21. AUGUST  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Sedem tenisovych rakiet, kovova pokladnicka s hotovostou, tenisove lopticky, tri slnecniky, radiomagnetofon a budik zmizli pod ruskom trinastej augustovej noci zo skladu na tenisovych kurtoch za plavarnou na Mazornikove. Zlodej sa dnu dostal tak, ze vytrhol vlnity plech na streche. Prevadzkovatelovi kurtov H. J. z Brezna sposobil skodu za 41 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Dvadsat minut predpoludnim 13. auusta stacilo akemusi odvazlivcovi na to, aby z chodby spolocneho vchodu na Ulici CSA v Brezne ukradol horsky bicykel Author. Bicykel striebornej farby, vyrobneho cisla H30223142 bol zamknuty zamkom cez koleso a vlastny ram. Zlodej sposobil majitelovi R. M. z Brezna skodu za 10 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V noci zo 14. na 15. augusta v Lome nad Rimavicou z parkoviska pred bytovkou neznamy pachatel ukradol Skodu 125 L hnedej pastelovej farby, evidencneho cisla BR-774A. Majitelovi auta G. M. vznikla kradezou skoda za 55 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Devatnasteho augusta vo vecernych hodinach odcudzil neznamy pachatel spred pohostinstva v Nemeckej horsky bicykel. Majitelke V. M. z Ceskej republiky ostala patnasttisickorunova skoda. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

V dobe od 14. do 17. augusta v Predajnej, cast Suplas, neznamy pachatel ukradol desat metrov kubickych gulatiny, cim urbariatu Pozemkove spolocenstvo Predajna sposobil skodu vo vyske 18 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

V dobe od 14. do 15. augusta sa neznamy pachatel dopustil kradeze vlamanim do linkoveho autobusu SAD, ktory bol zaparkovany na Ovocinarskej ulici v Janosovke. Z nadrze vytiahol asi 200 litrov motorovej nafty, cim SAD Brezno sposobil skodu za 6000 korun a poskodenim zariadenia za 300 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Tesne po pol deviatej rano 15. augusta sa na krizovatke vo Valaskej stala dopravna nehoda. P. M. z Brezna za volantom nakladneho auta Skoda 706 nedodrzal bezpecnu vzdialenost za Skodou Octavia, ktora odbocovala vlavo. Riadenie strhol vpravo, pricom prednou castou zachytil Skodu Feliciu. Nakladne auto dostalo smyk a prevratilo sa na strechu, pricom sa po ceste rozsypal nalozeny piesok. Nepozornost stala vodica lahke zranenia s dobou liecenia do siedmich dni. Skodu na autach odhadli na 40 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Alkoholicke napoje roznych znaciek, tabak, konzervy, cigaretove papieriky, cokolady, pochutiny a potraviny si pod ruskom patnastej augustovej noci odnasal kmin z potravin Rotoz v Ciernom Balogu, cast Dobroc. Majitelke predajne K. M. sposobil kradezou skodu bezmala za 13 600 korun, na zariadeni nechal tisickorunovu skodu. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Od desiatej vecer 13. augusta do stvrt na osem rano nasledujuceho dna mali nezelanu navstevu v predajni s rybarskymi potrebami na Razusovej ulici v Brezne. Vlamal sa sem neznamy pachatel, ktory si so sebou odniesol udice, navijaky, voblery, blyskace, signalizatory, krmivo a penaznu hotovost. Skodu sposobenu majitelovi L. J. z Revucej vycislili asi na 400 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

 

Co sa udialo v tyzdni od 10. do 17. augusta

Spomienky

V piatok 10. augusta hasili poziar nakladneho auta v Hronci. V kabine vozidla doslo ku skratu elektrickej instalacie a poziar sa z kabiny rozsiril na korbu s nalozenym drevom. Uhasili ho vysokym tlakom. V ten isty den pomahali otvorit byt na Ulici F. Krala. V nedelu 12. augusta zaznamenali plany poplach. V pondelok 13. augusta pomahali pri odstranovani dosledkov dopravnej nehody na Ceste osloboditelov. Ten isty den pomahali otvorit byt vo Valaskej, kde si majitel nestastnou nahodou zabuchol kluce. V stredu 15. augusta sa stala dopravna nehoda na hlavnej ceste vo Valaskej. Z havarovanych aut unikala nafta a olej, ktore po posypani sorbcnou latkou odstranili z vozovky.


154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK odtiahli styri vozidla, z Valaskej do Brezna havarovanu S Feliciu, z Bystrej do Popradu S Favorit so zadretym motorom, z Predajnej do Brezna S 120 s poskodenou palivovou sustavou, z Lopeja do Hronca Ladu 1300 s poskodenou skrinkou riadenia. Technicku pomoc poskytli v styroch pripadoch, v Hronci pri opave skrinky riadenia Lady 1300, v Brezne pri vymene palivovych hadic S 120, v Lopeji pri vymene chladica S 120 a pri oprave brzd S Favorit.

155.jpg (4763 bytes) Rychla zachranna sluzba zaznamenala 27 vyjazdov, z toho 4 k nahlym prihodam mozgovym, 19 k nahlym prihodam srdca a obehu, 2 k inym pripadom a 2 k urazom. Aj ked vyjazdov absolvovanych uplynuly tyzden bolo dost, k vaznejsiemu urazu alebo zraneniu nedoslo.

 
hs.jpg (5636 bytes) Turisticka sezona je v plnom prude. K peknym dojmom a zazitkom z prechadzok prirodou vo velkej miere prispieva aj "vydarene " pocasie. Clenovia Horskej sluzby v pondelok 13. augusta osetrili zraneneho turistu, ktory si zlomil nohu na Kralovej holi. V letnom a dovolenkovom obdobi vrcholia s pripravou tycovania hrebena centralnej casti Chopku.

 
Uzreli svetlo sveta image Peter Trpak z Telgartu, Gabriela Golianova z Michalovej, Martin Lesko z Helpy, Diana Jamriskova z Podbrezovej, Jan Pokos z Valaskej, Gabriela Srenkelova z Valaskej, Natalia Malcekova z Brezna, Peter Chovanec z Lomu nad Rimavicou

 
Opustili nas_image Jozef Loksa (94) z Nemeckej, Marta Chvalova (54) z Benusa, Maria Svantnerova (74) z Cierneho Balogu, Katarina Uradnikova (83) z Brezna, Maria Nemcokova (78) z Filipova, Vincent Petor (81) z Hronca, Maria Martincova (67) z Telgartu

Spomienky

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: ,,Drahy nas zbohom."

Dna 21. augusta uplynul rok odvtedy, co nas po tragickej nehode navzdy opustil nas milovany

Milan Makusa

S laskou spominaju druzka Alena s dcerkou Lucinkou, syn Marek, matka Maria a rodina Strelcova.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 21. augusta sme si pripomenuli sieste vyrocie umrtia manzela, otca a stareho otca

Viliama Kellera z Hornej Lehoty.

S uctou a laskou spominaju manzelka Maria, synovia a dcera s rodinami, vnucata a ostatna rodina.

 

Spomienky

Mozno, ze zostanu uz navzdy usta neme, stiahnute krcom bezmoci, no spomienka v nasich srdciach neonemie, ta bude volat, syncek, bracek, svagor, otec a svokor chybate nam!

Dna 14. augusta sme si pripomenuli sest dlhych smutnych rokov od umrtia mojho syna, nasho brata, svagra, ujceka a stryka

Stevka Potkanyho

a sedem rokov od umrtia mojho manzela, otca, svokra a starkeho

Stefana Potkanyho z Cierneho Balogu - Janosovky.

V modlitbach si na vas spomina cela rodina.

...

Ty smrt, co mamu si mi vzala, priprisna si, ja apelujem, nad sebou vsak dych tvoj cujem: ,,Nemas dost, aj mna bys uz brala? V com ti ta ziva zavadzala?" Zivot a smrt. V nich nikdy nie si sam, tvoj odchod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita. Ty zijes v nas, my v tebe, nie sme sami.

Dna 14. augusta uplynulo sest rokov odvtedy, co nas vo veku sestdesiattri rokov opustila nasa mama, stara mama

Antonia Svantnerova z Cierneho Balogu - Noveho Kramu.

Spomina cela smutiaca rodina.

...

Dna 14. augusta sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia mojho manzela

Jana Igrenyihoz Brezna.

Spomina manzelka, syn Peter s rodinou, vnucky Veronika a Milada a ostatna rodina.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 29. augusta uplynie sest rokov od umrtia mojej milovanej dcerky

Klary Brebtovej, rod. Igrenyiovej z Prahy.

S laskou a bolestou v srdci spomina matka, dcerky Veronika a Miladka, brat Peter s rodinou a ostatna rodina.
Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 19. augusta sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Anny Leichenbergovej z Hronca.

Spominaju deti, vnucata a pravnucata.
Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 26. augusta si pripomenieme nedozitych osemdesiat rokov a dvadsiate vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Filipa Giertliho z Brezna.

Spominaju manzelka, dcera Zuzana s rodinou, synovia Ondrej a Filip.


Baran

Vase rozhodnutie padlo, ide len o to, aby ste mali dostatok sebadiscipliny a zbavili sa vzitych zlozvykov. Na pomoc partnera sa budete moct vzdy spoliehat.

Byk

Na pracu, na tvorbu vobec nemyslite. Pohodlne oddychujte pri modrozelenom jazere a hadajte myslienky, zelania jednej milej osoby. Urcite uhadnete.

Blizenci

Nove kontakty, nova znamost, vzdy prinasaju nieco zaujimave. Majte radost z toho, ze sa zacina pisat nova kapitola vasho zivotopisu. Len ci bude dlha!

Rak

Prazdne reci, vymysly a pletky na vas nemaju vplyv. Neuverte informaciam, podla ktorych vas partner klame. Nerobte sceny, autor sa nebude zabavat!

Lev

Nebudte nepozorni voci slabsim. Oni v skutocnosti nie su slabosi, su iba mensi, citlivejsi. Nepouzivajte zakony dzungle ci savany medzi ludmi.

Panna

Opat vas ovladaju drobne revolty. Nechcete znasat vrtochy a zaluby inych. Vasa tlejuca tvorivost vam dodava dost smelosti k tomu, aby ste podnikli prve kroky.

Vahy

Zenie vas tuzba po kariere a vy ste ochotni este aj tvrdo pracovat, aby ste sa dostali dopredu. Neunahlite sa , lebo mozete zazit horke sklamanie.

Skorpion

Toto obdobie je vhodne na studium a diskusiu s odbornikom. Nebojte sa opustit pracovisko a dat sa poucit aj od konkurencie. Urcite sa vam podari nieco hodnotne ziskat.

Strelec

Nastal vhodny okamih na uskutocnenie toho, co ma mat rychly priebeh a nie prilis dlhe trvanie. V rodinnom zivote nerobte nasilne zavadzanie novot.

Kozorozec

Dobre zvazte kazde slovo, ktore pouzijete na pracovisku alebo doma. Vsetky vase vyroky, poznamky su ostro sledovane. Neopatrne slova mozu vyvolat ziarlivost!

Vodnar

V dosledku vasej netrpezlivosti sa dostanete do konfliktu so svojim nadriadenym. Takato situacia neprospieva ani podniku, ani vam osobne. Hladajte riesenie.

Ryby

Zacinate si zostavovat program na volne chvile, ktore vas coskoro cakaju. Hry a zabavy vam prinesu radost. Niekto by vsak mohol vsetko narusit.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT