16. DECEMBER  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V noci z 8. na 9. decembra sa neznamy pachatel dopustil kradeze vlamanim do pohostinstva v Nemeckej, cast Zamostie, odkial ukradol peniaze v hotovosti, cigarety a poskodil elektricke zabezpecovacie zariadenie. Majitelovi sposobil skodu dovedna za vyse 10 000 korun. Okrem toho poskodil a vyprazdnil dva vyherne automaty firmy z Nemeckej. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

V case od 26. novembra do 8. decembra ktosi sarapatil v budove byvalej prevadzky SAD na Supkovej ulici v Podbrezovej. Odstranil visiaci zamok na vchodovych dverach a z haly ukradol hrotovy sustruh SV 18/R/750. Vo veci bolo zacate trestne stihanie. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Neprijemne prekvapenie cakalo 9. decembra na majitela chaty na Taloch. Navstivila ho totiz nezelana navsteva, ktora povynasala prenosny televizor Philips, televizor Funai, satelitny prijimac Orava, styri zavesne a jeden otocny konvektor na vykurovanie, sady hrncekov na kavu a na caj, kompletnu supravu priborov, desat poharov na vino, dve paperove a dve antialergicke periny, dva vankuse, dvanast tanierov, kavovar, potraviny, tri skladacie kresla, dva svetre, dve kosele, dve pracovne bundy, supravu stolnych hier, styri uteraky, rucnu baterku, motorovu kosacku Stihl, elektricku rucnu kosacku a vysavac. Kradezou vznikla majitelovi z Banskej Bystrice skoda vo vyske 70 000 korun a poskodenim zariadenia 25 000-korunova skoda. Vysetruje OO PZ Brezno.

Dvanasteho decembra predpoludnim V. E. z Brezna oznamila, ze v ten isty den o osmej rano jej 69-rocny druh V. K. rozbil okno na byte, poskodil zaluziu a dvere, porozbijal zariadenie bytu a vyhrazal sa jej zabitim. Aj den predtym ju pastou udrel do nosa a kopal ju, pri com jej sposobil zranenie s praceneschopnostou dva az tri dni. Na zdemolovanom zariadeni nechal 6000-korunovu skodu. Eviduje OO PZ Brezno.

Na zaklade anonymnej telefonickej informacie 12. decembra vecer v pohostinstve v Zadnych Halnoch pristihli 37-rocneho I. S. z Brezna, ktory mal za opaskom kratku gulovu zbran. Okrem nej mal so sebou aj zasobnik a dva naboje kalibru 7,65. Pretoze nie je vlastnikom zbrojneho preukazu, policajti zbran zaistili. Eviduje OO PZ Brezno.

Lyze Rossignol s viazanim, Elan s viazanim, dva pocitace, tlaciaren, hriankovac, mikrovlnna rura, farebny televizor s elektronickou antenou, stereo system s CD a MC a radioprehravac s CD chybaju majitelovi rekreacnej chalupy v Bacuchu. Kradezou a poskodenim zariadenia mu zlodej sposobil skodu asi za 70 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

O piatej rano 13. decembra na ceste pred rodinnym domom v Lopeji lupezne prepadli 32-rocneho muza z Dolnej Lehoty. Zastavilo pri nom biele osobne motorove vozidlo, z ktoreho vystupil neznamy so slovami, ze telefonovat uz nebude a pastou ho udrel do tvare. Potom mu z krku strhol mobilny telefon zaveseny na snurke, cim mu sposobil skodu za 5100 korun. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

Popoludni 14. decembra 44-rocny rozvedeny invalidny dochodca J. F. z Brezna fyzicky napadol svoju matku. Chytil ju za krk a vyhrazal sa zabitim. Nestalo sa tak po prvykrat, ale po cely rok vzdy po prevzati invalidneho dochodku a pod vplyvom alkoholu. Prokurator suhlasil s jeho zadrzanim a spracovanim navrhu na vzatie do vysetrovacej vazby. Vysetruje OO PZ Brezno.

O deviatej rano 10. decembra na Sramkovej ulici v Brezne vodicka Skody Felicie s breznianskym evidencnym cislom neprisposobila rychlost jazdy svojim schopnostiam, presla do protismeru, kde narazila do dopravnej znacky. Od nej ju odrazilo a ,,zastavila" sa az na osobnom aute zaparkovanom na parkovisku. Dychova skuska ukazala 3,46 promile alkoholu. Eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 5. do 12. decembra

Na Mikulasa hasici vystartovali k dvom vaznym dopravnym nehodam v Michalovej a v Bujakove. V prvom pripade skontrolovali zdravotny stav stvorclennej osadky, zranenym poskytli predlekarsku pomoc, v druhom po zrazke autobusu s Hyundai osetrili dve zeny. Neskor v Telgarte pomohli narovnat kamion, s ktorym vodic uviazol na ceste. Vysokym tlakom zlikvidovali poziar kontajnera na odpadky na Nalepkovej ulici v Brezne, 1C prudom odstranili poziar udiarne v Ciernom Balogu a v garazi na Ceste osloboditelov uhasili horiace osobne auto Opel. Pomocou navijaka vytiahli z priekopy na vozovku Feliciu a Fiat.

155.jpg (4763 bytes)

Zachranari mali sobotu velmi rusnu, do breznianskej nemocnice previezli zranenych az po troch havariach. Nastastie to neboli velmi vazne urazy, len mensie zranenia a odreniny. Absolvovali 32 vyjazdov, z toho 7 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 5 k mozgovym prihodam a k umrtiam este pred prichodom sanitky, po 2 k brusnym prihodam a k inym pripadom, 8 k urazom, 1 k zneuzitiu a dvoch pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988
16154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby upozornuju vodicov na zvysenu opatrnost na cestach hlavne v skorych rannych hodinach, kedy je vozovka zladovatela. Po dopravnych nehodach odtiahli styri vozidla, a to Renault, Hyundai, Feliciu a Fiat, postarali sa aj o Skodu 120 so zlomenou polosou a Ladu 1200 s poskodenym prednym ramenom.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Na horach napadlo dvadsat az tridsat centimetrov snehu, ktory uz tuzobne ocakavaju lyziari. V tomto tyzdni clenovia Horskej zachrannej sluzby pos kytli pomoc zamestnancovi hotela Kosodrevina, ktory dostal infarkt. Zo Srdiecka ho do breznianskej nemocnice prepravili lekari.


Uzreli svetlo sveta image

 

Kevin Pokos zo Sumiaca, Jakub Schvarzbacher z Brezna, Ema Bartakova z Brezna, Barbora Kacianova z Brezna, Nikola Pokosova z Valaskej, Michal Zaslav z Brezna, Mario Dejcsö z Cierneho Balogu, Sara Pacerova z Valaskej, Sabina Murinova z Brezna, Dusan Ferko z Telgartu, Ingrid Buckova z Helpy, Tajana Kolakova z Valaskej, Lenka Skodova z Banskej Bystrice, Terezia Tazka z Brezna, Viktoria Giertlova z Cierneho Balogu, Terezia Turnova z Bezna.

 

Opustili nas_image l

 

Anna Tazka (67) z Cierneho Balogu, Viera Schererova (79) z Brezna, Anton Bires (74) z Dolnej Lehoty, Jan Gibala (43) z Valaskej, Peter Birka (78) z Telgartu, Libor Kupec (53) z Hronca, Amalia Zabkova (79) z Cierneho Balogu, Stanislav Kovacik (64) z Brezna, Milan Stulajter (40) z Brezna, Margita Piliarova (46) z Brezna, Jan Volf (74) z Brezna, Darina Chovancova (37) z Podbrezovej, Miroslav Puska (17) zo Stiavnicky, Jozef Smola (65) z Raztoky.

 

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym, susedom, priatelom a znamym, ktori sa prisli dna 21. novembra rozlucit na poslednej ceste nasej dcery, mamicky, starej mamicky, sestry a svagrinej

Marie Jandeckovej z Brezna.

Dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Matka, dcera Alena, vnucka Sandra, brat a sestra s rodinami.

...

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori dna 28. novembra odprevadili na poslednej ceste nasho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Stefana Fabinyho z Podbrezovej.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori prisli dna 2. decembra odprevadit na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Vojtecha Reisa z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Manzelka Maria a dcery s rodinami

 

SPOMIENKY

Ako tazko je zit a ako lahko zomriet. Predcasne sa zatvorila jedna kniha zivota. A nam ostava len dalej zit a spominat.

Dna 27. decembra uplynu dva roky odvtedy, co nas bez slovka rozlucky opustil a zaroven si 17. januara pripomenieme nedozite styridsiate narodeniny nasho

Pavla Stulrajtera.

Spomina a nezabuda manzelka Lenka a syn Jakub, rodina Valigurova, Rusova a vsetci, co ho poznali.

Co ti nedal svet, nech ti vynahradi zivot vecny.

...

Cas plynie, ale bolest v srdci a slzy v ociach zostali.

Dna 1. jaunara si pripomenieme tretie vyrocie smrti mojho draheho syna

Mariana Nathera z Hronca.

S uctou a laskou v modlitbach na neho spomina mama a ostatna rodina.

Vy, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku v modlitbach.

SPOMIENKY

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom, nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov a s laskou spominat.

Dna 13. decembra uplynul rok odvtedy, co nas vo veku osemdesiatjeden rokov navzdy opustila nasa draha mama, stara a prastara mama

Maria Gajdosikova z Podbrezovej.

So smutkom v srdci spominaju dcery a synovia s rodinami.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.

Dna 13. decembra sme si pripomenuli nedozitych patdesiat rokov

Jozefa Tazkeho z Brezna.

Spomina manzelka, dve dcery, vnucka Veronika a ostatna rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 15. decembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Jozefa Durcika z Bacucha.

S laskou a uctou spominaju manzelka a dcery s rodinami.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 15. decembra uplynulo devat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mamicka

Katarina Stasakova z Hronca.

Spomina dcera Anna s rodinou a syn Jan s rodinou.

...

Dotlklo srdce, zhasli oci, stichol hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 16. decembra uplynu tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, syn a brat

Ladislav Brenkus z Pohronskej Polhory.

Smutiaca rodina

...

Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, zostanes a budes stale s nami.

Dna 19. decembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy a milovany

Klement Pacera z Brezna.

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku alebo modlitbu.

S bolestou, laskou a uctou spomina manzelka, synovia Ivan a Igor s rodinami.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala v nom.

Dna 20. decembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana matka, stara a prastara mama

Julia Faskova z Valaskej.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

S laskou spominaju synovia a dcery s rodinami.

...

Na vecny odpocinok odisla si spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad.

Dna 20. decembra si pripomenieme desiate vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej a prastarej mamy

Marie Vlcekovej z Osrblia.

S laskou a uctou spominaju synovia Peter a Pavel s rodinami.

...

To, ze cas rany zahoji, je iba klamne zdanie, v srdci nam bolest zostane a iba tiche spominanie.

Dna 23. decembra uplynie pat rokov odvtedy, co nas bez slova rozlucky vo veku patdesiat rokov opustil nas milovany brat a otec

Stefan Cellar z Brezna.

Smutiaca sestra Bozena s rodinou, Veronika s rodinou, Anna s rodinou a syn Robert s manzelkou.

Kto ste ho poznali, venujte mu s nami tichu spomienku.

...

Odisiel si rychlo, necakane, na rozlucku nebol cas, tvoj odchod zabolel velmi nas. Vdaka ti otecko za vsetkych nas.

Dna 26. decembra uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Vladimir Kubis z Nemeckej.

S laskou, uctou a vdakou spominaju manzelka, dcery s rodinami a ostatna smutiaca rodina.

...

Dakujeme ti nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme ti draha starka davali naposledy zbohom.

Dna 28. decembra uplynie rok okvtedy, co nas opustila nasa starka

Maria Kurekova z Mazornikova.

Spominame s laskou.
Smutiaca rodina


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT