10. JUN 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   V presne nezistenom case od 31. maja do 2. juna 18-rocny Matej S. z Banskej Bystrice a o rok starsi Stefan M. z Podbrezovej z garaze na Kolkarni v Podbrezovej ukradli dva bicykle. Bicykel znacky Author podbrezovski policajti u pachatelov nasli, ale pansky bicykel uz stihli predat, pricom cast penazi uz minuli a zvysok u nich zaistili. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Hodina predpoludnim 3. juna stacila zlodejovi na to, aby v Helpe zo zaparkovanej a zamknutej Skody Fabie ukradol autoradio s CD prehravacom znacky Pioneer, hnedu kozenu kabelku s osobnymi dokladmi, nabijackou, sluchadlo s mikrofonom na mobilny telefon, vizitkar, zapisovacie bloky s adresami a hnedu kozenu penazenku, v ktorej bolo 5000 korun. Skodu sposobenu majitelke z Helpy vycislili asi na 20 000 korun. V ten isty den v priebehu desiatich minut vykradli aj Skodu Octaviu zaparkovanu na Nabrezi dukelskych hrdinov v Brezne. Z auta chyba cierny kozeny kufrik na zips, v ktorom boli rozne doklady, fotokopia zivnostenskeho listu, firemna peciatka Premost, fotokopia vypisu z obchodneho registra firmy Bene, fotokopia opravneni vykonavat montaz, demontaz a revizie zdvihacich zariadeni, kalkulacka Sharp, vkladna knizka SLSP, devizova vkladna knizka SLSP, vkladna knizka PKB, cestovny pas, vodicsky preukaz a karta poistenca. Majitelovi vznikla skoda asi za 3600 korun.

Vecer 4. juna v sluzobnom obvode Okresneho riaditelstva Policajneho zboru v Brezne bola vykonana preventivno-bezpecnostna patracia a dopravna akcia zamerana na eliminaciu trestnej cinnosti v suvislosti s rasovou neznasanlivostou, podporou a propagaciou hnuti smerujucich k potlacaniu prav a slobod obcanov a na patranie po hladanych osobach a veciach pochadzajucich z trestnej cinnosti. Zamerali sa na vybrane zabavne podniky a zariadenia v Brezne a vo Valaskej. Pocas akcie zaznamenali podozrenie zo spachania trestneho cinu prechovavania omamnych a psychotropnych latok, jedov a prekurzorov.

Od 14. aprila je nezvestna 19-rocna Eva Skodova, trvale bytom Brezno, Sladkovicova ulica c. 5. Dievcina je 160 - 165 cm vysoka, ma stihlu postavu, ovalnu tvar, kratke cierne vlasy, zelene oci. V case odchodu mala oblecene nohavice zvonoviteho strihu, pestrofarebne tricko s dlhymi rukavmi, ciernu tristvrtovu bundu, obute mala cierne kozene snurovacie topanky. Eviduje OO PZ Brezno.

V ustave pre vykon vazby skoncil trojlistok Dolnolehotanov, ktory sa v maji vlamal do chaty v katastri Dolnej Lehoty. Dvadsatpatrocny Radovan Ch., o rok mladsi Juraj D. a dvadsatrocny Milan T. tam ukradli elektricky konvektor, parozie z daniela a jelena, cim majitelovi z Bratislavy sposobili skodu za 4300 korun. Eviduje OO PZ Podbrezova.

Dva prehravace na CD a doma vyrobeny reproduktor ukradli z chaty nachadzajucej sa pri chate Poniklec v katastri Osrblia, kde zlodej vnikol tesne po polnoci 8. juna. Skodu sposobenu majitelovi z Novych Zamkov vycislili na 16 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Od osmej hodiny rano do stvrt na pat popoludni 8. juna neznamy pachatel z Renaultu Thalia na parkovisku Trangoska v katastri Hornej Lehoty ukradol autoradio Kenwood, predny airbag z volantu, vodicsky preukaz a preukaz o evidencii vozidla. Majitel zo Zvolena utrpel skodu za 32 100 korun. V tom istom case tu vykradli aj Skodu Fabia, z ktorej chyba autoradio Sony, penazenka s 3000 korunami, lekarnicka, osvedcenie o evidencii vozidla, obciansky, vodicsky preukaz a karta poistenca. Majitel z Bratislavy touto kradezou prisiel asi o 13 600 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Druheho juna pohorelskym policajtom oznamili kradez vlamanim do rodinneho domu v Polomke. Zlodej tu sarapatil 20. maja predpoludnim a ukradol mobilny telefon Nokia 3510 s nabijackou a sto korun. Pachatelom tohto trestneho cinu kradeze vlamanim a porusovania domovej slobody je 16-rocny Zdenko S. zo Zavadky nad Hronom. Vysetruje OO PZ Pohorela.

(km)

Co sa udialo v tyzdni od 30. maja do 6. juna

 

V poslednych majovych a prvych junovych dnoch zaznamenali pat dopravnych nehod - na Mazornikove, vo Valaskej, na Banisku, na namesti v Brezne doslo k zrazkam vozidiel, hasici pomahali pri ich nalozeni na auto odtahovej sluzby, vyteceny olej zasypali Vapexom, v Telgarte vytiahli na cestu Skodu 120, ktora bola mimo vozovky. Poziare, ktore vznikli pri vypalovani travnatych porastov v Lome nad Rimavicou, Brezne a v Ciernom Balogu, uhasili jednoduchymi hasiacimi prostriedkami a 1C prudom. V sobotu a v nedelu zlikvidovali poziar v budove na Ulici CSA v Brezne, v ktorej sa nachadzalo stare seno.

155.jpg (4763 bytes) Po dopravnej nehode v piatok v obednajsich hodinach v urazovom oddeleni breznianskej nemocnice hospitalizovali s poraneniami hlavy dvoch muzov, ktori pri cisticke vo Valaskej havarovali s osobnym vozidlom. Lekari dovedna zaevidovali 28 vyjazdov, z toho 9 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k mozgovym prihodam, 2 k plucnym prihodam, 7 k urazom, po raze k brusnej prihode, inemu pripadu, zneuzitiu, k umrtiu este pred prichodom sanitky a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice.

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Bliziaca sa dovolenkova sezona, horuce letne dni, cesty preplnene vozidlami, to su upozornenia hlavne pre vodicov, ktori jazdia prilis rychlo Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli tri vozidla, Feliciu s poskodenou olejovou vanou, Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou a Favorit so zadretym motorom. Vystartovali do Jarabej, kde opravili palivovu sustavu v Avii, v Brezne poskytli pomoc pri oprave karburatora v Lade, palivoveho cerpadla vo Felicii a na Certovici otvorili skodovku, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

hs.jpg (5636 bytes) 6195326

V tomto tyzdni vysokohorsku prirodu obdivovalo hlavne vela skolakov, ktori sa uz tesia na letne prazdniny. Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa vo stvrtok a v piatok zucastnili na skoleni leteckych zachranarov v Jasnej. Na horach prevladalo krasne slnecne pocasie, ktore prebudilo aj zaspatych turistov.

 

Uzreli svetlo sveta imageTomas Berky z Polomky, Marek a Matej Musukovci z Cierneho Balogu, Jakub – Ondrej Urbanovic zo Zavadky nad Hronom, Daniel Marcok z Brezna, Filip Banik z Podbrezovej, Ivana Slivkova z Valaskej, Simona Sujova z Brezna.

 

Opustili nas_imageMartin Kovacik (76) z Cierneho Balogu, Vladimir Kalisky (67) z Hronca, Margita Budajova (82) z Valaskej, Brigita Dibdiakova (71) z Pohronskej Polhory, Margita Conkova (69) zo Zamostia, Marek Kucerak (18) z Hronca, Matilda Valachova (76) z Hronca, Margita Balazova (76) z Brezna, Emilia Brenkusova (78) z Pohronskej Polhory, Paula Zajakova (79) z Pohronskej Polhory, Juraj Kipet (78) z Predajnej, Anna Duhanova (73) z Brezna, Matilda Kokavcova (94) z Michalovej, Daniel Kriska (72) z Brezna, Pavel Bartosik (49) zo Zavadky nad Hronom, Jan Verkin (85) z Helpy.

Podakovanie

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali.
Dakujeme rodine, priatelom a vsetkym znamym, ktori prisli dna 26. maja odprevadit na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Jozefa Stulajtera z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

Spomienky

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam otec za vsetkych nas.
Dna 29. maja uplynulo osem rokov odvtedy, co nas opustil nas otec

Klement Pancik z Cierneho Balogu – Janosovky.

S laskou spominaju dcery a synovia s rodinami.

...

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
Dna 4. juna uplynulo jedenast rokov odvtedy, co nas opustila nasa milovana mama a stara mama

Terezia Auxtova z Brezna.

S laskou spominaju dcery Vierka a Marika, synovia Jan a Miroslav s rodinami.
Ti, ktori ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 5. juna uplynul rok od umrtia

Ladislava Buksu z Brezna.

S laskou spominaju dve sestry s rodinami a priatelka Maria.

...

Hoci odisla si, niet ta medzi nami, v nasich srdciach budes stale s nami.
Dna 8. juna uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, starka a prastarka

Angela Pribilincova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju dcery s rodinami, venujte jej tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 8. juna uplynulo dvadsatpat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy otec, stary otec a svokor

Jozef Giertli z Brezna – Vrchdolinky.

S laskou spominaju dcery s rodinami.

...

Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked musela som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 11. juna uplynu styri roky odvtedy, co nas vo veku patdesiatpat rokov navzdy opustila nasa

Magdalena Bursova z Brezna.

Ti, co ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
S laskou spomina manzel, deti s rodinami, mama, sestra a bratia.

...

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.
Dna 16. juna uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha mamicka, stara a prastara mama

Irena Kotranova z Podbrezovej.

S uctou a laskou spomina dcera Marika a syn Belo s rodinami. Na svoju babulku spominaju pravnucky.

Baran

Sobota je stastny den, prekonajte svoju lenivost, zamyslite sa nad volnym casom. Nespravne rozhodnutie vam v nedelu riadne skomplikuje zivot.

Byk

Podari sa vam konecne presvedcit nadriadeneho o svojich kvalitach. Zodpovednosti a velkemu poctu pracovnych uloh sa vsak nevyhnete.

Blizenci

Bliziace sa zmeny vam prinesu spasu, po ktorej ste uz davno tuzili. Neobavajte sa kritiky zo strany rodiny. Budte ustretovejsi a hned na zaciatku sa s nimi o vsetkom poradte.

Rak

Svoju poziciu lidra si udrzujte zasluzene. Cez vikend sa dozviete zaujimavu spravu, otvori sa vam novy obzor. Nezaspite na vavrinoch. Treba ihned konat!

Lev

Mali by ste sa zamysliet nad informaciami, ktore vas dokazu zneistit. Bojovna nalada vas cez vikend zbavi predsudkov a vy budete moct spokojne spat.

Panna

Polavte z ustavicneho nahanania sa za nepodstatnymi vecami. Vo stvrtok na vas caka neodkladna povinnost. Zamyslite sa nad tym, ci je skutocne taka neodkladna.

Vahy

Ak si myslite, ze sa vam po nedavnom konflikte v praci zrutil svet, mali by ste sa nadychat cerstveho vzduchu. Vonku caka pomoc. Budte pozorny voci okoliu.

Skorpion

Nahoda vam prihra do cesty spolocnost, bez ktorej by ste sa v strede tyzdna mohli nudit. Nebudte zlostny a v partii budete ziarit.

Strelec

Budete sebaistejsi a lahsie si poradite s necakanymi situaciami. Ak budete opatrny, zarobite dost penazi! Vydobyjete si vyssie postavenie, ini ziskaju novych priatelov a milencov.

Kozorozec

Okrem utorka a stredy vas cakaju dni stastnych nahod. Niektori mozu viac vyhladavat romaniky, narodeni v decembri ich preziju iba vo fantazii.

Vodnar

Lahko si poradite s malou horuckou. Ti odolnejsi budu pocas tyzdna viac cestovat. Narocne dni vystrieda zasluzeny pokoj az v druhej polovici tyzdna.

Ryby

Setrite sa a svoju energiu nerozdavajte zbytocne. v utorok ju budete potrebovat. Na romanticku veceru si neberte pracovnu aktovku. Nezabodujete!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT