1. JUL 1998 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Futbalova trieda vo Francuzsku

V dnoch 30. maja - 5. juna sa ziaci futbalovej triedy (5.D Zakladnej skoly Pionierska 4 v Brezne) pod vedenim svojho trenera Mgr. Jana Leitnera zucastnili futbaloveho turnaja vo francuzskom MEUDONE predmestie Pariza. 10 - 11 rocni chlapci hrali v kategorii 13 - rocnych, kde v skupine podlahli najprv anglickemu Rushmooru 1:6 a potom hrali s francuzskym Meudonom 2:2. V zapase o 5. miesto podlahli polskemu Cziechanovu 1:5. O zapase (piskal rozhodca tmavej pleti), v ktorom nasich chlapcov vsetci Poliaci prevysovali vzrastom viac ako o hlavu, podali vyborny vykon. Treneri Francuzov, Anglicanov, Nemcov, Izraelcanov zlozili nasmu trenerovi poklonu za predvedeny technicky a takticky vykon. Boli sme pozvani opat o rok a dufam, ze sme zanechali dobry dojem aj svojim vystupovanim. Chlapci mali nezabudnutelny zazitok z navstevy kluboveho obchodu Paris Saint Germain. Zajazdu sa zucastnili spolu so spoluziakmi z 5. - 7. rocnikov, ktori sa po prichode ubytovali v rodinach kamaratov. Hostitelia k nim boli mili a deti boli velmi spokojne. Pod dozorom riaditelky V. Chudikovej a uciteliek Anny Galikovej a Olgy Rosikovej sme absolvovali navstevu Eiffelovej veze, Rodinovho muzea, Lovvru a inych zaujimavych pamiatok. Absolvovali sme tiez krasny vylet lodou po Seine. Najvacsia vdaka patri nasim sprievodcom a spolocnikom Danielovi Compagnonovi a riaditelovi skoly Michelovi. Samozrejme tiez sponzorom tejto akcie, ktorymi boli pan Jarabak - Potraviny, pani Kokavcova - EKA moda, pani Vagadayova - Krcma pod branou, Grustav s. r. o., pani Dibdiakova - Kvety Valaska a Autoservis V. D. ktory nam dal do vybavy krasne dresy.

Ing. Roman Porhajas

Pridte do Hontianskych Nemiec!

* Sanca pre zeny a muzov sportoveho ducha 4. jula v Hontianskych Nemciach

* Nulty rocnik celoslovenskej sutaze v kopani jedenastok

* Krajske kolo o pohar starostu pre Banskobystricky kraj

Obec Hontianske Nemce, jej telovychovna jednota, Obecne noviny - tyzdennik miest a obci na Slovensku a Sport Cervenan pozyvaju vsetkych sportovcov i nesportovcov na Nulty rocnik celoslovenskej sutaze v kopani jedenastok ´98 v Banskobystrickom kraji. Akcia sa uskutocni 5. jula v Hontianskych Nemciach (okres Krupina) na miestnom futbalovom stadione. Sutaz sa zacina o 14. hodine, do sutaze sa mozno zapisovat uz od 12. hodiny. Vstupne na stadion je 10 korun (vstupenka zrebovatelna v tombole), startovne sutaziacich je 50 korun, ktore sa plati pri zapisnych stolikoch.

Predmetom sutazenia je kopanie jedenastok na futbalove branky podla platnych pravidiel futbalu za dozoru riadnych rozhodcov. Sutazit moze kazdy bez ohladu na vek a sportove aktivity, ak zaplati startovne. Kope sa v poradi, v akom sa kto prihlasil do sutaze. Zakladne pravidlo je: pokial sutaziaci dava goly - postupuje, ked neda gol, vypadava zo sutaze. Vitazi ten sutaziaci, ktory nezahodil ani jedinu jedenastku, ostatne poradie sa urci podla mnozstva premenenych jedenastok. Ak je pocet rovnaky, o poradi na prvych piatich miestach rozhodne rozostrel, na ostatnych mietach rozhoduje nizsie startovne cislo kopajuceho. S blizsimi pravidlami sa sutaziaci oboznamia na stadione pred sutazou. Najlepsi budu odmeneni desiatkami peknych cien, prva cena v muzskej kategorii ma hodnotu minimalne 10 tisic korun. Sucastou akcie je zaujimavy program a obcerstvenie v bufetoch priamo na stadione. Predpoklada sa, ze akcia sa skonci do 19. hodiny. Potom bude na stadione (pripadne v kulturnych priestoroch) diskoteka alebo ina zabava. Akcia sa kona za kazdeho pocasia (tzv. mokra alternativa).

Pridte si vyskusat svoje sportove sily alebo fandit svojim priatelom a znamym.

(bo)

Telesne postihnuti sutazili

V dnoch od 26. do 28. juna sa na Taloch pri hoteli ESPE uskutocnili Celoslovenske sportove hry telesne postihnutej mladeze. Zucastnilo sa ich 68 tazko telesne a lahsie postihnutych mladych ludi aj deti z celeho Slovenska od Bratislavy po Kosice. Napriek dazdu pocas hier kompletne sutazili vsetci. V hlavnej discipline - strelbe zo vzduchovky sutazili: tazko a lahsie postihnuti muzi, zeny, aj deti (od 8 do 15 rokov vyslovne pod dohladom rodicov). V trojboji - vrh gulou, hod granatom, hod ostepom sutazili tazsie a lahsie postihnuti muzi a zeny. Deti do 15 rokov hadzali kriketkou na ciel. V hode sipkami sutazili vsetci - tazsie, lahsie postihnuti muzi, zeny, deti. Sutazenia sa nemohli zucastnit rodicia, sponzori, organizatori a zdravi sprievodcovia.

V mene nasej zakladnej organizacie Zvazu telesne postihnutej mladeze v Banskej Bystrici dakujem touto formou vedeniu hotela ESPE na Taloch za poskytnute ubytovanie a priestory zadarmo pre vsetkych ucastnikov a sprievodcov v plnej kapacite uz druhy rok.

J. Filadelfiova, predsednicka Zakladneho clanku Zvazu telesne postihnutej mladeze v Banskej Bystrici

Sipkarska liga

Firma BARBOT SLOVAKIA a 1. Dart club Brezno dna 26. juna usporiadali turnaj jednotlivcov v kategorii muzi aj zeny v priestoroch Dart clubu. Trochu sa zvysila ucast zien, kde napokon zvitazila Katarina Medvedova. Druha skoncila J. Giertlova a tretia Marika Medvedova. Muzov sa zucastnilo na turnaji styridsatsest. Najlepsie si pocinal Jozef Siman, ktory vo finale porazil Jozefa Tschampu. Treti skoncil Michal Tajbos, 4. Marian Fararik, 5. - 6. Andrej Turna, Rasim Cupar.

Aj nadalej vedie Michal Tajbos pred Rasimom Cuparom, na tretie miesto sa uz prepracoval Jozef Siman.

Buduce kolo ligy jednotlivcov bude dna 3. jula o 18. hodine v Dart clube.

(lh)

Zaver vycvikoveho roka

Pocas uplynulych dvoch vikendov sutazili dobrovolni poziarnici okresu Brezno v sutazi previerky pripravenosti. Po skusenostiach z vlanajsieho roka okresny vybor - vycvikovy stab rozhodol, ze pre kvalitny priebeh sutaze bude lepsie rozdelit okresnu sutaz na dve casti - Dolehron v Nemeckej a Horehron v Zavadke nad Hronom.

Po absolvovani obidvoch kol okresny vybor - vycvikovy stab vyhodnotil poradie poziarnych druzstiev v ramci celeho okresu Brezno. V kategorii muzov sa v ramci okresu na prvom mieste umiestnili sutaziaci z Nemeckej casom 126 sekund. Druhi boli sutaziaci z Hronca I. casom 129 sekund. Treti skoncili poziarnici z Gasparova II. casom 132 sekund. Podakovanie za snahu a ucast v sutazi patri aj zenam z Hronca, Bravacova a Lomu nad Rimavicou, ktore casmi 151, 192 a 162 sekund dokazali, ze je na ne spolahnutie. Aj dorastenecke kolektivy predviedli svoju zrucnost.

Na zaver dakujeme usporiadatelskym organizaciam, obecnym uradom a sponzorom za ochotu, obetavost a pomoc pri organizovani podujati, ktore mali aj spolocensky charakter.

Pavol Zelencik,

okresny velitel


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT