30. APRIL  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Vykradaci aut sa ,,cinili" aj cez vikendove dni. Z 26. na 27. aprila na Krculovej ulici v Brezne zo Skody Octavie ukradli autoradio Kenwood, tri audiokazety, slnecne okuliare a parkovaciu kartu, cim majtelka utrpela ujmu dovedna za 13 800 korun. Nasledujucej noci opat na Krculovej ulici vykradli Skodu 120 L, z ktorej chyba autoradio s prehravacom a doklady od vozidla, vsetko za 5000 korun. Z vedla stojacej Skody 1203 uchmatli firemnu peciatku , cim majitelovi H. I. vznikla skoda za 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pod plastikom noci z 20. na 21. aprila a z 24. na 25. aprila v Brezne sarapatili vykradaci aut specializujuci sa na autoradia znacky Kenwood. V prvom pripade to bolo na Ulici CSA zo Skody Octavie, cim majitelke sposobili skodu za 1500 korun. V dalsich dvoch pripadoch na parkovisku na Ulici 9. maja, kde zlodej zo Skody Felicie z pristrojoveho panela ukradol autoradio a potom z kufra menic CD, vsetko dovedna za 15 000 korun. Podobne si pocinal aj v Renaulte Thalia, odkial chyba autoradio s CD prehravacom bez predneho panelu znacky Pioneer (skoda bezmala 11 600 korun). Preveruje OO PZ Brezno.

...

Deky, postelnu bielizen, chladnicku, vankuse, paplony a rozne ine veci v hodnote 25 500 korun z rodinneho domu v Ciernom Balogu 19. aprila o pol deviatej vecer povynasali, nabytok a steny sprejom postriekali 17-rocny D. I. a 20-rocny A. J. Tychto nezamestnanych, v minulosti uz sudne trestanych Ciernobalocanov vypatrali breznianski policajti. Zlodeji uz stihli chladnicku predat a utrzene peniaze prepit, ostatne veci vraj spalili. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Od popoludnia 22. aprila do rana nasledujuceho dna z rekreacnej chaty v Jarabej zmizlo radio, farebny televizor, dva dialkove ovladace, satelitny pristroj, mikrovlnna rura, rychlovarna kanvica, paplony a vankuse. Kradezou veci vznikla VSE Bratislava skoda za 37 000 korun a poskodenim zariadenia 3,5-tisickorunova skoda. Preveruje OO PZ Brezno.

Na autobusovej zastavke v Zavadke nad Hronom pred pol desiatou rano 25. aprila 25-rocny chodec z Revucej nahle spoza stojaceho autobusu vbehol do jazdnej drahy Renaultu, ktory smeroval do Polomky. Pri zrazke utrpel chodec zranenie, ktore si vyziada asi sesttyzdnovu praceneschopnost. U vodica pozitie alkoholu nezistili, u chodca bol nariadeny odber krvi. Na Renaulte vznikla skoda za 10 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne 26. aprila vzniesol voci 45-rocnemu P. P. z Podbrezovej obvinenie z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a jednotlivcovi. Tento nasilnik 24. a 25. aprila opakovane utocil na svoju manzelku a dceru, pricom sa im vyhrazal zabitim. Pretoze za takyto isty trestny cin bola uz 14. aprila na P. P. podana zaloba na okresny sud, muza vysetruju vo vazbe.

...

Spred rodinneho domu v Telgarte v noci na 27. aprila zmizla seda Tatra 148, ev. c. BR-330 AJ s pripevnenym hydraulickym ramenom na nakladanie drevnej hmoty. Majitel vozidla utrpel skodu za 500 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Rozlicne naradie dovedna za 7500 korun ukradol ktosi z garaze, ktora je sucastou komplexu garazi na Budovatelskej ulici v Brezne. Kradez vlamanim sa odohrala niekedy od pol deviatej vecer 27. aprila do nasledujuceho rana.

...

  Niekedy medzi 30. marcom a 18. aprilom mali nevolanu navstevu v dielni pri rodinnom dome v Ciernom Balogu - Fajtove. Zlodej odtial povynasal rozne naradie v hodnote 1195 korun a na zariadeni nechal skodu za 140 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

 

 

Co sa udialo v tyzdni od 19. do 26. aprila

 

V piatok 19. aprila na namesti v Brezne riadili premavku po zrazke osobneho auta s autobusom, ktora sa nastastie obisla bez zraneni. V nedelu v spolupraci s vedlajsou hasicskou stanicou v Pohorelej 1C a 3C prudmi zlikvidovali poziar pily v Gasparove, predbezna skoda je asi 990 000 korun. V Ciernom Balogu poskytli predlekarsku pomoc dvom osobam, ktore sa so Skodou Forman prevratili do priekopy, havarovane vozidlo nalozili na auto odtahovej sluzby. V pondelok vystartovali na Mazornikovo, kde sa na vozovke nachadzala rozliata nafta, ktora uz zacala vsakovat do zeme. Hasici ju zasypali Vapexom, ale o dva dni tento vyjazd este zopakovali. Pripadom sa zaobera odbor zivotneho prostredia. Styri poziare vzniknute vypalovanim travy v Brezne - Banisku, Pohorelej, Telgarte a v Michalovej uhasili jednoduchymi hasiacimi prostriedkami.

155.jpg (4763 bytes) Asi o pol siestej vecer v pondelok 22. aprila do breznianskej nemocnice previezli dvoch muzov, ktori po dopravnej nehode utrpeli otras mozgu. V stredu v urazovej ambulancii osetrili 40-rocnu zenu z Cierneho Balogu, ktora mala na dolnej koncatine poranenia sposobene dopichanim nozom. Zachranari vystartovali aj do Zavadky nad Hronom, kde 26-rocneho muza zrazilo osobne auto, do nemocnice ho prepravili so zlomenou stehennou kostou a predkolenim. Dovedna zaznamenali 18 vyjazdov, z toho 7 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k prihodam dychacieho systemu, 4 k urazom, po 2 k inym pripadom a k prihodam nervoveho systemu.

 

0903 545988

Zamestnanci NAMK upozornuju vodicov, aby na cestach venovali jazde zvysenu pozornost, ved len po dopravnych nehodach odtiahli tri vozidla, a to Skodu Feliciu z Brezna do Piesku, Skodu 120 z Dubovej do Brezna a Wartburg z Chvatimechu do Osrblia, ale i Favorit so zadretym motorom z Lopeja do Jasenia a Ford Escort so zlomenou prednou polosou z Valaskej do Banskej Bystrice. V servisnom stredisku opravili brzdy v Skode 120, vymenili kardanove kruzky v Avii, dobili bateriu v Renaulte a na Taloch otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

 

hs.jpg (5636 bytes) Premenlive pocasie typicke pre mesiac april neprivabilo vela turistov do horskych stredisk. So skoncenim zimnej sezony ukoncili clenovia Horskej sluzby pohotovostnu cinnost na lyziarskych svahoch a najdu si cas aj na oddych.


Uzreli svetlo sveta image
Nina Tatarova z Cierneho Balogu, Viktoria Baranova z Podbrezovej, Michal Muco zo Zavadky nad Hronom, Kristian Anderko zo Zavadky nad Hronom, Nikola Pokosova z Brezna, Bruno Matovic z Valaskej, Eliska Skultetyova z Brezna, Simon Strnadik z Brezna, Patrik Harvan z Telgartu, Janka Puskarova z Brezna, Martin Mravec z Brezna.

Opustili nas_image  Anna Tokarova (59) z Pohronskej Polhory, Eva Semancikova (64) z Valaskej, Miroslav Srimm (65) z Hronca, Milan Giertli (44) z Brezna, Gizela Slabejova (88) z Jasenia, Pavlina Gerlakova (32) z Polomky, Rehor Ridzon (74) z Michalovej, Miroslav Koza (40) z Valaskej, Jaroslav Gazura (53) z Gasparova, Anna Maculova (76) z Gasparova, Maria Medvedova (82) z Cierneho Balogu, Antonia Auxtova (81) z Brezna, Margita Kovacikova (58) z Brezna, Maria Medvedova (81) z Cierneho Balogu, Marian Medved (52) z Cierneho Balogu, Jan Vladimir Medved (52) z Banskej Bystrice, Milan Giertli (44) z Benusa.

Blahozelanie_image

 

Vdaka ti Boze za pozehnanych sestdesiat rokov zivota, ktorych sa dna 30. aprila doziva nasa draha mama a stara mama

Maria Dvorska z Brezna.

Za lasku a vychovu jej zo srdca dakuju a do dalsich rokov zivota hojne zdravie, bozie pozehnanie a ochranu Panny Marie vyprosuju synovia Jaroslav, Jan, nevesty Marie, vnucata Tomasko, Nikolka, Patka.

SPOMIENKY

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 10. aprila uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil

Miloslav Tusil z Brezna.

Spominaju manzelka, dcery a synovia s rodinami.

...

Dna 22. aprila uplynulo sedem rokov od umrtia manzela, otca, stareho otca

Vladimira Soltysa z Dolnej Lehoty.

Spominaju manzelka Elena, dcery a vnuci s rodinami.

...

Hoci si odisla nahle, necakane a na rozlucku nebol cas, vsetci ta v srdci stale mame, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 25. aprila uplynulo pat rokov odvtedy, co dotlklo srdce

Anny Cellarovej

Spomienky na teba uchovavaju syn Robert, svagrina Bozena s rodinou, svagrina Veronika s rodinou, svagrina Anna s rodinou a ostatna smutiaca rodina. Kto ste ju poznali, venujte jej s nami tichu spomienku.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 29. aprila uplynulo pat rokov od umrtia nasho manzela, otca a stareho otca

Ondreja Filla z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzelka, syn a dcera s rodinami. Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

...

Spite vecnym snom, tmavy hrob vam je domovom. Nic viac vam nemozeme dat, len kyticku na hrob a s laskou spominat.

Dna 29. aprila uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy ocko a starky

Stefan Benus z Brezna – Kozlova.

Dna 13. jula uplynie tridsatdevat rokov plnych zialu a spomienok od smrti nasej milovanej mamicky a starkej

Emilie Benusovej, rod. Cabanovej z Brezna – Kozlova.

S laskou a uctou spomina dcera Vierka s rodinou.

...

V neznamy svet odisiel si spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad. Uz ti nepodame ruku, nepovieme vins, len ticho k hrobu s modlitbou a kvetmi mozeme prist.

Dna 30. aprila si pripominame osemnaste vyrocie umrtia nasho otca

Antona Giertliho z Brezna.

Spomina dcera Olga, vnucata Stefan a Jan s manzelkou Andreou, pravnucik Janik a ostatna rodina.

...

Len ten, kto s tebou zil, vie, koho stratil.

Dna 1. maja uplynie pat rokov, kedy nas necakane, bez rozlucky navzdy opustil moj milovany manzel a laskavy otec

Jan Durecka z Brezna.

S laskou na teba spomina manzelka, syn s manzelkou a ostatna rodina.

BARAN

Pokial mate nejake poziadavky vo vztahu k zivotnemu partnerovi, vyslovte ich, nic neodkladajte na menej priaznive dni, ktore budu nasledovat. Baranie damy budu mat prednost.

BYK

Tuzite po novom otroctve, chceli by ste mat noveho pana svojich citov. Vyhliadnuta osoba vsak nereaguje na vase horuce pohlady. No mozete si byt isti, ze ich vnima a sposobuju jej radost.

BLIZENCI

Medzi vase zaluby patri hra s ohnom. Aj ked chcete vzdy vsetko dotiahnut, v jednej nebezpecnej hre by ste mali urobit vynimku. Istota je istota.

RAK

Vo vasom podvedomi stale vibruje predstava ci tusenie o velkej vyhre. Aj ked uspesna obchodna transakcia nie je vylucena, pri volbe rozsahu rizika by ste mali byt opatrni a dosledni.

LEV

Neurazajte sa, ked vas pre pomalost prirovnavaju k slimakovi. Brante sa obratne, povedzte, ze je to vas styl a vsetko bude v poriadku. Prekvapte kolegov vynaliezavostou.

PANNA

Mozete prezit jedno sklamanie v suvislosti s vasou profesiou. Ak by ste vsak chceli zmenit zamestnanie, nie je vhodny tyzden na podanie vypovede. O tom, co dalej, porozmyslajte, az ked vas prejde zlost.

VAHY

Pocit istoty prameniaci v prehnane vysokom sebavedomi sa vam moze vzdy vypomstit. Neprotestujte, ked vam partner, kolega ci priatel nieco vytkne. Dakovat mu nemusite, ale mohli by ste sa nad tym zamysliet.

SKORPION

Tento tyzden vam prinesie radost a uznanie vo forme vyznamneho poverenia, vyznamenania ci vyslania na staz. Prekvapi vas aj lubostny partner, ktory vam kvoli zavisti nedokaze nic mile povedat.

STRELEC

Aj ked neprijemne zazitky nie su vylucene, budu vylucne zalezitostou nahody a obcasnej smoly. Pre istotu by ste mohli byt vo vsetkom opatrnejsi.

KOZOROZEC

Zeny budu skusat svoje stastie a muzi Kozorozci budu svoje stastie riskovat. Ani jedno z pohlavi nepochodi zle, ak sa bude drzat pri zemi a riadit sa zasadou, ze menej je niekedy viac.

VODNAR

Jar objavujete nielen okolo seba, ale aj v sebe. Je to krasny, povzbudzujuci pocit, ktory obohacuje vas zivot aj sny. Pripravte sa na prijemne cestovanie so zatial neznamou osobou.

RYBY

Ked po niecom velmi tuzite, zvycajne to dosiahnete. No napriek tomu vas pritahuju ludia, ktori menej snivaju a viac konaju. Nebudte vsak na seba nahnevani, nikto nie je idealny.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT