03. JUN 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Dvadsat minut po dvanastej popoludni 26. maja v objekte podniku v Hronci dvaja neznami fyzicky napadli 19-rocneho Breznana. Najskor ho ,,hasakom" udreli po hlave, potom kopali do hornej casti tela. Mlady muz utrpel zranenia vyzadujuce si lekarske osetrenie bez praceneschopnosti. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

Pravdepodobne pod ruskom noci z 26. na 27. maja sa neznamy pachatel vlamal do garaze na Budovatelskej ulici v Brezne. Ukradol tam zltomodry motocykel Husqwarna CR 250, vyrobeny v roku 2000, cim majitelovi z Brezna sposobil skodu asi za 140 000 korun. Na zariadeni ostala po zlodejovi skoda za dve tisicky. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

Podbrezovski policajti a breznianski kriminalisti vypatrali vykradacov chat, ktori v maji sarapatili v rekreacnej oblasti Krpacovo. Dolnolehotania 24-rocny Radovan Ch., 28-rocny Juraj D. a 20-rocny Marian T. sa vlamali dovedna do piatich chat, kde sposobili skodu asi za 104 900 korun. Sudca Okresneho sudu v Brezne 28. maja vzal Juraja D. a Radovana Ch. do vysetrovacej vazby. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Kradez vlamanim do rekreacnej chaty na Krivom potoku v katastri Sumiaca, ktora sa stala zaciatkom maja, oznamila jej majitelka z Revucej. Zlodej si odniesol 65-metrovy elektricky kabel, pribory, paplony, vankuse, obliecky, ciernobiely televizor, cajovu supravu, elektricky varic a dve sekery. Skodu vycislili na 20 200 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

 

Dvaja Telgartcania - 16-rocny ziak stredneho odborneho ucilista Jan S. a 15-rocny ziak deviatej triedy Peter S. - maju na svedomi kradez vlamanim do rekreacnej chalupy v Telgarte. Malych zlodejov, ktori za sebou nechali skodu za 46 000 korun, vypatrali pohorelski policajti.

Na krizovatke Cernakovej a Razusovej ulice v Brezne sa 30. maja stala dopravna nehoda. Vodic Citroenu z Hornej Lehoty, ktory viedol auto po Cernakovej ulici, na krizovatke pravdepodobne nedal prednost v jazde sprava prichadzajucemu cyklistovi z Cierneho Balogu. Pri zrazke utrpel bicyklista zranenie, ktore si vyziadalo lekarske osetrenie a minimalne sesttyzdnovu praceneschopnost. Vysetrovatel OUJP Brezno vzniesol voci vodicovi obvinenie z trestneho cinu ublizenia na zdravi.

O osmej vecer 30. maja na luku na Kiepke v Brezne prisiel neznamy muz na nakladnom motorovom vozidle Avia, na ktoreho korbe boli dve tlakove plynove flase. Pouzil ich na palenie casti polnohospodarskeho stroja Smyk, ktory bol ulozeny na volnom priestranstve. Stroj znefunkcnil, cim jeho majitelovi z Brezna sposobil skodu za 34 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Nepozornost majitela mobilneho telefonu Nokia 3510 za 7600 korun vyuzil 33-rocny Igor Z. z Brezna, ktory ho ukradol 27. maja popoludni v priebehu desiatich minut z baroveho pultu v restauracii na namesti v Brezne. Lup u zlodeja zaistili a vratili majitelovi. V supermarkete obchodneho domu v Brezne 30. maja o pol siestej podvecer zadrzali 42-rocnu Justinu H. zo Smizian, ktora sa tiez sustredila na mobil. Z kabelky, ktoru mala jej obet prevesenu cez plece, vytiahla Motorolu za 2000 korun. Privolani mestski policajti zlodejku odviezli na obvodne oddelenie Policajneho zboru.

Co sa udialo v tyzdni od 23. do 30. maja

 

V piatok popoludni v Zavadke nad Hronom po zrazke dvoch osobnych aut s autobusom zo skodovky vyprostili zranene osoby a vyteceny olej na ceste zasypali absorpcnou latkou Vapex. V pondelok ich zena poziadala o otvorenie Skody 120, na ktorej si zabuchla dvere a vo vozidle mala dieta. Dva C prudy pouzili na uhasenie horiacej kabiny motora v Tatre 148 v objekte Dopravnych prostriedkov cestnej dopravy v Pohorelej, pricina poziaru je v setreni. Vystartovali na Ulicu CSA v Brezne - v stredu k mensej dopravnej nehode, vo stvrtok dvakrat k poziaru opustenej budovy, ktory zlikvidovali 1C prudom.

 

155.jpg (4763 bytes) V tychto teplych slnecnych dnoch absolvovali 25 vyjazdov, a to 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k neurologickym prihodam, 2 k urazom, 6 k inym pripadom a troch pacientov prepravili do Banskej Bystrice. V predposledny majovy piatok po dopravnej nehode v Zavadke nad Hronom v breznianskej nemocnici hospitalizovali s poraneniami hrudnika a hlavy dve zeny a trojrocne dieta.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby v tomto tyzdni odtiahli az sedem vozidiel, z toho dve po dopravnej nehode v Brezne, Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou, Daciu s odtrhnutym cepom, Avie so zadretym motorom, odtrhnutou spojkou a poskodenou prevodovkou. Cez vikend pomahali pri zabezpecovani automobilovych pretekov v Sturci. Na Taloch otvorili Feliciu, v Brezne opravili zapalovanie vo Favorite a rozdelovac v Skode 120.

 

hs.jpg (5636 bytes) 6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa zucastnili na referencnom skoleni vo Vysokych Tatrach a v Jasnej, vo stvrtok na metodickom dni v Lopeji nacvicovali lanovu techniku. Vo vysokohorskom prostredi prevladalo slnecne pocasie, ktore popoludni vystriedali burky. Turistov bolo pomenej, zasahy a urazy nezaznamenali ziadne.  

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Filip Kovacik z Brezna, Alzbeta Fizolova z Pohronskej Polhory, Lukas Kovacik z Cierneho Balogu, Vladka Cunderlikova z Predajnej, Patrik Nikel z Bacucha, Patrik Juhaniak z Brezna, Peter Muco z Pohorelej, Kristina Makovnikova z Lopeja, Sara Tothova z Podbrezovej, Roland Pustaj zo Sumiaca, Emma Vetrakova z Brazna, Viktoria Pacanova z Valkovne, Paulina Kovacikova z Brezna, Sabina Cernakova zo Sihly, Karolina Bercikova z Brezna, Barbora Gigacova zo Sumiaca.

 

Opustili nas_image

 

Karol Harvan (34) z Polomky, Anna Pauliakova (84) z Gasparova, Maria Precuchova (79) z Brezna, Anna Kosikova (76) z Jasenia, Milada Kokavcova (94) z Michalovej, Jozef Maron (48) z Podbrezovej, Maria Zilkova (78) z Lopeja, Jozef Stulajter (64) z Brezna, Anna Pancikova (56) z Podbrezovej, Anton Potkany (72) z Cierneho Balogu – Janosovky, Maria Sirgelova (79) z Brezna.

 

Blahozelanie_image

 

K tvojej dalsej zitia puti jednym tonom srdcia vravia. Jednym hlasom zelaju ti vela sily, stastia, zdravia!

Dna 24. maja sa dozil sedemdesiatych piatych narodednin nas drahy manzel, otec, stary a prastary otec

Anton Demuth z Brezna.

Vsetko najlepsie praju manzelka Antonia, dcery Elena a Katarina a syn Stefan s rodinami.

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 27. maja odprevadit na poslednej ceste nasu drahu dceru, manzelku, mamu, staru mamu, sestru a svagrinu

Annu Pancikovu.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial. Smutiaca rodina

Spomienky

V srdci bolest, v dusi zial, to najdrahsie nam osud vzal. Aj ked uz nie si medzi nami, v nasich srdciach si stale s nami. Cas plynie, ale bolest v srdci a spomienka na teba stale zostava.

Dna 24. maja uplynulo tridsat rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany syncek a brat

Jozko Tazky z Cierneho Balogu – Kramu.

Spominaju rodicia, brat a sestra s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 26. maja sme si pripomenuli desiate vyrocie smrti nasho otca, manzela a stareho otca

Rudolfa Auxta z Cierneho Balogu,

ktory nas opustil vo veku patdesiatosem rokov. Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Spominaju manzelka, dcera a synovia s rodinami.

...

Tak velmi si sa chcela tesit, tak velmi si chcela zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.

Dna 1. juna ulpynuli tri roky odvtedy, co nas opustila nasa draha manzelka, mama, stara mama

Anna Kondelcikova z Valaskej.

Ti, co ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

S laskou spominaju manzel Benjamin, dcery Miladka, Alena s manzelom Romanom, syn Slavomir a vnucky Andrejka a Veronika.

...

Odisla si tisko z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi.

Dna 1. juna uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara mama

Maria Kvietkova z Cierneho Balogu – Medvedova.

S uctou a laskou spominaju dcery Anna, Antonia, synovia Jan, Jozef, Frantisek s rodinami.

...

Kto zije v srdci, nikdy neumrel.

Dna 3. juna uplynu tri roky od smrti mojho draheho manzela

Kamila Pobisa.

S hlbokou uctou a laskou spomina manzelka Anka s rodinou. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Zivot a smrt. V nich nikdy nie si sam, tvoj odchod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita. Ty zijes v nas – my v tebe, nie sme sami.

Dna 5. juna si pripomenieme druhe vyyrocie umrtia nasho draheho

Rudolfa Tapajaka z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka, dcery, zatovia, vnucata a pravnucata.

...

Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit.

Dna 6. juna uplynie rok odvtedy, co nas nahle opustil nas drahy manzel a otec

Stefan Kindernay z Brezna.

S laskou spomina smutiaca rodina Kindernayova.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 7. juna uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel a otec

Emil Krajan z Brezna – Zadnych Halan.

S laskou spomina manzelka Maria a dcera Maria s rodinou..

Baran

Prestali ste po sebe kontrolovat pracu a muchy musia za vas vychytavat najblizsi kolegovia. Vzchopte sa a zacnite opat dokladnejsie vsetko planovat a produkovat.

Byk

Vdaka pretrvavajucej nervozite, napatiu a hadkam si zelate aspon na chvilu uniknut z rodinneho kruhu. Nepochopenie zo strany rodiny sa vystupnuje cez vikend.

Blizenci

Vasa pohodlnost nepozna hranice. Davne sluby ste nesplnili doteraz a vasa rodina uz s vami straca trpezlivost. Na lukrativnu pracu preto povolaju niekoho zodpovednejsieho.

Rak

Problemy, ktore vas v poslednom case trapia, sa stratia rovnako rychlo, ako sa zacali. Verte hlavne tomu, ze ste sa narodili pod stastnou hviezdou a nebojte sa aj hazardovat.

Lev

Hobby, ktore ste si minuly tyzden vymysleli, vam skor uskodi, ako vas zabavi. Odporucania a vystrahy znamych ste nepocuvali, a preto sa teraz na vyrobok nestazujte.

Panna

Davajte si pozor na vychadzky v prirode. Priatelom sa ospravedlnte a cez vikend radsej tentoraz ostante doma. Budte rozumny a neprehanajte to ani s “domacim vazenim”.

Vahy

Ste az po usi zalubeny. Polovicka vam city opatuje, no iba pod jednou podmienkou: Cely tyzden budete musiet umyvat spinavy riad! Tato ticha dohoda bude mat prijemny zaver.

Skorpion

V profesionalnej oblasti vas caka uspech. Jeho predzvestou bude sobotna navsteva u sefa. Skutocne sobotna a velmi prijemna. Spolocenske oblecenie nebude podmienkou.

Strelec

Snivate o nepravdepodobnych veciach. Vasa fantazia dosiahla najvyssi bod a zbytocne ocakavate, ze sa vam sny splnia. Stvrtok vam vsak jedno prekvapenie prinesie.

Kozorozec

Na nic sa nemozete stazovat. Praca aj sukromny zivot vam idu ako hodinky. Od blizkeho priatela ocakavate nezistnu pomoc. Az taka nezistna nakoniec nebude.

Vodnar

Majovy flirt sa zmeni na velku lasku. Hoci bedete mat z novej znamosti trochu strach, pochybnosti sa zbavite uz coskoro. Partner totiz bude velmi citlivy a chapavy clovek.

Ryby

Stare rany sa hoja tazko. Dvojnasobne tazko sa hoja, ak vas znamy podrazi. Povahu senzitivneho cloveka ste nezmenili, preto sa vam bude tazko este niekolko dni zaspavat.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT