24. JUN 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   V presne nezistenom case od oktobra do 16. juna sa neznamy pachatel vlamal do hospodarskej budovy pri rodinnom dome vo Valaskej. Z objektu ukradol stolovu kotucovu pilu, motorovu retazovu pilu MC Coulogii, vertikalnu pilu, elektricky hoblik a priklepovu vrtacku, vsetko znacky Black & Decker. Majitelovi tak vznikla skoda vo vyske asi 32 500 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Od 14. hodiny 14. juna do 11. hodiny 16. juna ktosi bez zjavnych znakov nasilia vnikol do garaze, ktora sa nachadza vo dvore rodinneho domu vo Valaskej. Kradezou cerveneho motocykla Korado 216 vyrobeneho v roku 1996 sposobil majitelovi skodu asi za 17 000 korun. Po motocykli a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Dva srncie parozky, tri starozitne sable s posvami a gravirovana valaska zmizli z rekreacnej chaty na Cachove v katastri Brezna. Kradez vlamanim, pri ktorej majitelovi z Brezna vznikla skoda asi za 14 500 korun, sa stala niekedy od konca maja do 16. juna. Vysetruje OO PZ Brezno.

Pravdepodobne pod ruskom sedemnastej junovej noci na Krculovej ulici v Brezne neznamy pachatel poskodil lak po celom obvode Volkswagenu Polo, na streche a prednej kapote a odlomil obe spatne zrkadla. Skodu sposobenu lizingovej spolocnosti vycislili na 85 000 korun. Eviduje OO PZ Brezno.

Desat minut pred piatou rano 18. juna na ceste I/72 v smere Certovica - Jaraba havarovalo nakladne motorove vozidlo LIAZ. Pocas jazdy doslo k odtrhnutiu kardana a k poskodeniu brzdoveho systemu, na zaklade coho sa vozidlo stalo neovladatelne. Vodic strhol riadenie dolava, zisiel mimo vozovky a potom ho prevratilo na pravu stranu. Nehoda sa obisla bez zranenia, odnieslo si ju auto so skodou asi za 70 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

V bratislavskom Auparku 18. juna policia zadrzala troch muzov z Brezna a Podbrezovej a jednu zenu z Bratislavy, ktori mali pri sebe sfalsovane platobne karty. Karty poslali na expertizu do prislusnych baniek. Jeden z muzov bol obvineny z trestneho cinu neopravneneho vyrobenia a obstarania platobnej karty. Podozrivych prevzali kriminalisti z bratislavskej ekonomickej kriminality.

V pivnicnych priestoroch v jednom z breznianskych cinziakov niekedy medzi 11. a 20. junom sarapatil zlodej. J. K. tam okradol o horsky bicykel, cim mu sposobil skodu za 4240 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Zamestnanec sukromnej bezpecnostnej sluzby v Zeleziarnach Podbrezova a. s. 22. juna oznamil nalez municie na srotovom poli. Islo pravdepodobne o delostrelecky granat z obdobia druhej svetovej vojny, ktory zabezpecili proti manipulacii a na jeho zneskodnenie privolali pyrotechnika. Eviduje OO PZ Podbrezova.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 13. do 20. juna

 

V sobotu zaznamenali styri vyjazdy - policia ich poziadala o odstranenie vytecenych latok po dopravnej nehode na Baldovskom moste, v Nemeckej po zrazke Favorita s Volkswagenom poskytli prvu pomoc zranenej osobe a vycistili vozovku, v Brezne - Vagnari vysokym tlakom uhasili horiaci Fiat Croma a zaevidovali neohlasene vypalovanie suchej travy na Kiepke. V stredu rano o piatej na Certovici z havarovaneho kamionu, ktory zastavil premavku v oboch smeroch, vynasali naklad z navesu, pomocou zeriavu ho prevratili na kolesa a odtiahli mimo vozovky.

 

155.jpg (4763 bytes) Zachranari vaznejsie urazy nezaevidovali, problemy so zdravim mali hlavne srdciari, ludia s vysokym tlakom, ktori pocitovali bolest na hrudniku. Velke mnozstvo vyjazdov absolvovali k epileptickym zachvatom a porucham vedomia. Dovedna vystartovali 31-krat, z toho 15-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 8-krat k mozgovym prihodam, 3-krat k inym pripadom, raz k umrtiu este pred prichodom sanitky a styroch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby poskytli pomoc po dopravnej nehode na Certovici, odtiahli Skodu 120 po havarii, Fiat s roztrhnutym rozvodovym remenom, Audi 80 s odtrhnutou zadnou napravou, Ladu 1200 so zlomenym prednym ramenom. Technicku pomoc poskytli styrikrat - v Podbrezovej vymenili stredisko lozisk kardanu, v Brezne sa postarali o napravu a zapalovanie v skodovkach a v Zavadke nad Hronom otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

 

hs.jpg (5636 bytes) Clenovia Horskej zachrannej sluzby v tychto dnoch absolvovali kondicnu turu - jedna skupina cez Krizne sedlo na Chopok a druha cez Chopok do Jasnej a spat. Venuju sa improvizacii - skusaju zachranne systemy a caka ich dalsia tura, pri ktorej budu sprevadzat turistov k Vajskovskym vodopadom a v Jaskyni mrtvych netopierov. Pocasie nebolo celkom najidealnejsie, co neprilakalo obdivovatelov vysokohorskej prirody.

 

Uzreli svetlo sveta image Tatiana Pravotiakova z Bacucha, Matus Balaz z Pohorelej, Laura Molnarova z Bravacova, Jozef Stajer z Polomky, Kristina Srnkova z Valaskej, Ema Meckova z Pohorelej, Veronika Bartosova, Sabina Svantnerova z Brezna, Simona Svidranova z Polomky, Alexandra Krupova z Pohronskej Polhory.

 

Opustili nas_imageAnton Giertl (66) z Brezna, Anna Hornakova (100) z Brezna, Tibor Vanco (68) z Podbrezovej, Jan Kamzik (57) z Nemeckej, Miroslav Mesko (56) z Brezna, Anna Medvedova (78) z Brezna, Jozef Hrban (69) z Podbrezovej, Katarina Sreinerova (83) z Brezna, Dusan Rybar (58) z Brezna, Jan Kiselak (85) z Valaskej, Frantisek Svantner (48) z Cierneho Balogu – Dobroce, Anna Gigacova (73) zo Sumiaca, Pavol Motyka (44) z Cierneho Balogu – Dobroce, Martin Kovacik (28) z Brezna, Elena Soltysova (70) z Dolnej Lehoty, Maria Schwarzbacherova (51) z Brezna. 

 

Blahozelanie_image

 

Dozila si sa prekrasnej chvile, presla si zivotom predlhe mile. Presla si krajinou bolesti, lasky, dovol nam pohladit postriebrene vlasky. Z tvojej lasky, srdca, dlani, vzdy k nam prudi stastia tok. Nech i dalej po nasom priani Boh ti zehna kazdy krok.

Dna 25. juna sa dozije krasnych patdesiatych piatych narodenin nasa draha mama, stara mama

Olga Stulajterova z Brezna.

Vsetko najlepsie praju dcera Anna, synovia Juraj a Jozef s rodinami. 

Spomienky

Kratka bola radost nasa, kratky bol zivot tvoj, tvoje oci zavreli sa, nam ostava len zial a bol.

So smutkom v srdci sme si dna 16. juna pripomenuli nedozite styridsiate narodeniny mojho syna

Petra Mertu z Brezna.

Dakujeme vsetkym, ktori nanho nezabudli. Mama s rodinou

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, ale ti, co teba radi mali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 17. juna uplynul rok od umrtia

Mariana Bercika z Cierneho Balogu – Medvedova.

Kto ste ho pozanli a radi mali, venujte mu tichu spomienku. Smutiaca rodina

...

Dna 26. juna uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Jozef Syc z Cierneho Balogu – Kramu.

S laskou a uctou spomina cela rodina.

...

Odisiel si nahle, necakane a na rozlucku nebol cas. Tvoj odchod zabolel vsetkych nas. Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas, pre nas si vsak nezomrel, ale spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 28. juna uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel a otec

Pavel Kuzma z Predajnej.

S laskou spomina manzelka Magdalena, synovia Slavomir a Pavol, dcera Janka s rodinou a vnucik. Vsetci, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

V srdci bolest, v dusi zial. Cas plynie, ale bolest v srdci a spomienka na teba stale zostava, navzdy zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol zit. Casto prichadzame k tvojmu hrobu, oci mame plne slz.

Dna 29. juna uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil syn

Peter Zemko z Cierneho Balogu – Kramu.

S laskou na teba spominaju mama, sestry, bratia, svagrine a cela rodina.

...

Dna 30. juna si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho draheho otca, stareho otca

Jana Belka z Janosovky.

S laskou spominaju dcery Alena, Slavka, Milada s rodinami. Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Podakovania

Uprimne dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, susedom, znamym a vsetkym tym, ktori prisli dna 13. juna odprevadit na poslednej ceste nasho brata, svagra a uja

Ivana Tomku z Brezna.

Dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi ste sa snazili zmiernit nas zial. Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym, ktori prisli dna 14. juna odprevadit na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca

Antona Giertliho z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary. Smutiaca rodina

Baran

V stredu si napravite reputaciu medzi kolegami. Narodenych na konci znamenia cakaju nedorozumenia. Stabilne vztahy tuto skusku vydrzia.

Byk

Nepresadzujte volu silou, nesnazte sa ziskat vsetko. Ti, co sa usiluju udrzat vo vztahu dominaciu, budu nemilo prekvapeni.

Blizenci

Zazente obavy, vase sance uspiet sa kazdym dnom zlepsuju. Cakaju vas zoznamenia, vztahy aj romaniky. Nie vsetky sa dobre skoncia.

Rak

Pohoda, iba narodeni na prelome mesiacov by mali byt opatrni. Niektori z vas doplatia na zavahanie, ini budu za novu znamost dakovat osudu.

Lev

Budete sebavedomy a pustite sa skoro do cohokolvek. Najma cez vikend ziskate vela sarmom a vysledky prekvapia aj vas samych.

Panna

Nepremrhajte si sance presvedcovanim okolia o svojich pravdach. Hoci prezijete vasnive stretnutie, so svojim svedomim si budete musiet poradit sami.

Vahy

Razne a nekompromisne rozsirite svoje teritorium. Nepokoj riadne zamota partnerske vztahy narodenych v poslednej dekade.

Skorpion

Ak vam nieco skrizi plany, snazte sa pohotovo zareagovat. Na spolocenskych podujatiach sa zonamite s novymi partnermi.

Strelec

S obmedzeniami by mali ratat narodeni v strede znamenia. Pod vplyvom spalujucej vasne by ste mohli vyparatit paradnu hlupost!

Kozorozec

Zaciatkom tyzdna zaujmete citlivostou a rozhodnostou. Ujasnite si, kto hra prve husle, uputate aj novych partnerov.

Vodnar

Vyhybajte sa neferovemu konaniu. Niektori narazia na prekazky v podnikani. Inych zaskocia zmeny v partnerskom zivote.

Ryby

Ti, ktori sa zmenenym podmienkam prisposobili, ziskaju. Citom a umenim, ale aj kulturnymi zazitkami sa nechaju ovplyvnit Ryby z poslednej dekady.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT