7. OKTOBER 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Dvadsiateho osmeho septembra zacalo trestne stihanie za trestny cin nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi voci 38-rocnemu Jaroslavovi G. z Brezna. Pod vplyvom alkoholu 27. septembra podvecer pastou udrel do hlavy svoju 41-rocnu druzku. Na druhy den sa jej vyhrazal zabitim a zena po udere do brucha spadla na zem. Sudca Okresneho sudu v Brezne 30. septembra vzal Jaroslava G. do vazby. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

O pol deviatej rano 28. septembra sa v Brezne na ceste v smere do Cierneho Balogu stala dopravna nehoda. Vodic Fiatu Tipo z Brezna pri odbocovani vlavo z hlavnej cesty na miesto leziace mimo vozovky sa zrazil s Mazdou. Vodic Mazdy z Ceskej republiky utrpel zranenie, z ktoreho sa bude liecit asi tyzden. Na autach vznikla skoda dovedna za 185 000 koun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Devatnastrocna dievcina zo Sumiaca prisla 29. septembra oznamit, ze 25. septembra popoludni ju na namesti v Brezne okradli. Zo skolskej tasky, ktoru mala prevesenu cez plece, jej zmizol mobilny telefon Nokia 8210 a penazenka, cim utrpela skodu za 7050 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Obvineniu z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi celi 20-rocny Michal N. z Predajnej. V mieste svojho bydliska 29. septembra o deviatej vecer zdemoloval zariadenie bytu a zabitim sa vyhrazal druzke G. K., matke a G. M., ktori pred nim museli ujst. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Pod ruskom noci na prelome septembra a oktobra ktosi z nadrze autobusu Karosa, ktory bol zaparkovany v Ciernom Balogu - Medvedove, odcerpal osemdesiat litrov motorovej nafty. Kradezou vznikla SAD Brezno 2600-korunova skoda. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Pracovnici vnutornej ochrany Zeleziarni Podbrezova a. s. 29. septembra a 2. oktobra hlasili nalez dvoch kusov municie nezisteneho druhu. V oboch pripadoch municiu zabezpecili a na jej zneskodnenie privolali pyrotechnika z Kriminalno-expertizneho ustavu KR PZ v Banskej Bystrici. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo 3. oktobra na majitela chaty na Jamine v katastri Hronca. Od 28. septembra, kedy tam bol naposledy, ho ,,navstivil" zlodej, ktory si so sebou odniesol styri 15-palcove disky, petrolejovu lampu, dalekohlad ruskej vyroby, benzinovy varic, starozitny maziar, presivany robotnicky kabat a rozne druhy potravin a liehovych napojov. Skodu vycislili dovedna na 25 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Dva hlinikove rebriky ktosi ukradol zo strechy Nissanu, ktory bol zaparkovany na Nabrezi Jana Cipku v Brezne. Kradez sa odohrala za bieleho dna 4. oktobra v case od desiatej do tristvrte na dvanast. Stredoslovenskym elektrarnam touto kradezou vznikla asi 12 000-korunova skoda. Vysetruje OO PZ Brezno.


(km)

Co sa udialo v tyzdni od 26. septembra do 3. oktobra


150

V poslednych septembrovych a prvych oktobrovych dnoch 1C prudom zlikvidovali poziar travy v Dubovej a uhasili horiacu Skodu 105 pred Hornou Lehotou, po majitelovi auta patra policia. Dopravne nehody zaznamenali v Piesku, Lopeji, v Brezne - Vrchdolinke, kde po zrazke Mazdy s Fiatom sa zranila jedna osoba, v Ciernom Balogu pomocou lana prevratili na kolesa havarovanu Aviu, na Razusovej ulici v Brezne poskytli predlekarsku pomoc vodicovi skodovky, s ktorou narazil do betonovej bariery. Na uliciach Jesenskeho a Nalepkovej v Brezne otvorili dva byty.

 

155

Stvrtok 2. oktobra nebol stastnym dnom pre mladeho vodica, ktory v popoludnajsich hodinach s osobnym vozidlom havaroval na Baldovskom moste v Brezne, lekari ho s otrasom mozgu previezli do breznianskej nemocnice. Dovedna vystartovali 24-krat, z toho 7-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, po 2-krat k mozgovym prihodam a k zneuzitiam RZP, po raze k brusnej prihode, urazu, prihode dychacieho systemu, umrtiu, 6-krat k inym pripadom a troch pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby upozornuju vodicov na vacsiu opatrnost na cestach, pretoze v statistike vyjazdov je tentokrat zapisanych az sedem odtahov po dopravnych nehodach, ktore sa stali v Brezne, Vydrove, Vrchdolinke a v Poltari. Vystartovali do Lomu nad Rimavicou, kde sa postarali o Ford s roztrhnutym klinovym remenom a v Podbrezovej poskytli pomoc majitelovi Skody 120 s rozbitou prednou napravou.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby skonstatovali, ze tento tyzden bol kludny. Turistov obdivujucich krasy vysokohorskej prirody je pomenej, co zrejme sposobuje aj premenlive pocasie. Ziadny uraz ani patranie nezaevidovali.

 

 Uzreli svetlo sveta image

 

Mario Srnka z Bravacova, Stanislava Tkacikova z Helpy, Marco Melos z Helpy, Lea Smrecanova z Cierneho Balogu, Branislav Lacko zo Sumiaca, Matus Zeman z Cierneho Balogu.

 

Opustili nas_image

Margita Daubnerova (86) z Brezna, Gabriela Molcanova (80) z Valaskej, Zuzana Vetrakova (73) z Drabska, Helena Kovacikova (70) z Cierneho Balogu, Jan Knizka (63) z Telgartu, Pavol Stulajter (69) z Brezna, Margita Sliacanova (71) z Brezna, Vladimir Ruzicka (56) z Michalovej, Alzbeta Sevcikova (90) z Brezna, Ivan Kliment (35) z Cierneho Balogu, Jan Vondercik (89) z Hronca, Jozef Medved (73) z Brezna.

 

Podakovanie

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme 25. septembra navzdy odprevadili na poslednej ceste po dlhej a tazkej chorobe nasho draheho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Antona Demutha z Brezna.

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym, priatelom, znamym a susedom. Vyslovujeme uprimnu vdaku za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

Spomienky

Dna 2. oktobra uplynulo sest rokov od umrtia nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Jozefa Medveda z Hronca.

S laskou spominaju manzelka a deti s rodinami.

Spomienky

Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.

Dna 2. oktobra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas manzel, otec

Frantisek Duris z Brezna.

S laskou spomina manzelka, synovia Marek a Frantisek a dcera Zuzana.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 4. oktobra sme si pripomenuli dvadsiate vyrocie umrtia

Pavla Precucha z Pohronskej Polhory.

S laskou spominaju manzelka, deti s rodinami a svagrina z Banskej Bystrice s rodinou.

...

Dna 4. oktobra uplynulo desat rokov od smrti otca, manzela, brata, svagra, stareho otca a priatela

Julka Rafaja z Valaskej.

Pripomenme si ho v kratkej spomienke a uprimnej modlitbe.

Co ti nedal svet, nech ti vynahradi zivot vecny.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 5. oktobra uplynulo prve vyrocie smrti

Julie Cesnakovej z Bacucha.

Spominaju svagrina Horakova s detmi a ostatna rodina.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.

Dna 5. oktobra uplynulo stvrte vyrocie umrtia syna, otca, manzela, brata

Jana Cabana zo Stiavnicky.

S uctou a laskou spomina smutiaca rodina.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na dobrocskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 8. oktobra si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho draheho otca a stareho otca

Jana Sitarcika z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou a uctou spominaju dcery s rodinami.

...

Osud nevrati, co vzal, ostali len spomienky a zial.

Dna 9. oktobra uplynie desat rokov odvtedy, co nas vo veku tridsatdva rokov opustil nas drahy

Jozef Medved z Hronca.

S laskou spomina cela rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam mamicka za vsetkych nas.

Dna 13. oktobra si pripomenieme prve vyrocie smrti nasej drahej mamy, starej a prastarej mamy

Marie Vojtkovej z Pohorelej.

Hoci ste nas opustili, my na vas nezabudamie. Modlitby tiche za vas odriekame a v srdci vas stale mame.

S laskou spominaju dcery, syn, zatovia, nevesta, vnucata a pravnucata.

Baran

V strede tyzdna dosiahnete na vsetkych frontoch najviac. Niektori z vas budu vasnivejsi, ini sa sklamu v partnerovi. Utorok a streda budu na podnikanie najvhodnejsie.

Byk

Ziskate nove znamosti, ktore vam ovplyvnia buduci zivot. Ratajte s vacsou pritazlivostou, navrhmi aj malymi flirtmi. Mozete dobre zarobit, aj dohodnut perspektivnu spolupracu.

Blizenci

Snazte sa zachovat si v kazdej situacii chladnu hlavu. Cez vikend vas caka pohoda v rodinnom kruhu a mensia vyhra. Druha polovica tyzdna je na jej ziskanie priaznivejsia.

Rak

Caka vas nove miesto, no mozete narazit aj na prekazky. Budte trpezlivy, laska pride. Narodeni v druhej polovici znamenia, vydrzte. Junovi Raci, v stredu sa vyhnite vacsim investiciam!

Lev

Energie budete mat dost, nepouzite ju vsak nespravne. Mate predpoklady zacat novy vztah, aj ziskat post s patricnym leskom. V stredu sa mozu vase aktivity skoncit necakanym fiaskom.

Panna

Snazte sa byt ustretovejsi a neriadit inym ich zivot. Zaciatok tyzdna prinesie sklamanie pre tych, ktori si robili velke nadeje. Presadia sa aj zarobia najma narodeni v strede znamenia.

Vahy

Tvoriva praca a jej vysledky vam zvysia sebavedomie. Vyuzite dar reci a pozvite objekt svojich tuzob na veceru vo dvojici. V utorok vas caka nieco, z coho budete neskor profitovat.

Skorpion

Narodeni v novembri mozu viac aj ziskat, ale aj stratit. Utorok a streda su vhodne dni na zoznamenia aj nezne a eroticke stretnutie. Vas prinos pre firmu bude oceneny, aj dobre honorovany.

Strelec

Zabudnite na pompeznost, nevnucujte inym svoje nazory. Viac lasky si uziju ti decembrovi, narodeni v novembri daju prednost kariere a obchodom. V stredu ruky prec od penazi, hrozia vam straty!

Kozorozec

Prakticky kazdy den vas moze postavit pred nove skusky. Pokojne sa porozpravajte s partnerom a snazte sa ho pochopit! K peniazom pridu najma ti odvaznejsi januarovi Kozorozci.

Vodnar

Neimprovizujte pri pracach s roznymi mechanizmami. Mozete sa zalubit, neprimerane spravanie vsak moze sposobit aj rozchod. Nepriaznive vplyvy su mierne a iste k nejakym pridete.

Ryby

Neidealizujte si vztahy a neunikajte pred zodpovednostou. Burlive flirty, prudke zamilovanie a skandaly nie su teraz pre vas! Mozete zarobit peniaze, velke prijmy vsak neocakavajte.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT