Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria  
ROCNIK 6 CISLO 37 16. SEPTEMBER 1998 4,50-Sk

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

V piatok v osrblianskom areali majstrovstva zacali uvodnymi rychlostnymi pretekmi muzov a zien. Uspesna pre nase farby bola sobota, kedy boli na programe stihacie preteky. Viac ako dvom tisickam divakov sa Martina Schwarzbacherova, teraz uz obyvatelka Osrblia, odvdacila prvou zlatou medailou zo svetoveho sampionatu. Tato stvornasobna majsterka Europy v letnom biatlone a strieborna zo stafety z vlanajsich MS v letnom biatlone sa vyznala: "Okolo seba som videla ludi, ktori mi pomahali, mojho manzela, mojich rodicov, rodinu z Oravy. Citila som tu radost medzi nimi. Tato medaila bude mat pre mna velku hodnotu. Islo o to, dokazat si aj v lete, ze viem bezat i strielat. Je to urcite dobre naladenie sa pred zimou. Je radost behat aj v lete." Radost z medaily mohli vychutnat aj ucastnici zaverecneho ceremonialu v podvecer na breznianskom namesti. Vitazom ceny odovzdali prezident IBU Anders Besseberg, predseda Slovenskeho zvazu biatlonu a riaditel pretekov Benjamin Leitner, predseda organizacneho vyboru a primator Brezna Vladimir Fasko. Bodku za programom, v ktorom sa predstavili mala dychova hudba Mostarenka a folklorny subor Priehyba, urobila spevacka Ingola.

Tuzbu slovenskych reprezentantiek po medaile sa podarilo naplnit aj v nedelu, kedy stafeta zien v konkurencii osmich krajin skoncila na velmi peknom druhom mieste. Tym stvorica slovenskych reprezentantiek obhajila vlanajsiu striebornu medailu zo sutaze stafiet z MS v Krakove. Podla slov reprezentacneho trenera Juraja Sanitru vsak nase dievcata siahali az na zlatu medailu, stratili ju po smole na tretom useku.

Tieto vyborne vysledky nasich biatlonistiek nech su uz dnes pozvankou na Svetovy pohar v zimnom biatlone, ktory sa v Osrbli uskutocni 15. - 20. decembra tohto roku.

...


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT