8. JUL 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Horoskop

BARAN

Ste milovnikom letneho tepla, iskrive luce nabijaju vase telo novou energiou. Barani maju zvlastny, nenasytny akumulator tepla. Netuzite po praci, radsej by ste sa oddali krasam, ktore ponuka priroda. Pracujte sikovne, zostane vam cas aj na zabavu.

BYK

Budete potrebovat svoju sikovnost i skusenost, aby ste sa nestali obetou nepriatelskych nastrah. Inak by ste prisli o cast svojho majetku. Nemyslite na pomstu. Neuvazujte vela o dvojzmyselnych poznamkach svojich spolupracovnikov. Proste vam zavidia.

BLIZENCI

Mate perspektivne pracovisko, autoritu v kruhu priatelov..., ale vase citove vztahy nie su uspokojive. Venujte sa tejto otazke a navrhnite partnerovi zmeny. Dostanete drobne signaly, znamenia, ktore budu poslami pravdepodobneho stastia.

RAK

Hladajte vychodisko zo svojho psychickeho rozpolozenia, ved pocit sklamania a roztrpcenost nemoze byt pre vas mottom. Aj ked mate dost prace, iba cakate a cakate. Mal by zavolat, mohol by aj prist, ale nic sa nedeje. Ste prilis nedockavi, ale este viac zalubeni.

LEV

Praca vas bavi, vobec nevycerpava, ale mate strach z monotonnosti niektorych casovych usekov. Mali by ste sa pricinit o to, aby na pracovisku bola lepsia nalada. Podari sa vam dokoncit, dotiahnut jednu vleklu zalezitost. Vdaka tomu dostanete chut na navstevu viechy.

PANNA

To ste celi vy: za sladky mok lasky nechali ste ujst dobru obchodnu prilezitost. Tento stav opilosti povazujete za uspech a viac vas tesi ako financna vyhra. Ale cosi sa deje okolo vas. Spozorovali ste priznaky spiknutia proti vam. Zachovajte pokoj a zorientujte sa.

VAHY

Nachadzate sa v spolocnosti ludi, ktori vas spravanim neustale drazdia. Aj ked by ste ich dokazali jednoducho obist, pokuste sa ich prijimat s istym nadhladom. Nezabudajte, ze problem, ktory vam sposobuje uzkost, raz i tak budete musiet vyriesit.

SKORPION

Na ceste, ktora vedie k realizacii vasich predstav, sa zrazu objavia na prvy pohlad neprekonatelne prekazky. Nevzdavajte sa svojich snov, necakane pride zelana pomoc. Berte to tak, ako prilev ciernych mracien, ktore vsak po case vietor odveje a obloha sa vyjasni.

STRELEC

Vasu vykonnost neraz spomaluje nedostatok technickych prostriedkov alebo materialu. Neodmietajte jednoznacne nahradne riesenia, ktore navrhuju priatelia. Venusa sposobi zintenzivnenie vasho lubostneho zivota. Nastavajuce obdobie bude pre vas poznacene radostami.

KOZOROZEC

Ste sice presvedceni, ze ste svoje peniaze spravne investovali, ale nateraz mate tenku penazenku. Vikend akosi prezijete a potom sa budete moct tesit z uspechu. Az na to, ze kolegovia vas odsudzuju, ze diktujete vysoke pracovne tempo. Zohladnite to!

VODNAR

Cakate na pomoc, na zazrak a prezivate tazke chvile. Nemozete zasiahnut. Ale stretnete osobu, na ktoru urobite dobry dojem. Na obzore sa objavi moznost blizsieho kontaktu, hoci moze byt z toho iba flirt. Aj jedno, aj druhe vas zaujima.

RYBY

Aj ked sa niektorym kolegom v duchu vysmievate, nech to zostane vasim sukromnym tajomstvom. Radsej sa snazte im pomoct a ziskat ich doveru. Ziskate si priatelov. V suvislosti s dovolenkou mate realnu predstavu. Ale chyba vam este to podstatne - peniaze!

Policajny servis

Na Moyzesovej ulici v Brezne 25. juna podvecer nasiel sused v rodinnom dome mrtvu 74-rocnu M. P. Privolany lekar konstatoval smrt bez zavinenia inou osobou.

...

Pri otacani s Alfou Romeo I. S. z Brezna narazil do VW Passat, v ktorom sedel W. J. z Viedne. Pri naraze, ku ktoremu doslo 26. juna o druhej hodine popoludni, sa nikto nezranil. Odniesli si to len auta, na Alfe je skoda asi za 60 000 korun a na VW Passat asi za 50 000 korun.

...

Za Telgartom 26. juna o 17. hodine vodic Skody 120 L - D. B. z Revucej - po prejdeni pravotocivou zakrutou bocne narazil do Skody 120 L, ktoru viedol J. M. z Telgartu a skoncil s pomliazdenim hlavy. Na autach je skoda za 25 000 a za 10 000 korun.

...

Na ceste c. I/66 neznamy vodic osobneho auta jazdil 26. juna v smere od Banskej Bystrice do Brezna. Nahle presiel do protismeru, kde na prechode zachytil chodkynu 41-rocnu H. M. z Jasenia. Zenu, ktora vyviazla s odreninami kolien, vodic odviezol domov a dopravnu nehodu naohlasil.

...

V noci na 27. juna sa neznamy pachatel vlamal do garaze, z ktorej ukradol cerveny traktor Zetor 7745 SPZ BB 27-29. Obecnemu uradu v Ciernom Balogu tym sposobil skodu za 155 500 korun.

...

Na krizovatke pri hoteli Dumbier v Brezne vodic Skody 100, R. M. z Horok, nedal prednost Seatu Toledo, ktory viedol S. V. z Brezna. Pri zrazke spolujazdec A. V. utrpel trznu ranu na krku. Skoda na Seate je asi za 100 000 korun a Skode asi 10 000 korun. U vodica R. M. zistili pozitie alkoholu, elektronicky merac ukazal 3,83 promile alkoholu v dychu, za cu mu zadrzali vodicsky preukaz.

...

O stvrt na desat predpoludnim 29. juna na ceste II. triedy vodic nakladneho auta Liaz 100.05, M. S. z Cierneho Balogu, jazdil smerom z Mazornikova do Brezna a pravou stranou zasiel mimo vozovky, kde narazil do telefonneho stlpa, ktory odlomil. Na aute nie je skoda, ale na prepravovanom tovare ( liehoviny, cigarety, mineralne vody) asi za 15 000 korun. Vodic vyviazol bez zranenia.

...

V noci z 29. na 30. juna mali nezelanu navstevu v budove Klubu biatlonu v Osrbli. Z troch izieb a knacelarie ktosi ukradol pocitac Acer Not 760 s prislusenstvom, dva horske bicykle Merida, videokameru Panasonic, tri dlhe gulove zbrane malokalibrovky Amsuts v. c. 266214, 261627, 252919, lyziarske topanky Artex a Adidas. Kradezou vznikla Klubu biatlonu skoda za 388 000 korun a poskodenim zariadenia asi za 7000 korun. Ubytovanym M. M. z Brezna ukradli fialovy horsky bicykel Trek za 18 000 korun, D. K. z Valaskej sportovu tasku, kozmetiku a rozne sportove oblecenie za 9000 korun a A. M. z Brezna horsky bicykel Merida, sportovu tasku a computer za 20 500 korun. Po ukradnutych veciach a po pachatelovi vyhlasili patranie.

...

V lesnom poraste Pastovnik v katastri Hronca sa stal 30. juna o 10. hodine pracovny uraz. Lesneho robotnika V. CH. zo Zaskova pri opilovani stromu zasiahol do hlavy konar, ktory mu sposobil trzno-pomliazdenu ranu hlavy a pomliazdenie praveho ramenneho klbu. Hospitalizovali ho v breznianskej nemocnici s predpokladanou dobou liecenia dva az tri tyzdne.

...

Desat minut pre pol jedenastou predpoludnim 30. juna A. M. zo Slovinska pri prechadzani pravotocivou zakrutou v Piesku na Volve dostal smyk, vybehol mimo cesty, kde sa prevratil. So zraneniami si polezi asi desat dni, na aute je skoda asi za 200 000 korun.

...

Breznianski policajti zistili pachatelov trestneho cinu kradeze 500-metroveho kovoveho zabradlia osadeneho pri lesnej ceste na Hronceku v katastri Cierneho Balogu. Koncom maja sa jej dopustili nezamestnani 25-rocny S. F. a 38-rocny J. H. z Brezna, ktori svoj lup predali ako srotovy material. Kradezou sposobili Lesnemu zavodu v Ciernom Balogu skodu za 70 200 korun.

...

Kriminalisti Okresneho riaditelstva PZ v Brezne 30. juna nasli traktor Zetor 5245, ktory zmizol Pod Benuskou v Jarabej a je majetkom firmy Lanor, spol. s r. o., Banska Bystrica. Objavili ho v Pohorelej u J. N., ktory tvrdil, ze ho kupil za 125 000 korun od neznamej osoby. Traktor vratili majitelovi.

(mv)

Co sa udialo v tyzdni od 25. juna do 2.jula

150

Statistika poziarnikov sa zacina 25. juna vyjazdom do Pohronskej Polhory, kde mali odstranit z vozovky olej a naftu po dopravnej nehode. Pocas jazdy ich vsak odvolali, ze zasah uz nie je potrebny. Vysokym tlakom zahasili 27. juna poziar kontajnera na Ulici Frana Krala. V tento den na poziadanie policie specialnym naradim otvarali dvere bytu na Ulici MPCL. V nedelu na namesti v Brezne vapexom cistili a upratovali vozovku po dopravnej nehode. V pondelok im ohlasili dymenie na namesti v Brezne za Biliard klubom. Nemuseli vsak zasahovat, pretoze tu robotnici palili kartony. V posledny junovy den asistovali pri odstranovani nasledkov dopravnej nehody. V Piesku dostal na mokrej vozovke smyk a sposobil nehodu zahranicny vodic.

154

Slovakisti mali dva vyjazdy s technikou. V nedelu na namesti v Brezne nedala Skoda 100 prednost Seatu, nik nebol zraneny. V utorok 30. juna dopoludnia medzi Pieskom a Bystrou sa zrazili dvaja zahranicni vodici, Nemec na Opli a Slovinec na Volve. Mozno len kvalita Volva zachranila vodica od tragickych nasledkov. Obaja vodici boli zraneni, ale zle vyzerajucu nehodu prezili. Dovedna cestni zachranari odtiahli z ciest strnast vozidiel, technicku pomoc v stredisku poskytli vodicom dvanastkrat a Zlty anjel pomahal na cestach dvakrat.

155

Stastny koniec mali urazy, ktore sa stali v uplynulom tyzdni. Vo stvrtok 25. juna popoludni v Podbrezovej spadla zo stromu mlada dievcina. Nastastie nic nemala zlomene, ani vaznejsie poranene, len slabsi otras mozgu. V posledny junovy den pred obedom pri Podbrezovej utrpel uraz robotnik v lese. Udrel ho po hlave strom, ale tiez skoncil s lahsim zranenim, odreninami. Dovedna sanitka vystartovala z nemocnice 21-krat. K nahlym prihodam srdca a obehu a urazom po 3-krat, k dychacim a mozgovym po 2-krat, jedenkrat k brusnej a gynekologickej prihode, 6-krat k inym pripadom, troch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

Uzreli svetlo sveta

Jana Poliakova z Brezna, Robert Pohancanik z Polomky, Marek Petrenka z Polomky, Alzbeta Pacajova zo Zavadky nad Hronom, Daniel Bosela z Helpy, Gabriela Bekyova z Michalovej, Pavlina Bartosova z Cierneho Balogu, Vladimir Brieda z Hronca, Viktoria Plechova z Brezna, Kristina Mazuchova z Michalovej.

Opustili nas

Anna Stubniakova (87) z Brezna, Jozef Syc (62) z Cierneho Balogu, Maria Petiova (74) z Brezna, Elena Kalicka (71) z Predajnej, Maria Sramkova (86) z Telgartu, Etela Cellarova (83) z Myta pod Dumbierom, Ladislav Katona (74) z Bystrej, Bozena Mucova (72) z Brezna.

 

 

Spomienka

Tam v dialke prestalo mi srdce bit, nestihol som sa s vami ani rozlucit.

Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy v nom. Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi co je bolest a zial.

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na Jasenskom cintorine spis svoj vecny sen,

Dna 8. jula si pripomenieme prve vyrocie smrti nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca, brata, svagra

Gregora Vetraka

z Jasenia,

ktory nas opustil vo veku sestdesiat rokov svojho zivota.

S velkou uctou a laskou na teba spomina smutiaca manzelka Melania, dcera Alena s rodinou, syn Vladimir, vnucatka Matko, Monika, Vladko, Danka, svatka Gitka a ostatna rodina.

Podakovanie

Dakujeme pribuznym a znamym, ktori 26. jula na poslednej ceste odprevadili nasu matku, staru matku, prastaru matku

Pavlinu Bartosovu z Brezna.

Dakujeme za prejavy sustrasti a kvetinove dary.

Smutiaca rodina


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT