncil Juraj Vrbovsky z CK HB Brezno, na 12. mieste Adrian Orolin zo ZP Podbrezova a na 16. mieste Juraj Medved z CK HB Brezno.

(ta)

Snima: Peter Bercik


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT