26. FEBRUAR  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V ostatnom case policia zaznamenala niekolko kradezi vlamanim do chat. Z Fajtova si zlodej 15. februara odniesol lup asi za 137 000 korun, z Krpacova 16. februara bezmala za 160 000 korun, z Hornej Lehoty z dvoch chat 17. februara asi za 57 500 korun a za 65 200 korun.

...

Pravdepodobne pod ruskom noci z 19. na 20. februara sarapatil zlodej v administrativnej budove ESPE, a. s., Piesok. Z roznych kancelarii ukradol tri kompletne pocitacove zostavy, kopirovaci stroj, telefax, dva elektricke diare, ohrievac vzduchu, dva modemy, tlaciaren, mikrovlnnu ruru a elektronicky kluc k internetbankingu. Kradezou sposobil L. L. z Valaskej skodu za 60 000 korun a na zariadeni nechal 5000-korunovu skodu. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Kradez vlamanim do objektu ubytovne vo Vydrovskej doline v katastri Cierneho Balogu oznamili 18. februara. Zmizol odtial elektricky ohrievac vody a elektricke vodovodne cerpadlo. Z druhej casti ubytovne zlodej ukradol styri kovania zamku dveri, dva pary kluciek a dva zamky, cim firme Treva, spol. s r. o., Trebisov vznikla skoda dovedna za 27 100 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Medzi 12. a 20. februarom mali nezelaneho navstevnika v garazi pri rodinnom dome v Hornej Lehote. Okrem tmavomodrej Skody Favorit 136 L, ev. c. BR-368AE za 60 000 korun neznamy pachatel ukradol aj horsky bicykel, elektricku uhlovu brusku, elektricku vrtacku, priamociaru i elektricku pilu, elektricky hoblik a motorovu rucnu pilu, vsetko za 14 500 kotrun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Predpoludnim 14. februara ktosi nezistenym sposobom vosiel do zamknuteho rodinneho domu v Bravacove a ukradol mobilny telefon, obrucku, retiazku a dva prstene zo zlteho kovu. Skodu vycislili na vyse 14 000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

 

Zo Skody Octavie zaparkovanej na parkovisku pri hoteli Bystra zmizlo autoradio, desat CD nosicov a z batozinoveho priestoru akumulatorova vrtacka. Kradez, ktorou majitel utrpel skodu za 17 000 korun, sa stala 20. februara popoludni niekedy od pol stvrtej do stvrt na devat. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V rekreacnej oblasti Tale v areali zimnych sportov neznamy pachatel ukradol volne polozene lyze Atomic s viazanim Tyrola. Stacila mu na to polhodina predpoludnim 21. februara, ich majitel P. P. z Noveho Mesta nad Vahom odchadzal chudobnejsi o 13 600 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Bez znamok nasilia vnikol do Skody Octavie zaparkovanej pred hotelom Hydrostav v Krpacove a potom ukradol autoradio s prehravacom, lyze, lyziarske topanky, videokameru a fotoaparat. Takto si pocinal zlodej popoludni 21. februara medzi jednou a tristvrte na styri. Lizingovej spolocnosti Foto Szilvia zo Siah sposobil skodu najmenej za 15 000 korun a K. J. z Komarna za 42 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Minulotyzdnove snezenie a neprisposobenie rychlosti jazdy stavu a povahe vozovky sa podpisali pod nejednu dopravnu nehodu. O pol deviatej rano 21. februara sa na ceste medzi Tisovcom a Breznom v kilometri 4,5 zrazili dva peugeoty, A. K. z R. Soboty narazil do oprotiiduceho P. B. zo Zvolena, ktory po zrazke zbehol do priekopy. V priekope mimo vozovky pred Michalovou skoncil aj V. J. z Revucej za volantom BMW 316 tesne pred pol deviatou rano 23. februara, nepozornost ho stala blokovu pokutu. V ten isty den popoludni na ceste medzi Polomkou a Zavadkou nad Hronom podobne dopadol vodic D. M. z Helpy, pricom sa zranili jeho spolujazdci. M. M. z Helpy utrpela zlomeninu laveho zapastia s predpokladanou praceneschopnostou asi sest tyzdnov, pomliazdeny hrudnik B. P. z Helpy sa bude liecit asi tyzden, D. M. zadrzali vodicsky preukaz. Preveruje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Policia ziada obcanov, ktori by vedeli podat akekolvek informacie o uvedenych pripadoch, aby tak urobili v ktoromkolvek utvare PZ alebo na zname t. c. 158.

Co sa udialo v tyzdni od 15. do 22. februara

 

V sobotu poziarnikov o pomoc poziadali obyvatelia na Ulici CSA v Brezne, kde vo vchode horela informacna skrinka. Patnast minut pred deviatou 19. februara im oznamili, ze poste v Predajnej dorucili zasielku, v ktorej sa nachadzal prasok. Po predbeznych opatreniach pracovnici Civilnej ochrany v Slovenskej Lupci obalku previezli na expertizu do Banskej Bystrice, kde potvrdili, ze testy na antrax su negativne. V skorych rannych hodinach vo stvrtok odstranili spadnuty strom z cesty vo Vydrove. V tomto tyzdni este pomocou lana a prenosneho navijaka vyprostovali vozidla, ktore vbehli mimo cestu.

 

155.jpg (4763 bytes) Pocas jarnych prazdnin zachranari nezaznamenali ziadny vaznejsi uraz. Dovedna vystartovali 25-krat, z toho 7-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 3-krat k neurologickym prihodam, po 2-krat k urazom a k brusnym prihodam, po raze k umrtiu, k zneuzitiu a k otrave, 7-krat k inym pripadom a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. Nedela 17. februara nebola najstastnejsia pre mladu zenu z Nemeckej. V popoludnajsich hodinach ju priotravenu tabletkami a v bezvedomi lekari prepravili do breznianskej nemocnice.

 

154.jpg (4764 bytes) Snezenie sposobilo zamestnancom NAMK mnoho starosti. Konstatuju, ze cesty su malo odhrnane, hlavne v useku Polomka - Benus. Odtiahli styri vozidla po dopravnych nehodach a dve vytiahli z priekopy na cestu. V Brezne otvorili Skodu Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce, opravili brzdy v Avii a vymenili starter v Skode 120 a termostat vo Felicii.

 

hs.jpg (5636 bytes)

 

Napriek tomu, ze v Banskobystrickom kraji boli jarne prazdniny, navstevnost lyziarskych svahov nebola vysoka. Prevladalo veterne pocasie so snehovymi zrazkami. V priebehu tyzdna clenovia Horskej sluzby osetrili dva lahsie urazy a vytycili zjazdovku c.3 Chopok - Kosodrevina. Upozornuju na zvysene lavinove nebezpecenstvo.


    
Uzreli svetlo sveta image

 

Eliska Stulajterova z Brezna, Tomas Gibala z Brezna, Dominik Schon z Cierneho Balogu, Matus Krahulec z Brezna, Dominika Giertlova z Tisovca, Vladimira Balohova zo Zavadky nad Hronom, Robert Rochovsky z Polomky, Michaela Mikulasova z Podbrezovej, Bibiana Kovacikova z Brezna, Timea Bercikova z Cierneho Balogu, Lukas Ferko z Piesku, Katarina Kurekova z Valaskej.



Opustili nas_image

 

Pavlina Stulajterova (82) z Dobroce, Michla Lapin (77) z Hronca, Dusan Kubizniak (47) z Podbrezovej, Pavla Kollarikova (89) z Brezna, Katarina Kokavcova (63) z Myta pod Dumbierom, Frantiska Strelcova (74) z Cierneho Balogu-Pusteho, Ilona Zverkova (88) z Podbrezovej, Vojtech Vlcek (57) z Lopeja, Jan Sevc (59) z Helpy, Kamila Sekana (85) zo Salkovej, Jozef Cellar (88) z Brezna, Jaroslav Kokavec (52) z Brezna, Ondrej Mouka (71) z Nemeckej, Frantisek Skorsepa (80) z Polomky, Frantisek Filo (71) z Helpy.

 

Blahozelanie_image

 

Strieborne nitky pretkavaju tvoje vlasy, na cele hlbia sa nove vrasky. Starosti pribudaju s rokmi, cas kraca milovymi krokmi. Ja by som chcela zastavit ten cas a povedat ti mama nasa, aby si nikdy, nikdy neodisla od nas a setri sa, ved mas este nas.

Dna 22. februara sa
Alzbeta Haviarova, rod. Hlasnikova
dozila sestdesiatych narodenin. K blahozelaniu sa pripajaju manzel Jan, dcera Alena, synovia Jan, Peto, Juraj, zat Jozef, nevesta Adriana a vnucky Martinka, Marcelka a Andrejka.

...

Ked zimnu pesnicku spieva si Hron, nad Rohoznou hlaholi slavnostny zvon, nam slzy sa tisnu do oci, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu dojatim. Zi dlho medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 28. februara oslavi sedemdesiate piate narodeniny

Jan Nosko z Brezna.

Zaroven si v tento den pripomenie s manzelkou Julkou patdesiate tretie vyrocie svadby.


Blahozelaju manzelka Julka, deti Maria, Jan a Igor, zat Jan, nevesty Katka a Zuzka a vnucatka Janko, Igorko a Zuzka.

 

SPOMIENKY

Dva datumy, dve hlboke a velke rany. Cas leti a rany palia, bolia. Niet takych liekov, co ich zahoja.

Dna 15. oktobra uplynulo dvadsat rokov od casu, kedy nas nahle a neocakavane vo veku dvadsatdva rokov opustila nasa draha dcera

Lubica Svantnerova, rod. Gillova

a dna 25. februara patnast rokov, ako nas vo veku dvadsattri rokov opustila druha milovana dcera

Natasa Vajsova, rod. Gillova.

Obidve nas navzdy opustili bez slovka rozlucenia. Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

Dakujeme.Smutiaci rodicia a Janik

...

Uz ta nezobudi slnko, ani krasny den. V breznianskom cintorine spis svoj krasny sen.

Dna 22. februara uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mamicka

Tonka Muranska z Brezna – Zadnych Halan.

S laskou a uctou spominaju manzel, synovia Jozef a Lubomir, dcera Elena s rodinami a vnucata.

...

Cas plynie, ale bolest a spomienka v srdci zostava.

Dna 25. februara uplynulo desat rokov od smrti nasej drahej mamy, svokry, starej mamy a prastarej mamy

Marie Medvedovej z Cierneho Balogu.

S laskou a uctou spomina smutiaca rodina

...

Dna 25. februara sme si pripomenuli sedemdesiate nedozite narodeniny

Jozefa Kupca z Brezna – Kubickej.

S bolestou v srdci spominaju manzelka, synovia, dcery, vnucata, nevesty a ostatna rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 27. februara si primomenieme tretie vyrocie umrtia

Jana Stefancika z Drabska.

Spominaju manzelka, synovia a dcery s rodinami.

...

Dna 27. februara uplynie jedenast rokov od umrtia nasej mamky a starkej

Anny Stehlovej,

v tento den si pripominame aj tretie vyrocie smrti manzelky, mamy, svagrinej a tety

Soni Stehlovej z Brezna.

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.Smutiaca rodina

...

Navzdy prestali pre vas hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre vas slnko hriat, ale ti, co vas milovali, nikdy neprestanu na vas spominat.

So zarmutkom v srdci si pripominame vyrocia umrti

Jana a Marie Belkovcov z Cierneho Balogu – Janosovky.

S laskou a uctou spominaju dcery s rodinami.

Podakovanie

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym a znamym, kolegom a kolegyniam, ktori sa 31. januara prisli rozlucit s nasou manzelkou, matkou, sestrou

Jolanou Kupcovou, rod. Suchanovou z Brezna.

Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi zmiernili nas zial.Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym, ktori sa 7. februara prisli rozlucit s nasim milovanym manzelom, otcom, starym a prastarym otcom

Alexandrom Dubecim z Brezna.

S uctou spominaju manzelka Marina, syn Alexander, Jan, Ivan, nevesty Janka, Hanka, Sonka a vnucata.

 

BARAN

Minuly tyzden ste zanedbali niektore ulohy a budete mat co robit, aby ste sa dostali do azurity. Uprednostnujte terminovane zalezitosti, aby ste nestratili doveru partnerov.

BYK

Nehrajte amaterske divadielko, nechcite, aby vas niekto lutoval. Na pracovisku dostavate iba pochvaly, financne ste dobre situovani. Otazky lasky si rieste aktivnejsie.

BLIZENCI

Vdaka svojej psychickej i fyzickej kondicii dosahujete v praci pozoruhodne vysledky. Ukazuju sa pre vas slubne tendencie. Budte pozorni voci spolupracovnikom.

RAK

Doteraz ste boli presvedceni, ze den z hladiska uspechov je neprekonatelny. Ale uz hovorite inak! Vyuzite vsetko, co vam tyzden slubuje.

LEV

Preco si myslite, ze to, co povazujete za dobre, automaticky schvalia aj kolegovia? A preco vam prekaza, ak otvorene povedia svoje vyhrady? Porozmyslajte o tychto veciach.

PANNA

Dodatocne si uz ani neviete vysvetlit, ako ste sa dostali do jednej spletitej, zamotanej zalezitosti. Mate stastie, ze bohyna Fortuna je na vasej strane a ochrani vas.

VAHY

Mali by ste konecne prevetrat, obnovit svoj satnik. Aj doma, aj v praci ste ako stary inventarny kus. Ani si nevsimaju, kedy ste prisli a kedy odchadzate zase prec.

SKORPION

V tychto dnoch sa vela zaoberate svojim zovnajskom. Chceli by ste byt zdravi a mladi, a preto uvazujete o zmene stravovacich navykov. Ani sportovanie vam nezaskodi.

STRELEC

Venujte sa vybavovaniu osobnych uradnych zalezitosti. Odkladate ich, pomaly sa dostanete mimo terminov, co prinasa so sebou nove starosti. Rokujte taktne.

KOZOROZEC

Pokuste sa rozvrhnut si program kazdeho dna. Sustredte sa na najdolezitejsie udalosti, tie menej vyznamne mozu aj vypadnut. Budte dosledni pri realizacii planu.

VODNAR

Nemali by ste sa vyhybat ponuknutemu dobrodruzstvu. Konecne rozhodnutie vsak musite seriozne zvazit. Nezabudajte pritom na terminovane ulohy a partnerske sluby.

RYBY

Este nedavno ste sa chvalili, ze vas chripka obisla, ale uz to nie je pravda. Mali by ste nasadit vitaminovu kuru a pouzit osvedcenu metodu – caj s acylpyrinom.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT