23. APRIL  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Policajti z ciernobalockej stanice vypatrali pachatela februarovych kradezi vlamanim do rekreacnych chat v Drabsku. Tridsatsedemrocny M. H. zo Zvolena si v case od 19. do 25. februara z chaty H. A. z Brezna odniesol lup za 500 korun. V. J. z Brezna sposobil kradezou skodu za 3500 korun a poskodenim chaty za 500 korun, z vedlajsej chaty P. I. z Bratislavy chybaju veci za 12 000 korun a okrem toho na zariadeni nechal zlodej skodu za 4500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Patnasteho aprila hlasili kradez vlamanim do polovnickej chaty na Boldiske v katastri Cierneho Balogu. Okrem bohateho lupu za 25 700 korun, ktory si kmin odniesol, sposobil Odstepnemu zavodu Lesov SR, s. p., so sidlom v C. Balogu skodu za 2000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Medzi 13. a 15. aprilom ktosi vo Vydrove v katastri Cierneho Balogu z odstaveneho lesneho kolesoveho traktora 81 turbo z prednej radlice ukradol dve retaze na kolesa a zo zadneho stitu traktora trinast uvazkov 120-metroveho noveho tazneho lana. Skodu sposobenu majitelovi traktora z Brezna vycislili na 32 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V policajnej stanici v Ciernom Balogu 17. aprila B. D. nahlasil kradez mobilneho telefonu a penazenky. Popoludni 16. aprila mobil v ciernom kozenom puzdre a penazenka s hotovostou zmizli z nezamknuteho Daewoo Nexia, cim B. D. utrpel skodu za 6000 korun. V ten isty den policajti vypatrali 18-rocneho O. B. z Cierneho Balogu, ktory sa priznal a mobilny telefon majitelovi vratil. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Styri disky z lahkej zliatiny s pneumatikami zmizli vecer 17. aprila v case od siedmej do tristvrte na dvanast zo Skody Octavie zaparkovanej pred hotelom Hydrostav II v Krpacove. Neznamy pachatel sposobil majitelovi auta z Novych Zamkov skodu asi za 50 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Stvrthodina vecer 15. aprila stacila zlodejovi na to, aby zo satne v Sokolovni na Nabrezi dukelskych hrdinov v Brezne ukradol volne polozeny mobilny telefon. Kradez oznamila policii nasledujuci den S. E., ktora utrpela ujmu bezmala za 9300 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom 18. aprilovej noci sarapatil zlodej v areali MB Industria v Brezne, kde sa vlamal do plechovej skrinky jedneho zamestnanca. Obral ho o tmavosedu bundu, identifikacnu kartu cudzinca, kartu poistenca, bankovu kartu, osvedcenie o evidencii i kluce od Skody Octavie, o pansky prsten zo zlteho kovu a o panske naramkove hodinky, vsetko dovedna asi za 12 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Rano 21. aprila od 6.00 do 6.38 hodiny vznikol v Gasparove poziar v podkrovnej casti budovy brusiarne v objekte firmy na spracovanie drevnej gulatiny. Ohnive jazyky znicili celu strechu, zariadenie kancelarie majstrov, elektricke rozvody. Skodu vycislili na milion korun. Poziar lokalizovala Hlavna hasicska stanica Brezno. Podla predbezneho vyjadrenia zistovatela poziarov pricinou bol pravdepodobne skrat na elektroinstalacii veducej k akumulacnej peci, ktora bola v tom case v prevadzke. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Chladnicku, sedaciu supravu, tlacidlovy telefonny pristroj, balik tkanych kobercov, deky, televizor so stolikom - toto vsetko povynasal ktosi z rodinneho domu v Ciernom Balogu - Vydrove. Neprijemne prekvapenie v podobe vykradnutia cakalo na majitela z B. Bystrice, ktory utrpel ujmu za 25 500 korun, 21. aprila. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O osmej rano 17. aprila clen bezpecnostnej sluzby v Zeleziarnach Podbrezova a. s. oznamil, ze pred hodinou na srotovom poli v starom zavode nasli pat nevybuchnutych delostreleckych granatov z druhej svetovej vojny. Nalez zabezpecili proti dalsej manipulacii a potom zlikvidovali privolani pyrotechnici. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 12. do 19. aprila

 

V druhy aprilovy piatok sorpcnou latkou neutralizovali olejove skvrny na vozovke na Certovici, kde vodic Skody Felicie narazil do spadnuteho kmena a poskodil si olejovu vanu. V sobotu trinasteho v P. Polhore odstranili z cesty strom a v Piesku vytiahli z priekopy Feliciu a nalozili ju na auto odtahovej sluzby. Na druhy den zachranili psa, ktory sa ocitol v Hrone a nevedel z neho vyplavat na breh. Nastastie len 2000-korunovu skodu sposobil poziar stolarskej dieln,e v Helpe, ktory do prichodu pohorelskych hasicov likvidovali zamestnanci. Na Kulbovej pomohli vodicovi Mercedesu, ktory zbehol mimo cesty a vo Valaskej vycistili vozovku po zrazke"liazky" s Daciou. Zaznamenali aj styri vyjazdy k poziarom, ktore vznikli vypalovanim travnatych porastov.

 

155.jpg (4763 bytes) V nedelu 14. aprila vo vecernych hodinach previezli do breznianskej nemocnice mladeho muza, ktory na Stiavnicke vyskocil z okna na tretom poschodi. Nastastie po tomto pade vaznejsie zranenia neutrpel. Dovedna vystartovali 28-krat, z toho 3-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 2-krat k urazom, 10-krat k mozgovym prihodam, 9-krat k inym pripadom, po raze k zneuzitiu a k prihode dychacieho systemu a dvoch pacientov prepravili do nemocnice v Banskej Bystrici.

 

0903 545988

Clenovia NAMK poskytli styrikrat technicku pomoc. V servisnom stredisku opravili karburator v Skode 120, prednu polos v Dacii, na Certovici kardan v Avii a v Dubovej vymenili snimac otacok vo Felicii. Pocas tohto tyzdna zaevidovali pat odtahov, a to Skody 120 so zlomenou polosou z Brezna do Podbrezovej, Wartburgu s poskodenou prednou napravou z B. Bystrice do Predajnej a Skody 120, Felicie a Hyundai po dopravnych nehodach.

 

hs.jpg (5636 bytes) Druhy aprilovy tyzden sprevadzalo chladne pocasie bez zrazok. Zimna sezona skoncila, turistov ubudlo a v lyziarskych strediskach zavladlo ticho. Clenovia Horskej sluzby nezaznamenali ziaden uraz, dvaja z nich absolvovali lavinove skolenie v Jasnej.

 


Uzreli svetlo sveta image
Jana Puskova z Brezna, Patrik Bubeliny z Brezna, Matej Dzubak z Myta pod Dumbierom, Jaroslav Somodi z Myta pod Dumbierom, Viktoria Hrablayova z Hronca, Marcel Bartos z Predajnej, Roman Machala z Piesku, Erik Krupa z Pohorelej, Mariana Pokosova zo Sumiaca.

 

Opustili nas_image  Peter Miklos (44) z Piesku, Emilia Martinkova (51) z Pohronskej Polhory, Pavel Lihan (63) z Polomky, Ladislav Sluch (56) z Dolnej Lehoty, Jan Habovcik (75) z Myta pod Dumbierom, Pavel Libic (72) z Brezna, Maria Hyzdalova (76) z Banskej Bystrice, Jozef Gajdos (79) z Brezna, Elena Cellarova (93) z Michalovej, Jozef Tazky (72) z Cierneho Balogu - Dobroce.

 

Blahozelanie_image

 

Drahi rodicia, vas svadobny den je v pozlatenom ramceku. Tolko rokov spolu mat po svojom boku milovaneho cloveka, znasat s nim radosti i starosti, byt jeden druhemu v zivote oporou, plodit ovocie, ktore sa nikde neurodi, to je snom kazdeho z nas.

Dna 21. aprila oslavili 50. vyrocie sobasa manzelia

Amalia a Rudolf Kvietkovci z Hronca.

Vsetko najlepsie do dalsich rokov zivota praje dcera s manzelom, syn s manzelkou. Vnucata Michal, Danka, Janka, Zuzka a Lucka za vsetkych posielaju starkym pusu.

SPOMIENKY

Dna 13. aprila uplynul rok odvetdy, co nas opustil nas otec a stary otec

Jan Ridzon

a 14. januara sme si pripomenuli rok od umrtia nasej mamy a starej mamy

Jolany Ridzonovej z Drabska.

S laskou a uctou na vas spominaju dcery, zatovia, vnucata a ostatna rodina.

...

Dna 14. aprila sme si pripomenuli dvadsiate vyrocie umrtia

Cyrila Janaka z Brezna.

Spomina manzelka, syn a dcera s rodinou, vnucata a ostatna rodina.

...

Dna 14. aprila pri prilezitosti nedozitych osemdesiatych narodenin si sominame na nasu drahu manzelku, mamu, starku a prastarku

Margitu Turnovu z Cierneho Balogu.

Zijes v nasich srdciach. Spomina cela rodina.

...

Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.

Dna 16. aprila uplynulo trinast rokov od umrtia nasho manzela, otca a stareho otca

Tomasa Kyzeka z Brezna.

Spominaju manzelka, dcery, syn a vnucata.

...

Cas plynie, ale bolest a spomienka v srdci zostava.

Dna 19. aprila sme si pripomenulii devatdesiate nedozite narodeniny nasho otca, stareho otca a prastareho otca

Rudolfa Kovacika z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou a uctou spominaju synovia s rodinami a dcera s rodinou.

...

Odisla si tisko a niet ta medzi nami, v srdciach nasich zijes spomienkami.

Dna 25. aprila uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustila bez rozlucky dcera, sestra a teta

Anna Cellarova, rod. Kyselova.

S laskou a uctou spomina mama a sestra s rodinou. Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 29. aprila si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Juliusa Vlceka z Pohronskej Polhory.

Spominaju manzelka, dcery a syn s rodinami.

PODAKOVANIA

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom, spolupracovnikom a vsetkym, ktori prisli dna 12. aprila odprevadit na poslednej ceste

Ladislava Slucha z Dolnej Lehoty.

Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary. Smutiaca rodina

BARAN

Osud tento tyzden nesmelych Baranov povzbudzuje a poslusnych iba sprevadza, dolezite vsak je, ze opraty mate pevne v rukach. Ale nezabudajte, ze z toho vyplyvaju aj povinnosti.

BYK

Neraz sa stalo, ze ste dokazali mudro poradit inym, no sam sebe casto pomoct nedokazete. Nestracajte hlavu, budete sa moct porozpravat s istou osobou, ktora vam naznaci, ako pokracovat.

BLIZENCI

Vdaka vasej schopnosti empatie dokazete pruzne reagovat na pozitivny prislub nasledujucich dni. Harmonicke momenty zaciatku vikendu by mali kulminovat v podvecernych hodinach.

RAK

Citovo zalozene prislusnicky tohto znamenia by sa nemali stat obetou tohtotyzdnovych extremnych pokuseni. Muzi by zase nemali zavahat, ked budu mat vyhliadky na realizaciu svojich erotickych predstav.

LEV

Mate pred sebou stretnutia, ktore na isty cas vyrazne ovplyvnia vas zivot. Z tohto dovodu by ste mali v najblizsom obdobi konat tak, aby ste nezranili partnerove city.

PANNA

Mate radost zo svojich pracovnych uspechov, ale najradsej by ste uz mali pracovny tyzden za sebou. Je len prirodzene, ze sa neviete dockat dalsich pozitkov lasky, o ktoru ste tolko bojovali.

VAHY

Mierne vas moze vyviest z rovnovahy takmer nevinna sefova poznamka. Ak sa to da, radsej sa nad nou ani nezamyslajte. Pocas vikendu aj vy, aj on na vsetko zabudnete.

SKORPION

Absolutne si nemusite robit starosti o svoje zdravie. Zrychleny tlkot srdca je sposobeny vzrusenim, pretoze sa uz neviete dockat vikendu. Ste celi napati, a to aj nepriek tomu, ze neviete, co vsetko vas caka.

STRELEC

Budete akysi nesvoji a treba povedat, ze co sa da pokazit, to aj pokazite. Neberte to tragicky, jednoducho ste z celeho tyzdna unaveni a po vikende sa dostanete do starych kolaji.

KOZOROZEC

Tento tyzden mate melancholicku naladu a ani neviete, co alebo kto ju sposobil. Ak si nepomozete sami, urcite to dokaze partner. Jednoducho pride, usmeje sa na vas a zvitazi.

VODNAR

Vyhlada vas blizky priatel, ktory potrebuje vasu pomoc. Mate nevsedny talent na riesenie problemov. A to bude mat kladny vplyv aj na vasu buducnost.

RYBY

Ak vas tento tyzden pochyti pracovne nadsenie, nebrante sa mu. Len porozmyslajte nad tym, ako vysvetlite rodine a partnerovi, ze na nich cez vikend nebudete mat cas.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT