27. JANUAR  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  O stvrt na jedenast vecer 19. januara neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do restauracie Texas vo Valaskej. Kradezou roznych alkoholickych napojov, cigariet, drobnych minci a hifiveze Sony vznikla majitelovi z Hronca skoda vo vyske 18 500 korun a poskodenim zariadenia tisickorunova skoda.

V noci z 19. na 20. januara mali nevolanu navstevu v predajni potravin Belamo v Brezne. Zlodej si so sebou odniesol cigarety roznych znaciek, patnast balikov kavy a cukrovinky. Kradezou vznikla majitelovi skoda za 5200 korun a na zariadeni nechal skodu za 1000 korun.

Kovova pokladnicka s hotovostou 400 korun a tri originalne videokazety zmizli z videopozicovne v Pohronskej Polhore v noci z 19. na 20. januara. Skodu sposobenu majitelovi z Tisovca vycislili na 4000 korun, poskodenim zariadenia vznikla pre tamojsi obecny urad skoda za dve tisicky.

Dvadsiateho januara popoludni v case od jednej do tristvrte na sedem v Brezne ktosi ukradol dva servomotory, ktore boli sucastou elektrickeho dialkovo ovladaneho pohonu brany typu Setcomplete U 1000 Came. Majitel z Brezna utrpel skodu za 25 000 korun.

Pravdepodobne pod ruskom 21. januarovej noci vykradli chatu Bernardin na Chvatimechu. Zlodej nezistenym sposobom bez poskodenia otvoril drevenu okenicu, vosiel dovnutra, kde z baru odcudzil karton cigariet, cokolady a tycinky. Majitelovi z Brezna sposobil skodu dovedna za vyse 2000 korun.

V presne nezistenom case od rannych hodin do pol piatej popoludni 21. januara v katastralnom uzemi Bravacova v lokalite Lieskova sarapatili styria pytliaci - lesni robotnici. Neopravnene zasiahli do vykonu prava polovnictva tym, ze bez povolenia nezistenym sposobom ulovili asi stvorrocnu jelenicu, cim pre polovnicke zdruzenie Makova Benus sposobili skodu za 15 000 korun.

Vo vazbe v Banskej Bystrici obvineniu z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelstva a proti jednotlivcovi celi 37-rocny J. Z. z Polomky. Dvadsiateho prveho januara o pol siedmej vecer v rodinnom dome v Polomke fyzicky napadol svoju matku a vyhrazal sa jej zabitim. Nastastie ju nezranil, jeho vystrajanie si odnieslo rozbite okno.

V lyziarskom stredisku Bobal skicentrum Michalova sa neznamy pachatel v noci z 23. na 24. januara vlamal do unimobunky s bufetom, odkial ukradol mikrovlnu ruru za 3200 korun a na zariadeni nechal tisickorunovu skodu. Nasilim vnikol aj do druhej unimobunky, odkial chybaju lyze Atomic, lyziarky Concordia, zavitova kazeta MT 10 so zavitnikmi dovedna za 15 000 korun. Okrem toho ukradol dalsie lyze Atomic s viazanim za 6000 korun a lyze Elan RC Ski s viazanim za 8000 korun.

V skorych rannych hodinach 25. januara z priestorov pohostinstva Durica v Zavadke nad Hronom zmizli mince, cukrovinky, cigarety roznych znaciek, zuvacky a liehove napoje. Skodu sposobenu kradezou vycislili na 3000 korun a poskodenim zariadenia asi na styri tisicky.

Z priestorov ubytovne Ciernohronskej zeleznice v Hronci v noci z 24. na 25. januara ktosi ukradol rozne druhy potravin, plynovy varic s propan-butanovou tlakovou nadobou, korcule, spaci vak a dve hokejky, vsetko dovedna bezmala za 5000 korun. Tej istej noci ktosi kradol aj v pohostinstve Pohoda u Baliakov v Bravacove, kde sa zasobil liehovymi napojmi, cigaretami, zapalovacmi, cukrovinkami a v skladovych priestoroch sampanskym a nealkoholickymi napojmi. Za sebou nechal skodu za 8000 korun.

Policajny organ Uradu justicnej a kriminalnej policie - odbor skrateneho vysetrovania zacal trestne stihanie za trestny cin nasilia proti skupine obyvatelstva a proti jednotlivcovi podla § 197 a, ods. 1, 2 Trestneho zakona. Dopustil sa ho 51-rocny F. K. z Pohronskej Polhory tym, ze fyzicky napadol svoju manzelku a vyhrazal sa jej zabitim. Nasilnik je stihany na slobode.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 16. do 23. januara

 
Uzreli svetlo sveta image

Maria Dekretova z Brezna, Marek Matos z Brezna, Daniela Bartosova z Cierneho Balogu, Martin Pokos zo Sumiaca, Juliana Berkyova z Poltara, Michaela Prosovska z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

Jolana Skalicka (66) z Valaskej, Lukas Golian (9) z Brezna, Ing. Anton Vestfal (70) z Nemeckej, Julius Kupec (82) z Hronca, Viera Libicova (65) z Bravacova, Pavel Belko (62) z Brusna.

150

Hasici pocas celeho tyzdna absolvovali sestnast vyjazdov, z toho az patnast k dopravnym nehodam na uliciach Krculovej, Razusovej, Tisovskej v Brezne, Bujakove, Zavadke, Polomke, Benusi, Pohorelej, Bacuchu a v Ciernom Balogu, kde doslo k zrazke autobusu s autom. Pri havariach, ktore sa nastastie obisli bez zraneni, pomohli vodicom vytiahnut osobne vozidla z priekopy na cestu. V sobotu 17. januara zaeividovali jeden falosny poplach v Pohorelej.

155

Lekari dovedna vystartovali 23-krat, z toho 2-krat k mozgovym prihodam, po raze k prihode dychacieho systemu, urazu, umrtiu este pred prichodom sanitky a k brusnej prihode, 12-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 4-krat k inym pripadom a pacienta previezli do Banskej Bystrice, nezaevidovali ziadnu vaznu nehodu. Opatrnosti nie je nikdy dost, preto si treba davat pozor hlavne na smyklavych chodnikoch, aby sme predisli roznym neprijemnym zlomeninam.

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze vozovka hlavne na Horehroni je velmi zladovatela, o com svedci aj pocet mnohych dopravnych nehod v tychto dnoch. Po havariach odtiahli styri skodovky, Fiat, Renault, Ladu s odtrhnutym prednym cepom, Favorit so zamrznutou chladiacou kvapalinou, Feliciu s poskodenym loziskom zadnej napravy a z Polomky do Banskej Bystrice previezli nakladac.

Horska zachranna sluzba

6195326

V nedelu popoludni vyhlasili patraciu akciu po 11-rocnom dievcatku z Brezna, ktore sa pri lyzovani zo Zadnych Deresov do Krupovej stratilo v lese. Nastastie vsetko dobre dopadlo, malu lyziarku vo vecernych hodinach nasli. Clenovia Horskej zachrannej sluzby upozornuju na stale pretrvavajuci 3. stupen lavinoveho nebezpecenstva na celej juznej strane Nizkych Tatier.

 

SPOMIENKY

Dotlklo tvoje srdce, stichol nas dom a ty nas drahy otecko nam velmi chybas v nom.

Dna 31. januara uplynie prve vyrocie smrti nasho draheho manzela, otca, brata, kmotra, svagra

Juliusa Maraka z Brezna.

S laskou spominaju manzelka Anna, syn Jaroslav, dcera Jaroslava, svokra, sestry, kmotrovci a ostatna smutiaca rodina.

SPOMIENKY

Ten den mama bol plny slz a zialu, odisla si v tichosti, bez slova rozlucky. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme ti davali naposledy zbohom.

Dna 6. januara uplynulo sestnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara a prastara mama

Bozenka Zabkova z Valaskej.

S laskou a smutkom spominaju dcera Lydia, zat Jan, vnucky Evka, Libuska s manzelom Janom a pravnucky Romanka a Simonka.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 8. januara uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil otec a stary otec

Milan Janciar z Osrblia.

S laskou spominaju dcera, syn, vnucata s rodinami.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat. Ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 9. januara sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia

Stefana Kubicu z Brezna.

Smutiaca rodina

...

Cas plynie, ale bolest v srdci a slzy zostavaju.

Dna 12. januara sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia nasho otca a stareho otca

Jozefa Svantnera z Brezna – Mazornikova.

S uctou spominaju dcera Anna s rodinou, syn Peter, dcera Marta a syn Lubomir s rodinami.

...

Dna 18. januara uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila

Maria Snekova, rodena Ridzonova zo Sihly.

Dakujeme tym, co jej venuju tichu spomienku.

S uctou synovia a dcery s rodinami

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.

Dna 18. januara sme si pripomenuli desiate vyrocie smrti nasej dcery a zata

Ivetky a Miroslava Kupcovcov z Brezna.

S uctou a laskou na nich spominaju mama, otec a dcerka Andrejka.

Vy, ktori ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

...

Dna 29. januara uplynu dva roky odvtedy, co nas vo veku nedozitych styridsatdevat rokov navzdy opustila draha manzelka, starostliva mama, dcera, sestra, krstna mama

Jolana Kupcova z Brezna.

S uctou a laskou spominaju manzel, synovia, pribuzna rodina a byvali spolupracovnici. 

Baran
Vyuzite stastnu stredu! Razne a nekompromisne rozsirte svoje teritorium, vsade budete ako doma a ani prve prijmy nedaju na seba dlho cakat. V sobotu sa kontrolujte, kazda nerozvaznost vas moze stat vela.

Byk
V tychto dnoch sa venujte len kazdodennym povinnostiam. Davajte si len realne ciele, no aj tak vam nemusi vyjst vsetko. Majovi mozu nespravne investovat, alebo kupit nepotrebnu vec.

Blizenci
Narodeni v juni budu nadalej zat jeden uspech za druhym. Zaciatok tyzdna, piatok a sobota budu priat len rozvaznym, v stredu a vo stvrtok mozete ziskat rychlou akciou.

Rak
Viac ziskaju julovi. Uputaju vyrecnostou, sebavedomim a cielavedomostou, nemali by to vsak prehanat. Kriticky je pondelok a utorok, venujte sa zalubam a laskam, na obchody radsej zabudnite!

Lev
V stredu a vo stvrtok mozete zarobit, pripravte sa vsak na kriticku nedelu. Nadbytocnu energiu nasmerujte na sport ci zaluby. Narodenym v poslednej dekade hrozia po cely tyzden straty.

Panna
Ak si date pocas pondelka a v zavere tyzdna pozor, dopady nepriaznivych okolnosti nemusia byt vazne. Stredu a stvrtok vyuzite na presadenie sa i na vyjasnenie nedorozumeni v praci i s partnerom.

Vahy
Vitalitou a elanom, ale aj sarmom presvedcia najma oktobrovi. Pocas celeho tyzdna dokazu vyuzit priaznive vplyvy a mimoriadne sa im bude darit v zamestnani, v podnikani aj v osobnom zivote.

Skorpion
Stale ste (okrem narodenych v poslednej dekade) v nepriaznivom obdobi, preto vyuzite priaznivy pondelok a potom uz len oddychujte. Na kriticku sobotu doplatia najma ti neskromni.

Strelec
Zaciatkom tyzdna polavte v aktivitach, inak narazite na nepochopenie. V dalsich dnoch si vdaka priaznivym vplyvom mozete trufnut na viac. Decembrovi ziskaju peniaze i lasku.

Kozorozec
Narodeni v prvych dnoch znamenia ziskaju novych priatelov a lasky, ti z druhej polovice znamenia nadviazu kontakty vhodne na obchody ci spolocensky postup. Vyhnite sa konfliktom!

Vodnar
Vdaka rozhodnosti a vitalite vas caka uspech i zisky. Pozor vsak na nevhodne slova ci rozhodnutia. Vikend da mnohym z vas zabrat; uz nebudu stacit slova, budete sa musiet rozhodnut konat.

Ryby
Spolocenske i profesijne napredovanie, pohoda v partnerstve caka najma narodenych v druhej polovici znamenia. Ostatni spomalte, inak nezvladnete tlaky okolia a mozete zareagovat skratovo.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT