4. SEPTEMBER  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Dvadsiateho siesteho augusta sa neznamy pachatel vlamal do osobneho motoroveho vozidla Skoda Forman, ktore bolo odparkovane v rekreacnej oblasti na Taloch - Trangoske. Z auta ukradol autoradio znacky Pionner KEII-1400, autolekarnicku, trojuholnik, sadu vidlicovych klucov, rezervu a ine zariadenie z vozidla, cim majitelovi R. R. z Brezna sposobil skodu za 12 900 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Autoradio znacky Kenwood, sportovu tasku, rybarsku udicu s navijakom, kolieskove korcule, sustiakovu bundu, nafukovacku, dva reproduktory - toto vsetko odniesol zlodej 27. augusta z osobneho motoroveho vozidla znacky Skoda Felicia odparkovaneho v rekreacnej oblasti Tale pri odbocke ku hotelu Partizan. Majitelke Ing. V. S. z Bratislavy vznikla skoda za 26 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Dna 27. augusta z osobneho motoroveho vozidla Skoda Felicia odpakovaneho v rekreacnej oblasti Nizke Tatry - juh na parkovisku nad hotelom Trangoska zlodej ukradol panel na autoradio znacky Sony, zlatu retiazku, zlatu obrucku, zlate hodinky znacky Slavia, cim majitelovi Ing. J. S. z Mosoviec sposobil dvanasttisicsedemstokorunovu skodu. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Nezelanych navstevnikov v chate v rekreacnej oblasti Tale mal niekedy od 26. do 30. augusta aj majitel B. P. z Banskej Bystrice. Z chaty chyba kotlik, mixer Moulinex, zahradny gril, elektricky ohrievac Etaviro, drevena fujara, drevene nastenne hodiny, elektricky susic vlasov, rucne svietidlo, nabijacka, alkoholicke napoje, plynovy varic, tranzistorove radio, dyka a rychlovarna kanvica Philips. Skodu spolu s poskodenim zariadenia vycislili na 30 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

 

Od 1. do 29. augusta sa neznamy pachatel vlamal do rekreacnej chaty vo Valaskej, lokalita Bystra. Tento nezelany host si z nej odniesol radiomagnetofon, elektronicky hraci stroj + 30 sipok, farebny televizor Tesla Color, vysavac znacky Rowenta, dve hlinikove lopaty, sekeru, rozne spolocenske hry, rucne svietidlo a cukrovinky. Skodu sposobenu majitelovi chaty D. S. vycislili na 31 120 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo na F. M. z Brezna v posledny augustovy den po prichode do jeho chaty na Taloch, kde nebol od 21. augusta. Vykradli ho a zlodeji si so sebou odniesli postelne prestieradlo, prenosny kazetovy prehravac Philips a farebny televizor, vsetko dovedna za 27 500 korun. Na zariadeni nechali skodu za dve tisicky. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom poslednej augustovej noci sarapatil kmin v objekte Polnohospodarskeho druzstva Pohorela. Vnikol do kancelarii, kde porozhadzoval zariadenie a v jednej z nich zobral zo zasuvky kancelarskeho stolika kluce od ohnovzdornej skrine nachadzajucej sa v dalsej kancelarii. Otvoril ju a ukradol 4000 korun. Poskodenim zariadenia sposobil PD Pohorela skodu za 3500 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Desat minut pred siestou popoludni 2. septembra obcan Podbrezovej nasiel v katastri Predajnej Pod Horkou telo obeseneho neznameho muza v znacnom rozklade, takze nebolo mozne urcit jeho vek. Podla obhliadajuceho lekara smrt nastala bez zavinenia cudzej osoby, podrobnosti urci pitva. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pracovnicka Istrobanky 27. augusta zistila nepravost tisickorunovej bankovky serie G cislo: 90709766, ktoru priniesla zamestnankyna cerpacej stanice v Brezne spolu s trzbou. Bankovku zaslali do skusobne Narodnej banky Slovenska v Bratislave. Preveruje OUV Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 24. augusta do 31. augusta

Spomienky

V piatok 24. augusta hasili poziar lesneho porastu v Ciernom Balogu - Dobroci. V sobotu 25. augusta ich privolali k poziaru kontajnera na Malinovskeho ulici, ktory sa vznietil pravdepodobne od odhodeneho ohorku. Ten isty den horela slama v Dobroci - Strnisko. V nedelu 26. augusta im hlasila policia zapalenie drevenej "budy" na Tisovskej ceste. Po uhaseni tam nasli obhorenu osobu. Pripad je v setreni policie. V pondelok 27. augusta zaznamenali vyjazd PZA, kde po dopravnej nehode vycistili vozovku a na skladke odpadov v Lopeji hasili 1 C prudom zapalenie smeti. Dalej otvorili byty na Razusovej a CSA ulici.


154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK odtiahli tri vozidla, z Brezna do Podbrezovej S 120 so zlomenou polosou, z Predajnej do Banskej Bystrici S Feliciu po havarii, z Lopeja do Piesku S Favorit po havarii. Technicku pomoc poskytli v styroch pripadoch, v Brezne pri otvarani S Felicie, v Jaseni pri oprave termostatu v S Favorit, pomahali pri zabezpecovani polmaratonu v Brezne a sprievode stafetoveho behu mieru az do Banskej Bystrice.

 

155.jpg (4763 bytes) Rychla zachranna sluzba absolvovala 22 vyjazdov, z toho6 k nahlym prihodam mozgovym, 3 k nahlym prihodam srdca a obehu po raze k nahlej prihode dychacieho systemu a k nahlej prihode brusnej, k resuscitacii, k zneuzitiu 3 k urazom, 4 k inym pripadom a dvoch pacientov prviezli do Banskej Bystrice. Pocas poslednych prazdninovych dni nezaznamenali ziadny vaznejsi uraz.

 
hs.jpg (5636 bytes) Na horach pretrvava pekne slnecne, ale chladne pocasie ovplyvnene studenou vlnou. V rannych hodinach namerali na Chopku 2 °C. Vzhladom na konciace sa prazdniny turisticky ruch uticha a navstevnici hor odchadzaju domov za svojimi kazdodenymi povinnostami. Clenovia Horskej sluzba nadalej vykonavaju opravu zimneho tycovania horskych chodnikov a hliadkuju v terene.

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Janka Tazka z Brezna, Emma Kovacikova z Bravacova, Sara Gruberova z Nemeckej, Juliana Cvitkovicova zo Slovenskej Lupce, Natalia Samkova z Dolnej Lehoty

 
Opustili nas_image

 

Frantiska Tokarova (92) z Brezna, Ondrej Jagercik (79) z Polomky, Maria Repkova (81) z Brezna, Adolf Gajdos (70) z Telgartu, Pavol Reznak (78) z Hronca, Maria Votroubkova (74) z Brezna, Terezia Zvarikova (94) z Bystrej, Maria Vlckova (91) z Michalovej, Jan Maruskin (52) z Brezna, Ladislav Takac (44) z Brezna, Stefan Kovacik (52) z Cierneho Balogu, Jan Gazura (57) z Benusa

 

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori odprevadili na poslednej ceste nasho draheho zosnuleho

Rufina Babiaka a svojimi prejavmi sustrasti a kvetinovymi darmi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

 

Blahozelame

Dna 5. septembra oslavi svoje patdesiate narodeniny

Jozef Muransky

Pevne zdravie, vela lasky, spokojnost a pohodu, stastny zivot bez starosti a vzdy dobru naladu

zo srdca praje manzelka, dcera Monika, syn Jozef s rodinami. 

SPOMIENKY

Dna 7. septembra si s uctou a so smutkom pripomenieme prve vyrocie umrtia mojho manzela, starostliveho otca, stareho otca a svagra

Stefana Dekreta

Dakujeme vsetkym, ktori s laskou spominaju s nami.Manzelka a dcery s rodinami.

SPOMIENKY

Nebolo mi dopriate s vami viac byt, nebolo lieku, aby som mohol dalej zit. Neplacte a nechajte ma v tichosti spat, vsak aj bez slz sa da spominat.

Dna 1. septembra uplynul smutny rok odvtedy, co nas nahle vo veku styridsatjeden rokov opustil nas milovany syn, manzel, otec, svokor

Frantisek Lach

Spominaju mama, manzelka, synovia Frantisek s manzelkou Sonou, Milan a dcera Katarina.

...

Dna 1. septembra sme si s bolestou v srdci pripomenuli prve vyrocie umrtia milovaneho manzela, otca a stareho otca

Milana Hrusku

Spomina manzelka, dcera Zdenka a Tanicka s rodinami a syn Milan. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Spomienky nedovoluju zabudat...

Pred zrakmi zufalych rodicov, za pritomnosti privolaneho lekara a dvoch velmi obetavych zdravotnych sestier K. Kürtyovej a M. Pancikovej dotlklo 2. septembra pred piatimi rokmi ubolene srdce nasho syna, otca, brata, svagra, synovca

rtm. Dusana Sameka,

ktory mal len tridsattri rokov. Odisiel z Dunaj plavby, aby doma, na susi nasiel svoju smrt.

Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu v srdci tichu spomienku. Dakujem.

Spomina mama Maria Samekova.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene muselo sa stat.

Dna 3. septembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy brat

Vojtech Giertli z Cierneho Balogu - Medvedova.

V modlitbach a tichej spomienke spominaju sestry s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 5. septembra si pripomenieme tretie vyrocie umrtia nasho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Dezidera Danisa z Hronca.

Spominaju manzelka, deti, vnucata a pravnucata. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 6. septembra uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila mama a manzelka

Eva Budajova z Predajnej.

S laskou spomina manzel, synovia a dcera. Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Cas plynie, ale rana jatri, boli. Nieto lieku, co ju zahoji. Ty len spis, ale v nasich srdciach si tu s nami.

Dna 7. septembra uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany

 

Lubomir Luptak z Brezna.

S uctou a laskou spomina manzelka, dcera s rodinou a ostatna rodina. Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.


Baran

Konci pre vas uspesne obdobie. Ak prevezmete iniciativu, dostanete chut na nove pokusy. Pozor, spojene su s rizikom. Respektujte pocit zodpovednosti.

Byk

Nemate dost casu na rozoberanie situacii. Pred vacsimi rozhodnutiami si vsak zistite aspon nieco zo zakulisia. Nestane sa vam, ze niekto cynicky vyuzije vasu velkorysost.

Blizenci

Bravurnym sposobom riesite svoje problemy, co nezostane bez ohlasu a uspechov. Nemozno si nevsimnut vasu cielavedomost. Neverte ale vsetkym sladkym reciam.

Rak

Cakaju na vas rozne formy pokusenia, davajte pozor, aby ste sa nestali obetou. Pokial by sa vsak vyskytla prilezitost na sladky flirt, nemusite sa bat nasledkov.

Lev

Prejavi sa u vas silne posobenie Uranu a budete mat casto chut zvysit hlas alebo aj buchnut po stole. Nova znamost v istej situacii vam poriadne zamota peknu hlavicku.

Panna

Stretnutiu s novou laskou sa urcite nevyhnete. Majte oci otvorene, mozno ide prave okolo vas. Treba len vymysliet vhodny sposob na zoznamenie.

Vahy

Vsetky vase ciny su sprevadzane neistym pocitom a nejastnym tusenim. Nastastie mate svoje spolahlive citove pozadie, domov, kde vas netrpezlivo ocakavaju.

Skorpion

Nemsajte strach srdcva nervozita je u vas iba dosledkom vzrusujucich zazitkov. Nemusite sa ponahlat k lekarovi, lepsie spravite, ked si najdete cas na peknu prechadzku.

Strelec

Ste nervozni a nedockavi. Vypadol vam pohar z ruky, neviete nastartovat svoje auto atd. Nebojte sa nie je to priznak ziadnej choroby. Ste len prepracovani a potrebujete si oddychnut.

Kozorozec

Vasa melancholicka nalada je len prechodna. Neskor sa dostanete do "svojej formy". Psychicky vam velmi pomoze slub partnera, ze pride coskoro na navstevu.

Vodnar

Blizky znamy, skoro vas priatel potrebuje vasu pomoc a v blizkej buducnosti vas vyhlada. Mate schopnost riesit problemy. Ale v danej situacii nesmiete stratit hlavu.

Ryby

Celkom necakana udalost vam otvori dvere k novym moznostiam. Budete uvazovat s mladickym rozletom a Mars bude dosledne dozerat na realizaciu vytycenych predstav.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT