19. OKTOBER 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Niekedy medzi stvrt na sest podvecer 6. oktobra a pol siedmou rano 7. oktobra sarapatil zlodej v Obecnom urade v Hronci. Odniesol odtial pocitacovu zostavu, fax, dva telefony, kalkulacku, CD disk a 400 korun. Skodu sposobenu kradezou vycislili na 70 900 korun a na zariadeni na 5000 korun.

Dvaja pachatelia trestneho cinu kradeze vlamanim neunikli trestu zasluhou breznianskych kriminalistov, ktori ich v ulynulych dnoch vypatrali. Je to 16-rocny S. G. z Brezna, ktory v potravinach Horehronskeho spotrebneho druzstva Mix v Rohoznej ukradol tovar za 50 500 korun. Druhym je 18-rocny J. G. z Brezna, ktory vo Vecierke na breznianskom namesti nechal za sebou skodu za 37 130 korun.

O pol deviatej rano 8. oktobra oznamil S. J. z Brezna, ze v predchadzajuci den nasiel v zahrade rodicovskeho domu v Ciernom Balogu rucny granat. Privolany pyrotechnik z Krajskeho expertizneho ustavu PZ v Banskej Bystrici granat zneskodnil.

Od 28. septembra do rannych hodin 8. oktobra neznamy pachatel vykradol chatu na Sirokej v katastri Jarabej. Majitela P. A. z Brezna obral o radiomagnetofon, cim mu sposobil skodu za dve tisicky.

Medzi 13. septembrom a 8. oktobrom sarapatil ktosi v hospodarskej budove na Korenovej v Ciernom Balogu.. So sebou si odniesol po domacky vyrobenu veternu elektraren, zahradny prenosny altanok a dvojity dreveny rebrik. Skodu sposobenu majitelke K. A. z Komiatic vycislili na 21 010 korun.

Autoradio s prehravacom za 12 500 korun si odniesol neznamy pachatel pravdepodobne pod ruskom noci 9. oktobra z auta P. M. z breznianskym evidencnym cislom. Tato kradez vlamanim sa stala na parkovisku pre motorove vozidla na Hradbach v Brezne.

Breznianski policajti vypatrali pachatela kradeze dreva na Suchej v katastri Michalovej. Je nim 52-rocny R. V. z Michalovej, ktory svojim konanim sposobil Odstepnemu lesnemu zvadou Cierny Balog skodu za vyse 30 000 korun.

Satelitny prijimac, konvertor, vyrezavana drevena soska, fujara, dva crpaky, baterka a rozne druhy liehovin a potravin - takyto lup za 11 832 korun ma na svedomi zlodej, ktory kradol v chate R. P. z Martina v Krapcove v case od 19. septembra do 9. oktobra.

Od poludnia 8. oktobra do rana nasledujuceho dna sa ktosi vlamal do murovanej chaty v katastri Jarabej patriacej Lesnemu zavodu Cierny Balog. Chyba odtial pec na tuhe palivo, tri spacie vaky, tri deky, dva presivane kabaty, teplakova suprava, zdvihak s ocelovym lanom, styri bandasky a dva hrnce. Zlodej sposobil P. J. z Bacucha kradezou veci skodu za 10 600 korun, lesnemu zavodu za tri tisicky a na zariadeni nechal dvestokorunovu skodu.

Devatnast ihlicnatych stromov (asi 16,15 metrov kubickych) nedovolene vyrubal a ukradol "drevorubac" na mieste zvanom Ceremky v katastri Sumiaca. Vycinal tu niekedy od 28. septembra do poludnia 11. oktobra, cim Odstepnemu lesnemu zavodu Benus sposobil skodu bezmala za 36 000 korun.

Breznianski policajti 13. oktobra vypatrali, ze 20-rocny N. J. z Brezna 22. augusta o druhej popoludni bez pouzitia nasilia ukradol z bytu K. I. v Brezne sperky zo zlteho kovu za 18 500 korun.

Az pat kradezi vlamanim ma na rovasi 27-rocny H. M. z Brezna: do pohostinstva Domino v Brezne, kde nechal skodu za 5280 korun, do bytu B. S. v Brezne (12 000 korun), do chaty S. B. na Taloch (1800 korun), do chaty H. M. z v Krpacove (7400 korun), do chaty J. J. na Sirokej v katastri Jarabej (700 korun). Trestu neusiel pricinenim breznianskych kriminalistov.

Preverovanim pohorelskych policajtov v spolupraci s breznianskymi kriminalistami vyslo najavo, ze 28-rocny L. R. z Benusa, v minulosti uz trestany, ma na svojom zlodejskom konte kradez horskeho bicykla za 7500 korun z uzamknutej pivnice rodinneho domu L. M. v Benusi, ktorej sa dopustil koncom augusta. Okrem toho tu sarapatil aj 21. septembra, kedy uchmatol hifivezu, nohavice, bundu a botasky za 18 300 korun a v noci na 13. septembra z nezamknutej mastale G. J. kravu a bycka za 21 854 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 8. do 15. oktobra

V nedelu 10. oktobra na Tisovskej ceste v Brezne havarovala Skoda Octavia. Z priekopy ju vytahovali pomocou Tatry 815. Nehoda skoncila bez zranenia. Z Krculovej ulice v Brezne im 11. oktobra hlasili vytapanie bytu, majitel nebol doma. Poziarnici po prehliadke odstavili stupacku. Sanitka rychlej zdravotnickej pomoci ich privolala v stredu k dopravnej nehode vo Valaskej. Havarovany Mercedes vytiahli z priekopy Tatrou 815 a vycistili vozovku.

h155.jpg (2913 bytes)Stastie v nestasti mal 23-rocny muz, ktoreho 9. oktobra nad ranom v Helpe zrazilo auto. Mlady muz bol pod vplyvom alkoholu a z nehody vyviazol s odreninami. Z dvadsiatich vyjazdov sanitka RZP vystartovala k trom nahlym prihodam srdca a obehu, jednej dychacej, siedmim mozgovym, jednej gynekologickej prihode a urazu, zaznamenali jednu neuspesnu resuscitaciu a sest inych pripadov.

Spomienky

"Najkrajsia hviezdicka z celeho nebicka je tvoja mamicka, co ti Boh dal..."

Dna 8. oktobra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila manzelka, mama a stara mama

Maria Molcanova.

S uctou spominaju manzel a deti s rodinami.

Telo v zemi zhasne ako slza na tvari, spomienka na teba ako hviezda zaziari.

Dna 16. oktobra uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustila mama a sestra

Maria Biela, z Brezna.

Spominaju dcery Eva a Iveta, bratia Vojto a Stefan s rodinami.

BARAN
Nevzdavajte sa, aj ked sa vam nedari tak, ako ste si predstavovali. Vychadzajte z toho, ze nemoze byt tak zle, aby nemohlo byt horsie. Napriek tomu, ze mate pred sebou vela romantickych az neuveritelnych zazitkov, sustredte sa v citovej oblasti na realitu.

BYK
Hviezdy vas budu sustavne privadzat do pokusenia, ale vy zostanete pokojni. Zmapujte si doterajsi partnersky vztah a citovy zivot. Uvedomte si, ake mate vyhliadky a nenechavajte nic na nahodu. Nemusite vsetko spochybnit, ale budte opatrni.

BLIZENCI
Prichadza obdobie tvrdych skusok, bude potrebne, aby ste vo zvysenej miere dbali na kvalitu svojej prace. Sustredte sa najma na vcasne vybavovanie pisomnosti. Zavita k vam priatel, ktoreho ste uz davnejsie volali na stretnutie, ale vzdy bol zaneprazdeny.

RAK
V ostatnych dnoch vam pracovne povinnosti sposobuju vazne starosti, sef vas zavali ulohami. Chceli by ste vyskusat svoje schopnosti i stastie v inych podmienkach, preto stale myslite na zmenu pracoviska. Pracujte na tom, ale nadriadenym zatial ani slovicko.

LEV
Dajte si pozor na vsetky pisomnosti alebo telefonicke odkazy. Neprajnici by radi urobili z blchy slona, aby vas mohli zhodit. Na pracovisku vas caka konfrontacia nazorov a v rodine polemika o detoch a hospodareni. Obe skoncia bez rozhodujuceho vitazstva.

PANNA
Vase hlboke sklamanie vyplyva z toho, ze ste boli obetavi. Zboznovali ste niekoho, kto si to nezasluzil. Neoplakavajte ho. Odchadzajucu lasku sa vam vzkriesit nepodari. Cez vikend sa budete tejto otazke sustavne venovat, podrobne ju rozoberat.

VAHY
V oblasti rokovani pre vas ruze nepokvitnu. Najdite si vhodnu formu, aby ste vyznamnejsie stretnutia mohli odsunut na vhodnejsie terminy bez straty prestize. Novy partner obohati vasu tvorivu fantaziu. Budte voci nemu vo vsetkych oblastiach pozorni.

SKORPION
Stastie vam praje. Vsetky vase vlohy a vedomosti dokazete pomerne lahko vyuzit v zaujme vytyceneho ciela a vela ziskate. Stretnutie s nejakou autoritou moze byt pre vas poucne. V laske vas caka osudne stretnutie s inteligentnym partnerom.

STRELEC
Najdite si cas a prilezitost, pozhovarajte sa s partnerom. Zaujme vas program, ktory navrhne. Nedajte prednost marnivosti. Ide predsa o vas davnejsi plan, ktory neskor budete nazyvat spolocnym snom. Sobotna navsteva u susedov bude prijemna.

KOZOROZEC
Vasa umienenost je na nieco dobra, ale teraz zacina nadobudat neuveritelne rozmery. V partnerskych a priatelskych vztahoch sa stavate coraz viac zranitelnymi, preto pozor na kontakty. Bolo by vsak nespravne, keby ste sa uchylili k uzavretosti.

VODNAR
Jednoznacne a rozhodne sa musite snazit o to, aby ste naplnili svoje sny vsetkymi dostupnymi prostriedkami. Pozor, hrozi vam strata cennej osoby alebo predmetu. Strante sa ludi s neprijemnym vystupovanim a vyzorom.

RYBY
Skor nez vystrelite, spytajte sa sam seba, ci skutocne chcete zasiahnut ciel. To, co je pre vas zabava, pre ciel je vazna hra. Davajte si lepsi pozor na zdravotnu kondiciu svojho organizmu. Toto premenlive pocasie si vyzaduje, aby ste sa obliekali predvidavo.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT