17. JUN  2003 Strana 2

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

chyrnik.jpg (7237 bytes) Opat koncia a hodnotia
Blizi sa koniec skolskeho roka a s nim spojena bilancia. Letne popoludnie v pondelok 2. juna bolo pre ucastnikov vernisaze 4. rocnika okresnej sutaze ziakov zakladnych skol okresu Brezno v tvorbe originalnych ucebnych pomocok s nazvom Tvoriva skola plne inspirujucich napadov. Do sutaze sa zapojilo sestnast skol, prvykrat aj ziaci druheho stupna. Putovnu cenu ziskala Zakladna skola v Benusi. Ocenili aj najoriginalnejsie vyrobky kazdej zucastnenej skoly. Tato podnetna akcia by sa nemohla konat predovsetkym bez zanietenia ziakov a skusenych pedagogov a pomoci pracovnikov odboru skolstva, mladeze a telesnej kultury Okresneho uradu v Brezne, obcianskeho zdruzenia INAK a kabinetu 1. - 4. rocnika. Vystava je spristupnena pre ziakov i ostatnych zaujemcov v Horehronskom muzeu na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 13 do konca juna.

(mv)

Na kazdeho dojde!
Vsetci vieme, ze sa kradne. Ti, co maju velke ciele, kradnu velke veci, ti skromnejsi mensie. Ktovie, ake ciele ma ten, co z Hornej Lehoty v priebehu roka ukradol dva velkokapacitne kontajnery. Starosta Vladimir Busniak nam o nom povedal: ,, Iste je jedno. Tento clovek - nazvyme ho Spinavec, pretoze kradne veci, ktore so spinou suvisia, si neuvedomil a zrejme si ani nikdy neuvedomi, ze mnohym ludom sposobil nemale a obci velke problemy. Spinavcovi asi neprekaza, ze ludia budu vyhadzovat odpadky do potoka a lesa. Ja len dufam, ze si na gulasi, ktory si navari za peniazky z predaja ukminenych kontajnerov, rozreze nohu na vyhodenej konzerve, poklzne sa na flasi z PVC a nosom zaryje do pouzitej pampersky. Takze Spinavec, vela stastia a pamataj: na kazdeho dojde."

(r)

Svatojanska noc plna hudby
Obcianske zdruzenie OPORA v Pohorelej v dnoch 20. a 21. juna usporiada 2. rocnik kulturno-spolocenskeho podujatia s nazvom Svatojanska noc plna hudby. Do programu, ktory bude moderovat Dusan ,,Cinky" Cinkota, zaradili aj koncerty znamych skupin, ako su Usvit, Tulibanda, Metalinda, Natasa Dzunkova a Band, tanecne zabavy, sutaze na motorkach i v piti piva. Zrebovatelne vstupenky (na obidva dni pre dospelych 100 korun, pre deti 60 korun) su v predpredaji v pokladni Obecneho uradu v Pohorelej.

(jp)

Laska je v nas uz aj v rozhlase

h0324f.jpg (14923 bytes)Zonovy prezident pre LIONS kluby na Slovensku Jan Grener sa na tohtorocnom marcovom beneficnom koncerte pod nazvom Pomozte aj vy... predstavil nielen ako lionista, ktoreho kredom je sluzit a pomahat slabsim, ale aj ako spevak v spolocnom duete Laska je v nas s ocnou lekarkou Evou Wolframovou. Tuto pesnicku mozete pocut uz aj na vlnach Slovenskeho rozhlasu, pretoze v ramci Rozhlasovych dni Radia Regina bola v sobotu 7. juna slavnostne uvedena na medialnu scenu. Myslienka beneficneho koncertu Otvarame svoje srdcia sa naplni aj tento rok pred Vianocami, pretoze pomoc tym, ktori to najviac potrebuju – zdravotne postihnutym detom, je aktualna stale. Spevacke duo Jan Grener a Eva Wolframova pripravuju na tento koncert vianocne prekvapenie.
Sucastou sobotnajsej akcie Den s Tetou Reginou v areali Slovenskeho rozhlasuh0324g.jpg (15152 bytes) v Banskej Bystrici bol aj beneficny koncert na podporu obcianskeho zdruzenia Svetielko nadeje, ktore posobi v oddeleni detskej onkologie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Osud detskych pacientov, ktori taktiez maju svoje sny a ocakavania, oslovil aj Jana Grenera, ktoreho vo funkcii zonoveho prezidenta pre LIONS kluby opatovne v Bratislave 30. maja potvrdil konvent Distriktu 122 Cechy a Slovensko. Financny dar 10 000 korun pre deti z banskobystrickej onkologie bol dalsou z jeho charitativnych aktivit.

(ms)

Trat  cyklomaratonu  stazil dazd

V nedelu 15. juna SCK Dumbier s pomocou klubu Biatlon Osrblie usporiadal uz treti rocnik detskeho MTB Cyklomaratonu. Zucastnila sa na nom takmer stovka pretekarov, aj ked pocasie nebolo cyklistom celkom naklonene. Trat cyklomaratonu stazil dazd, sutaziaci sa museli popasovat s bahnistym terenom, ale ani to ich neodradilo od kvalitneho sportoveho vykonu. Prvi traja z kazdej kategorie ziskali pamatne medaily a hodnotne vecne ceny. V hlavnej kategorii na prvych miestach skoncili Jozef Palcak z Hrinovej a Lucia Simova z Valaskej. Vysledkova listina bude uverejnena na ww.sck-dumbier.sk.

Cyklomaraton sa mohol uskutocnit aj vdaka 1%, venovanemu cykloklubu Dumbier, za co vsetci dakujeme.

Jan Kirdaj


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT