26. FEBRUAR 2002 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Memorial V. H. Kurthu

Obecny urad v Lome nad Rimavicou v sobotu 2. marca v lyziarskom areali usporiada preteky v behu na lyziach s nazvom Memorial V. H. Kurthu. Na hromadny start desatkilometrovej trate o 10. hodine nastupia vsetky kategorie pocnuc rokom narodenia 1993.
Zaujemcovia sa mozu prihlasit do 1. marca pisomne na adrese Obecny urad 976 53 Lom nad Rimavicou alebo telefonicky na cisle 6180002. Prezentacia bude od 8. do 9. hodiny v kancelarii pretekov (nakupne stredisko).

Hokejove derby

V prazdninovy stvrtok na zimnom stadione v Revucej odohrali odvetny hokejovy zapas Polomka - Sumiac 2:6 (0:3, 1:2, 1:1), goly: Sandor, Siarny - Jan Karoly 2, Sevcak, Magura, Jarosik, Durco.
Stretnutie horehronskych muzstiev malo svizne tempo. Hostia hrali kombinacne lepsie, bolo vidiet zohratost jednotlivych patiek. Cele muzstvo posobilo kompaktnejsie vdaka tomu, ze na stadione absolvovalo viac zapasov s domacou Revucou (stari pani), horehronskou Polomkou, aj sami medzi sebou v ramci treningov. Brankar domacich zneskodnil vela golovych prilezitosti. Za ocakavanym vykonom neostal ani golman hosti.
Hokejisti Sumiaca dakuju Revucej za poskytnutie satni a za dobru spolupracu v zimnej sezone 2001/2002.

Jan Sperka

Podbrezovski stolni tenisti v dalsich zapasoch

V sobotu 16. februara hraci ZP Sport Podbrezova zohrali dalsie zapasy II. ligy, ked deklasovali Revucu 17:1, Plecho 4,5; Spac 4,5; Fodor 4,5; Lamper 3,5 a Rimavsku Sobotu 16:2, Lamper 4,5; Plecho 4,5; Spac 3,5; Fodor 3,5.
V nedelu sa styria hraci okresu (Plecho, Fodor, Lamper, Spac) zucastnili na majstrovstvach kraja v Kremnici, za ucasti hracov I. ligy sa najviac darilo L. Lamperovi, ktory sa umiestnil na 9. az 16. mieste a stvorhra Spac – Plecho na 5. az 8. mieste. Zvitazil hrac Krupiny Jahoda pred Majercikom z Mostenice.

Horehronsky Bucnik v Polomke

aj na zladovatelom terene dobre vykony

Pocas uplynuleho vikendu sa na svahu polomskeho Bucnika v Ski centre Polomka – Bucnik uskutocnil v poradi uz treti rocnik pretekov v zjazdovom lyzovani Horehronsky Bucnik Polomka 2002.
V piatok 22. februara pretekali ziaci zakladnych skol okresu Brezno (Podbrezova, Telgart, Pionierska 2, Pionierska 4, Skolska, Pohorela, Polomka). V nadhernom slnecnom pocasi sutazilo 32 deti v kategoriach mladsie a starsie dievcata, mladsi a starsi chlapci. Napriek tomu, ze organizatori postavili velmi narocnu trat a teren bol mierne zladovately, pretekari podali velmi pekne vykony. Pri odovzdavani cien bolo vidiet nielen slzy radosti, ale aj slzy sklamania. Sportove stastie je vsak vrtkave a o rok na stvrtom rocniku Horehronskeho Bucnika to vsetko moze dopadnut uplne inac.
V sobotu svah Bucnika patril dospelym pretekarom. Im uz pocasie natolko neprialo, napriek tomu 28 prihlasenych sutaziacich bojovalo o miesto na stupni vitazov. Sutazili v kategoriach juniori do 19 rokov a zeny, muzi do 40, 55 a nad 55 rokov.
Poradie skol o cenu 3. rocnika Horehronskeho Bucnika:
1.Podbrezova (29 bodov), 2. Polomka (27), 3. Telgart (13),
4. P-2 Brezno (7), 5. Brezno – Skolska (1), P-4 Brezno nebodovala, Pohorela nebodovala
Vitazi jednotlivych kategorii:
4. – 6. rocnik “D”: 1. V. Vernarska (Brezno – P-2), 4. - 6. rocnik “Ch”: 1. M. Kantor (Podbrezova), 7. - 9. rocnik “D”: 1.I. Matusekova, 7. –9. rocnik “Ch”: 1. R. Hudik
Juniori: 1. M. Lopusny (Brezno), 2:47,30; kategoria Z-1: 1. J. Jagercikova (Polomka) 3:17,31; kategoria M-1: 1. P. Bruchac (LZ Zavadka) 2:40,09; kategoria M-2: 1. J. Babic (Brezno) 2:32, 78. Cenu Horehronskeho Bucnika za najrychlejsi cas ziskal J. Babic.
Organizatori obec Polomka, zakladna skola Polomka, odbor skolstva, mladeze a telesnej kultury okresneho uradu v Brezne blahozelaju vitazom, dakuju pretekarom a uprimne sa tesia na v poradi uz stvrty rocnik Horehronskeho Bucnika Polomka 2003.

Zeleziari na sustredeni

Podbrezovski futbalisti od 12. do 20. februara absolvovali sustredenie v Topolnikoch. Muzstvo trenovalo na velmi dobrych travnatych terenoch. Pripravne stretnutia odohralo s FC Kolarovom, ktore prehrali 2:1, nad bieloruskych ligovym muzstvom FC Gomel zvitazilo 6:0, s Vienou Vieden bolo neuspesne o 1 bod a v Novych Zamkoch ich prehra tiez neminula (3:2).
V nedelu 3. marca v Bratislave odohraju 16. kolo II. ligy proti SK Slovan B.

Jozej Karas

HK Brezno informuje

HKM Humenne – HK MSK VTJ Brezno 4:7 (0:3, 2:2, 2:2), goly Brezna: Pilat 3, Gerö 2, Benko, Sasik.
Posledny zapas zakladnej casti sutaze II. ligy vychodnej skupiny znamenal pre Brezno cestu za najvychodnejsim ucastnikom sutaze – Humennym. Tesne vitazstvo z domaceho zapasu 2:1, ked vitazny gol padol v poslednej minute stretnutia, nedaval dovod zlahcovat silu supera. Uvodna tretina sa vsak vyvijala pre Brezno priaznivo. Prvy gol v branke domacich zaznamenal Gerö uz po styridsiatich sekundach hry. V 7. minute prihral Paucik Benkovi na druhy gol a dve minuty pred koncom tretiny po spolupraci Paucika a Krupcika strelil Pilat treti gol. Hra domacich hracov hlavne v utocnej faze bola v tejto casti hry dost naivna a predvidatelna, a tak hojna navsteva divakov v krasnom prostredi kryteho stadiona davala najavo nespokojnost s ich hrou. Uz v tretej minute druhej tretiny ich potesil domaci utocnik golom a v polovici tretiny sa siet breznianskej branky rozvlnila druhykrat. Domaci tak nadviazali kontakt s vyvojom zapasu a dodali mu prislusne napatie. V poslednej minute durhej tretiny v rozsahu tridsat sekund vsak zmrazili ich rozlet golovymi strelami Gerö a Pilat. Velmi podobny priebeh mala aj tretia tretina, ked najprv dva razy skorovali hostia a v poslednych dvoch minutach golmi Pilata a Sasika muzstvo hosti stanovilo vitazstvo o tri goly v tomto zapase ako definitivne.Kedze pred poslednym kolom mali muzstva L. Mikulasa “B” a Brezna rovnaky pocet bodov, mohlo pripadne zavahanie Liptakov hoci len v podobe remizy v poslednom zapase s Bardejovom posunut Brezno do nadstavbovej casti sutaze s vitazom zapadnej skupiny II. ligy. Bardejov vsak kontumacne vitazstvo 5:0 daroval L. Mikulasu tym, ze na posledny zapas ani nepricestoval. Rozhodujucim sa preto ukazalo porovnanie vzajomnych zapasov, kde domace vitazstvo Brezna 3:2 nestacilo v porovnani s jeho jedinou prehrou v sutazi 3:7 v Liptovskom Mikulasi. Na druhej strane, uprimne povedane, zaverecna cast boja o postup do I. hokejovej ligy ma realny vyznam len vtedy, ked v pripade, ze tento boj bude vitazny, nepostavi jeho akterov do neriesitelnej situacie z hladiska technickeho vybavenia stadiona. Ucinkovanie Brezna v uplynulej sezone napriek tomu prinieslo vela prijemnych sportovych zazitkov hracom i fanusikom breznianskeho hokeja a je tak sucasne vdakou za materialnu i moralnu podporu vsetkym, ktori k uspechu tejto sezony prispeli.
V sobotu 23. februara sa mladsi ziaci Brezna zucastnili na 10. rocniku turnaja v Lucenci. V silnom snezeni v prvom zapase so Ziarom nad Hronom prehrali 4:3, potom zvitazili nad ziakmi usporiadajuceho Lucenca 4:2 a s Detvou prehrali 7:4. Celkovej skoncili treti a ako najlepsi utocnik bol vyhodnoteny hrac Brezna Milos Kysel. Turnaj bol organizacne dobre pripraveny, az na pocasie mal vynikajuci priebeh a dobru sportovu uroven.

Ing. Jozef Kolarovic

Spod vysokej siete

Volejbalisti Petrochemy Dubova po poslednej prehre s Puchovom znovu prehrali 3:0, tentokrat s Presovom a to na domacej palubovke.
Vobec uz neplati zname moj dom - moj hrad, lebo ak by to malo platit, museli by hraci o to viac bojovat. Aj ked zoberieme do uvahy sucasny zdravotny stav muzstva, musel trener zakladnu zostavu menit, ked vypadli pre zranenie Vanik (lava ruka sadra), Prochazka (chrbtica), Skladany (prava ruka sadra), univerzal Ostrihon, aj ked bol v zostave, pre zranene koleno nenastupil. Z tychto dovodov musel Harvanek po dlhsom case zanechat post libera a prejst na smec, kde pred tym hraval. Druhym na smeci bol Janusek, blokar Gal presiel na univerzala a jeho miesto zaujal Murgas. Takto z povodne hravajucej zakladnej sestky na svoje miesto blokara nastupil len Kmet, pretoze este aj post nahravaca Turianskeho nahradil Jonak. Stretnutie zacala Dubova pokazenym podanim Jonaka a Presovcania sa chytili sance a nepustili ju az do konca stretnutia. Posobili zivsim dojmom a vacsou tuzbou po vitazstve. Naproti tomu domaci, aj ked decimovani chorobou - predsa takto sa sport nerobi. V sporte sa da prehrat aj so vztycenou hlavou, nie vzdy sa dari, ale pokusit sa treba. Zo strany domacich to bolo velmi trapne stretnutie. Zostava: Jonak, Janusek, Kmet, Gal, Harvanek, Murgas, (Turiansky, Piliar).
Dalsi majstrovsky zapas odohraju volejbalisti Petrochemy Dubova v sobotu 2. marca v Bratislave proti VKP.

Vladimir Urban

1. Puchov
2. Dubova
3. Presov
4.VKP
5. Myjava
6. Zilina
7. Humenne
8. Zvolen
31 27 4    88:27 58
31 23 8    75:42 54
31 18 13   68:54 49
31 17 14 65:49 48
31 16 15 60:54 47
31 13 18 52:74 44
31 7 24 38:81 38
31 3 28 26:89 34

...

Favoriti nezavahali

Horehronska liga “vychod” vo volejbale neregistrovanych hracov pokracovala zapasmi play-off. V piatok 15. februara Helpa zvitazila nad Zavadkou presvedcivo 3:0 a Pohorela po drame zvitazila nad druzstvom Bravacova 3:2. Odvtedy na superovych ihriskach boli na programe v nedelu 24. februara. Zavadka ani po maximalnom zmobilizovani sil a vystupnovani vykonu nedokazala porazit druzstvo Helpy a podlahla mu 1:3. Jednoznacnejsi priebeh mal druhy zapas, v ktorom druzstvo Pohorelej nenechalo nic na nahodu a porazilo druzstvo Bravacova 3:0. K pohode a uspesnemu priebehu oboch nedelnajsich zapasov prispel vyborny vykon hlavneho rozhodcu Juraja Vraniaka zo Zavadky nad Hronom. Vo finale sa stretnu druzstva Helpy a Pohorelej. Prvy zapas odohraju na palubovke Helpy, finale sa hra na dve vitazne stretnutia.

Ing. Jozef Kubanda

Sipkarska a stolno – futbalova liga

Uplynuly tyzden pokracovali sipkarske sutaze dalsimi kolami, v piatok bola v Dart clube na programe liga muzov. Pri peknej ucasti potvrdil stupajucu formu Dusan Dordik, ktory hned po prvom zapase musel ist do oprav, a tak sa prebojovat do samotneho finale, kde ho cakal Ivan Svantner. Rozohraty Dusan Dordik vsak nenechal nic na nahodu a napokon sa tesil z vitazstva. Druhy skoncil Ivan Svantner a tretie miesto obsadil Martin Medved.
V sobotu sa v Dart clube stretli druzstva stredoslovenskeho regionu, aby si medzi sebou zmerali sily.
Vysledky 7. a 8. kola:
Martin – Lucenec 7:5, Brezno – B. Bystrica 5:7, Revuca – Brezno 5:7, Martin – B. Bystrica 7:5, Lucenec – Zvolen 12:0, dohravka 6. kola: Brezno – Lucenec 6:6
Momentalne je na cele tabulky Martin, ktory je bez prehry, na druhom mieste je iba o skore Lucenec pred Brezno. Dalsie zapasy ligy druzstiev su na programe 9. marca, kedy sa v Dart clube uskutocni stvrty Master tejto sezony.
V nedelu sa v Dart clube stretla mladez na svojom dalsom turnaji zo serie stredoskolskych a juniorskych. Medzi juniormi si vitazstvo vybojoval Michal Sykora, ktory vo finale porazil Ivana Pavlovica, tretie miesto si odniesol Peter Daxner. V stredoskolskej kategorii sa najviac darilo Martinovi Skantarovi, na druhom mieste skoncil Milan Majer a tretie miesto si prekvapujuco vybojoval Michal Daxner. V priebehu tyzdna pokracovala aj liga amaterov. V stredu sa uskutocnil turnaj vo Filipove, prvenstvo si odniesol Jozef Srnka, vo stvrtok v Gasparove vyhral Rasto Radoc. V sobotu turnaje pokracovali v Bravacove, kde sa opat najlepsie darilo Rastovi Radocovi, v Pohorelej sa z vitazstva tesil Jozef Hazak. V nedelu v Michalovej vyhral Martin Bercik.
V sobotu pokracovala v Dart clube aj stolno-futbalova liga. Medzi zenami sa najviac darilo Monike Madajovej so Zuzkou Seifertovou, ktore turnaj vyhrali bez jedinej straty legu. Medzi muzmi si vitazstvo vybojovali Jozef Medved s Petrom Belkom, ktory vo finale porazili Roba Baloga s Manom Barim. Tretie miesto si odniesli Jano Milan s Lubomirom Tazkym. V piatok sa v Dart clube rozbieha nova stolno-futbalova sutaz zmiesanych dvojic zena – muz so zaciatkom o 18. hodine, samozrejme v sobotu o 19. hodine pokracuje sutaz zien a muzov dalsim kolom.


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT