9. MAREC 2004 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Sipkarska a stolno – futbalova liga

V minulom cisle Horehronia sme uz avizovali, ze tohtorocne Majstrovstva Slovenska v sipkach sa uskutocnia v Brezne 26. – 28. marca v hoteli Dumbier. V piatok je na programe turnaj v crickete, otvorenie je naplanovane na 18. hodinu, samotny turnaj zacne o 19. hodine. Program v sobotu: 9. otvorenie druheho hracieho dna, prezentacia do sutazi muzov, zien a juniorov, 11. h muzi 501 DO, 12. h zeny 501 DO, 13. h juniori 301 SO, 16. h dvojice 501 MO TEAM, 21.00 vyhodnotenie, 24.00 ukoncenie; nedela: 9.00 zaciatok prezentacie do turnaja druzstiev, 10.00 dvojice - pokracovanie zo soboty, 12.30 sutaz druzstiev, 20.00 vyhodnotenie a ukoncenie programu. Tento program je oficalne schvaleny Slovenskou sipkarskou federaciou pre MSR 2004 v elektronickych sipkach v Brezne, a treba dufat, ze sa presadia aj hraci Brezna a vyuziju vyhodu domaceho prostredia na pekne umiestnenie.
Podme vsak k turnajom, ktore sa uskutocnili uplynuly vikend v Darte. V piatok pokracovala svojim dalsim kolom liga muzov v sipkach, ako aj v stolnom futbale. Medzi sipkarmi si vyborne pocinal Pavol Melicher, ktory v turnaji prehral len s Milanom Majerom, ale ten tu oplatil v semifinale, a tak si Palo mohol zmerat sily s dovtedy este neporazenym Martinom Skantarom. Palovi to vo finale naozaj “padalo”, a tak sa mohol tesit z vitazstva, na druhom mieste skoncil Martin Skantar a treti bol Milan Majer.
Medzi stolnymi futbalistami vynikol Peter Daxner, ktory vo finale zdolal Tomasa Ciza. Ten si v poslednych kolach pocina velmi dobre, ale v piatok bol Peter nad jeho sily, tretie miesto si vybojoval Martin Kohutik a ukazal, ze futbal este nezabudol hrat. V sobotu sa zraky vsetkych sipkarov upriamili na Master, ktory sa konal v Dart clube v Brezne. Ocakavalo sa ako sa bude darit domacim hracom, lebo ti mali pred turnajom velke reci. A uz teraz sa da povedat, ze keby sa v Brezne neukazal Milan Kapusta, na stupne vitazov by sa postavili len Breznania. Najviac svojim vykonom prekvapil Pavol Brvenik, pre ktoreho bola sobota stastnym dnom.Cez A stranu pavuka presiel ako noz maslom a uz vedel, ze horsie ako treti nemoze skoncit. Napokon z toho bola tretia priecka a jeden z najvacsich Palovych uspechov v jeho strnastich rokoch. Do finale sa prebojovali Milan Kapusta, ktory bol v sobotu na neudrzanie, a Martin Skantar, ten takisto podal obdivuhodny vykon, ked hned svoj prvy zapas v turnaji s Janom Senkom z V. Krtisa prehral a musel sa tak prebijat B stranou pavuka, kde potreboval na postup do finale vyhrat osem zapasov. V samotnom finalovom zapase posobil Martin istejsim dojmom a hovorili o tom aj prve tri legy, ked ich Martin vyhral s prehladom. Hralo sa tak opakovane finale, kedze dovtedy Milan Kapusta neprehral ani jeden duel. V druhom finale mal opat navrch Skantar, ked viedol 1:0 aj 2:1 a na celkove vitazstvo mu stacilo vyhrat este jednu hru. Tu nevyuzil sancu na double 16 a hned na to mu Milan Kapusta zavrel excelentnych 128 sposobom 57 + 57 + double 7, bolo vyrovnane 2:2. Vsetci cakali koho to viac vyhecuje, napokon sa uz Skantar nechytil a rozhodujuci piaty leg vyhral Milan Kapusta a stal sa tak vitazom sobotnajsieho Mastra. Treba pochvalit aj Breznanov za prevedene vykony, ked Skantara a Brvenika doplnil stvrtym miestom Milan Majer. Za nim na piatom mieste sa umiestnili Milos Stiskal z Banskej Bystrice a Tmas Risian z Martina.
Nielen muzi, ale aj zeny urobili radost, ked na stupnoch vitazov stali hned dve, na tretom mieste Lenka Pikulova a vybornym vykonom sa prezentovala aj mladucka Janka Mikloskova, ktora napokon skoncila druha, ked od vyhry ju delil len jeden leg. Vitazstvo si odniesla Martina Bokorova z Lucenca. Medzi juniormi svoju formu potvrdil Filip Skrtel z Handlovej, ktory uz druhu sezonu nema v tejto kategorii konkurenciu. Na druhom mieste sa umiestnil Martin Chudic a svoj vyborny vykon korunovala Janka Mikloskova dalsim medailovym umiestnenim, tentoraz skoncila tretia.
V sobotu podvecer pokracovala v Dart clube aj stolno – futbalova liga dvojic. Tu svoje dominatne postavenie v celkovom poradi potvrdil Ivan Zemko, ktory spolocne s Martinom Ciesarom vybojovali prvenstvo. Agilny Tomas Ciz nechybal vo finale ani v sobotu a po piatku, ked sa nedokazal presadit proti Petrovi Daxnerovi v jednotlivcoch to nedokazal ani teraz, ked mu zo zadu vydatne pomahal Lubo Tazky a museli sa uspokojit s druhym miestom. Treti Jano Milan s Tomasom Kyzekom potvrdili, ze do najlepsej sestky v celkovom bodovani urcite patria.
Nasledujuce kolo sa uskutocni uz v sobotu o 19. hodine v Dart clube. Organizatori pripominaju stolnym futbalistom, ze 20. marca sa v Dart clube uskutocni uz 7. kolo Slovenskeho pohara v stolnom futbale. Zaciatok je naplanovany na 10. hodinu, bude sa hrat v dvoch kategoriach, a to dvojice a jednotlivci, pre hracov su pripravene financne a vecne ceny.

(pp)

 

Rozlucka so zimou

Obcianske zdruzenie Vsesportovy areal zdravia a pracovnici projektu Obcan zorganizovali cez vikend 6. – 7. marca preteky o Majstra Mazornikova v jazde na sankach a boboch. Na kvalitnej trati v lokalite Chamarova mazornicka mladez si zmerala sily v styroch vekovych kategoriach. Prvi traja v kazdej kategorii ziskali diplomy a vecne ceny. Vitazi jednotlivych katetgorii: Skultety, turna, Kriska, Schwarzbacher, Bella, Ostrihon, M. Horvat, T. Horvat, Prackova, T. Tazkova, Giertlova, Zvarova, Vais, Fasko, Daxner.
Tymto vydarenym podujatim sa mazornicke deti rozlucili so zimou.

(vl)

Bratislavsky pohar 2004

Stvrte kolo Bratislavskeho pohara 2004 v karate mladeze sa uskutocnilo 29. februara v sportovej hale hlavneho mesta Slovenska. Karate klub MP pri MSK Brezno v sutazi reprezentovali styria pretekari, vedeni predsedom a zaroven hlavnym trenerom Bc. Petrom Jencom. Stvorclenne zastupenie v kategoriach ziakov a dorastencov vynieslo klubu tri medaily. V kategorii starsich ziakov do 40 kg zvitazil Lukas Kucerak, do 50 kg bol treti Frantisek Kovac a Stanislav Budaj v kategorii nad 50 kg bol osmy. Z mladsich dorasteniek si vyborne pocinala Lucia Holubekova, ktora v kategorii do 50 kg obsadila 2. miesto. “Bratislavsky pohar”, ako povedal trener Jenca “bol nielen predpripravou na majstrovstva Slovenska, ale v prvom rade previerkou technickej a kondicnej pripravenosti nasich pretekarov.”

(vk)

Siedmy marec uspesny

Dna 7. marca sa uskutocnili dva cestne behy v Ciernych Klacanoch a v Trnave. Na tom prvom sa zucastnilo 102 a na druhom 93 startujucich. V Ciernych Klacanoch obsadil celkove 2. miesto Gabriel Svajda a v Trnave na 10 km trati v hlavnej kategorii skoncil Jozef Vrablik siesty a vitazom nad 40 rokov sa stal Pavol Fasko.

(pf)

Zo stolneho tenisu

Il liga

ZP Sport Podbrezova A - Cadca B 9:9 (body: Plecho 3, Lamper 3, Spac 3), ZP Sport Podbrezova A - Visnove 11:7 (Plecho 3, Lamper 3, Spac 2, Zaloudek 2, stvorhra: Plecho - Spac).
Podbrezova si stale udrzuje 4. - 5. miesto, takmer isty postupujuci je Liptovsky Jan. Do konca sutaze chybaju len dve kola.

(ll)


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT