21. OKTOBER 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

V hoteli Dumbier v Brezne 8. oktobra zistili, ze z izby, v ktorej bol ubytovany 44-rocny D. R. z Nemecka, chyba farebny televizor Philips 14 GXS. Ubytoval sa tu 4. oktobra, ale odisiel bez zaplatenia. Hotelu Dumbier kradezou televizora sposobil skodu za 9000 korun a nezaplatenim za ubytovanie 3280 korun.

...

O siedmej vecer 8. oktobra v Brezne na Hviezdoslavovej ulici B. J. z Brezna so Skodou 120 narazil do zaparkovanej Skody Felicie V. F. z Pohronskej Polhory. Nepozorny vodic sa odmietol podrobit dychovej skuske. Vyviazol bez zanenia, ale so zadrzanim vodicskeho preukazu. Na jeho aute je skoda asi za 5000 korun, na tom druhom asi za 25 000 korun.

...

Pri cuvani vodic za volantom Skody Felicia, SPZ KEM 32-14, narazil do Skody 120, ktoru tam zaparkovala D. A. z Brezna. Stalo sa to 9. oktobra o 11. hodine na parkovisku pred hotelom Dumbier v Brezne. Sofer po nehode usiel.

...

...

V Podbrezovej na Stiavnicke 12. oktobra o tristvrte na dvanast v noci vodic vozidla Opel, B. J. zo Svateho Kriza, nerespektoval vystrazne znamenie pred zeleznicnym priecestim. Vosiel na kolajnice v case, ked smerom od Podbrezovej prichadzal nakladny vlak, ktory auto zachytil a asi 30 metrov tahal pred sebou. Spolujazdkyna M. P. zo Stiavnicky utrpela zranenie s predpokladanou praceneschopnostou do siedmich dni. Vodicovi, ktory sa odmietol podrobit dychovej skuske a odberu krvi, zadrzali vodicsky preukaz. Skoda na aute je asi 100 000 korun a na zariadeni Zeleziarni Podbrezova - prevadzkovatela zeleznicnej vlecky - asi 20 000 korun.

...

V noci z 13. na 14. oktobra v Stvrti Laca Novomeskeho v Brezne ktosi zo zaparkovaneho vozidla Audi-S6 ukradol styri kompletne kolesa, cim Zeleziarnam Podbrezova sposobil skodu za 100 000 korun. Tej istej noci zmizli aj styri kompletne kolesa z Fordu Siera, ktory bol zaparkovany na Cernakovej ulici v Brezne. Majitelovi S. B. z Brezna vznikla skoda za 32 000 korun.

...

V noci z 13. na 14. oktobra sa neznamy pachatel vlamal do firmy Ostpol, spol. s r. o., Brezno na Ulici Osloboditelov. Odniesol si regulator kurenia, prirucnu pokladnicku s drobnymi mincami, z regalov kancelarie a zo skladu rozne naradie, cim majitelovi firmy J. P. z Brezna sposobil skodu dovedna za 56 480 korun.

(mv)

Videorekorder, radiomagnetofon, dalekohlad, fotoaparat, vzduchova puska, starozitna sabla s posvou, dva pary lyzi Sulov, dva pary detskych lyzi, lyziarske topanky, motorova pila, elektricka kosacka na travu, kozena taska s masiarskymi nozmi, porazacia pistol, rucna bruska - toto vsetko sa nachadzalo v lupe, ktory z rodinneho domu v Bacuchu odniesli 16-rocny M. S. z Polomky a 18-rocny M. K. z Podbrezovej. Veci bezmala za 65 000 korun vratili majitelovi J. C. z Banskej Bystrice.

...

O piatej popoludni 10. oktobra M. O. z Polomky siel s Daciou po miestnej komunikacii a nedal prednost Avii, ktora sla po hlavnej ceste. Na Avii, ktoru viedol J. G. zo Sumiaca, je skoda asi za 10 000 korun, na Dacii asi za 15 000 korun. Vodic Dacie z miesta nehody usiel.

...

Dvadsat minut pred 17. hodinou 11. oktobra sa v Michalovej stala dopravna nehoda s tragickymi nasledkami. V. P. z Pohronskej Polhory za volantom Skody Favorit dostal smyk a zrazil 89-rocneho chodca J. P., ktory prechadzal cez cestu. Tazkym zraneniam v breznianskej nemocnici o pol osmek vecer podlahol. Vodicovi zadrzali vodicsky preukaz.

...

Pod ruskom noci 13. oktobra mali nezelanu navstevu v cinskom obchode na Ulici CSA v Brezne. Zlodeji ukradli hotovost z pokladne, plysove, kozene panske a damske bundy, zimne vetrovky, damske kozene cizmy, osusky a botasky. Firmam Han-Kiang, spol. s r. o., Bratislava vznikla skoda bezmala za 156 000 korun a poskodenim budovy majitelke A. M. z Brezna asi za 30 000 korun.

...

Tri chaty na Pastve v katastri Brezna vykradli zlodeji niekedy medzi 7. a 13. oktobrom. Z prvej si odniesli rucne svietidlo, presivany kabat, flasu vodky, dva noze, konzervy, gumenne cizmy, sekeru, radiomagnetofon a tenisky Adidas, cim majitelke E. A. sposobili skodu dovedna za 10 360 korun. Potraviny, flasu alkoholu a lovecky noz uchmatli v chate J. S (skoda cini 2500 korun). Tretieho majitela S. M. okradli o filcove cizmy (skoda 2300 korun).

...

V oddeleni sudneho lekarstva Rooseweltovej nemocnice v Banskej Bystrici 13. oktobra urcili totoznost muza, mrtvolu ktoreho nasli 12. oktobra v lese v Hronceku v katastri Hronca lesni robotnici. Islo o 39-rocneho P. B. z Hornej Lehoty, ktory bol nezvestny od 3. oktobra. Pitvou a ohliadkou mrtveho bolo zistene, ze smrt nastala 5. oktobra na nasledky podchladenia bez zavinenia cudzej osoby.

V noci na 8. oktobra zo Stvrte Laca Novomeskeho v Brezne zmizol Ford Fiesta, patriaci majitelke H. C. Napoludnie 10. oktobra vozidlo nasli v Hlobisove v katastri Hronca. Chybal vsak motor, kolesa a autoradio s prislusenstvom, dovedna asi za 40 000 korun. Auto prevzala jeho majitelka.

Co sa udialo v tyzdni od  1. do 8. oktobra

Hlas z telefonu oznamil 9. oktobra poziarnikom, ze hori dom v Zadnych Halnoch. Islo o plany poplach, nic nehorelo. V nedelu nadranom hasili poziar garaze v Podbrezovej. Nastastie v nej nebolo auto, len papier a drevo. Priciny sa zistuju. Vecer boli pri dopravnej nehode v Pohronskej Polhore. Trinasty oktober nepriniesol stastie pre posadku auta Opel Omega, ktore stalo na zeleznicnom priecesti na Stiavnicke. Posunovany vlak ho zachytil a tlacil pred sebou. Spolujazdkyna utrpela lahsie zranenie. Zo zatial neznamych pricin vznikol 14. oktobra poziar hospodarskej budovy pri rodinnom dome v Jaseni. Hasit pomahali aj zavodne poziarne utvary z Podbrezovej, Dubovej a domaci dobrovolni poziarnici.

Cestni zachranari v oznacenom tyzdni styrikrat zasahovali pri dopravnych nehodach. Tragicky skoncil chodec po zrazke so Skodou Favorit 11. oktobra v Pohronskej Polhore. Dalsie nehody na Mazornikove, Piesku a v Zadnych Halnoch skoncili bez vaznajsich nasledkov, s dvoma lahsimi zraneniami. Z ciest odtahovali 8 vozidiel, technicku pomoc vo svojom stredisku poskytli 2-krat a jednemu vodicovi pomohol na ceste Zlty anjel.

 Sanitka RZP mala tento tyzden oproti ostatnym pomerne malo vyjazdov. Z patnastich po dva smerovali k nahlym prihodam srdca a obehu, mozgovym a brusnym, pat k urazom, tri k inym pripadom a jedneho pacienta prevazali do Banskej Bystrice. V nedelu podvecer 11. oktobra v Michalovej osobne auto zrazilo 89-rocneho chodca z Michalovej. Sanitka RZP ho previezla do breznianskej nemocnice, kde tazkym vnutornym zraneniam podlahol.

Spomienky

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsekych nas.

Sestnasteho oktobra uplynuli dva roky od smrti starostliveho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Imricha Murina z Brezna.

S uctou spominaju manzelka Magduska a deti s rodinami.

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi co je bolest a zial.

Dvadsiateho siesteho oktobra uplynie rok odvtedy, co nas po tazkej chorobe opustil

Michal Konkolovsky z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Smutiaca rodina

. Julia Barabasova z Dolnej Lehoty, Bronislava Durcova zo Zavadky nad Hornom, Marek Fasko z Benusa, Kristina Hahnova z Valaskej, Adam Lany z Predajnej, Viktoria Tothova z Cierneho Balogu, Petra Turnova z Podbrezovej, Filip Rybar z Dolnej Lehoty, Marian Kubasiak z Pohronskej Polhory, Felix Petrinec z Brezna.

Jozef Vetrak (22) z Lomu nad Rimavicou, Stefan Omasta (84) z Polomky, Maria Smadova (77) z Brezna, Jan Popper (89) z Michalovej, Alzbeta Skultetyova (87) z Valaskej.

Spomienky

Zivota kniha zavrela sa pisana srdcom, krvou zo zily. Zapis v nej zlatym pismom hlasa, ze manzel a syn cestne zivot dozili. Nech ich tela v rodnej hrude v pokojnom spanku odpocivaju. V pamati mojej ziarit bude pamiatka ich stale ziva.

Dvadsiateho druheho oktobra uplynie rok odvtedy, co po tragickej nehode nas navzdy opustil drahy manzel, otec a stary otec

Ladislav Duda

a milovany syn, brat, vnuk a svagor

Martin Duda.

Cas plynie, ale srdcia neprestavaju krvacat, oci sa zalievaju slzami.

S laskou spominaju manzelka - matka, dcera - sestra s rodinou a ostatna rodina.

Prosime vsetkych, ktori ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

...

Zila si len pre nas a my sme ti ani nestihli povedat mami "dakujem".

Dvadsiateho stvrteho oktobra uplynie rok odvtedy, co nas po kratkej a tazkej chrobe vo veku patdesiatpat rokov nahle opustila nasa mama a stara mama

Vierka Konderova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju deti s rodinami a ostatni pribuzni.

 

BARAN

Napriek svojej miernej povahe a tolerantnosti budete nasilne vtiahnuti do hadok s neznamymi ludmi. Niekto sa pokusi vas oklamat, vy vsak velmi rychlo odhalite jeho zamery. Vyhodnym sa ukaze jeden krok, do ktoreho sa pustite po dlhom vahani.

BYK

Je tu obdobie oberaciek a presovania zlatisteho moku a vam sa do sladkeho bozku primiesa chut burciaka. Ste zalubeni do tvrdej, kazdodennej reality. Za vsetko mozete dakovat lubostnemu partnerovi a jesennemu pocasiu. Vdaka tomu mate ku vsetkemu dobry pristup.

BLIZENCI

Rozhodnete sa prehodnotit svoje postoje. Zisky sa vam len tak posypu, vo vsetkom sa vam bude darit. Mali by ste vsak urobit poriadok v oblasti citoveho zivota. Momentalne sa neviete radovat z priazne osudu. V pripade hadok sa drzte diplomaticky v ustrani.

RAK

Po preskumani novych uloh objavite cely rad nejasnosti. Dobre viete, ze obdobie lietania pecenych holubov patri do rise rozpravok, ale nekonate podla toho. Ale v laske nie je na obzore ani najmensi mracik, nezabudnite to vyuzit.

LEV

Caka vas dolezite rozhodnutie. Kedze nejde len o vas, poradte sa s rodinnymi prislusnikmi, pripadne aj s dovernym priatelom. Cudzim ludom vsak ani slovo. Pokial vam to okolnosti umoznia, vyberte sa cez vikend do lesa a vypustite z hlavy vsetky problemy.

PANNA

Vasu rozladenost a mrzutost sposobuje nuda, ktora prameni zo samotarstva. Mali by ste ju nejako odstranit. Spomente si na slub, ktory ste dali priatelovi. Vladnuce hviezdy su vam priaznivo naklonene. Nepokazte si to netrpezlivostou.

VAHY

Vas premysleny a zodpovedny postup hlboko zaposobi na nadriadenych. Otvaraju sa pre vas nove a zaujimave moznosti. Vyhrnte si rukavy a s plnym nasadenim pracujte na diele. Slubne sa skonci aj stretnutie s osobou, s ktorou uz dlhsie sympatizujete.

SKORPION

V ostatnom obdobi sa vam podarilo ziskat tolko informacii, ze pomaly stracate prehlad. Ak potrebujete od clenov svojej rodiny, pripadne od blizkych ludi moralnu ci inu podporu, naucte sa ju tiez dobrovolne poskytovat. Vasa naladovost tvori prekazku.

STRELEC

Nebudte umienene zaujati prezentaciou svojej osobnosti. Vy si len robte svoju pracu, ak ma niekto o vas zaujem, nech vas hlada. V rodinnych vztahoch sa vam podari nastolit harnoniu, i ked vase idealy su vzdialene od beznej reality. Ale dobra vola zvitazi.

KOZOROZEC

S peniazmi narabajte opatrne. Dolahne na vas tuzba a minat vo velkom. Hoci vam dobre padne byt velkorysymi, potom by ste vsetko lutovali. Vo vasom zdravotnom stave dochadza k dobremu obratu. Asi zacnu fungovat zasoby z letnych dni.

VODNAR

Opat sa vam naskytne prilezitost stretnut cloveka, ktory moze velmi vyznamne ovplyvnit vas dalsi zivot. Nastava vhodny cas na zasnuby, svadbu, zalozenie rodiny. Ale nazabudajte, ze citovy zivot nie len nakup darcekov, aby ste si niekoho zaviazali.

RYBY

Neobmedzujte sa len na ulohy, su na svete aj proste ludske problemy a starosti. Cim ste vykonnejsi a usilovnejsi, tym viac uloh dostavate od sefstva. Nemajte strach z toho, ze vas vyuzivaju. Mozete ratat s financnym ocenenim svojej prace.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT