21. AUGUST  2001 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Spod vysokej siete 

Vydareny sportovy vikend od piatku do nedele zazili priaznivci volejbalu v Dubovej, kde sa uskutocnil tradicny medzinarodny turnaj o Pohar Petrochemy - uz 29. rocnik je historiou - a zaroven medzinarodne majstrovstva Slovenka na antuke. Na kvalitne pripravenych ihriskach a za bezchybnej organizacie sutazilo osem druzstiev, z toho pat zahranicnych a tri domace. Dovedna odohrali po devat zapasov, v prvej casti systemom kazdy s kazdym a na tomto zaklade sa vytvorili dve skupiny. Vznikla semifinalova podla umiestnenia 1 - 4 a o poradie 5 - 8. V prvom semifinale zvitazilo Odinsovo (Rusko) nad Zlinom (CR) 2:0 a v druhom Luczk (Ukrajina) nad Dubovou 2:0. Vo finale sa stretli dve zahranicne druzstva, ked Odinsovo vyhralo nad Luczkom 2:0 a stalo sa vitazom turnaja. V boji o tretie miesto zvitazil Zlin nad Dubovou 2:1, a tak vsetky ocenenia ziskali zahranicne celky. Za najlepsieho nahravaca vyhlasili Jindricha Pavlika zo Zlina, ktory posobil dve sezony v Dubovej, a za najlepsieho smeciara Michaila Beketova z Odinsova. Celkove poradie: 1. Odinsovo, 2. Luczk, 3. Zlin, 4. Dubova, 5. Ostrava, 6. Bialsko-Biala, 7. Zvolen, 8. Humenne. Petrocheme Dubova sa nepodarilo obhajit vlanajsie prvenstvo.
Pred turnajom boli obavy, ze domaca Petrochema bude mat tazkosti so zostavou, pretoze jej hraci su v roznych reprezentancnych druzstvach. Nakoniec sa to tesne pred turnajom vylepsilo tym, ze sa ku kolektivu postupne pridali Turiansky, uvolneny zo sustredenia kadetov bol Janusek, ktory podal vyborny vykon. V den turnaja sa pripojili Kmet a Gal, ktori prisli z Majstrovstiev sveta v Polsku. Bolo na nich vidiet , ze prechod z haly na antuku nie je jednoduchy. Doplnenim druzstva juniorov bol prinosom vykon Ladislava Piliara. Dubova potrebovala este druheho nahravaca, kde sa prejavilo, ze Turiansky mal toho v horucom pocasi plne zuby. Druzstvo viedol trener Tibor Strajanek. Zostava: Turiansky, Jozef Skladany, Gal, Kmet, Janusek, Havranek, Murgas, Ostrihon, Piliar, Sanitra, Luptak, Pfeifer, Bielik.

Vladimir Urban 

Maly futbal coskoro zacne

Vykonny vybor Miestnej unie maleho futbalu v Brezne oznamuje, ze vo stvrtok 30. augusta o 17. hodine sa vo Funny clube uskutocni schodza zaujemcov o start v novom sutaznom rocniku. Predpokladany zaciatok ligy je 14. septembra, hrat sa bude v telocvicni na mazornikovskej plavarni. Ostatne nalezitosti sa dozviete priamo na schodzi.

 Putovny pohar obce C. Balog v malom futbale

Kram ,,suverenne"

V nedelu 19. augusta sa na ihrisku v Krame uskutocnil piaty zo serie siestich turnajov o Putovny pohar obce C. Balog v malom futbale.

Vysledky: skupina A: Dobroc - Kram 1:3, Dobroc - Janosovka 1:0, Janosovka - Kram 1:5, zo skupiny postupovali: Kram, Dobroc, skupina B: Komov - Vrchdolinka 0:1, Komov - C. Balog 5:0, Vrchdolinka - C. Balog 1:2, postupovali: Komov, Vrchdolinka, semifinale: Komov - Dobroc 3:1, Kram - Vrchdolinka 0:0 (3:2 - 7 m), o 5. miesto: C. Balog - Janosovka 2:1, o 3. miesto: Vrchdolinka - Dobroc 7:1, finale: Kram - Komov 7:1, konecne poradie: 1. Kram, 2. Komov, 3. Vrchdolinka, 4. Dobroc, 5. C. Balog, 6. Janosovka, najlepsi strelec: Peter Figlus (Kram) so siestimi golmi, najlepsi hrac: Martin Sitarcik (Dobroc), najlepsi brankar: Marek Auxt (Kram).
Posledny turnaj bude v nedelu 2. septembra na ihrisku v Janosovke, kde sa rozhodne o vitazovi putovneho pohara.

Marek Auxt

Nestarnuci Gondas

Nestarnuci Ondrej Gondas sa moze pochvalit vynikajucimi vysledkami z cestnych i horskych behov vsetkeho druhu. Aj v piatok 10. augusta ako clen bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova zvyraznil svoje bezecke kvality vo francuzskom Laplague. Na narocnom horskom behu v Alpach v dllzke 55 km s prevysenim 3500 m spomedzi 620 pretekarov obsadil v absolutnom poradi 4. miesto casom 4:46:00 a vo svojej kategorii 40-50-rocnych zvitazil. Na zaciatku oktobra absolvuje 125-kilometrovy beh na africkom kontinente. Veri, ze sa opat dobre umiestni.

Jasencania v Chocskych vrchoch

Klub slovenskych turistov TJ Druzstevnik Jasenie usporiadal v jedenasty augustovy den turisticku akciu do Chocskych vrchov. Tridsatosemclenna skupina Jasencanov po vystupe cez mohutne zrazy skal Prosieckej doliny, prejdenim dediny Velke Borove, pokracovala vo svojom pochode dole Kvacanskou dolinou. Na jej zaciatku navstivila kulturnu pamiatku - vodou pohanany kamenny mlyn a pilu na drevo. Turisti ukoncili trasu popri potoku Kvacianky, ktory sa vinie cez hlboku roklinu v Kvacanoch.

Juraj Slabej

 

R. Cerepan prvy

CK ZP Sport, a. s., Podbrezova sa v dnoch 17. - 19. augusta zucastnil na medzinarodnych cyklistickych pretekoch v Klastore pod Znievom. V peknom a teplom pocasi pretekalo 220 cyklistov zo Slovenska, Ciech a z Madarska.

Vysledky: propag: 9. M. Giertl, dorast: 8. D. Janduch, 30. F. Pacera, kadeti: 5. M. Prachar, 14. L. Hricak, 26. J. Engler, juniori: 10. S. Brozman, 12. L. Glovniak, muzi: 1. R. Cerepan, 3. R. Bronis, 8. M. Keliar, 10. M. Sihelsky, 21. L. Sidlo.

M. Strmen 

Finale Slovenskeho pohara v triede II. paraglidingu

vyhral podbrezovsky pilot Jan Stehlik

Severny svah Chopku sa stal dejiskom tejto vyznamnej medzinarodnej sutaze od 4. do 12. augusta. Ucastnikmi finale boli piloti zo Slovenska, Ceska a Polska. ZP Sport, a. s., Podbrezova reprezentoval tim: timlider Zdeno Kohutik, piloti Robert Kralik, Jan Stehlik, Jan Kolesar. Cele podujatie sprevadzalo pocasie so slabym termickym vyvojom a silnym vetrom. Zo styroch letovych disciplin bol najkvalitnejsi let so startom na Chopku a s cielom pod Kralovou holou v Sumiaci, kde medzi piatimi uspesnymi pilotmi triedy I. bol aj Jan Stehlik, ktoreho vykony uz v prvych kolach signalizovali jeho vybornu formu.

Anna Nociarova

Polmaraton SNP

V poslednu augustovu sobotu uz po osmykrat v Brezne privitaju ucastnikov a navstevnikov Polmaratonu SNP, ktorym si spolu s organizatormi (mesto v spolupraci s AK Mostaren MSK a Vojenskym utvarom Brezno) pripomenu historicky cin slovenskeho naroda spred 57 rokov.
Start bezcov v styroch muzskych a v troch zenskych kategoriach je naplanovany na pol stvrtu. Trat pretekov povedie z namestia komunikaciami mesta s cielom na mestskom stadione. Prvi traja pretekari v kazdej vekovej kategorii ziskaju sportove pohare, osem najuspesnejsich muzov a pat zien bez ohladu na vekovu kategoriu financnu odmenu od sponzorov podujatia, za prekonanie tratoveho rekordu muzov (1:03,51 R. Stefko z roku 2000) 3000 korun a zien (1:16,10 A. Baloghova z roku 1994) 2000 korun. V ramci majstrovstiev okresu financnymi a vecnymi cenami odmenia prvych desat pretekarov v kategorii muzov a pat pretekarok v kategorii zien.
Pridte povzbudit pretekarov na breznianske namestie.

      

Sportoviny

Sportove sny mnohi prespia.

...

Nielen v "zone" mozno hrat zonovu obranu.

...

Odovzdal sice vsetky svoje sily, no zda sa, ze az na bankete po zapase.

...

Skutocny zapas sa neraz rozputa az v satni.

...

Pravda sice vitazi, ale vacsinu golov dostava ona.

...

Vitazom slava, cest porazenym, organizatorom peniaze!!!

...

Na niektorych stadionoch by mali byt namiesto ukazovatelov skore ukazovatele smeru - superovej branky.

...

Vsetci chcu prezimovat na co najlepsej priecke, no k zimnemu spanku sa ukladaju uz niekolko kol pred koncom sutaze.

...

Su situacie, ked clovek nie je rad, ze ho druhy pusti sadnut si - na lavicku nahradnikov.

...

Zubna proteza vas neopravnuje startovat na paralympiade.

...

Pesi futbal je doplnkovym sportom motorizovanych futbalistov.

Zapas sa skoncil podla prognozy - rozhodcu.

...

Najprv ju trenoval. Potom s nim cvicila ona.

...

Splhat mozno nielen v telocvicni.

...

Trener musi neraz veci hracom vysvetlit tak, ze im ich vytmavi.

...

Vzdy stal na svojom mieste. Na stupni vitazov.

...

Podal vlazny vykon - bodaj by aj nie po tolkej ohnivej vode pred zapasom!

...

Derby stretnutie dopadlo presne podla scenara. Zvitazilo to druzstvo, ktore potrebovalo body!

...

Vsetky jeho prihravky mali oci. Vacsina z nich uz potrebovala okuliare.

...

Bol vylozene koncovym hracom. Stiedal vzdy pred koncom zapasu.

...

Mal take vlastnosti utocnika, ze ho bolo velmi tazke udrzat - vo forme.

Zozbieral: Jozef Pupis

  


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT