22. SEPTEMBER 1998 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Dubova vitazne

SK Petrochema Dubova VTJ odohrala dalsie pripravne stretnutia na domacej pode tentokrat s Dunaserom Dunajuaros, ktory obsadil v madarskej lige 3. miesto, cize tak ako Petrochema v slovenskej lige. V prvom stretnuti zvitazila Petrohcema 3:0, ked nedala superovi sancu a jednoznacne sa ukazalo, kto je panom na ihrisku. Hraci Petrochemy podali pekny kolektivny vykon. Petrochema vsak stale hra bez reprezentantov Prochazku a Vanika, ktori si plnia reprezentacne povinnosti. Naviac nenastupil ani zraneny kapitan Liptak. Druhe stretnutie bolo vyrovnanejsie a Petrochema musela tuho bojovat o vitazstvo v pomere 3:2, ked uz na sety prehravala 1:2. Super od zaciatku posobil dojmom, ze chce podat lepsi vykon, ako v prvom zapase. Bolo vidiet zlepsenu hru na sieti a hlavne v poli, kde sa to prejavilo zvysenym pohybom. V niektorych pripadoch nebola pre nich ziadna lopta stratena. Naproti tomu Petrochema pod dojmom vitazstva v prvom zapase supera i podcenila a len zlepsenou hrou vo 4. a 5. sete. Strhla vitazstvo na svoju stranu. Dobry vykon podal nahravac Pavlik a vykonom sa priblizili Moissenko, Murgas a Skladany.

 

PlavaniePlavanie pre najmensich

Moznost, aku ma len velmi malo deti na Slovensku, ponuka Aqua baby club v Brezne. Je to program, ktorym mozu rodicia ovplyvnit zdravy rozvoj svojho dietata pocas prvych troch az siestich rokov zivota. Cielom nie je naucit deti plavat v pravom zmysle slova, toto su schopne zvladnut najskor medzi tretim - stvrtym rokom. Vodny detsky klub (ak volne prelozime jeho nazov) ponuka radostnu hru deti s rodicmi vo vode, ktora ich pripravuje nielen na neskorsiu vyuku plavania, ale tiez vhodne posobi na zdravy a vsestranny vyvoj dietata. V kombinacii s cvicenim je aj vhodnym doplnkom rehabilitacie deti s nizsim ci vyssim svalovym napatim, odchylkou psychomotorickeho vyvoja, astmatikov alebo deti s chronickym ochorenim hornych dychacich ciest. Deti sa v kurzoch naucia zakladne plavecke schopnosti - mat rad vodu, uvolnit sa v nej, polohovat na chrbte a brusku, fukat a vydychovat do vody, potapat sa, skakat a orientovat sa v nej. Plavanie batoliat s rodicmi sa uskutocni kazdy utorok a stvrtok od 11. do 12. hodiny v bazenikoch v saune v krytej plavarni na Mazornikove. Plavanie deti od jedneho do troch rokov bude prebiehat s rodicmi pod dozorom odborneho instruktora. Blizsie informacie sa dozviete na c.t. 6117929 do 9. hodiny.

Klub ponuka aj plavanie deti od troch do siestich rokov, ktore je urcene pre deti materskych skol Brezna a okolia. Takisto bude v bazenikoch sauny v krytej plavarni na Mazornikove kazdy utorok a stvrtok od 9. do 11. hodiny.

(lv)

SIPKARSKA LIGA

Osemnasteho septembra o 18. hodine v Dart clube v Brezne prebehlo 29. kolo ligy muzov a 18. kolo ligy zien. Medzi zenami sa za neucasti veducej hracky Mariky Medvedovej najviac darilo Katarine Medvedovej. Vo finale sa stretla s hrackou z Revucej Annou Kovalancikovou, ktoru porazila. Tretia skoncila Anna Vetrakova. V celkovom poradi je neohrozene na prvom mieste Marika Medvedova pred Katarinou Medvedovou a Miriam Fararikovou. Turnaj muzov bol plny prekvapeni. Najvacsim na ukor veduceho hraca rebricka Michala Tajbosa, ktory odohral iba dve hry a vypadol. Tym ponukol sancu Rasimovi Cuparovi, ktory ju dokonale vyuzil a prepracoval sa na prve miesto v rebricku ligy jednotlivcov. V 29. kole sa najviac darilo Dusanovi Striezovi z Banskej Bystrice, ked vo finalovom dueli mal Jozef Siman aj smolu a nakoniec vyklul stastnejsi Striez. Treti skoncil Ivan Tschampa, 5. - 6. Zdeno Pampurik ml, Dusan Rusnak.

30. kolo ligy muzov a 19. kolo ligy zien sa odohra 25. septembra o 18. hodine v Dart clube v Brezne. Dna 26. septembra o 10. hodine sa ukutocni v Brezne v Dart clube MASTER a to muzi 501 DO a zeny 301 DO. Dna 27. septembra sa v Rakusku vo Viedni konaju otvorene majstrovstva Rakuska, kde sa mozu prihlasit vsetci priaznivci sipkarskeho sportu.

(lh)

Zeleziari sa cinia

 

Clenovia bezeckeho spolku Zeleziarni Podbrezova sa v poslednom obdobi zucastnili niekolkych cestnych bezeckych pretekov. Piateho septembra absolvoval Pavol Fasko (H. Lehota) horsky maraton na Svajciarskych Alpach s prevysenim 2400 m. Medzi 3000 pretekarmi z celeho sveta obsadil vyborne 15. miesto. V Soporni pri Nitre 12. septembra na 12-kilometrovej trati za ucasti 210 pretekarov obsadil v absolutnom poradi 3. miesto.

Devatnasteho septembra sa uskutocnil jubilejny 10. rocnik Behu zeleziarov v Podbrezovej. Na 14-kilometrovej trati za ucasti 40 pretekarov dosiahli podbrezovski bezci pekne uspechy. V kategorii do 40 rokov Pavol Fasko zvitazil, v kategorii 50 - 60 rokov obsadil Dezider Smitka druhe a Stanislav Bobak tretie miesto, v kategorii nad 60 rokov Vojtech Ridzon skoncil treti. Pri tejto prilezitosti boli odmeneni ucastnici vsetkych desiatich rocnikov: Pavol Fasko, Dezider Smitka, Vojtech Ridzon.

(vr)

Horehronska patdesiatka

Odbor turistiky Telovychovnej jednoty Strojsmalt Pohorela pozyva vsetkych milovnikov prirody a ostatnych zaujemcov na 17. rocnik turistickeho prechodu Horehronska patdesiatka, ktory sa uskutocni v soboru 3. oktobra.
Trasa A: zacina o 7.30 hodine na zeleznicnej stanici Cervena Skala a vedie cez Velku Luku, zrucaniny Muranskeho hradu, horaren Studna, Lapinku do Pohorelskej Mase. Dlzka trasy A je 30 km.
Trasa B: zacina o 10. hodine na zeleznicnej stanici Pohorela a vedie dolinou Racovo dez Lapinku do Pohorelskej Mase. Dlzka trasy je 12 km.

Ukoncenie prechodu je pri dolnej stanici lyziarskych vlekov v Pohorelskej Masi do 17. hodiny. Kazdy ucastnik dostane v cieli male obcerstvenie a kovovy odznak prechodu. Trasy prechodu vedu prekrasnou jesennou prirodou Narodneho parku Muranska planina, preto je potrebne dodrziavat zasady pohybu turistov v chranenom uzemi. Organizatori turistickeho prechodu Horehronska patdesiatka sa tesia na vasu ucast.

Jan Sulej,
tajomnik OT TJ

Danis potvrdil svoje majstrovstvo

V dnoch 19. a 20. septembra sa na Ostrej Luke pri Zvolene konal posledny z desiatich pretekov v seriali Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu. Jozef Danis z Helpy na Peugeote 306 16S tam potvrdil svoj majstrovsky titul v triede A - 2000 ccm, kde vyhral. Ako sam povedal: "Svojou ucastou na pretekoch som bol potesit len oko divaka a ukoncit tohtorocnu sezonu 1998."

Ing. Jaroslav Ridzon,
manazer timu

Z Majstrovstiev Europy veteranov priniesla dve medaily

Od 11. do 19. septembra sa v talianskom Cesenatico uskutocnili Majstrovstva Europy veteranov v atletike, na ktorych nas reprezentovala Anna Zifcakova (Zifka) z Brezna. Sutazila v troch disciplinach, pricom z 80 m prekazok sa jej usla iba zemiakova medaila, ale v 400 m prekazky ziskala bronzovu a v 2 km prekazky ziskala vynikajucu striebornu medailu. Srdecne blahozelame.

 

Strelecke preteky

Zdruzenie technickych a sportovych cinnosti - strelecky klub v Sumiaci uskutocnil 31. augusta IV. kolo streleckych pretekov zo vzduchovej pusky o Putovny pohar, ktorych sa zucastnilo sedemnast pretekarov. Strielalo sa na sklopne terce. Putovny pohar ziskal Ivan Fujka, druhe miesto obsadil Jan Gordan a z tretieho sa tesil Simon Duraj, ktory musel putovny pohar odovzdat vitazovi. Diplomy venovalo Zdruzenie technickych a sportovych cinnosti. Financnu ciastku na zakupenie cien znova poskytla byvala ziacka sumiackej skoly podnikatelka Marta Baranova z Pohorelej.

Vladimir Cupka

Kondicne cvicenia zien

Aj v tomto skolskom roku sa v telocvicni Zakladnej skoly na Mazornikove budu v pondelok a stvrtok od 19. do 20. hodiny stretavat zeny, ktore si chcu rozhybat svoje telo. Predcvicitelky pre nich pripravili kondicne cvicenia pri modernej hudbe - aerobik, dance i step.

(vc)

Nabor karatistov

Mestsky sportovy klub, karate klub MP Brezno usporiada v pondelok 28. septembra o 18. hodine v Sokolovni nabor (vek od dvanast rokov). Prineste si: tenisky, teplakove supravy. Trenovat vas budu kvalifikovani treneri. Klub je pravidelnym ucastnikom narodnych sutazi.

Pozvanka na pochod

Klub slovenskych turistov usporiada v sobotu 3. oktobra uz XVIII. rocnik turistickeho pochodu Od Vahu k Hronu na trase: Liptovska Teplicka (919 m n.m.) - Vypad - Podpalene - Stanikovo - Zdiarske sedlo (1473) - Andrejcova (1519) - Helpiansky vrch (1586) - sedlo Priehybka (1555) - Helpa (695). Podujatie je spojene s prehliadkou vodneho diela Cierny Vah (741 m n. n.). Zaciatok podujatia je o 8. hodine na namesti v Helpe. Organizatori pozyvaju vsetkych milovnikov nizkotatranskej jesennej prirody.

Mgr. Jozef Pupis

Kam za futbalom

II. liga 9. kolo

 

26. septembra o 15.00

Podbrezova - Senec

III. liga 9. kolo

27. septembra o 15.00

Dubova - L. Mikulas (Spila - Koncek, Maga - Jasenak)

IV. liga sk. Juh 9. kolo

27. septembra o 15.00

Brezno - Dukla BB B (Hrcka - Libiak, Schneider - Kniha)

V. liga sk. C 9. kolo

27. septembra o 15.00

Hlinik n/Hr. - Predajna (Jodas - Löcsös, Havran - Cernak), Lovcica - C. Balog (Wolinger - Siman, Izdinsky - Pavlak), Z. Slatina - Valaska (Ihring - Ziakovic, Kosarnik - Sihelsky)

I. trieda 9. kolo

27. septembra o 15.00

P. C. Balog - Medzibrod (Gonda - Hikker - Hric), Osrblie - Myto (Vrbovsky - Zeman, Kadlec - Pecnik), Balaze - Helpa (10.30 Dian - Kadlec, Zeman - Kosec), Jakub - Bravacovo (Sitarcik st. - Ridzon, Polenkovic - Behan)

II. trieda 7. kolo

27. septembra o 15.00

Podlavice - Nemecka (Drazdik - P. Kosec), Jasenie - Tajov (Chriastel - Daxner), Malachov - Hronec (Kastiel - Danko), Salkova - D. Lehota (Stulajter - Vajs)

Predohravka

30. septembra o 15.30

Podlavice - Jasenie (Melcer - Hikker, Vajs)

III. trieda sk. B 7. kolo

27. septembra o 15.00

Benus - Sihla (Sico - Benko), Polomka - Michalova (26.9. Nather - Caban), P. Polhora - Telgart (Krupa - Milan Mojzis), Zavadka - H. Lehota (Caban - Nather)

III. liga dorast 9. kolo

27. septembra o 12.30

Brezno - D. Hamre (Schneider - Libiak, Sitarcik ml. - Kniha)

IV. liga dorast sk. Juh 9. kolo

27. septembra o 12.30

Dubova - H. Nemce (Koncek - Maga - Jasenak), Hrinova - Podbrezova (J. Krahulec - Kratochvila - Mastis)

V. liga dorast sk. C 9. kolo

27. septembra o 12.30

Lovcica - C. Balog (Siman - Izdinsky - Pavlak)

II. liga SZ a MD 9. kolo

26. septembra o 10.00 a 12.00

Brezno - L. Mikulas (Sulek - Tokar, Vrbovsky)

III. liga SZ a MD sk. Stred 7. kolo

26. septembra o 10.00 a 12.00

C. Balog - Selce (Bizon - Braucok), Dubova - Turc. Teplice (M. Krahulec - Cunderlik), Podbrezova - Martin B (Skalica - Igor Rostar - Medved)

IV. liga ziaci sk. C 7. kolo

26. septembra o 13.15

Detva - Zavadka n/Hr. (Severini)

I. trieda dorast sk. B 7. kolo

27. septembra o 12.30

Brezno - Hronec (26.9. Citara - Kotran), Zavadka - Polomka (Nather - Caban)

I. trieda ziaci sk. B 9. kolo

27. septembra o 10.00

Myto - Benus (Daxner), P. Polhora - Osrblie (Milan Mojzis), Bravacovo - Helpa (Krupa), Polomka - Pohorela (13.15 Balaz)

MZ 7. kolo

26. septembra o 10.00

Dubova - Dukla B. Bystrica (Suchy), Brusno - Podbrezova (Kotran), Rudlova - Brezno B (Hikker), Podlavice - P. C. Balog (Weiss), Selce - Brezno A (Gonda)

Pripravka sk. C 4. turnaj

26. septembra o 9.30

na ihrisku P. C. Balog (Sitarcik st. - Sitarcik ml.)

 

1. SLOVENSKA LIGA V MALOM FUTBALE

 

Trade Trans Rail Kosice - TJ Sport Zeleziarne Podbrezova a.s. 6:1 (3:0), gol hosti: Botos, ZK: Cibula.

Hostia cestovali v 3. kole na palubovku uradujuceho majstra republiky do Kosic s umyslom uhrat nejaky ten bod. Hned od uvodu zapasu sa zacalo hrat vo sviznom tempe a sance sa striedali na jednej aj druhej strane. Domaci strelili v 9. minute prvy gol. Hostia sa snazili vyrovnat, no po nepremeneni sanci a dvoch samostatnych najazdoch prisiel trest a v 19. minute domaci zvysili na 2:0. Do polcasu zvysili domaci este na 3:0. V druhom polcase v 4. minute znizil Botos peknou strelou z dialky na 3:1 a vykresal iskricku nadeje na zvrat v zapase. V snahe strelit este nejake goly, zabudli hostia na zadne dvierka, co domaci trestali dalsimi golmi. V 45. minute to bolo uz 4:1. V 53. minute zvysili domaci na 5:1 a pat minut pred koncom na 6:1. Pre hosti to bola dost kruta prehra, lebo predvedena hra a mnozstvo sanci nezodpoveda celkovemu vysledku a priebehu zapasu. Zostava hosti: Müller, Vaclavik, Smola, Botos, Caban, Makusa, Klesken, Cibula, Skoumal.

Ivan Zajak


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT