8. OKTOBER  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  O pol tretej popoludni 29. septembra horelo v hospodarskej budove nachadzajucej sa v zahrade pri rodinnom dome v Bystrej. Poziar poskodil vnutrajsok jednoposchodovej murovanej budovy a susediaci sklad dreva. Majitel M. A. mal v drevarni styri starsie kresla, styri valandy, dva koberce, motorovu kosacku, motorovu pilu, elektricku vrtacku, elektricku frezu, elektricku pilu a vodarensky instlacny material. Ich zhorenim vznikla skoda asi za 80 000 korun. Budova bola dlhsi cas odpojena od elektrickeho prudu. Vysetrovatel nevylucil podiel inej osoby na vzniku poziaru. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Druheho oktobra bolo voci B. T. vznesene obvinenie a zacate trestne stihanie. Podvecer 1. oktobra medzi 16.15 a 16.50 hodinou totiz z Favoritu-Pickup, ktory bol zaparkovany pred motorestom Tomi v Podbrezovej, ukradol ciernu kozenu tasku s roznymi pracovnymi dokumentami, kozmeticku znackovu tasku s osobnou kozmetikou, nabijacku na mobilny telefon, cierny kozeny opasok, peciatku sukromnej firmy a peciatku firmy zo Sniny. Kradezou vznikla majitelovi K. M. skoda vo vyske 10 800 korun. Pachatela vypatrali podbrezovski policajti.

...

Pravdepodobne pod ruskom siestej oktobrovej noci sarapatil zlodej v predajni potravin v Jarabej. Odniesol si rozne alkoholicke napoje, cigarety, mrazene kurcata, zapalovace a cukrovinky. Majitel predajne z Brezna utrpel kradezou skodu za 6000 korun, na zariadeni nechal zlodej tisickorunovu skodu. Preveruje OO PZ Brezno

 

R. J. z Podbrezovej 2. oktobra prisiel oznamit, ze od vecera 27. septembra je nezvestny jeho syn R. J. Vzal si otcovu cervenu Skodu 120 L, ev. c. BR-813AF a odisiel na nezname miesto. Nezvestny je 159 cm vysoky, chudej postavy, ma hnede na kratko ostrihane vlasy s ofinou cesanou doprava, hnede oci. Na sebe mal pravdepodobne zltosivu vetrovku do pasa, modre rifle, cierne tricko s dlhym rukavom, obute mal modre botasky. Patranie po aute vyhlasili 28. septembra. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Uprsany vikend sa podpisal pod niekolko dopravnych nehod. V piatok vecer malolety cyklista v Ciernom Balogu z lavej strany vosiel do jazdnej drahy Skody Rapid, ktorej vodic uz zrazke nemohol zabranit. Chlapec nastastie utrpel len lahke zranenia s tyzdnovym liecenim. Pred polnocou vodic Opelu Astra z Madarska v lavotocivej zakrute za Jarabou neprisposobil rychlost jazdy stavu a povahe vozovky a dostal smyk. Skoncil v priekope nastastie bez zranenia. V sobotu o jedenastej vecer v Lome nad Rimavicou nepozorny vodic pri cuvani narazil do prednej casti Nisanu Almera, na ktorom sposobil skodu za 10 000 korun, a usiel. V nedelu sa stala nehoda na krizovatke pri ,,Televizore" v Brezne, kde vodic VW Golfu zo Sumiaca nedodrzal bezpecnu vzdialenost za Skodou 105. Zranenie spolujazdkyne zo skodovky si vyziadalo tyzdnovu praceneschopnost. Bezpecnu vzdialenost nedodrzal ani vodic Fiatu s breznianskym evidencnym cislom v Helpe, ktory narazil do Skody Favorit, na oboch autach vznikla skoda za 41 000 korun.

...

Dvadsiateho deviateho septembra a 2. oktobra na srotovom poli v Zeleziarnach Podbrezova a. s. nasli municiu, v obidvoch pripadoch pravdepodobne delostrelecky granat z druhej svetovej vojny. Nalez zabezpecili az do prichodu pyrotechnika, ktory sa postaral o zneskodnenie. Eviduje OO PZ Podbrezova.

 

hs.jpg (5636 bytes)

Vplyvom pekneho jesenneho pocasia sa zvysila aj navstevnost turistov v horach. Na ich potulkach prirodou nedoslo k ziadnemu vaznejsiemu urazu. Na Chopku sa pracuje na tom, aby bol hotel Kosodrevina pocas zimnej sezony opat v prevadzke, cim sa ocakava narast turistov v tejto oblasti. Oficialny termin otvorenia hotela je 15. december - informovali clenovia Horskej sluzby.



Uzreli svetlo sveta image

 

Matus Nosal zo Zavadky nad Hronom, Michaela Banikova z Valaskej, Zuzana Berkyova z Piesku, Samuel Vilim z Brezna, Martin Riapos z Helpy, Viktoria Kupcova z Brezna, Dusan Bartos z Brezna, Tomas Kruzlic z Brezna, Dominik Gazi zo Zavadky nad Hronom

 

Opustili nas_image 

 

Jozef Kolesar (87) zo Zavadky nad Hronom, Alzbeta Lapinova (62) zo Sumiaca, Anna Miklosova (71) z Polomky, Peter Merta (39) z Brezna, Stefan Stankovic (55) z Brezna, Julia Bullova (96) z Brezna, Vlasta Spiriakova (53) z Brezna, Maria Rosenbergerova (83) z Lopeja, Stefan Stankovic (55) z Brezna, Emilia Demianova (86) z Hornej Lehoty, Marta Verkinova (50) z Helpy

 

SPOMIENKY

V to rano... do slz a smutku zahaleny. Pusty ostal nas dom, ked nie si v nom. Prazdno a ticho... bolest a zial, kdeze je tvoja usmiata tvar? Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 5. oktobra uplynuli styri roky odvtedy, co nas tragicky opustil nas syn, brat, svagor, ujo a kamarat

Jozef Vetrak z Lomu nad Rimavicou

S laskou na neho v modlitbach spominaju mama, brat Jan s rodinou, sest sestier s rodinami a ostatna rodina.

...

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit. Osud nevrati, co vzal, ostanu len spomienky a zial.

Dna 5. oktobra uplynul smutny rok odvtedy, co nas navzdy opustil drahy manzel, otec a stary otec

Jozef Daxner z Brezna

S laskou a uctou spominaju manzelka, deti s rodinami a ostatna rodina.

SPOMIENKY

Dna 15. septembra sme si pripomenuli smutne sedemnaste vyrocie, kedy od nas navzdy odisiel nas milovany syn

Jan Styk z Benusa

Dakujeme jeho spoluziakom, ktori si uctili jeho pamiatku polozenim kytice kvetov.Smutiaci rodicia, bratia a sestra s rodinou.

...

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Casto prichadzame k tvojmu hrobu, oci mame plne slz, smutok v srdci mame a s laskou na teba spominame.

Dna 18. septembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil milovany syn, brat, svagor a ujcok

Milan Belko z Brezna - Podkorenovej

S laskou spomina smutiaca rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 20. septembra uplynulo dvanast rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, stary otec

Jozef Bartos z Brezna

So smutkom v srdci spominaju manzelka, dcery, syn a vnucata.

...

V srdci bolest, v dusi zial, to najdrahsie nam uz osud vzal. Aj ked uz nie si medzi nami, v nasich srdciach si stale s nami. Cas plynie, ale bolest v srdci a spomienka na teba stale zostava.

Dna 2. oktobra uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana dcera, mama, manzelka, sestra, vnucka, nevesta

Erika Figlusova, rod. Schönova z Brezna

S laskou spominaju mama, manzel, syn Patrik, brat, starka, teta Katka a cela rodina.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 5. oktobra uplynulo patnast rokov od umrtia

Bozeny Kanovej, rod. Turnovej z Brezna

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.Smutiaca rodina

Baran

Tento tyzden sa zacne seria slubnych a uspesnych dni. Nemyslite na tych, ktori vas zradili, vykrocte odvazne na cele vernych spolupracovnikov. Uloha je sice narocna, ale zvladnutelna.

Byk

Vasa sumarizacia bola dosledna, teda aj plan moze byt presny. O tom vas mozu presvedcit uz skusenosti z tychto dni. Ale pozor, niektore javy mozu byt klamlive.

Blizenci

Priaznivy vplyv kozmickych cinitelov nadalej zabezpecuje vyrovnanost a optimizmus. Dusevna kondicia umoznuje, aby ste aj pri narocnych ulohach uplatnovali svoju kreativitu.

Rak

Pocas tyzdna vas moze prepadnut pocit, ze vas oklamali, ale nie je to tak. Ocakavane udalosti sa jednoducho nestali. Nikde vsak nie je napisane, ze mate na cosi cakat so zalozenymi rukami.

Lev

Prislusnici znamenia, ktori sa narodili medzi 3. a 12. augustom, by mali byt vo setkom opatrni. Ostatni budu nadpriemerne uspesni, zvlast v oblasti medziludskych vztahov.

Panna

Ak vam ponuknu vyhodnu obchodnu transakciu, nevahajte ju prijat, mate dobre predpoklady na uspech. Ale v ziadnom pripade nekupujte macku vo vreci.

Vahy

Na vasom pracovisku nie je nudza o intriganov. Sef vsak zvycajne nenaleti “dovernemu informatorovi”, da za pravdu vam. Donasacovi nevenujte ziadnu pozornost. Zhorel a basta.

Skorpion

Prekvapi vas necakana sprava. Konajte rozvazne. Keby v suvislosti s novinou malo padnut rozhodnutie, urobte ho s rozvahou, pretoze taka sanca sa uz nemusi naskytnut.

Strelec

Pred sebou mate velmi slubny tyzden. Vasa tvoriva sila nielenze pomoze prekonat vsetky prekazky, ale obohati aj fantaziu. Zivotny rytmus sa spestri aj v oblasti lasky.

Kozorozec

Budete mat vhodnu prilezitost na to, aby ste ukazali, ze mate dobry zaludok a stravite vsetko, co vam nalozia na tanier. Ale voci slabsim superom budte zhovievavi a ohladuplni.

Vodnar

Vasa autorita stale rastie, ludia okolo vas sa uchadzaju o vase rady a priatelstvo. Dajte vsetkym jasne na vedomie, ze v podobnych veciach peniaze maju svoje neodskriepitelne slovo a poslanie.

Ryby

Casto naslubujete hory – doly, a potom to lutujete. Ale sluby treba plnit. Z hladiska buducnosti by ste mali zmenit poradie. Nic neslubujte a prekvapte svojich najblizsich pozornostou.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT