2. OKTOBER  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Pravdepodobne pod ruskom noci z 22. na 23. septembra sarapatil ktosi na Polnej ulici v Brezne. Z oploteneho dvora pri novostavbe rodinneho domu totiz na nezname miesto odtiahol stavebnu miesacku znacky Strojsmalt Bratislava, typ 125. Majitelke R. I. vznikla skoda za 15 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Budiky, detske hrackarske laserove svietidla, kahancekove sviecky, puzdra na doklady, klucenky, casopisy, lepidlo na papier, karty, noznice a vodove farby zmizli z novinoveho stanku v Ciernom Balogu. Tato kradez vlamanim sa odohrala v noci z 25. na 26. septembra. Zlodej sposobil majitelke K. A. skodu bezmala za 1600 korun a poskodenim zariadenia vznikla obecnemu uradu tisickorunova skoda. Preveruje OO PZ Brezno.

...

L. S. zo Zavadky nad Hronom za volantom Fiatu 27. septembra podvecer jazdil po miestnej komunikacii v Zavadke, oznacenej ako vedlajsia. Pri vchadzani na hlavnu cestu nedal prednost nakladnemu autu Skoda 706, ktoru riadil G. P. z Jura nad Hronom. Pri zrazke L. S. utrpel zlomeniny rebier a jeho syn odreniny. Na Fiate vznikla skoda za tisic korun a na nakladnom vozidle za 10 000 korun. Preveruje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Zamestnanec bezpecnostnej sluzby v Zeleziarnach Podbrezova 27. septembra pred pol stvrtou popoludni oznamil, ze pri vykladani vagona na srotovom poli nasli minometny granat. Nalez prevzal na zneskodnenie pyrotechnik z Krajskeho riaditelstva PZ v Banskej Bystrici. Eviduje OO PZ Podbrezova.

Niekedy od 21. do 24. septembra sa neznamy pachatel dopustil kradeze vlamanim do rekreacnej chalupy v Ciernom Balogu na Krame. Z kotolne ukradol elektricky motor z okruznej pily s remenicou a remenmi, elektricky motor z hoblovacky a dva elektricke vypinace. Z unimobunky pri chate si odniesol elektricky motor a tri elektricke rozvodne skrine. Majitelke chaty D. J. sposobil skodu za 33 700 korun a na zariadeni nechal 4000-korunovu skodu. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Dvadsatjedenrocny M. M. 24. septembra vecer prisiel do rodinneho domu 93-rocneho H. J. v Zavadke nad Hronom, kde vylomil vchodove dvere. Starca zvalil na postel, zviazal mu ruky a nohy a prehladal so slovami, ze ak mu neda peniaze, zabije ho. Potom z vesiaka v kuchyni zobral kozenu bundu s penazenkou, v ktorej bolo 250 korun. Vysetrovatel podal navrh na vzatie M. M. do vazby, pricom sudca navrh akceptoval. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Pat minut po druhej popoludni 24. septembra sa na ceste I. triedy v Piesku stala dopravna nehoda. Zapricinil ju neznamy vodic Fiatu, ktory v pravotocivej zakrute presiel do protismeru. Prave vtedy tadial jazdil na Skode Felicii M. N. z Podbrezovej, ktory v snahe zabranit zrazke strhol riadenie vpravo a v priekope sa prevratil na bok. Vinnik nehody, ktora sa obisla bez zraneni, usiel. Odniesla si ju len Felicia so skodou za 10 000 korun. Eviduje a preveruje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Co sa udialo v tyzdni od 21. do 28. septembra

V poslednych septembrovych dnoch vystartovali az k trom dopravnym nehodam, pri ktorych utrpeli zranenia dvaja vodici. V Jarabej vyprostili z priekopy osobne vozidlo, v Benusi a v Pohronskej Polhore, cast Zbojska nalozili na auto odtahovej sluzby havarovany Hyundai a Opel Cadet. Asi o jednej poobede v stredu 26. septembra v Pohorelskej Masi uhasili 1C prudom horiacu Skodu 120, priciny poziaru sa vysetruju. Pomocou rebrika a naradia otvorili byty na uliciach Frana Krala, Krculovej a CSA v Brezne.

154.jpg (4764 bytes) "Vyjazdovka" NAMK odtiahla pat vozidiel. Vraky Trabanta z Lopeja do Cierneho Balogu a Moskvica z Cierneho Balogu do servisu, po dopravnych nehodach Ford Escort z Myta do Brezna, Hyundai z Benusa do Zvolena a Favorit z Brezna do Lopeja. Zachranari opravili startovanie vo Forde Tranzit, doviezli naftu do Predajnej, ktora sa minula v osobnom vozidle a otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce. Upozornuju vodicov, aby si pred jazdou skontrolovali bateriu, vycistili kontakty a boli opatrnejsi hlavne v rannych a vecernych hodinach, kedy sa uz objavuje aj hmla.

155.jpg (4763 bytes) Vo stvrtok 27. septembra o patnastej hodine zachranari absolvovali vyjazd do Zavadky nad Hronom, kde sa stala dopravna nehoda. Do breznianskej nemocnice previezli s poranenym hrudnikom mladeho 20-rocneho muza. Lekari zaznamenali 13 nahlych prihod srdca a obehu, 6 mozgovych prihod, 2 urazy, 5 inych pripadov a po raze vystartovali k plucnej a ku gynekologickej prihode.

 
hs.jpg (5636 bytes) Jesenne dni v prirode vychutnavali nielen turisti zo Slovenska, ale aj z Ciech. Clenovia Horskej sluzby nezaznamenali ziadny uraz, venovali sa znaceniu chodnikov vo vychodnej casti a udrzbarskym pracam v Dome Horskej sluzby. V tomto tyzdni prevladalo celkom priaznive pocasie, i ked viacej lucov slniecka by nezaskodilo.

  
Uzreli svetlo sveta image Veronika Faskova z Cierneho Balogu, Barbora Puskova z Brezna, Desana Dianiskova z Brezna, Jakub Caban z Brezna, Sofia Kyselova zo Seliec, Veronika Kovacova z Valaskej, Vladimir Pokos zo Sumiaca, Martin Kosik z Valaskej, Silvia Siposova z Telgartu, Jakub Butora z Hronca

 
Opustili nas_image Alzbeta Plamenova (82) z Brezna, Margita Bubelinyova (75) z Bacucha, Antonia Schwarzbacherova (72) z Osrblia, Edita Trajtelova (78) z Myta pod Dumbierom, Ing. Jozef Tobias (72) z Podbrezovej, Margita Pasztorova (81) z Hronca

Blahozelanie_image

Nasa draha mama, starka a prastarka Anna Daxnerova z Brezna. V tychto dnoch sa dozivas krasnych 88. narodenin. Prichadzame k tebe s kyticou kvetov, aby sme ti mohli za vsetko, co si pre nas urobila, povedat - dakujeme!

S laskou dcera Marienka s rodinou, vnucky Alica a Mirka s rodinami. Za vsetkych vas bozkavaju pravnucky Lucka a Natalka.

Podakovania

 

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori na poslednej ceste 19. septembra odprevadili nasho otca, stareho otca, zata Helmuta Grossa

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, susedom, spolupracovnikom a znamym, ktori sa prisli dna 21. septembra naposledy rozlucit a odprevadit na poslednu cestu nasho draheho, laskaveho manzela, otecka a stareho otecka Milana Sedliaka z Brezna.

Dakujeme za prejavenu sustrast a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.

Dna 24. septembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Ing. Dezider Gulovic z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzelka a deti s rodinami.

Dakujeme vsetkym, ktori mu v tychto dnoch venuju tichu spomienku.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 27. septembra uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustila

Amalia Turnova z Brezna.

Spomina syn Jano s rodinou a surodenci, vnucata a pravnucata.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 1. oktobra uplynul smutny rok odvtedy, co nas navzdy opustil drahy manzel, otec a stary otec

Frantisek Vengrin z Pohronskej Polhory.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S uctou spominaju manzelka, syn a dcera s rodinami a ostatna rodina.

...

Kyticu kvetov na hrob ti skladame, na teba s laskou spominame, tvoj syncek ta v spomienkach bozkava, chybas mu ukrutne mamicka predraha.

Dna 2. oktobra uplynul smutny rok odvtedy, co nas nahle vo veku dvadsatdva rokov opustila nasa milovana dcera, mama, manzelka, vnucka, sestra, nevesta, krstna mama, svagrina

Erika Figlusova, rod. Schönova

S uctou a laskou spominaju mama, brat Lukas, syn Patrik, manzel, starka, teta Jirinka, kmotrovci a cela ostatna rodina.

...

Dna 2. oktobra uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Ondrej Kohar z Pohronskej Polhory.

Spominaju dcery, synovia, vnucata a ostatna rodina.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 8. oktobra si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Miroslava Kohara z Pohronskej Polhory.

Spominaju sestry, bratia, synovci, netere a ostatna rodina.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen. Len sviecu horiacu a krasnu kyticu na hrob ti mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat. Mal si nas rad a chcel si este zit, ale prisla ta chvila, ked musel si nas opustit.

Dna 5. oktobra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil

Jan Caban z Podbrezovej - Stiavnicky.

Spominaju manzelka Maria, dcera Veronika, brat, svagrovci, sestry, mama, svokra a ostatna rodina.


BARAN

Vasa pracovna moralka a elan su fantasticke, lebo ich podporuje vedomie, ze sa mozete spolahnut na najblizsich. Trosku sa vsak krotte, zavistlivci by vam mohli nieco prekazit.

BYK
Ste prilis ctiziadostivi a unikaju vam prijemne stranky zivota. Skor ako vas premoze vycerpanie, vyjdite si do prirody s clovekom, ktory vam rozumie a je ochotny pre vas aj riskovat.

BLIZENCI
Nabrali ste si tolko povinnosti, ze by ste na ne potrebovali viac ako tyzden. Zdrojom tazkosti bude aj vasa nevyrovnanost. Davajte si pozor na pochybne obchody a nepoziciavajte ludom, u ktorych ste si nie isti, ci dlhy vracaju.

RAK
Vsetky dolezite rokovania sa odohraju daleko od domova. Postupujte za cielom a nedajte sa odradit. Dokonale upraveny usmev vam ulahci cestu k novym znamym.

LEV
Cim odvaznejsie budu vase plany, tym viac sa vam bude darit. Na pracovisku vas cakaju aj personalne zmeny. Ak podnikate, overte si platnost zmluv.

PANNA
Sledujte situaciu a vyckajte, co sa bude diat. Nesnazte sa presunut niektore povinnosti na inych, ale poctivo urobte vsetko, co ste slubili. Nenechajte si ujst spolocensku udalost.

VAHY
Aj ked obcas trpite pocitom menejcennosti, okoliu sa javite ako majster sveta. Pricinou vasich pochybnosti je to, ze si kladiete nerealne ciele. So sukromnymi problemami sa zverte partnerovi.

SKORPION
Najdete vybornu znamost, len sa nedivajte prilis hore a ani sa nezohynajte dole. Ten, kto k vam skutocne patri, vam bude pozerat priamo do oci. Bude to narocne, ale pre oboch uzitocne.

STRELEC
Na pracovisku je obdobie bez zmien, ani vy nic zasadne nepodnikajte. Situacia sa rychlo vyjasni a budete presne vediet, co treba urobit. Dajte si do poriadku financne zalezitosti.

KOZOROZEC
Tvoriva paca vam pojde od ruky a kvoli fantastickym napadom nebudete ani spavat. Najdolezitejsie je, aby ste si udrzali domace zazemie a nepokazili vztahy s clenmi rodiny.

VODNAR
Stretnete niekoho, kto vam bude ochotny pomoct. Poblemy sa vynoria v partnerskych vztahoch. Ak nedate prednost kompromisom, ratajte s rozcarovanim v citovej oblasti.

RYBY
Vase cesty povedu velmi daleko. Nemusi ist ani o skutocnu vzdialenost od domova, ale mozno aj o radikalnu zmenu nazorov a postojov. Nezabudnite ich vsak preverit a roztriedit.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT