21. OKTOBER 1998 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

SIPKARSKA LIGA

Tento tyzden bol znovu bohaty na sipkarsky sport. V utorok 13. oktobra sa hral CRICKET. Darilo sa Jozefovi Tschampovi. Vo stvrtok 15. oktobra bola sutaz dvojic a tu sa opat darilo Jozefovi Tschampovi spolu s Henrichom Sedlackom, ktori vo finale porazili Martina Donovala s Petrom Turnom. Cely vikend od 16. do 18. oktobra sa v Horskom hoteli Polana konala TOP 128. Na nasu velku radost sa tentoraz hraci z Brezna popasovali so supermi a napokon z toho bol triumf hracov 1.DC Brezno. Medzi zenami, kde startovala i majsterka Slovenska a 5. zena na svete Katarina Krizanova, napokon zvitazila nasa hracka Miriam Fararikova. Uspech zien este potvrdili svorne na 5. - 6. mieste Marika Medvedova - Iveta Mozerova. Sutaz muzov sa skoncila triumfom hracov 1.DC Brezno. Zvitazil Dusan Striez, 4. skoncil Jozef Siman, 5. - 6. Rasim Cupar a celkovy triumf potvrdili este na 9. - 12. mieste Mario Boros a Martin Donoval. Sutaz muzov a zien sa hrala v sobotu 17. oktobra. V piatok prebiehal WARM UP, kde na 3. mieste sa umiestnil Zdeno Pampurik ml. a na 5. - 6. mieste Rasim Cupar. V nedelu 18. oktobra sa hrala sutaz dvojic, kde hraci z Brezna znovu nesklamali. Na 4. mieste skoncila dvojica Miro Dolinsky - Rasim Cupar, 5. - 6. Mario Boros - Milos Precuch. V nedelu v Dart clube prebehla i sutaz juniorov. Zvitazil Milan Majer pred Vladimirom Kubarom, 3. miesto obsadil Richard Grlicky. Po nich prebehla stredoskolska liga. Zvitazil Martin Medved pred Igorom Jedlickom, treti skoncil Jozef Lalik. Ako tradicne v utorok prebehne sutaz v CRICKETE, vo stvrtok sutaz dvojic, v piatok liga jednotlivcov a v nedelu juniori a stredoskoslka liga.

(lh)

Uz 11. rocnik

SFK Sihla v spolupraci s Obecnym uradom Sihla, Lom nad Rimavicou, Drabsko a dalsimi organizaciami zorganizovali 11. rocnik Behu Rudnou magistralou. Za prijemneho jesenneho pocasia sa postavilo na start vo vsetkych vekovych kategoriach spolu 176 pretekarov. Vitazi jednotlivych disciplin: muzi do 40 r.: Pavol Fasko, Horna Lehota, muzi nad 40 r.: Peter Molcan, B. Bystrica, zeny: Tatiana Kutlikova, KB Osrblie, dorastenci: 1. Dusan Kucerak, SOUs Kremnicka, dorastenky: Miroslava Michaliskova, KB Cierny Balog, ziaci: Daniel Belko, P2 Brezno, ziacky: Gabriela Sreinerova, P2 Brezno, mladsi ziaci: Robert Medved, ZS C. Balog -Janosovka, mladsie ziacky: Petra Kvietkova P2 Brezno, najmladsi ziaci: Norbert Gröne, Osrblie, najmladsie ziacky: Erika Hlavacikova, SK Partizan B. Bystrica.

Za uspesny priebeh pretekov treba podakovat vsetkym organizatorom, sponzorom a sympatizantom tohto prekrasneho poujatia.

M. Cernak

Spod vysokej siete

Extraliga - muzi 1. kolo

V piatok sa zacala volejbalova extraliga, kde domaca Petrochema Dubova VTJ hostila v minulej sezone 2. druzstvo I. ligy (v sucasnosti extraliga) Matador Puchov. Naplnenu sportovu halu a oba volejbalove timy vitala pri vstupe posadkova hudba z Brezna.

Po oficialnom predstaveni druzstiev a rozhodcov si vsetci pripomenuli minutou ticha nahle umrtie byvaleho hraca Petrochemy Dusana Buzeka, naposledy posobiaceho v Prievidzi. Akteri volejbaloveho duelu slubovali dobry volejbal. Obidva timy tuzili po vitazstve a od zaciatku sa pustili do seba. Prvy set sa zacal vyvijat lepsie pre Matador, ktory stale viedol, aby v zavere setu sa do vedenia dostala Petrochema az 14:12. Za tohto stavu pokazil podanie Moiseenko, inac najlepsi hrac Petrochemy. Zacala sa volejbalova drama, kde volejbalisti Petrochemy vyprodukovali viac chyb, hlavne na prijme podania (Nebotov). Skoda, ze sa nevyuzil na tuto cinnost hrac Dianisku ako libero. Takto dolezity prvy set i z hladiska psychologie vyhral Matador 17:16. V druhom sete este Petrochema odolavala, avsak prehre 11:15 nezabranila. Treti set bol uz jednoznacne v rezii Matadoru a z pohladu Petrochemy sa chytat hrat za stavu 10:3 pre supera bolo neskoro, aj ked vo volejbale nie je nikdy neskoro. Vitazstvo 15:7 a tym celkove 3:0 pre Puchov bolo jednoznacne. Druzstvo Petochemy si nevedelo dat rady hlavne s utokom Litvu a v dobrej forme sa ukazal i nahravac Zapletal, ktory dokonale nahradil Chudika. Jednoznacne sa ukazalo, ze hraci Puchova zvladli stretnutie lepsie, vyprodukovali menej chyb a hrali bojovnejsie.

V sobotu nastupila domaca Petrochema proti Spartaku Myjava a jednoznacne zvitazila 3:0 (6, 8, 6). Druzstvo Myjavy po vitazstve v Humennom 3:2 vzbudzovalo respekty ale ako sa ukazalo nesplnalo kvalitu Puchova. Myjava sice pohrozila na zaciatku prveho setu, ked vyhravala 4:1, ale to bolo vsetko.

Druzstvo Petrochemy odchadza na dalsie stretnutie v piatok do Detvy a v sobotu do Bratislavy, kde sa stretne so 6-nasobnym majstrom SR - VKP Bratislava.

Vladimir Urban

1. VKPA
2. Puchov
3. Dubova
4. Zilina
5. Detva
6. Myjava
7. Humenne
8. Zvolen
2 2 0 6:0 4
2 2 0 6:0 4

2 1 1 3:3 3
2 1 1 3:3 3
2 1 1 3:4 3
2 1 1 3:5 3
2 0 2 2:6 2
2 0 2 1:6 2

Memorial Jozefa Psotku

V sobotu 10. oktobra sa uskutocnil vo Vysokych Tatrach - Sliezsky dom XIV. rocnik Memorialu Jozefa Psotku. Beh sa kona na pocest obetiam, ktore zahynuli pod Everestom.

Beh absolvovali clenovia horskej sluzby, horolezci, nosici a priatelia obeti, ktori ich poznali. Na trati dlhej 27 km a s prevysenim 3100 vyskovych metrov boli tri merane casovky - behu do vrchu. Za dobrych poveternostnych podmienok a peknych vyhladov na okolite stity sa na start postavilo stodva priatelov hor. Preteky absolvovali aj chlapci z Nizkych Tatier - juh.

Vysledky: muzi: 1. Milan Juros - HK Kamenna chata Chopok, 2. Milan Madaj - Iames Dobrovec, 3. Brano Kacina - T - Sport Iames Trencin, 5. Mario Cellar - HK Kamenna chata Chopok, 7. Richard Zilka - HO Zeleziarne Podbrezova. Veterani: 1. Pavol Bician - HK Kamenna chata Chopok.

Ciki z Kamennej chaty

 

1. SLOVENSKA LIGA V MALOM FUTBALE

 

TJ SPORT ZELEZIARNE PODBREZOVA a.s. - SK JAVORINA NOVE MESTO n. V. 8:2 (6:1), goly domacich: Klesken 2, Smola 2, Vaclavik 2, Husenica 1, Cibula, 80 div.

V zapase podbrezovcanov s Novym Mestom hrali domaci pocas celeho zapasu utocny futbal, coho vysledkom je aj pocet strelenych golov v superovej sieti. Ten prisiel na podbrezovsku palubovku s umyslom vyckavat na svojej polovici a odtial rychlo a nebezpecne utocit. Domaci vsak rychlo prisli na tuto taktiku a preto hrali pozorne v obrane, dobre kombinovali a strielali goly po kombinacnych aj individualnych akciach. Uz v 2. minute otvoril skore Klesken kriznou strelou z lavej strany. V 15. minute po rozohrati rohoveho kopu zvysoval Smola na 2:0 za pomoci obrancu, ktory zmaril smer jeho strely. V 19. minute po kombinacii Smola, Klesken zvysoval Vaclavikom na 3:0, ked si pockal na pohyb brankara a potom ho pohodlne prehodil. V 25. minute po kombinacii celeho muzsta upravil Cibula na 4:0. V zapati prisli na rad aj hostia a po jedinej chybe domaci znizili v 27. minute na 4:1. V 59. minute zvysil Husenica na 5:1, ked to bola opat pekna akcia celeho muzstva. V poslednej minute polcasu prisla najkrajsia individualna akcia zapasu, ked Klesken presiel dvoch obrancov a na dvakrat strelil siesty gol. Do druheho polcasu hostia vymenili brankara a chceli este nieco vymysliet a zvratit zapas. Sice v 32. minute znizili na 6:2, ale rozbehnuti domaci nadalej kotrolovali situaciu v zapase. Od tohto golu zacali zeleziari opat zvysovat tempo a bolo len otazkou casu, kedy pridu aj goly. Po zahodenych sanciach a nadstrelenych tyckach brany sa nakoniec predsa len dockali, ked Smola v 57. minute po akcii muzstva zvysil na 7:2. V poslednej minute strelil posledny gol zapasu Vaclavik (8:2) a tym specatil prve vitazstvo podbrezovcanov v tomto rocniku. Za predvedeny vykon treba pochvalit cele muzstvo, ktore hralo od zaciatku az do konca s plnym nasadenim. Zostava trenera Michalika: Skoumal, Müller, Vaclavik - kapitan, Husenica, Botos, Caban, Smola, Klesken, Cibula.

Ivan Zajak

Pozvanka

V dnoch 24. a 25. oktobra sa uskutocni 3. a 4. kolo Slovenskeho pohara v cyklokrose a O pohar Zeleziarni Podbrezova. Start je pri breznianskej nemocnici v sobotu o 13. hodine a v nedelu o 10. hodine.

Postupili do finale

Stredne odborne uciliste strojarske Brezno bolo usporiadatelom krajskeho kola SASS v cezpolnom behu pre rok 1998. Na narocnych, mokrych tratiach si dobre pocinali v obidvoch ziackych kategoriach pretekari zo sportovych tried na ZS Pionierska 2 Brezno, ked v obidvoch zvitazili a postupili do republikoveho finale.Vysledky: ziaci ZS 1. Michal Danis, P2 Brezno, 2. Tomas Pancik, Okruzna B. Bystrica, 3. Zdenko Cimermann, Okruzna B. Bystrica, druzstva: 1. ZS Pionierska 2 Brezno, 2. ZS Okruzna B. Bystrica, 3. ZS Ratkova, ziacky ZS: 1. Petra Kvietkova, P2 Brezno, 2. Katarina Lovrantova, Okruzna B. Bystrica, 3. Miroslava Petrikova, Okruzna B. Bystrica, druzstva: 1. ZS Pionierska Brezno, 2. ZS Okruzna B. Bystrica, 3. ZS Rimavska Sobota, studetni SS: 1. Dusan Kucerak, SOUs Kremnicka, 2. Marek Molcan, SOUs Kremnicka, 3. Matej Kazar, SOU hutnicke Podbrezova, druzstva: 1. SOU stavebne Kremnicka B. Bystrica, 2. Gymnazium Brezno, 3. Gymnazium Velky Krtis, studentky SS: 1. Lubica Kalinova, SOU B. Bystrica, 2. Miroslava Michaliskova, SOU hutnicke Podbrezova, 3. Eva Jurakova, OA Ziar nad Hronom, druzstva: 1. Gymnazium Velky Krtis, 2. Gymnazium B. Stiavnica, 3. Obchodna akademia B. Bystrica

M. Cernak

Cestny beh vo Svite

 

Clenovia bezeckeho spolku Zeleziarni Podbrezova sa v sobotu 17. oktobra zucastnili Majstrovstiev vychodoslovenskeho regionu v cestnom behu a 4. rocnika Memorialu Paula Antala vo Svite. Za medzinarodnej ucasti a reprezentantov Slovenska na 15-kilometrovej trati zapolilo 150 pretekarov. V tejto silnej konkurencii obsadil v hlavnej kategorii Pavol Fasko (H. Lehota), 10. miesto a v kategorii nad 60 rokov Vojtech Ridzon 4. miesto.

V nedelu 18. oktobra sa zucastnili aj behu Rudnou magistralou, kde v kategorii do 40 rokov zvitazil Pavol Fasko, v kategorii nad 40 rokov obsadil Stefan Ziak 4. miesto a Ladislav Fasko 5. miesto.

(vr)

Kam za futbalom

II. liga 14. kolo

25. oktobra o 14.00

Levice - Podbrezova

III. liga 13. kolo

25. oktobra o 14.00

Dubova - Strazov (Kosa - Budac, Gonda - Jurista)

IV. liga sk. Juh 13. kolo

25. oktobra o 14.00

Brezno - Kalinovo (Libiak - I. Szabo, S. Laucek - Bakala)

V. liga sk. C 13. kolo

25. oktobra o 14.00

Sasova - Predajna (Wolinger - Laciak, Siman - Levcik), Valaska - Radvan (F. Fazekas - Kratochvila, Oruzinsky - Jan Hromadka), Dudince - C. Balog (Havran - Kocur, Balog - Jozef Hromadka)

I. trieda 13. kolo

25. oktobra o 14.00

P. C. Balog - Badin (Vrbovsky - Kvoriak, Krupa - Turna), Osrblie - Kraliky (Ridzon - Daxner, Citara - Pecnik), Bravacovo - Medzibrod (Soucek - Milan Mojzis - Hric), Helpa - Myto (Chriastel - Sitarcik st., Sitarcik ml. - Krahulec)

II. trieda 11. kolo

25. oktobra o 14.00

Lucatin - Nemecka (Danko - Vais), Malachov - Jasenie (Melcer - Hikker - Hrcka), D. Lehota - Riecka (Sedliak - Sico), Hiadel - Hronec (Stulajter - Turna)

III. liga dorast 13. kolo

25. oktobra o 11.30

Brezno - K.N. Mesto (I. Szabo - Laucek, Balaz - Bakala)

IV. liga dorast sk. Juh

13. kolo 25. oktobra o 11.30

Dubova - Tisovec (Budac - Gonda - Jurista), Podbrezova - H. Nemce (Valaska, Kratochvila - Oruzinsky - Jan Hromadka)

V. liga dorast sk. C 13. kolo

25. oktobra o 11.30

Harmanec - C. Balog (Parso)

II. liga SZ a MD 13. kolo

24. oktobra o 10.00 a 12.00

Namestovo - Brezno (Callo - Kahan, ObFZ DK)

III. liga SZ a MD sk. Stred

11. kolo 24. oktobra o 10.00 a 12.00

Podbrezova - C. Balog (Bizon - Cunderlik)

IV. liga ziaci sk. C 11. kolo

24. oktobra o 12.15

Zavadka n./Hr. - B. Stiavnica (Igor Rostar)

I. trieda sk. B 13. kolo

25. oktobra o 10.00

Osrblie - Benus (Citara), Myto - Bravacovo (Daxner), Polomka - P. Polhora (Krupa), Pohorela - Helpa (Kvoriak)

MZ 11. kolo

24. oktobra o 10.00

Dubova - Brezno B (25.10. Kadlec), Sl. Lupca - Podbrezova (25.10. Weiss), Kremnicka - P. C. Balog (25.10. Direr), Brezno A - Radvan A (Milan Mojzis)

III. liga SZ a MD 8. kolo

(dohravka) 31. oktobra o 10.00 a12.00

Selce - Dubova (Polacek - Lauer, Repisky ml.)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT