16. SEPTEMBER 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Na parkovisku pri motoreste na Certovici na vrchole stupania v smere do Liptovskeho Mikulasa 4. septembra o tretej popoludni S. L. z Liptovskeho Hradku vybehol mimo vozovky a narazil do Skody Felicia s privesnym vozikom, ktoru tu zaparkoval S. S. z Liptovskej Kokavy. S. L. z miesta nehody usiel, coskoro ho vsak zadrzali v Liptovskom Hradku, kde dychova skuska ukazala 2,76 promile alkoholu . K zraneniu osob nedoslo, na Felicii je skoda asi za 5000 korun a na Mercedese asi za 50 000 korun.

...

V noci z 5. na 6. septembra spred chaty v Krpacove zmizol Renault 19, ev. c. BAR AB-690 (D), tmavomodrej metalizy. Po aute C. H. z Nemecka a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie. Skoda cini 500 000 korun.

...

Opel Astra, za volantom ktoreho sedela vodicka K. J. z Bratislavy, na mokrej vozovke v pravotocivej zakrute dostal smyk a ked pribrzdila, presla do protismeru, kde sa celne zrazila so Skodou Favorit 135, ktoru riadil J. R. z Banskej Bystrice. Nehoda sa stala 6. septembra desat minut po desiatej predpoludnim v Telgarte. Zraneniam sa nevyhla spolujazdkyna vodica Favorita E. R. z Banskej Bystrice (pomliazdenie hrudnika, vyvrtnutie krcnej chrbtice), s cim si polezi asi dva tyzdne. Na prvom aute je skoda asi za 45 000 korun, na tom druhom asi za 40 000 korun. Vodicke K. J. zadrzali vodicsky preukaz.

...

Nezelanu navstevu mali v predajni Music Shop Romana na breznianskom namesti, kde sarapatil zlodej niekedy medzi 5. az 7. septembrom. Ukradol hifivezu Onkio, zosilnovac Marantz, diskman Grundig, reproduktorove bedne, ciste videokazety, CD a MG nosice. Majitelovi P. M. z Brezna sposobil skodu za 352 000 korun.

...

Vodic Skody 706, J. N. zo Zavadky nad Hronom, jazdil 7. septembra o pol stvrtej popoludni v smere z Brezna do Polomky. Na mokrej vozovke v mierne pravotocivej zakrute dostal smyk, pravou stranou narazil do zvodidla, odkial ho odrazilo do protismeru,nasledne mimo vozovky do svahu, odkial sa auto prevratilo na vozovku. Pri nehode sa zranili jeho spolujazdkyne, jedna si polezi mesiac, druha dva tyzdne. Na aute je skoda asi za 50 000 korun a na zvodidle Okresnej spravy ciest Brezno asi 2000 korun.


...

Breznianski policajti zadrzali 18-rocneho D. V. z Liptovskeho Mikulasa, 16-rocneho P. D. z Brezna a 18-rocneho A. B. z Kosihoviec, ktori sa dopustili kradezi vlamanim do osobnych motorovych vozidiel. V noci 8. septembra za jeden a polhodiny v Brezne vykradli styri auta. Na Razusovej ulici z VAZu 2105 uchmatli autoradio, cim P. S. sposobili trojtisickorunovu skodu. Na Ulici MPCL vykradli VAZ 2101, patriaci V. J., kde nasli reproduktory a poskodili autoradio s prilusenstvom (skoda za 3300 korun). Okrem toho sa tu vlamali aj do Skody 100, kde ukradli autoradio (skoda pre P. K. 2600 korun). Na Ulici 9. maja neobisli VAZ 2105, z ktoreho majitelovi D. M. ukradli autoradio a dva reproduktory za 7500 korun.

...

Vykradacom aut priala aj noc na 8. septembra, kedy zo Skody Felicia na Sturovej ulici v Brezne zmizlo autoradio s prehravacom Blaupunkt RCP. Skodu sposobenu majitelovi A. V. odhadli na 8000 korun. Autoradio s prehravacom Blaupunkt neuslo ich pozornosti v Skode Felicii na Ulici 9. maja v Brezne, cim firme Jeka so sidlom v Brezne vznikla skoda za 8000 korun.

...

Do Farskeho uradu rimskokatolickej cirkvi v Helpe sa ktosi vlamal v noci zo 7. na 8. septembra. Z fary ukradol 2000 korun v drobnych minciach a plnoautomaticky fotoaparat za 9000 korun. Na zariadeni je skoda za dve stovky.

...

Medzi 6. a 9. septembrom ktosi kradol v kocikarni na Ulici CSA v Brezne. Majitela J. H. obral o horsky bicykel Author Illinois, svetlomodrej metalizy, v. c. HD 0306309 za 4500 korun. Bytovemu podniku Brezno poskodenim zariadenia sposobil styristokorunovu skodu.

...

O pol piatej rano 9. septembra sa za Benusom stala dopravna nehoda. Vodicovi H. K. z Dobsinej pri prechadzani lavotocivou zakrutou do jazdnej drahy Skody Octavia vbehla jelenica. K zraneniu osob nedoslo, ale zvieratu bola zrazka osudnou. Na aute je skoda asi za 50 000 korun.

(mv)

Co sa udialo v tyzdni od  3. septembra do 10. septembra

V piatok 4. septembra vecer zavolal niekto poziarnikom, ze v Zadnych Halnoch sa striela a je tam zranene dievca. Po prichode zistili, ze 9-rocne dievcatko ma poranenu hlavu, dalsie vysetrovanie viedla policia. V sobotu otvarali byt v Podbrezovej. Na mokrej vozovke v Bystrej dostalo 7. septembra nakladne auto smyk a prevratilo sa. Spolujazdkyna bola zranena. Poziarnici okrem ineho cistili vozovku a riadili dopravu. V tento den im niekto volal, ze hori v byte na Oktobrovej ulici vo Valaskej. Poziarnici po prichode na miesto zistili, ze ide o plany poplach. Ale pozor - na zaklade magnetofonovej nahravky tohto "vtipkara" odhalili a bude proti nemu vedene priestupkove konanie. Nie vzdy sa teda oplati zabavat na cudzi ucet. Skrat v trafostanici a nasledny ohen sposobili vypnutie dodavky elektrickej energie 8. septembra nadranom na sidlisku Mazornikovo.

Tento tyzden slovakisti so svojim zasahovym vozidlom vystartovali styrikrat. Po jednom raze boli pri dopravnej nehode v Telgarte a v Tisovci, dvakrat sa nehody stali na ceste smerom do Bystrej. Pricinou bolo neprisposobenie sposobu jazdy podmienkam vozovky - po dazdi. Technicku pomoc v stredisku Slovakie poskytli vodicom 17-krat, Zlty anjel zasahoval 5-krat. Z ciest odtiahli trinast vozidiel.

Z 26 vyjazdov, ktore mala sanitka RZP v tomto tyzdni, bolo 7 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k urazom, 2 k otravam (liekmi a alkoholom), jedenkrat osetrovali brusnu, gynekologicku a inu prihodu, jedenkrat boli pri resuscitacii neuspesni, troch pacientov previezli do Banskej Bystrice. Zaznamenali aj zneuzitie - hodinu a pol po polnoci 3. septembra ich volali do Valaskej, kde mala byt zena v bezvedomi, ale majitelka im sama otvorila a nic jej nebolo. Dievcatko zranene 4. septembra zasiahla nastastie len odrazena gulka a sposobila povrchove zranenie, ktore lekari osetrili v breznianskej nemocnici.

 

Natalia Svantnerova z Cierneho Balogu, Jakub Zemanovic z Hronca, Vladimira Babelova z Helpy, Daniel Horvath z Brezna, Martin Eremias z Valaskej, Michaela Harvanova z Brezna, Andrej Zelinko z Brezna, Terezia Pavlovska z Predajnej, Erik Nepsinsky z Cierneho Balogu, Lenka Sajkova z Pohronskej Polhory, Jozef Krutel z Brezna, Igor Podmanicky z Hronca, Alexander Bacusan z Brezna, Terezia Kovacova z Brezna, Martin Fizola z Pohronskej Polhory, Michaela Kalmanova z Helpy, Lenka Vojtasova z Michalovej.

Tomas Bucko (47) z Nemeckej, Otto Repka (60) z Brezna, Stefania Polakova (79) z Hornej Lehoty, Dezider Danis (72) z Hronca, Anna Bukovinova (86) z Brezna, Maria Mrazova (85) z Hornej Lehoty, Stefan Medved (76) z Bacucha, Terezia Svantnerova (67) z Brezna, Vendelin Lihan (77) z Polomky.

Spomienky

Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom, a teraz velmi chybas v nom.

h9837i.jpg (2126 bytes)Dna 11. septembra pri svatej omsi v Brezne sme si pripomenuli smutne stvrte vyrocie smrti manzela, otca, stareho otca Juliusa Kypeta z Hronca.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas, odisla si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

h9837j.jpg (2090 bytes)Dna 16. septembra uplynie rok, co nas navzdy opustila nasa milovana manzelka, dcera, nevesta, sestra a svagrina Valeria Poliakova rod. Baliakova z Bravacova.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

S uctou a laskou smutiaca rodina.

...

Zivota kniha zavrela sa, pisana srdcom, krvou zo zil. V pamati nasej ziarit bude, pamiatka jeho stale ziva.

h9837k.jpg (2169 bytes)Osemnasteho septembra uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil otec, stary otec, prastary otec Ludovit Pobis z Cierneho Balogu - Pusteho.

Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Smutiaca rodina

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, znamym a kolegom, ktori sa prisli rozlucit na poslednej ceste 3. septembra s

MUDr. Evou Prochazkovou.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

BARAN

Nie ste schopni spomalit. A vobec si neviete povedat stoj. Z tychto vasich slabosti sa v rodine vyvinie napatie, az nezhody. Budte doma tolerantnejsi. Nemate pravo pozadovat, aby vasi najblizsi vami stanovene, neraz nedomyslene, ulohy plnili s usmevom.

BYK

Pocas uplynuleho tyzdna ste dokazali vyriesit cely rad narocnych uloh, ktore v inych organizaciach robi tim odbornikov. Zasluzite si pokoj a odpocinok. Ak ste sa narodili v tretej dekade, mate nadej na stastne prezity vikend.

BLIZENCI

Jesenna nalada vam vnucuje filozoficke uvahy o otazkach zivota. Nuz, uvazujte, rozmyslajte, ale nezabudajte na naroky svojho tela a najma na svojich milych. Je sice znama pravda, ze v odpocinkovych dnoch uprednostnujete ticho a pokoj. Teraz urobite vynimku.

RAK

Niekto z okruhu znamych by vam rad oznamil nieco doverne. Najde sa prilezitost a vy pomozte najst sposob, ako by vam odovzdal cennu informaciu. So svojou rodinou a s priatelmi prezijete vzacne a dlhe chvile v prirode. Cakaju vas aj obchodne rozhovory.

LEV

Chcete mat vela a vsetko naraz. Lenze ked je niekto taky narocny, moze sa stat, ze nakoniec zostane na holine. Sustredte sa radsej na drobne, ciastkove uspechy. Obetujte svoje pohodlie, aby ste pomohli vybavit iste zalezitosti svojho priatela.

PANNA

V ramci delby prace a uloh mali by ste urobit zmenu. Vyzlecte svoju generalsku rovnosatu a oblecte si teplaky. Namiesto rozkazovania naucte sa plnit rozkazy. Dusevnu pohodu si lahko zabezpecite sportom alebo schodzkou s priatelmi.

VAHY

Najradsej by ste niekam odisli, aby vas nenasli doma. Predbehne vas vsak neohlasena navsteva. Po kratkej dobe sa spriatelite s necakanym programom. Vikend prinesie vyznamnu rodinnu udalost, zazitky ponuka aj laska.

SKORPION

Trapi vas jedna citliva zalezitost, ktoru by ste mohli uspesne uzavriet. Nelakajte sa zaciatocnickych tazkosti. Vyuzite svoje skusenosti a diplomaticky talent. Prislusnici vasej rodiny i ludia vo vasom okoli sa mozu tesit - prekvapite ich zvysenym pochopenim.

STRELEC

Neutekajte pred nedoriesenymi problemai. Co na tom, ze moze dojst k urazke vasho jemnocitu alebo ambicii. Aspon si hlbsie uvedomite svoju zavislost od okolia. Cez vikend vam dobre padne dlhsie si polezat a potom pozvite svojich najmilsich na prechadzku.

KOZOROZEC

Nikto vas nemoze nahovorit na vylet, na futbal, na gulasovu partiu. Ste zamestnani a trochu aj zaujati vlastnymi problemami. Ale potrebujete aj relax, odpocinok. Zaklopte na dvere, ktore pred vami doteraz zatvarali - dvere Stasteny. Kupte si zreb.

VODNAR

Ako vzdy, na prve miesto date zaujmy, problemy a zelania svojich najblizsich. Nezanedbavajte vsak ani seba. V rodinnej zhode je lahsie vsetko zharmonizovat. Venujte isty cas, aby ste sa zbavili zbytocnosti a dalsie obdobie vyuzite na prechadzky.

RYBY

Vas zivotny optimizmus sa vracia a spolu s nim aj tuzba po tvorbe. Rozhodnete sa dokoncit davnejsie rozrobenu pracu, ktora vam otvori branu k dalsim moznostiam. Vikend vyuzite na to, aby ste sa dostali opat do formy. Potrebujete odpocinok.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT