12. JUN 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Uzreli svetlo sveta image



 

   Marco Medved z Cierneho Balogu, David Fasko z Filipova, Patricia Patrovicova zo Slovenskej Lupce, Martin Baxa z Pohorelej, Juraj Baran z Valaskej, Matus Medved z Valaskej, Lea Potancokova z Jasenia, Daniel Pavliak z Brezna.

 

    Opustili nas_image

     

 

   Jozef Dunajsky (73) z Cierneho Balogu, Ema Poprociova (71) z Brezna, Irena Gandzalova (85) z Pohronskej Polhory, Marian Suhajda (58) z Lopeja, Jan Kindl (85) z Brezna, Jozef Kupec (61) z Cierneho Balogu, Stefanika Schwarzbacherova (97) z Osrblia, Ervin Mikulas (64) z Valaskej.

 

Zachranne zlozky zasahovali
 

 150

   Prvy junovy tyzden bol pre hasicov pokojnejsi, absolvovali dva vyjazdy. V pondelok ich zavolali do Pohorelej, aby zlozili zo stromu vceli roj. Druhy vyjazd mali do Nemeckej, odkial odtiahli nepojazdne vozidlo do Brezna.

 

155

   Breznianski lekari maju na konte styridsat vyjazdov. Pocas uplynuleho tyzdna zaregistrovali zvyseny vyskyt infarktov, bolesti v hrudniku a krvacajucich vredov. Najviac, az 15 pripadov sa tykalo chorob srdca a obehu. V siestich pripadoch islo o urazy, v styroch o neurologicke problemy, v troch o poruchy traviacej sustavy. Styrikrat prevazali pacientov do Banskej Bystrice, mali aj po dva pripady porodu, intoxikacie a inych prihod. Lekari v Bystrej zaznamenali 15 vyjazdov, z toho styri neurologicke prihody, pat prihod srdca a obehu, jeden uraz a poruchu dychania, dva sekundarne prevozy a dva ine pripady. V Lome nad Rimavicou startovali lekari dovedna styrikrat, z toho dvakrat k zlyhaniu srdca a obehoveho systemu, raz k urazu a jedenkrat prevazali pacienta na osetrenie do Banskej Bystrice. Helpianski lekari pomahali pri piatich gynekologicko-porodnickych prihodach, rovnako patkrat zaznamenali srdcovo-cievne prihody a raz nahlu cievnu prihodu. Trikrat startovali k inym pripadom a jedenkrat k otrave liekmi, takze dovedna zasahovali sestnastkrat.

 

Cestna zachranna sluzba

   Devat dopravnych nehod zamestnalo pracovnikov Cestnej zachrannej sluzby uplynuly tyzden. Auta Skoda s roznym stupnom poskodenia odtahovali z Bravacova a z Krpacova do Banskej Bystrice. Po nehodach prepravili do Brezna Octaviu z Revucej, Fabiu z Bystrej, Feliciu z Hrinovej a dvakrat absolvovali odvoz starych skodoviek z Brezna do Banskej Bystrice na likvidaciu. Postarali sa aj o dve uplne znicene vozidla Skoda Octavia, ktore po nehodach previezli z Brezna do Jelsavy a v druhom pripade z Brezna na Mazornikovo.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Zaciatkom juna sa clenovia Horskej zachrannej sluzby venovali kontrole schodnosti turistickych chodnikov v blizkom okoli, vo svrtok volali vrtulnik na Utulnu pod Chabencom, kde si zlomil nohu turista z Ciech.

 

Blahozelanie

 

Podakovania

    

   Dakujeme rodine, priatelom a znamym za prejavenu sustrast, za kvetinove dary a za odprevadenie nasho otca

Stefana Kuceru na poslednej ceste.

Smutiaca rodina

 

 

 


Vazeni citatelia!

   Od aprila vychadza Horehronie na sestnastich stranach, co umoznuje venovat vacsi priestor vami oblubenej rubrike Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Vyrocie svojich blizkych mozete pripomenut na dvanastej strane Horehronia, ked donesiete text a fotografiu do inzertneho oddelenia, ak je to mozne, v stvortyzdnovom predstihu.

                                                              Redakcia

Spomienky

   V dial odisiel si spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad. Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati. Chceli sme ti stastie, zdravie priat, no teraz mozeme uz len s laskou spominat a kyticku kvetov na hrob dat.
   Dna 8. juna uplynuli dva roky odvtedy, co nas tragicky opustil nas drahy syn, brat a vnuk

Marcel Vrana z Pohronskej Polhory.

   S laskou spominaju rodicia, surodenci a blizka rodina.

 

   Tak, ako tisko zila, tak tisko odisla. Skromna vo svojom zivote, ale velka v laske a dobrote. Tak, ako z jej oci ziarila laska a dobrota, tak nam bude chybat do konca zivota.
   Dna 9. juna uplynul rok odvtedy, co nas opustila milovana manzelka, matka, stara a prastara matka

Viera Horcikova z Predajnej.

   S laskou a uctou spominaju manzel Peter, dcera Darina, syn Peter s rodinami a ostatna rodina.

 

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
   Milovali sme ho a on miloval nas, tu lasku v srdciach nezobral ani cas.

   Dna 9. juna sme si pripomenuli osemnaste vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Miroslava Vraniaka z Pohronskej Polhory.

   S laskou spominaju manzelka Marta a deti Miroslav, Igor, Katka, Luba s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 

   Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.
   Dna 10. juna uplynuli  tri roky odvtedy, co nas opustil otec, stary a prastary otec

Jozef Belko.

   S laskou a uctou spominaju synovia a dcery s rodinami.

 

   Dna 13. juna uplynie dvadsat rokov od smrti nasho draheho manzela, otca, stareho otca, svokra

Stefana Cabana.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   Manzelka, synovia, nevesta, vnucka

 

   Smutny je nas maly dom, casto placem v nom, velmi mi chybas drahy manzel moj. Kde sa podela tvoja laska a dobrota, ta mi bude chybat do konca zivota.
   Dna 6. maja sme si pripomenuli nedozitych sestdesiat rokov a 14. juna si pripomenieme prve vyrocie umrtia mojho milovaneho manzela

Vladimira Kuvika zo Sihly.

   S laskou a uctou spomina manzelka Bozena a ostatna smutiaca rodina.

 

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 1. maja sme si pripomenuli nedozite patdesiate narodeniny a dna 16. juna uplynie sedem rokov odvtedy, co nas opustil syn, brat, otec

Michal Gaspar z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju rodicia, dcera Michalka so snubencom, syn Michal s priatelkou a brat Pavel s rodinou.

 

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mamicka za vsetkych nas. Bez teba nam slnko nase len spolovice ziari, utapa sa v smutku a vo velkom ziali.
   Dna 16. juna uplynie smutnych pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana mamicka a babka

Evka Krahulcova.

   S laskou spominaju manzel Milan, dcery Eva, Monika, Martina a syn Michal so svojimi rodinami, vnucatka Igorko, Matusko, Monika, Evicka, Andrejko, Michal, mama Etela, sestry Alena, Magda a svagrovci Zdeněk a Pepek.

 

   Dotlklo srdce, stichol jeho hlas, ale spomienky ostavaju stale v nas. Prestali mu hviezdy svietit, slnko hriat, ale ti, co ho mali radi, s laskou a velkou vdakou neprestavaju na neho spominat.
   Dna 17. juna si pripomenieme prve vyrocie umrtia manzela,  otca, stareho otca, brata a svagra

Jozefa Predajnu z Brezna.

   S laskou a uctou spomina manzelka, dcera s rodinou, nevesta s detmi.

 

   Zvlhli cesty, ulice, slza steka na lice. Prichadza cas spomienky.
   Dna 18. juna uplynie devat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara a prastara mama

Maria Bullova z Valaskej.

   S laskou a uctou spominaju synovia a dcery s rodinami.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

BARAN: Ked nieco nestihate a nezvladate to dokoncit do urceneho terminu, snazte sa niektore zalezitosti vypustit, inak nestihnete dolezite veci.

BYK: Poponahlajte sa s uctami a nenechajte si vsetky platby na  posledne dni. Studenti by mali v skole riadne zabrat a zlepsit si vsetko, co sa da.

BLIZENCI: Letne pocasie vam uz prinasa rozne myslienky a pomaly sa poddavate nicnerobeniu a relaxu. Len pozor, ci si to uz mozete dovolit.

RAK: Zabavite a zamestnate sa pri obnove vasho bytu. Prejavte svoju fantaziu, postacia aj mensie upravy. Zaujimajte sa viac o problemy vasich deti. Ale nebudte na ne prisny.

LEV: Udrzujte v domacnosti poriadok, lebo vas hocikedy moze zaskocit mila navsteva, ktora ostane aj na noc. Budte obozretny pri platbach v obchodoch, aby ste nezaplatili vacsiu sumu!

PANNA: Mate problemy s laskou a neviete sa rozhodnut, ako dalej. Pri zvazovani myslite na vasu buducnost, urcite nespravite chybu.

VAHY: Uzivajte si radosti zivota a berte kazdu ponuku, ktoru vam predlozia. Nemate co stratit, bude to pre vas iba plusova skusenost.

SKORPION: Nestresujte sa pre malickosti. Ste dost silna osobnost a vsetko prekonate. Cakaju vas dni plne vasne.Vo vasom okoli sa objavi niekto, kto vas bude neskutocne pritahovat.

STRELEC: Starajte sa o svoju kondicku a nezanedbavajte sa. Ak ste sami, tak to este chvilu potrva, no o par tyzdnov sa mozete zalubit na prvy pohlad. Cakajte mensie problemy s peniazmi.

KOZOROZEC: Mozete si dovolit viacej minat, no myslite aj na  druhych. Nezabudnite na oslavencov, ktorym by sa patrilo darovat aspon kvety a bonbonieru.

VODNAR: Kazdy den si spravte rozvrh povinnosti, pretoze len tak si udrzite tento tyzden poriadok v hlave.  Zatazovat vas budu najma blizki, ktori maju v porovnani s vasimi problemami uplne banalne starosti.

RYBY: Nehadajte sa so skusenejsimi, vyhnete sa trapasu, lebo budu mat pravdu. V praci robte vsetko s mierou a nemajte na kolegov ci zamestnancov absurdne poziadavky.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT