7 . OKTOBER 2003 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Kam za futbalom

III. liga 11. kolo

12. oktobra o 14.30

Podbrezova B - K. N. Mesto (Sikora - Ambroz, Dobos - Krahulec)

 

IV. liga sk. Juh 11. kolo

12. oktobra o 14.30

Dubova - Kraliky (Debnar - Toth, Grencik - Hromadka)

 

V. liga sk. C 11. kolo

12. oktobra o 14.30

N. Bana - Brezno (Ozan - Malcek, Koncek - Elek)

 

I. trieda 11. kolo

12. oktobra o 14.30

P. C. Balog - Badin (Milan Mojzis - Citara - Prochadzka), Hronec - Jakub (Jozef Sitarcik - Melcer, Direr - Krahulec), Myto - Harmanec (Miklos - Vanik, Dian - Kotran), Bravacovo - Riecka (o 10.00, J. Ridzon - Vrbovsky, Suchy - Turna), Jasenie - Osrblie (Mecele - Piar, Pribylina - Kolenicka), Benus - T. C. Balog (Balaz - Kadlec, Malcek - Pecnik)

 

II. trieda sk. B 9. kolo

12. oktobra o 14.30

Helpa - Sihla (o 10.00, Malcek - Svantner), Pohorela - P. Polhora (Jan Sitarcik), Sumiac - Nemecka (Strelec), D. Lehota - Polomka (Svantner), H. Lehota - Michalova (Suchy - J. Ridzon)

 

III. LSD a LMD 11. kolo

12. oktobra o 10.00 - 12.30

Dubova - Namestovo (11.10., Palusak - Chudy, Miklos - Drozd), Krasno - Brezno (Vorel - Michulek, ObFZ CA - Kutel)

 

IV. liga dorast sk. Juh 11. kolo

12. oktobra o 12.00

Detva - C. Balog (Ciernik - ObFZ ZV)

 

II. LSZJ a LMZJ 11. kolo

11. oktobra o 10.00 - 12.00

Tempus RS - Dubova (Druzstevna, Sliva - Kiraly), Zarnovica - Podbrezova B (o 11.00-13.00, Kollar - Vankova)

 

III. LSZ a LMZ sk. C 11. kolo

11. oktobra o 10.00 - 12.00

Podlavice B - Helpa (12.10., Dian - Vanik), Ziar B - Brezno (Svehlik - Hlavacik)

 

I. LSZS a LMZS 9. kolo

11. oktobra o 10.00 - 12.00

Zilina - C. Balog (umela trava, M. Ondak - L. Ondak, Svorcik), Podbrezova - Lucenec (12.10., Dobos - Ambroz, Rostar)

 

I. trieda dorast 9. kolo

12. oktobra o 12.00

Polomka - Podbrezova (11.10. o 14.30, J. Ridzon - Vrbovsky), Michalova - Benus (Kadlec - Balaz)

 

I. trieda ziaci sk. B 8. kolo

12. oktobra o 10.00

Polomka - Brusno (Jan Sitarcik), Medzibrod - Zavadka (Jagnesak), P. Polhora - Bravacovo (Balaz)

 

Mladsi ziaci 7. kolo

11. oktobra o 10.00

Jupie C - Podbrezova C (Hutnik), Jasenie - Savon B (12.10. o 13.00, Piar)

 

h0340d.jpg (12115 bytes)Vyjde start na olympijskych hrach na druhy pokus?

Moderny patbojar, Breznan Matej Libic, niekolkonasobny majster Slovenska, ucastnik majstrovstiev Europy, majstrovstiev sveta, by chcel startovat na Olympijskych hrach 2004 v Atenach, ked prvy pokus postupit na olympijadu v Sydney mu nevysiel.
V aprili tohto roka splnil limit na ME a MS. Po niekolkomesacnom treningovom vypadku (vylepsenie financnej situacie pracou vo Svajciarsku) by chcel zacat trenovat. Reprezentacny trener D. Polacek sa vyjadril, ze nikto nema do kvalifikacie na OH zavrete dvere. Limit, ktory by Matejovi zaistil start v Atenach, bude niekde na urovni 5500 bodov. Posledna moznost splnit tento pomerne narocny limit, bude na Svetovom pohari v Moskve v maji buduceho roka.
Vzhladom na treningovy vypadok a nepriaznivu financnu situaciu je to velmi narocny ciel.

Vladimir Libic,
predseda oddielu moderneho patboja

Mala liga odlozena o tyzden

Dazdive pocasie a nepriaznivy teren v sobotu 4. oktobra znemoznili pokracovat v zapasoch miestnej ligy maleho futbalu na starom ihrisku v Brezne. A tak zapasy 3. a 4. kola (ZSR - Coop, Fernet - West, West Coop, ZSR - Fernet) odohraju v sobotu 11. oktobra so zaciatkom o 10.30 hodine.

(sk)

Sipkarska a stolno – futbalova liga

Sipkari a stolni futbalisti nezahalali ani tento vikend a sutaze pokracovali dalsimi kolami. V piatok bolo v Dart clube na programe dalsie kolo sipkarskej ligy muzov a zien, kde dobru formu potvrdzuje hlavne Pavol Melicher s Martinom Skantarom. Ani teraz tomu nebolo inak, vo finale sa stretli prave tito dvaja hraci, uspesnejsi bol tentokrat Pavol Melicher, ktory turnaj vyhral. Na druhom mieste skoncil Martin Skantar a prijemnym prekvapenim bolo tretie miesto Petra Hrebenaka. V piatok sa konala aj sutaz jednotlivcov v stolnom futbale, kde si vitazstvo vybojoval Ondrej Hajduch, pomaly sa uz prebudza v minulosti najlepsi stolny futbalista v Brezne Jozef Lalik, ktory obsadil vyborne druhe miesto. Tretim miestom si postavenie na poprednych prieckach celkoveho bodovania upevnil Ivan Zemko. Nasledujuce kolo sa uskutocni v piatok o 19. hodine v Dart clube.
V sobotu sa Galaxia bar vo Zvolene stal dejiskom uz druheho Mastra tejto sezony. Samozrejme, nechybali ani hraci 1. DC Brezno, tym sa vsak nedarilo, ako by sa od nich ocakavalo. Najlepsie sa umiestnil Zdenko Pampurik na 7. mieste a Pavol Melicher bol deviaty. Vitazom muzskeho turnaja sa stal mladucky Filip Skrtel z Handlovej, ktory si vo finale “zmeral sily” s domacim hracom Jozefom Petrikom. Filip ukazal, ze mu to v tejto sezone naozaj “pada” a vitazstvom v pomere 3:1 si upevnil postavenie medzi elitou v 2. lige. Tretie miesto poputovalo do B.Bystrice vdaka Stanislavovi Veselovskemu, ktory podal naozaj vyborny vykon, ked hned po druhom zapase spadol do B pavuka. Touto seriou osmich vitaznych zapasov to dotiahol az na konecne tretie miesto. Zberatelom stvrtych miest na Mastroch sa zacina stavat Dusan Stries, ktory podobne ako v Brezne, tak aj teraz vo Zvolene obsadil stvrte miesto. Prvu sesticu najlepsich hracov uzatvorili Ivan Filo zo Zvolenskej Slatiny s Peter Koplar z Prievidze.
V zenskom turnaji dominovali hracky z Lucenca, ktore na stupne vitazov nepustili nikoho, a tak vsetky pohare poputovali na juh Slovenska. Vitazkou sa stala Katarina Bradovkova, ktora turnaj vyhrala bez jedineho zavahania, na druhom mieste sa umiestnila Beata Kocisova a triumf Lucencaniek zavrsila tretim miestom Janka Imrovicova. Trosku mrzi, ze podobnym vykonom nezaujali aj lucenecki muzi, ktori sa vytratili z poprednych umiestneni na tychto turnajoch a skoncili hlboko v poli porazenych.
V sobotu sa v Dart clube v Brezne konalo dalsie kolo stolno – futbalovej ligy dvojic, kde sa do turnaja prezentovalo 24 parov. Druhe miesto v piatok a vitazstvo v sobotu, to je bilancia tohto vikendu pre Jozefa Lalika. V sobotu sa z prveho miesta tesil spolocne s Martinom Bajzikom a po dlhsom case konecne aj on okusil, ako chuti vitazstvo. Na druhom mieste sa umiestnili Ivan Zemko, tentoraz hrajuci s Ivanom Havasom a treti napokon skoncili Ondrej Hajduch s Martinom Rafajom. V sobotu v Dart clube utvorili aj rekord v dlzke zapasu, o ktory sa postarali Miro Fabian s Michalom Koncosom a Tomas Banik s Petrom Hanesom. Zapas trval takmer 45 minut a skoncil sa 2:1, pre prvych menovanych v tretom rozhodujucom geme to bolo na goly 18:16. Aj toto svedci o tom, akou napinavou a zaujimavou hrou je stolny futbal. Sieste kolo stolno – futbaloveho turnaja dvojic bude v sobotu 11. oktobra o 19. hodine v Dart clube v Brezne.
V nedelu pokracovala druhym kolom aj juniorska liga v sipkach, kde pocet hracov stupa z turnaja na turnaj, co tesi a treba dufat, ze tento trend bude pokracovat. Dominanciu v tejto sutazi ukazali bratia Brvenikovci, ked Pavol vyhral a Jan skoncil na tretom mieste. Druhe miesto si vybojoval Michal Stulajter. Tretie kolo juniorskej ligy sa uskutocni v nedelu o 14. hodine v Dart clube.

(pp)

h0340e.jpg (17025 bytes)

 

 

Vykony hokejistov su zavisle aj od kvalitneho vystroja a plati to aj v pripade mladych hokejovych nadeji. 16-rocny brankar muzstva dorastencov Marek Pastva pred par dnami dostal od nadacie Slovenske hokejove nadeje dar, ktory mu urcite pomoze pri podavani lepsich vykonov. Hokejovy vystroj pre Mareka znamena velmi vela a jeho cielom je zabojovat v nastavajucej sezone a uchadzat sa o miesto na supiske A muzstva HK Brezno. Moznost ziskat kvalitny hokejovy vystroj maju aj ostatni hokejisti. Viac informacii zaujemcom poskytne manazer HK Brezno Peter Luptak.

Snimka: Maria Sajgalikova

 

 

Zo stolneho tenisu ll. liga

Hraci Podbrezovej zacali sutaz vitazstvom nad Revucou 15:3, Plecho 4,5 boda; Lamper 3; Spac 4,5; Zaloudek 3. Poobede v nekompletnej zostave prehrali 8:10 s Tornalou, Plecho 2; Spac 2; Zaloudek 2,5; Kan 1,5. Dalsi zapas po velkom boji prehrali 7:11 s Liptovskym Janom, Plecho 3,5; Lamper 1; Spac 1,5; Zaloudek 1.

(ll)

Cyklokrosova sezona zacala

Clenovia cyklistickeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova sa cez vikend 4. – 5. oktobra zucastnili na pretekoch prveho a druheho kola Slovenskeho pohara v cyklokrose v Banskej Bystrici. Patdesiat cyklistov zo Slovenska sutazilo za dazdiveho pocasia.

Vysledky: sobota: dorast: 5. J. Butora, 6. A. Trnka, kadeti: 1. P. Siman, 2. M. Canecky, juniori: 1. M. Prachar, 2. D. Janduch, muzi: 1. L. Glovniak, 2. L. Hricak. Glajza a Metlicka sa v sobotu zucastnili naCeskom pohari, kde R. Glajza obsadil 6. miesto a V. Metlicka 8. miesto, nedela: dorast: 3. J. Butora, 6. A. Trnka, kadeti: 1. P. Siman, 4. M. Canecky, juniori: 1. M. Prachar, 2. D. Janduch, muzi: 1. R. Glajza, 2. V. Metlicka, 4. L. Glovniak, 6. L. Hricak.

M. Strmen

Slovensky cykloklub
Dumbier
v oktobri pozyva na vylety

Nedela 12. oktobra

Na Kysucu (74 km/620 m)

Zraz: o 9. hodine v Brezne – namestie pod zvonicou

 

Trasa: Brezno – Vrchdolinka – Cierny Balog – Dobroc – Palenicna dolina – Kysuca – Sedmak – Tlsty Javor – Obrubanec – Zakluky – Vydrova dolina – Cierny Balog – Brezno.

 

Nedela 19. oktobra

Na Horny diel (43 km/470 m)

Zraz: o 10. hodine na Chvatimechu – Italy bar

 

Trasa: Chvatimech – Lopej – Dolna Lehota – Horna Lehota – Richtarovo – Horny diel – Tale - Bystra – Chvatimech.

 

Nedela 26. oktobra

Na Bernardin (38 km/340 m)

Zraz: o 10. hodine na Chvatimechu – Italy bar

 

Trasa: Chvatimech – Podbrezova – Smrekova – Pastevnik – Samanovsky vrch – Kota – chata Bernardin – Hronec – Chvatimech.

 

Bezecky klub aj v Pohronskej Polhore

Telovychova a sport v Pohronskej Polhore ziskavaju coraz vacsiu popularitu. Ved je v zaujme kazdeho z nas upevnovat si svoje zdravie rekreacnym zapajanim sa do pestovania roznych druhov sportu a telovychovy. Jednym z nich je rekreacny beh, ktory sa v P. Polhore priaznivo rozvija. Svedci o tom i cestny beh Z okresu do okresu vo vsetkych vekovych kategoriach vdaka obecnemu uradu, ktory ho usporaduva uz osemnast rokov.

S pomocou sucasnej starostky Mgr. Hyacinty Tyciakovej uz v tomto roku bude zalozeny bezecky klub pri obecnom urade. Polhorski bezci a bezkyne sa uz po niekolko rokov zucastnuju na rekreacnych behoch v ramci Slovenskej republiky, ba i v zahranici. Prikladom je 69-rocny veteran Vojtech Ridzon a Jarmila Slobodova, ktora v tomto roku dosiahla vynikajuce vysledky v kategorii od 35 rokov a za devat mesiacov absolvovala jedenast pretekov. Ziskala titul majsterky Slovenska v lesnom behu a titul majsterky Slovenska v cestnom behu na 10-kilometrovej trati. V dalsich behoch na tratiach 3 – 16 km obsadila styri prve miesta, tri druhe, jedno tretie a jedno stvrte miesto.

Rekreacny beh v Pohronskej Polhore sa teda udomacnuje. Bude na clenoch bezeckeho klubu, aby podchytili vsetkych zaujemcov, zvlast z radov mladeze, o tento druh sportu, ktory je na prospech ich otuzilosti, zdravia i reprezentacie obce v bezeckych podujatiach na Slovensku.

(vr)

Hubertova jazda v Nemeckej

V prvu oktobrovu sobotu sa v Nemeckej uskutocnil IV. rocnik Hubertovej jazdy, na ktorom sa i napriek nepriaznivemu pocasiu zucastnilo dvadsatosem pretekarov. V discipline Hon na lisku si vavrin vitazstva odniesol Peter Polony z Podkonic. Sucastou programu boli aj jazdecke discipliny v parkurovom a westernovom style.
Vysledky: parkurove jazdenie: 1. Silvia Sevcikova, kon Arleta, 2. Lucia Kohutova, Rene, 3. Silvia Sevcikova, Galon (obe Equus sport Nemecka), westernove jazdenie - Barel Racing: 1. Silvia Sevcikova, Arleta, 2. Lucia Dulova, Tifa, 3. Lucia Kohutova, Rene (vsetky Equus sport Nemecka), Pole Beiding: 1. Lucia Dulova, Tifa, 2. Lucia Kohutova, Rene (obe Equus sport Nemecka), 3. Petra Rafajova, Luba (jazdecky klub Micina).
V sobotu 11. oktobra v popoludnajsich hodinach sa priaznivci jazdy na koni mozu tesit na sutaz moderneho patboja v Nemeckej.

Milan Sevcik

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov: ZP Sport Podbrezova A - TKK Trencin 3595:3298 (rozdiel 297 zvalenych kolov), I. Cech 618, G. Knap 535, O. Kyselica 591, M. Terebessy 596, R. Foltin 606, J. Calic 649.

Vyborne vykony vsetkych hracov okrem Knapa, ktory opat sklamal. Aktualny majster sveta J. Calic vytvoril rekord drahy -649 zvalenych kolov (na 120 hodov).

ZP Sport Podbrezova B - Slovakofarma Hlohovec 3407:3260 (147 kolov), M. Srsen 574, T. Dilsky 559, P. Paulecko 588, J. Kutik 542, P. Jakubec 611, J. Zabka 533.

Velmi dobry vykon celeho druzstva proti kvalitnemu superovi, nad ktorym vycnieva vykon Pavla Jakubca - 611 zvalenych kolov.

Jan Daucik


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT