16. SEPTEMBER 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

V priestoroch rusnoveho depa v Brezne nasli 10. septembra o pol jedenastej predpoludnim obeseneho 68-rocneho J. H. z Brezna. Ohliadajuci lekar konstatoval smrt udusenim bez zavinenia inou osobou a nariadil zdravotno-bezpecnostnu pitvu.

 

Nezamestnany J. D. z Helpy sa v noci z 9. na 10. septembra vlamal do predajne potravin vo Valkovni. Kradezou alkoholickych napojov, potravin a cukroviniek sposobil Horehronskemu spotrebnemu druzstvu v Brezne skodu za 10 000 korun. Pachatela uz 11. septembra vypatrali pohorelski policajti.

...

Nezelaneho navstevnika mali nasledujucej noci aj v predajni potravin HSD Brezno v Ciernom Balogu, cast Sihla. V lupe dovedna za 31 538 korun boli alkoholicke napoje, cigarety, priemyselny tovar, pracie prasky, igelitove tasky, bonboniery a 3000 korun v drobnych minciach.

...

Na ceste v Hornej Lehote 11. septembra o pol stvrtej popoludni v dosledku nahleho uniku vzduchu zo zadnej pneumatiky havarovalo osobne auto, ktore viedol 41-rocny J. E. z Brezna. Dychova skuska ukazala 1,97 promile alkoholu, navyse J. E. nie je drzitelom vodicskeho preukazu.

...

Siesti neznami pachatelia 11. septembra o jedenastej vecer vnikli do rodinneho domu Romov v Ciernom Balogu. S palicami v rukach porozbijali okna, ciernobiely televizor a napadli obyvatelov domu. Polrocne liecenie si vyziada zlomene lave predkolenie J. B. a asi dva mesiace sa bude liecit O. B. zo zlomeniny laveho clenka. Skoda na zariadeni cini asi 5000 korun. Preverovanim nebol preukazany rasovy motiv.

...

Medzi 9. az 16. septembrom ktosi sarapatil v sklade materialno-technickeho zasobovania HSD Brezno v Zadnych Halnach. Kradezou rozlicneho naradia sposobil zlodej firme Crane, spol. s r. o., skodu za 35 175 korun.

....

Na Sturovej ulici v Brezne 14. septembra medzi deviatou a desiatou vecer ktosi ukradol volne zaparkovany nezamknuty motocykel Simson za 10 000 korun. Majitel J. N. motocykel nasiel 16. septembra vecer na Sturovej ulici.

Nepozornost M. A. z Revucej vyuzil neznamy pachatel, ktoremu stacilo patnast minut na to, aby jej zo stola ukradol mobilny telefon za 13 000 korun. Stalo sa to medzi druhou a stvrt na tri v noci 13. septembra v hoteli Partizan na Taloch.

...

Na zaklade rozhodnutia Okresneho sudu v Brezne z 11. septembra prislusnici Obvodneho oddelenia PZ Podbrezova a Odboru kriminalnej policie Okresneho riaditelstva PZ v Brezne vykonali v byte 26-rocneho J. R. v Brezne domovu prehliadku. Nasli unho dlhu strelnu zbran zn. Lankaster, dlhu strelnu zbran zn. Lefosch, puzdro zaveru, zaver s oznacenim Ceskoslovenska zbrojovka Brno, hlaven z dlhej strelnej zbrane a podomacky zhotovenu signalnu pistol. Zbrane, ktore mal v ilegalnej drzbe, zaslali na expertizne skumanie. Vysledok rozhodne, ci bude trestne stihany pre trestny cin nedovoleneho ozbrojovania.

...

Pod ruskom noci 13. septembra sa ktosi vlamal do budovy vyrobneho druzstva Vzor Zvolen, prevadzka Brezno, na Razusovej ulici. Ukradol kovovu skrinu, v ktorej bolo 1069 stravnych listkov a penazna hotovost 40 298 korun. Z dielne ukradol 500 korun a strnast sustiakovych bund. Skodu odhadli dovedna na bezmala 107 000 korun.

...

Smerom z Bystrej do Piesku 13. septembra o desiatej predpoludnim prechadzal J. V. zo Smizian na Skode 105 L. Ohrozilo ho presne nezistene vozidlo Audi tmavej farby, dostal smyk a celne sa zrazil s oprotiiducou Skodou Favorit, ktoru viedol P. CH. z Banskej Bystrice. K zraneniu nastastie nedoslo, odniesli si to len auta, Skoda 105 asi s 30 000-korunovou skolou a Favorit so skodou asi za 50 000 korun.

...

Na ceste smerom z Bystrej do Podbrezovej 13. septembra o 15. hodine havarovala Skoda 105 L, za volantom ktorej sedela G. S. z Brezna. Presla do protismeru, kde narazila do zvodidla. Vodicka sa spravala agresivne a odmietla sa podrobit dychovej skuske. Vyviazla bez zranenia, ale so zadrzanim vodicskeho preukazu.

...

Chodec M. H. 15. septembra na Razusovej ulici v Brezne v bezprostrednej blizkosti z pravej strany vosiel do jazdnej drahy dodavkoveho vozidla zn. Toyota, ktoru viedol P. N. Chodec pri nehode utrpel zlomeninu prsta pravej ruky a trznu ranu na hlave s dobou liecenia asi dva mesiace. Na aute je skoda asi za 2000 korun.

 

 

Co sa udialo v tyzdni od  3. septembra do 10. septembra

 

Prvykrat zasahovali poziarnici v piatok 11. septembra v Jaseni, kde sa dymilo v aute. Islo o zhoreny vysokonapatovy kabel, ktory vymenili a auto pokracovalo v ceste. V sobotu na mokrej vozovle v Medvedove auto dostalo smyk a zbehlo dolu svahom. Pomocou Tatry 815 ho vytiahli. V nedelu rano na Ulici CSA voda z prasknuteho vodovodneho potrubia vytapala spodny byt. Poziarnici uzavreli hlavny uzaver a oznamili to havarijnej sluzbe bytoveho podniku. Vecer dostal v Bystrej smyk Volkswagen Vento a prevratil sa cez strechu . Jedna osoba bola zranena. V stredu 16. septembra opat v Bystrej vytiahli pomocou Tatry 815 z priekopy Mercedes. Bez techniky vytlacili na cestu Wartburg, ktory po smyku ostal zadnou castou v priekope vo Vajskovej. Medzitym otvorili zabuchnute dvere bytu na Razusovej ulici v Brezne.

 

Nepriaznive pocasie sposobilo, ze slovakisti mali az desat vyjazdov. Prve styri boli 13. septembra do Pohronskej Polhory, Piesku a dvakrat do Bystrej, 14. septembra do Vydrova, 16. septembra opat dvakrat do Bystrej, na Mazornikovo, do Vydrova a Vajskovej. Boli to nehody bez zranenia alebo s mensimi zraneniami, ked auta po smyku na mokrej vozovke skoncili v priekope. Vacsinou si to odniesli plechy na autach. Technicku pomoc vo svojom stredisku poskytli cestni zachranari trinastkrat, Zlty anjel na cestach styrikrat, z ciest odtahovali automobily trinastkrat.

 

Dazdive pocasie a mokra vozovka boli jednou z pricin dopravnych nehod, napriklad 13. septembra vecer skoncila nehoda v Piesku s lahsimi zraneniami, 16. septembra s poranenim hlavy. Druhou pricinou bola zmena dopravnych predpisov v suvislosti s otvorenim Baldovskeho mosta - nehoda na krizovatke Svermovej a Razusovej ulice 16. septembra, kde spolujazdkyna mala narazeny hrudnik. Najviac, az 10, z 27 vyjazdov sanitky RZP, bolo k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k urazom, 4 k mozgovym prihodam, 3 k inym, po jednom vyjazde ku gynekologickej a oblickovej prihode, jeden pacient zomrel pred prichodom sanitky, dvoch previezli na CT vysetrenie do B. Bystrice.


Zdenka Pokosova z Valkovne, Martin Piliar z Brezna, Kristian Fodrek z Podbrezovej, Marcel Bulko z Nemeckej, Eleonora Stajerova z Polomky, Matus Bodnar z Brezna, Jakub Goroly z Brezna, Lukas Cabaj z Brezna, Filip Gura z Polomky, Miroslav Bartos z Brezna, Dusan Cibula z Pohronskej Polhory, Patricia Bukovska z Brezna, Marianna Veverkova z Michalovej, Karin Majercikova z Polomky, Patrik Barancok zo Zavadky nad Hronom, Miroslava Sucha z Pohorelej, Viktoria Giertlova z Cierneho Balogu

 

Jan Kovacik (74) z Brezna, Julius Novacek (67) z Brezna, Zdenka Reisova (60) z Podbrezovej, Hilda Demkova (57) z Nemeckej, Jan Dekret (57) z Brezna, Jan Hladaj (68) z Brezna, Margita Banikova (80) z Valaskej, Jozef Poliak (68) zo Zavadky nad Hronom, Rudolf Kupec (77) z Cierneho Balogu - Janosovky

 

Spomienky

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dvadsiateho septembra uplynulo osem rokov od smrti milovaneho manzela, otca stareho otca

h9838g.jpg (2106 bytes)Jozefa Bartosa z Brezna.

Spominaju manzelka, syn, dve dcery s rodinou a vnucata

                                   ........

Uz navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co teba milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

h9838h.jpg (1930 bytes)Dna 24. septembra uplynu dva roky odvtedy, co nas nahle opustil manzel, otec, stary otec Ing. Dezider Gulovic

Dakujeme vsetkym, ktori mu v tychto dnoch venuju tichu spomienku.

Manzelka, deti s rodinami a cela smutiaca rodina

Podakovania

Dakujeme zdravotnemu personalu oddelenia ARO v Brezne pod vedenim primarky MUDr. Longauerovej za prikladnu starostlivost a opateru nasho manzela, otca a stareho otca
Dezidera Danisa, ktory piateho septembra po tazkej chorobe nas navzdy opustil.
Zaroven dakujeme vsetkym, ktori osmeho septembra sa prisli rozlucit na poslednej ceste, za ich prejavy sustrasti a kvetinove dary.


Smutiaca rodina
                            

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori odprevadili na poslednej ceste
Jana Dekreta z Brezna.
Dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti. Zaroven chceme podakovat MUDr. Pepichovi, primarke ARO MUDr. Longauerovej a celemu personalu ARO.

 
Smutiaca rodina

 

BARAN

Dostanete neprijemnu spravu. Nezufajte vsak, coskoro sa ukaze, ze ide o nedorozumenie. Najlepsie urobite, ak dolezite rozhodnutia odlozite na vhodnejsi cas. V pondelok sa mozete chvastat svojimi vikendovymi uspechmi. Majte pochopenie pre slabsich.

BYK

Mate toho dost na krku, ale aj na srdci. Vyplyva to z toho, ze popri praci a laske jestvuju na svete aj podlosti a uklady. Presvedcite sa o tom, ze zivot je tvrdy boj. Aj partner prednesie nove poziadavky, aj v praci dostanete nove ulohy. Vsetko vsak splnite.

 

BLIZENCI

Pozerate sa sustredene do svojich zaznamov a roznych listin, vase myslienky sa vsak casto odputaju od reality. Pred vasimi ocami sa stale objavuje jedna mila tvar. Sustredte svoju pozornost najma na terminovane vacsie objednavky.

RAK

Bolo celkom logicke, ze ste v letnych mesiacoch uprednostnovali plavanie a v inych oblastiach sportu ste polavili. Zacnite pracovat na dobrej fyzickej kondicii. Vyhybajte sa akymkolvek hadkam i zbytocnej "strelbe" na vrabcov. Uprednostnujte usmev.

LEV

Nie ste v najlepsej kondicii, najradsej by ste sa skryli pred zvedavymi pohladmi ludi. Nie je to vsak mozne, musite znasat aj zvedave otazky. Nie je vsak myslitelne, aby ste nebodaj klipkali pri stole. Dajte si dobru silnu kavu.

PANNA

U jednej skupiny bude prevladat tvoriva praca, u druhej sa dostane do popredia citovy zivot a laska. Je viac ako podozrive, ze o uprimnosti pochval viete donekonecna pochybovat, no nepriaznive spravy beriete ako hotovu vec.

VAHY

Niekto sa vam poriadne zamiesa do sukromia. Hladanie kompromisu nepomoze, prinesie len nepokoj. Pripravujete mile prekvapenie pre svojho partnera, dni su nabite napatim a ocakavanim. Urobite mu nezabudnutelnu radost.

SKORPION

Okolo vas sa udeje vela zaujimaveho. Majte stale otvorene usi i oci, ale drzte si jazyk za zubami a nic nekomentujte. Vyhnete sa konfliktovym situaciam. Caka vas sustavne zlepsovanie postavenia. Majte vsak trpezlivost.

STRELEC

Vase sebaspoznavanie pripomina kapitoly dobrodruzneho romanu. Povikendove dni vo vas vyvolavaju iste napatie. Cakaju vas sice nove ulohy, nie vsak problemy. Budete mat dost casu aj na pestovanie citovych vztahov.

KOZOROZEC

Ani jedna navsteva, ani jeden zazitok vo vas nezanecha trvalu stopu. Tolko ludi sa zaujima, vypytuje sa, co vam je, vy vsak nie ste schopni dat odpoved. Maju taky pocit, ze vas nieco trapi a chcete to zatajit. Mozno vam pomozu.

VODNAR

Ak vam zalezi na spolupraci s kolegami, nesmiete ich urazat nedovercivostou. Pochybovat sice mozete o ich spolahlivosti, ale nedavajte im to nikdy najavo. Osobu, ktora vas prijemne prekvapila, ste este nestratili. Majte na mysli, ze je pri vas.

RYBY

Dostanete nove ulohy, ktore budu vyzadovat velku sustredenost. Kedze mate zdrave ambicie i odbornu pripravenost, mate prilezitost na to, aby ste dobre obstali. Za vsetko mozete dakovat laske, ktora vas sice nezhyckala, ale dala inspiraciu.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT