8. JUL 2003 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kin od 8. do 15. jula

Kino Fabova hola Polomka

12. so - 8 MILE (USA, MP/15, 20.00) - pribeh rappoveho spevaka.

Kino Panorama Podbrezova

13. ne - 8 MILE (USA, MP/12, 19.00) - Kazda chvila je dalsou sancou.

Kino Trangoska Valaska

9. str - VLADA OHNA (USA, MP/12, 19.00) - Ich zbranou je ohen, ich koristou - clovek. Sci-fi.

Kino Mostar Brezno

12. so, 13. ne - K-19 (USA, V. Britania, Nemecko, MP/15, 19.30) - Prva sovietska ponorka K-19 sa vydala na prvu plavbu. Historicky thriller.

Kam za kulturou

V sobotu 12. jula sa vo dvore Mestskeho kulturneho strediska v Brezne o 20. hodine uskutocni tradicny Raci bal rakov i nerakov tancujucich dozadu so skupinou Tulibanda.

...

Od 14. jula do 31. augusta v Horehronskom muzeu na Nam. gen. M. R. Stefanika 13 bude vystava k jubileu fotografa ludovej kultury regionu s nazvom Peter Bercik: Z fotografickej tvorby.


 Dakujeme MUDr. Janovi Venglarcikovi, primarovi rehabilitacneho oddelenia, za ludsky, srdecny a prikladny pristup lekara k pacientom a nerobte si nic z jednej neopravnenej kritiky v novinach Horehronie z 24. juna.

Horehronski sportovci

...

Srdecne dakujeme MUDr. Frantiskovi Kreutzovi a jeho manzelke MUDr. Eve Kreutzovej za starostlive osetrovanie Eleny Pampurikovej.

Rodina

...

Mestske kulturne stredisko dakuje spoluorganizatorom a sponzorom, vdaka ktorym sa v piatok 27. juna na namesti v Brezne uskutocnilo podujatie na zaver skolskeho roka Ahoj skola, leto vola. Su to: Restauracia U Rytiera, Kofola, Saris, Auto trade, s. r. o., Brezno, DV COM, ZP Sport Podbrezova a Mgr. Maria Sajgalikova - agentura DIVA.


Vyzva

Technicke sluzby Brezno, ako prepravca domoveho odpadu v meste Brezne, v zmysle uznesenia mestskej rady c. 44/2003 vyzyvaju vsetkych obyvatelov rodinnych domov, ktori este nemaju nadobu na domovy odpad, aby si ju urychlene nadobudli. V opacnom pripade porusuju zakon c. 223/2001 Z. z. o odpadoch, ako aj vseobecne zavazne nariadenie mesta Brezna o odpadoch.


Civilna ochrana informuje

Realizacia zakona NR SR c. 129/2002 Z. z. o integrovanom zachrannom systeme

Narodna rada Slovenskej republiky 15. februara 2002 schvalila zakon c. 129 o integrovanom zachrannom systeme, ktory nadobudol ucinnost 1. jula 2002.
Uvedeny zakon upravuje organizaciu integrovaneho zachranneho systemu, posobnosti, ulohy organov statnej spravy a zachrannych zloziek v ramci systemu. Integrovany zachranny system (IZS) je koordinovany postup zloziek pri zabezpecovani ich pripravenosti a pri vykonavani cinnosti a opatreni suvisiacich s poskytovanim pomoci v tiesni.
Cielom prijateho zakona je vytvorenie optimalneho systemu pri zachrane zdravia, zivotov a majetku.
V sulade so zakonom je v termine od 1. jula v Krajskom urade v Banskej Bystrici, odbore CO obyvatelstva a obrany zriadene koordinacne stredisko IZS, ktore:
a) je opravnene vydat pokyn zakladnej zachrannej zlozke na vykonanie zasahu, vyzvat niektoru z ostatnych zachrannych zloziek na vykonanie zasahu, alebo presmerovat tiesnove volanie na prislusne operacne stredisko tiesnoveho volania,
b) v pripade nebezpecenstva vzniku mimoriadnej udalosti alebo v pripade jej vzniku zabezpecuje varovanie obyvatelstva, vyrozumenie obci, organov statnej spravy a podiela sa na plneni uloh suvisiacich s vykonavanim zachrannych, lokalizacnych a likvidacnych prac.

V suvislosti s realizaciou tohto zakona treba uviest, ze linka tiesnoveho volania 112 je funkcna, ale nadalej az do roku 2007 platia cisla:

150 Hasicsky a zachranny zbor
155 Zachranna zdravotna sluzba
158 Policia

...

Preskusanie prevadzkyschopnosti systemov varovania obyvatelstva

Podla § 3a ods. 4 zakona NR SR cislo 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvatelstva v zneni neskorsich predpisov stanovil Urad CO MV SR dna 11. jula o 12. hodine dvojminutovym stalym tonom preskusanie prevadzkyschopnosti siete elektrickych siren na uzemi Slovenskej republiky.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT