23. JUL  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V noci zo 14. na 15. jula z unimobunky a pristresku v lokalite Siroky Ban II v katastri Sihly zmizlo 20 kusov zelenej stresnej krytiny Onduline 90x180 cm. Kradezou vznikla Lesom SR, Odstepny zavod Cierny Balog skoda za 7600 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V presne nezistenom case od juna do rannych hodin 10. jula na Dielci v katastri Predajnej ktosi poskodil rekreacne chatky Petrochemy Dubova, a. s. (skoda asi za 50 000 korun). Vandali znicili stavebnu konstrukciu, vnutorne obklady stien a stropov, vyplne stavebnych otvorov, vonkajsie oblozenie, odkvapove zlaby i zariadenie chatiek. Preveruje OO PZ Podbrezova

...

Patdesiatkilogramovy zvaraci agregat LKA 240 na zvaranie pod ochrannou atmosferou CO2 zmizol medzi 12. a 15. julom z objektu byvaleho podniku Mostaren Brezno. Kradezou utrpela firma Sluzbyt, s. r. o., v Brezne skodu asi za 35 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pravdepodobne v noci z 15. na 16. jula sarapatil vykradac chat v doline Vagnar v katastri Brezna. Obohatil sa o gombikovu dvojradovu harmoniku, dalekohlad, radiomagnetofon, botasky, gumove cizmy, lampas a o vlnenu deku. Majitel z Brezna utpel ujmu asi za 9180 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O stvrtej rano 16. jula vznikol poziar v garazi na Ulici TDH vo Valaskej. Plamene pohltili Skodu Favorit a zariadenie garaze, cim majitelovi vznikla skoda za vyse 140 000 korun. Dovod poziaru urci vysetrovatel pricin vzniku poziarov. Zatial nebolo zistene umyselne zavinenie. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Nemile prekvapenie cakalo na majitelku Skody 125 L z Poltara o pol deviatej rano 17. jula. Z auta, ktore zaparkovala nad rekreacnou chatou na Chlipnackach v Lome nad Rimavicou, totiz chybal karburator, vzduchovy filter, rezerva, naradie a benzin asi za 500 korun. Skodu vycislili na 9000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Z parkoviska pri autobusovom nastupisti v Piesku 19. jula od 14. do 22.05 hodiny ktosi ukradol zamknutu cervenu Skodu 120 L. V ten isty den o 23.20 auto nasli na Ceste osloboditelov vo Valaskej s poskodenou spinacou skrinkou a bez tabuliek s evidencnymi cislami. Majitel z Brezna utrpel skodu za dve tisicky. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Motorova kosacka, motorovy krovinorez, hifiveza, farebny televizor, videorekorder, styri pary lyzi, dva snoubordy, par lyziarok, par snoubordovych topanok, turisticky stan, styri spacie vaky, betonovy zahradny krb - toto vsetko zmizlo z rekreacnej chaty vo Filipove. Majitel z Bratislavy, ktory utrpel skodu dovedna za 94 400 korun, kradez vlamanim oznamil 19. jula. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Niekedy od 19. do 21. jula sa neznamy pachatel vlamal do rodinneho domu v Piesku pouzivaneho ako rekreacne zariadenie. Zmizol odtial farebny televizor, prenosny radiomagnetofon, kavovar, elektricky noz na krajanie, telefon na otvaranie vchodovej brany, vysavac, zahradna kosacka, ponorne cerpadlo, elektricka vrtacka, taniere, postelna bielizen a nastenne zrkadlo, vsetko dovedna za 57 400 korun. Okrem toho na zariadeni majitelky z Bystrej zlodej nechal skodu za 8500 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Niekedy od pol osmej vecer 16. jula do popoludnia nasledujuceho dna sa neznamy pachatel vlamal do novostavby rodinneho domu v Helpe a ukradol plynovu pec, pat dvojitych panelovych radiatorov a elektricku vrtacku. Zlodej sposobil majitelke z Helpy skodu dovedna bezmala za 77 000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

Co sa udialo v tyzdni od 28. do 5. jula

 

Hasici v tomto tyzdni poskytli pomoc po dopravnych nehodach na Certovici, v Nemeckej, Jarabej, vo Valaskej a zaznamenali dve zrazky cyklistov s osobnymi vozidlami v Pohronskej Polhore a v Brezne. Poziar lesneho porastu v Pohorelej 2C prudmi likvidovala tamojsia jednotka, miestni obcania a dobrovolnici v piatok a v sobotu. Horiacu propan-butanovu flasu na Polnej ulici na Mazornikove a poziar garaze vo Valaskej uhasili vysokym tlakom. Po burke 17. jula odsunuli z cesty medzi Benusom a Bacuchom spadnuty strom. Vo stvrtok 18. jula odstranovali skody po povodni v Ciernom Balogu, kde sa vylial potok a zatopil niekolko rodinnych domov. Pomahali aj pri hladani muza, ktory pri vycinani pocasia spadol do Cierneho Hrona, patranie skoncilo zatial neuspesne.

155.jpg (4763 bytes) Druhy julovy piatok hospitalizovali v breznianskej nemocnici 34-rocnu zenu z Bujakova, ktoru pri polievani zahradky ustipol do nohy had. Sobota trinasteho nebola stastnym dnom pre 49-rocneho muza z Valaskej. Po pol piatej vecer ho s bodnou ranou v bruchu previezli do nemocnice, kde sa musel urgentne podrobit operacii. Zachranari dovedna vystartovali 27-krat, z toho po 5-krat k nahlym prihodam srdca a obehu a k brusnym prihodam, 2-krat k mozgovym prihodam, 6-krat k urazom, 7-krat k inym pripadom, raz k umrtiu este pred prichodom sanitky a zaevidovali jedno ustipnutie.

0903 545988

Zamestnanci NAMK odtiahli dve vozidla - Fiat so zhorenou elektrickou instalaciou a Skodu Octaviu po dopravnej nehode v Hornej Lehote. V servisnom stredisku opravili alternator vo Fiate, chladiacu sustavu v Skode 105 a vymenili hadice chladiacej sustavy vo Wartburgu. Vodici by nemali zabudat na dodrziavanie dopravnych predpisov a vacsiu ohladuplnost na cestach.

hs.jpg (5636 bytes) Turisticka sezona je v plnom prude. Pekne a teple pocasie v poludnajsich hodinach vystriedali burky. Clenovia Horskej sluzby zacali s vyrubom tyci na zimne znacenie. V sobotu 13. jula sa zucastnili na zachrannej akcii v sedle Priehyb, kde sa zranila ceska turistka. S trznou ranou na dolnej koncatine ju previezli do breznianskej nemocnice.


Uzreli svetlo sveta image
Peter Antal z Myta pod Dumbierom, Stanislav Puska z Brezna, Amalia Stulajterova z Cierneho Balogu, Miroslav Conka zo Zavadky nad Hronom, Kamila Stulajterova z Brezna, Zuzana Kleinova z Cierneho Balogu, Natalia Puskova z Brezna, Simona Pustajova zo Sumiaca, Sara Soliarova z Brezna, Viktoria Kutliakova z Podbrezovej.

Opustili nas_image   Elena Hrbanova (75) z Lopeja, Maria Gasperikova (76) z Cierneho Balogu - Pusteho, Jozef Stulajter (75) z Cierneho Balogu, Maria Skladaniova (84) z Brezna, Emilia Saksova (66) z Polomky, Jozef Belko (79) z Dobroce, Paulina Martincova (69) z Helpy, Maria Fedorova (50) z Helpy, Anna Fararikova (83) z Benusa, Helena Horvathova (81) z Brezna, Antonia Kovacikova (76) z Dobroce, Margita Stancikova (89) z Brezna, Anna Husenicova (82) z Brezna, Alzbeta Gallova (95) z Brezna, Stefan Miklovic (70) z Bratislavy.

Blahozelame

Vdaka ti Boze za pozehnanych sedemdesiat rokov zivota, ktorych sa dna 22. jula dozila nasa draha mama a starka

Maria Kostialova z Brezna.

Za vsetku lasku jej dakuju deti Anna, Elena, Jan a Peter s rodinami.

...

Za lasku, starostlivost ti nasa draha mama, stara mama chceme dnes podakovat a vsetko najlepsie k sedemdesiatym narodeninam blahozelat.

Dna 23. jula sa doziva sedemdestiatich rokov nasa mama, stara mama

Frantiska Kovacikova z Brezna.

K blahozelaniu sa pripajaju syn Jaroslav, rodiny Podstavekova, Juhaniakova a vnucata Katka, Michal, Matus a Peto.

Podakovanie

Dakujeme celej rodine, susedom, vsetkym znamym, ktori dna 20. juna odprevadili na poslednej ceste otca, stareho otca a nasho milovaneho piatela

Mariana Bercika z Cierneho Balogu - Medvedova.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 8. jula uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil syn, brat, svagor

Milan Kupec z Brezna.

Spominaju rodicia a surodenci s rodinami.

...

Odisiel si tisko, niet ta medzi nami, v srdciach nasich zijes spomienkami.

Dna 12. jula uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, stary a prastary otec

Otto Lamer z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcera, synovia, nevesty a vnucata. Dakujeme vsetkym, co s nami spominaju.

...

Dollklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky,co pre nas pacovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.

Dna 15. jula uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, stara mama a manzelka

Jolana Sujova-Pumelova z Rohoznej.

Spominaju manzel, synovia a dcery, zatovia a nevesty, vnucata.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svieztit, uz navzdy pre teba prestalo slnko hriat, ale t,i co ta mali radi, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 17. jula uplynul rok odvtedy, co nas vo veku tridstatsest rokov opustila

Evka Michalkova.

Spominaju rodicia, deti Richard, Olga, Julko, druh Duso, sestry s rodinami.

...

Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom, a teraz velmi chyba v nom.

Dna 21. jula uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, brat, svagor, kmotor, krstny

Pavol Kupcok z Benusa.

S uctou a laskou spomina manzelka a ostatna rodina. Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 24. jula sme si pripomenuli narodeniny a rok odvtedy, co nas opustila nasa milovana matka

Jolana Podhradska z Brezna.

S laskou spomina syn, rodina a priatelia.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 24. jula uplynie desat rokov od umrtia nasho syna, brata

Miloska Tokara z Polomky.

Spominaju rodicia a sestry s rodinami.

Podakovanie

Dakujeme rodine, znamym, byvalym spolupracovnikom a susedom, ktori dna 10. jula odprevadili na poslednej ceste po tazkej chorobe nasho draheho manzela, otca, stareho otca, brata a svagra

Jana Plecha.

Uprimne dakujeme za krasne kvetinove dary, za prejavy sustrasti a vsetkym, ktori zmiernili nas velky zial.

Smutiaca rodina

Baran
Neprestavaju vas trapit financne tazkosti a v dosledku toho sa neviete sustredit na ine, dolezitejsie veci. Vyhladajte dobrych a vplyvnych priatelov, mozno vam pomozu.

Byk
Ste obklopeni ludmi, ktori su mudri, ale bohuzial az dodatocne. Vopred nic nevedia odhadnut, ale ked sa nieco stane “oni to tusili”. Poradte si bez nich.

Blizenci
Venujete sa vzletnym s vznesenym myslienkam, co je v poriadku, ibaze tu na Zemi vam unika skutocnost. Svoje nevsedne schopnosti by ste mali uplatnovat predovsetkym v pozemskych akciach.

Rak
Toto obdobie je vhodne na sportovanie. Nesmiete zanedbavat svoju fyzicku kondiciu. Cas i namaha investovana do sportu sa vam vrati aj u lubostneho partnera.

Lev
Vysoke naroky kladiete na vytvaranie priatelskych vztahov, na druhej strane, ked mate “pod capicou” sa kamaratite s kymkolvek. Respektujte svoje zasady a kriteria.

Panna
Caka vas radostna udalost, ktora moze suvisiet s vyhrou alebo uznanim vasich schopnosti. Vas partner vas milo prekvapi s tak dlho ocakavanou spravou.

Vahy
Vdaka dovolenkovej sezone sa mozete sustredit na aktivity, na ktore vam inokedy nezostava cas. Velke zlepsenie na vas caka v lubostnom vztahu.

Skorpion
K svojim dalsim krokom potrebujete Jeho/ Jej pritomnost a povzbudzujuce slova. Z toho teda vyplyva, ze musite vyvinut iniciativu, aby ste sa stretli co najskor.

Strelec
Dostanete vyhodnu ponuku na zmenu zamestnania. V klazdom pripade vsetko do detailov prediskutujte a budte trocha zdrzanlivi. Trpezlivost ruze prinasa.

Kozorozec
Dokazete rozhodovat vecne aj ked ide o vas. Caka vas stretnutie s Bykom, ktory pred vami padne na kolena.

Vodnar
Nemrhajte svojou vynaliezavostou. Mate dost vlastnych problemov, ktore cakaju na riesenie. Vyuzite svoje bohate kontakty.

Ryby
Ak sportujete, urcite ziskate medailu, ak ste si podali tiket, urcite vyhrate. A do tretice, ak ste zalubeni, vase predstavy sa splnia.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT