13. AUGUST  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Kradez autoradia Pioneer KEH-P 5900 a poskodenie zamku na dverach Skody Fabie ma na svedomi zlodej, ktory pravdepodobne v noci na 7. augusta sarapatil na Malinovskeho ulici v Brezne. Firme MB Industry, s. r. o., Brezno sposobil skodu dovedna za 14 700 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Nepozornost jednej z nastupujucich do autobusu na zastavke c. 5 na namesti v Brezne vyuzil zlodej a kradol. Stalo sa tak predpoludnim 5. augusta, kedy z kabelky prehodenej cez plece odcudzil penazenku s 5700 korunami, obciansky preukaz, kartu poistenca zdravotnej poistovne a stavebnej sporitelne. Vzhladom na mnoziace sa pripady kradezi penazi z kabeliek, resp. tasiek policia ziada obcanov o zvysenu opatrnost. Akekolvek informacie oznamte na znamom telefonnom cisle 158.

...

S neprijemnymi spomienkami na dovolenku na Slovensku odidu traja polski turisti, ktorych okradli v Telgarte. Pod ruskom noci zo 7. na 8. augusta im totiz z Fordu Mondeo a privesneho skrinoveho vozika zmizol rozny vystroj a vyzbroj. Skodu vycislili dovedna na 31 800 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Prislusnici policajnej stanice v Ciernom Balogu vypatrali podozrivych zo spachania trestneho cinu kradeze vlamanim v rodinnom dome v Ciernom Balogu. Deviateho jula popoludni tu sarapatili 22-rocny B. M. a 18-rocny B. O., ktori si odniesli lup dovedna za 27 230 korun. Cast ukradnutych veci uz stihli predat a peniaze minut. Televizor, ktory predali v zalozni, a niektore veci zaistene u zlodejov odovzdali majitelke. Vysetruje OUV PZ Brezno.

..

Od 6. do 10. augusta doposial neznamy pachatel sposobil 43 000-korunovu skodu majitelovi garaze vo Valaskej, odkial odcudzil styri velke karbobrusky zn. Black-Decker, dve male karbobrusky zn. Bosch a Narex, dve male a dve velke galosady a nahradne orechy do galosad. Preveruje OO PZ Podbrezova.

 

Porusovania domovej slobody sa 2. augusta popoludni dopustili 19-rocny N. Z. a 23-rocny K. A. z Brezna. Zlodejov, ktori na Ulici 9. maja vnikli do jedneho z bytov a ukradli 40 000 korun, vypatrali breznianski policajti. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Televizor, videorekorder, radiomagnetofon, ohrievacie teleso, dvojmiestny stan, 10 audiokaziet, 5 videokaziet, 10 ,,cedeciek", rychlovarnu kanvicu, dve udice, rybarske naradie a potraviny povynasal kmin z chaty pri prameni Sama Chalupku na Krpacove. Kradez vlamanim majitel z Brezna, ktory utrpel skodu dovedna za vyse 50 000 korun, oznamil 5. augusta. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Cierny nezamknuty moped Korado 21600 asi za 20 000 korun zmizol 5. augusta medzi siestou a tristvrte na sedem vecer spred brany rodinneho domu na Ulici SNP v Polomke. Po mopede a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

V case od 16. hodiny 8. augusta do rana 9. augusta doposial neznamy pachatel sa vlamal do zaparkovanej maringotky v Ciernom Balogu, lokalite Strakovo. Vo vnutri poskodil dve pneumatiky, ukradol dva pilcicke obleky a specialnu kozenu bundu. Lesom SR, OZ Cierny Balog sposobil skodu za 6300 korun a poskodenim vo vyske 4000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Horsky bicykel zn. Trek modro-striebornej farby, priklepova vrtacka zn. Bosch, vrtacka zn. Narex a nabijacka na autobaterie - toto vsetko si odniesol zlodej 9. augusta z garaze pri rodinnom dome v Nemeckej. Majitelovi zanechal skodu za 20 747 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Medzi desiatou a trinastou hodinou 6. augusta ktosi ,,vyprazdnil" Skodu Octavia, ktora bola zaparkovana pred hotelom Trangoska. Majitela z Ceskej republiky kradezou pripravil o 39 050 korun a poskodenim auta o 5600 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 3. do 9. augusta

 

V tomto tyzdni vystartovali k styrom dopravnym nehodam - do Podbrezovej, na Bystru a dvakrat do Lopeja, kde po odtiahnuti aut vycistili vozovku a v nutnych pripadoch zabezpecovali riadenie premavky. V utorok pomahali pri odstranovani zvaleneho stromu, ktory branil v prejazde. V stredu po silnych dazdoch odstranili vodu z pivnicnych priestorov na Skolskej, Mostarenskej ulici a na Ceste osloboditelov. Pomocou UDS vycistil priepust potoka, ktory zaplavil ulice Mliekarensku a Kratku.Ten isty den ich privolali k poziaru stlpa verejneho osvetlenia na ulici Frana Krala. Vo stvrtok opat prenosnym cerpadlom odcerpavali vodu z pivnicnych priestorov na Skolskej ulici.

 

155.jpg (4763 bytes) V stredu 7. augusta v useku medzi Lopejom a Predajnou dostal vodic dodavky Mercedes na mokrej vozovke smyk a prevratil sa do priekopy. Lekari ho na mieste osetrili a hospitalizovali v breznianskej nemocnici. Dovedna zaznamenali 28 vyjazdov, a to raz k nahlej prihode mozgu, 5 k urazom, 11 k nahlym prihodam srdca a obehu 5 k nahlym prihodam busnym, 5 k inym pripadom a 1 zneuzite.

 

0903 545988

Zamestnanci NAMK odtiahli styri vozidla, a to Audi 80 z Lopeja do Banskej Bystrice so zadretym motorom, S 120 so zlomenou polosou z Pohorelskej Masi do Banskej Bystrice, Mercedes po havarii v Predajnej nalozili pomocou zeriavu a odtiahli do Banskej Bystrice a S Feliciu s poskodenou prednou polosou z Brezna do Predajnej. O pomoc ich poziadal vodic Fabie so zadretym kolesom v Predajnej, vodicovi Felicie otvarali zabuchute kluce, v Lopeji opravovali zapalovanie na S Forman a na S 100 pretesnili motor.

 

hs.jpg (5636 bytes) Uplynuly tyzden prevladalo zamracene pocasie s prehankami, silnymi dazdami, ktore prerastli az do burok. O schodnost tursisticky tras sa nasledne postarali clenovia Horskej sluzby. V sobotu na Dumbieri asistovali pri posvateni noveho dvojkriza. Pre deti v letnom tabore pripravili dve prednasky z nazvom Ake nastrahy a nebezpecenstvo ciha v lesoch a O Nizkych Tatrach.

 


Uzreli svetlo sveta image

 

Bohus Bartos z Brezna, Marek Horcik z Jasenia, Rastislav Weisenpacher z Jasenia, Jana Vraniakova z Pohronskej Polhory, Bronislava Hrebickova z Brezna, Andrej Murin z Hrinovej, Jan Pustaj z Brezna, Zuzana Puskova z Brezna, Michal Slusiak z Cierneho Balogu.

 

Opustili nas_image 

 

Julia Giertlova (87) z Brezna, Jan Zeravy (73) zo Sihly, Helena Honkova (74) z Podbrezovej, Jozef Baliak (83) z Gasparova, Alzbeta Turosikova (81) z Bacucha, Anna Blazeckova (86) z Helpy, Sona Riaposova (63) z Helpy, Andrej Stavina (80) z Helpy.

 

PODAKOVANIA

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori dna 28. jula odprevadili na poslednej ceste nasu zomrelu mamu, staru a prastaru mamu

Juliu Faskovu z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme rodine, priatelom, susedom, znamym a vsetkym, ktori dna 1. augusta odprevadili na poslednej ceste

Stefana Svantnera z Brezna.

Zaroven vyslovujeme vdaku za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Deti s rodinami

 

 

SPOMIENKY

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 24. jula uplynuli dva roky od tragickej smrti

Jana Bogdana z Valaskej.

Spomina smutiaca rodina

...

Cas plynie, ale rana jatri, boli. Nieto takeho lieku, co ju zahoji.

Dna 28. jula uplynul rok od umrtia nasho draheho otca a stareho otca

Jana Daubnera z Dolnej Lehoty.

Spominaju manzelka, rodicia, deti a vnucka

...

Dna 28. jula sme si pripomenuli nedozite sestdesiate narodeniny mamy, starej mamy

Veroniky Belkovej z Brezna.

Spominaju dcera s rodinou

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta mali radi, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 30. jula uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Pavol Giertl   z Brezna.

Spominaju manzelka, synovia Pavol a Peter a dcera Zuzana s rodinami

...

Hoci si odisiel nahle, necakane a na rozlucku nebol cas, vsetci ta v srdci mame, spomienky a laska ostanu navzdy v nas.

Dna 5. augusta sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Dusana Giertliho z Pohronskej Polhory.

S laskou spominaju manzelka, syn, dcera, rodicia, svokra, brat a sestra s rodinami.

Kto ste ho poznali, venujte mu prosim tichu spomienku.

...

Mnohokrat si clovek nevazi vlastny zivot. Co prenho znamena, pochopi az vtedy, ked strati zivot svojho blizkeho.

Dna 15. augusta uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany manzel, otec, stary otec, brat a svagor

Ladislav Vlcek z Michalovej.

V mysli si stale medzi nami!

...

Dotlkli srdcia, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam rodicia za vsetkych nas.

Dna 16. augusta si pripomenieme pat rokov od umrtia nasej mamy, starej a prastarej mamy

Gitky Zlukyovej-Kanovej

a 25. septembra nedozitych sedemdesiatpat rokov nasho otca

Juliusa Zlukyho-Kana.

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.Dcera Viera, synovia Jaroslav a Frantisek s rodinami, sestry Amalia a Antonia a ostatna rodina

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme zbohom.

Dna 23. augusta uplynie desat rokov od umrtia nasho otca

Jana Schvamberga z Valaskej.

Spomina manzelka Alica, dcera Maria s rodinou, syn Miroslav s rodinou a ostatna rodina

Baran

Mali by ste sa vyhybat akymkolvek provokaciam a konfliktnym situaciam. Mohlo by sa totiz stat, ze by ste sa kvoli malickosti pohadali aj s partnerom. On predsa caka na lasku.

Byk

Zacnete si uvedomovat, ze hra, do ktorej ste sa dostali, nie je malickost. Nastastie mate zmysel pre zodpovednost a seriozne spravanie. Dnes sa nemusite bat ani rizika v podnikani.

Blizenci

Dokazali ste si vybudovat rozsiahlu siet znamosti, ale udrzat si ju je velmi narocne. Zial, budete musiet este viac telefonovat, venovat sa korespondencii a chodit na spolocenske podujatia.

Rak

Pracovne uspechy a stastie v laske by vas nemali viest k akymkolvek hram o stastie. Dobre si strazte svoju penazenku, zbytocne neminajte a hazardnych hier sa radsej vyvarujte.

Lev

Tak ako samotny kral zvierat, aj prislusnici tohto znamenia sa najlepsie citia bez zavazkov a povinnosti. Nejde vsak o lenivost, ani o nedostatok citov, ste trocha unaveni. Riesenim by mohla byt dovolenka.

Panna

Chcete byt cim skor v praci, ale nakoniec budete sklamani; letne pracovne tempo nesplni vase ocakavania. Ale popoludni vas moze prekvapit sef necakanymi narokmi.

Vahy

Niekolko telefonatov, odkazov alebo prikazov moze skomplikovat vas start do noveho tyzdna. Postupne vsak nadobudnete svoju povestnu istotu a suverenne zvladnete vsetky zlozite ulohy.

Skorpion

Aj ked su tu opat pracovne dni, nemyslite na pracu tolko ako inokedy. Vyuzite toto letne obdobie na ziskanie novych priatelov, s pomocou ktorych budete moct ratat.

Strelec

Po prijemne stravenom vikende mate pre kazdeho dobre slovo a medzi spolupracovnikmi sa citite vyborne. Ak ste na dovolenke, nemiesajte do tychto vztahov jed alkoholu.

Kozorozec

Hladajte taku cinnost, ktora by vam priniesla radost. Ak mate vztah k tvorbe, napiste, ci namalujte nieco. Ak mate zahradu, urobte cosi v nej. Prekonate svoj smutok.

Vodnar

Opustila vas vyrovnanost a pokoj, vasu mysel zamestnavaju tvorive predstavy. Citlivo reagujete na kazdu poznamku kolegov, pochybujete o ich uprimnosti. Upokoji vas tvoriva cinnost.

Ryby

Ak sa rozhodnete pre sebatryznenie, robte to ohladuplne. Sebakritika je v podstate vzdy namieste, ale nic by ste nemali prehanat. Venujte sa veciam, ktore vam vedia zdvihnut naladu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT