9. MAREC  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 V skorych rannych hodinach 2. marca v objekte podniku Petrochema, a. s., Dubova zlodej nezistenym sposobom a predmetom odstranil visiace zamky na mrezi vchodovych dveri do budovy vnutornej zeleznicnej dopravy a vylomil vchodove dvere. Vosiel dnu a ukradol pocitac Pentium, klavesnicu, monitor zn. Sam Tronic SC - 428 PSL, cim firme sposobil skodu za 22 000 korun.

Na SLN v Brezne 26. februara poobede hliadka breznianskej policie kontrolovala 25-rocneho M. S., 35-rocneho J. H. a 43-rocneho M. S. z Brezna, pricom zistila, ze maju vo vreci casti svietidiel stropnych lamp z hlinikovej zliatiny. Po predvedeni na policiu uviedli, ze ich ukradli v objekte byvaleho podniku Mostaren Brezno a chceli ich predat v zbernych surovinach v Brezne. Firme z Banskej Bystrice vznikla skoda za 11 000 korun.

Od vecera 2. marca do rana nasledujuceho dna sa zlodej vlamal do predajne potravin v Polomke. Vylomil vstupne dvere a ukradol cigarety roznych znaciek za 10 000 korun, mrazene kurcata za 7000 korun, cestoviny, muku, masove a rybacie konzervy, cukor a cukrovinky za 5000 korun, dzusy za 600 korun a alkoholicke napoje roznych znaciek za 2000 korun. Neznamy pachatel majitelovi z Brezna sposobil skodu za 27 600 korun. 

V katastri Valaskej na statnej ceste c. I/66 v smere Brezno - Banska Bystrica 3. marca o tretej rano doslo k dopravnej nehode, pri ktorej 19-rocny vodic z Valaskej neprisposobil rychlost jazdy stavu a povahe vozovky, dostal smyk, s vozidlom presiel na lavu stranu vozovky a havaroval. Spolujazdci z Valaskej utrpeli zranenia vyzadujuce lekarske osetrenie s predpokladanou praceneschopnostou sedem az jedenast dni. Vodic neutrpel ziadne zranenia, podrobil sa dychovej skuske na zistenie alkoholu v dychu. Vzhladom na to, ze mu bola namerana hodnota 1,14 ml/l, bol obvineny pre trestny cin ublizenia na zdravi podla § 224/1,2 Trestneho zakona. Na vozidle majitelovi z Valaskej vznikla 70 000-korunova skoda.

Vysetrovatel UJKP Brezno 3. marca zacal trestne stihanie pre trestny cin nasilia proti skupine obyvatelstva a proti jednotlivcovi i pre trestny cin ublizenia na zdravi, ktoreho sa dopustil H. L. z Valaskej. Fyzicky napadol byvalu manzelku, sposobil jej zranenie, ktore si vyziada viac ako sedemdnove osetrenie, a zaroven sa jej vyhrazal, ze ju zabije. Menovany je trestne stihany a na navrh sudcu Okresneho sudu v Brezne bol vzaty do vazby.

(vt)

Co sa udialo v tyzdni od 27. februara do 5. marca

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Martin Luptak z Brezna, Viktoria Makova z Helpy, Martin Pupava z Brezna, Matej Konkol zo Zvolena, Rene Musaka z Brezna, Veronika Cibulova z Brezna, Klaudia Albertyova z Brezna, Adrian Kvietok z Cierneho Balogu, Richard Tancok z Helpy, Martina Pohancanikova z Polomky.

 

Opustili nas_image 

 

 

Peter Dasko (46) z Cierneho Balogu, Agnesa Snekova (83) zo Sihly, Pavol Kubaliak (71) z Lomu nad Rimavicou, Gizela Kiselova (80) z Brezna, Alzbeta Svantnerova (73) z Cierneho Balogu, Martin Povazanec (65) z Podbrezovej, Elena Albertyova (74) z Michalovej, Jozef Gadosi (72) z Brezna, Juraj Kovacik (78) z Brezna, Jan Halasz (70) z Nemeckej, Ondrej Dolinsky (48) z Brezna, Paulina Giertlova (97) z Brezna.

 

150

Hasici v poslednych februarovych a v prvych marcovych dnoch absolvovali mnozstvo vyjazdov k dopravnym nehodam, pri ktorych vyprostovali vozidla z priekopy. Vo stvrtok v Ciernom Balogu po zrazke dvoch favoritov a peugeotu vycistili vozovku a neskor v Polomke riadili dopravu po tom, co maly motorovy vlak zachytil prives liazky, dve osoby vo vlaku boli lahko zranene.

 

155

Lekari previezli dvoch pacientov do Banskej Bystrice, zaevidovali po 8 nahlych prihod srdca a obehu, urazov, po 2 mozgove, dychacie prihody, ine pripady a umrtia este pred prichodom sanitky. Vo stvrtok po dvanastej hodine v Polomke poskytli pomoc dvom lahko zranenym osobam, a to po zachyteni navesu nakladneho vozidla s malym motorovym vlakom.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby najdlhsiu trasu absolvovali z Brezna do Bratislavy, ked odtiahli oktaviu po dopravnej nehode. Postarali sa o mnozstvo aut po havariach, o feliciu a renault s poruchou motora, vyprostili kamion a previezli favorit z Cierneho Balogu do Brezna. Vodicov upozornuju na zvysenu opatrnost na cestach, pretoze vozovka je zladovatela.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Vela novonapadnuteho snehu prilakalo do vysokohorskej oblasti hlavne turistov z Ciech a Madarska. Prazdninujuci skolaci a dovolenkari stredoslovenskeho kraja si na lyzovanie vybrali nizsie oblasti. Clenovia Horskej zachrannej sluzby nezaevidovali ziadne zranenie ani uraz.

Blahozelanie_image

 

 

Strieborne nitky pretkavaju tvoje vlasy, na cele hlbia sa nove vrasky. Starosti pribudaju s rokmi, cas kraca milovymi krokmi. My by sme chceli zastavit ten cas a povedat ti, otec nas, aby si nikdy, nikdy neodisiel od a setri sa, ved mas nas.

Dna 4. marca oslavil krasne sedemdesiate narodeniny nas drahy manzel, otec a stary otec

 

Jan Fasko z Brezna.

Vsetko najlepsie zelaju manzelka Elena, dcera Elena, synovia Lubo a Jaro s rodinami. Za vsetkych starkeho bozkavaju vnucata Milan, Marek, Roman, Mata, Jarka, Tomasko a Adrianko.

 

Podakovania

Dakujeme pribuznym, priatelom a znamym, ktori dna 15. februar

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori dna 21. februara odprevadili na poslednej ceste nasho draheho

 

Bohuslava Brozmana z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme rodine, spolupracovnikom, priatelom, sesedom a znamym, ktori na poslednej ceste odprevadili mojho manzela

 

Jozefa Marnika z Brezna,

ktory po nahlej a necakanej smrti od nas odisiel 22. februara a zanechal nam v srdci smutok a zial.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Kyticu kvetov z lasky vam na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a v srdci na vas spominat.

Dna 1. marca sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia svokra a stareho otca

 

Michala Mikloska z Polomky.

Kto ste po poznali, venujte mu s nami tichu spomienku.

Spominaju zat a vnuk s rodinou.

...

Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na predajnianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 4. marca uplynulo dvanast rokov odvtedy, co nas nahle opustil

 

Emil Cuma z Predajnej.

S laskou a uctou spominaju druzka Anna s celou rodinou.

...

 

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohol dalej zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 6. marca sme si pripomunuli druhe vyrocie umrtia manzela, otca, starkeho

 

Antona Smetanu z Lopeja.

S laskou spomina manzelka, dcery a syn, nevesta, zatovia, vnucata.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na vas spominame.

Dna 7. marca uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila

 

Julia Roncakova

a 19. marca si pripomenieme dvadsatstyri rokov odvtedy, co nas opusil

 

Jan Roncak z Drabska.

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

Spomina dcera a nevesta s rodinou.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 8. marca uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy

 

Franitsek Fasko z Filipova.

S laskou spomina manzelka, dcera a syn s rodinami.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiela si nahle, co zabolelo nas. Cas plynie, no spomienky ostavaju a ti co ta milovali stale spominaju.

Dna 11. marca uplynu tri roky odvtedy, co nas opustila

 

Vlasta Kamenska.

S laskou spominaju mama, synovia, sestra, nevesta, vnucata a ostatna rodina.

...

Hoci si odisiel a niet ta medzi nami, zostanes a budes stale s nami.

Dna 11. marca uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary otec

 

pavel Giertl z Cierneho Balogu – Dobroce.

Zijes v nasich spomienkach.

S uctou a laskou spomina manzelka a syn Peter s rodinou.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Prazdno a ticho... bolest a zial, kdeze je tvoja usmiata tvar. Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 12. marca uplynie pat rokov odvtedy, co nas tragicky opustil nas manzel, otec, stary otec, brat, svagor, ujo a kamarat

 

Pavel Rosik z Brezna.

s laskou a uctou spominaju manzelka, syn a dcera s rodinou.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 13. marca uplynie osem rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

 

Barbora Natherova z Hronca.

S uctou a laskou spominaju dcery, syn, zat, vnucata a pravnucata.

Horoskop od utorka do utorka

Baran

Narodeni najma v 3. dekade zaziju nahle zmeny a prekvapenia. Kvadratura Venusa – Uran ukazuje na trhliny v oblasti citov, lasky a priatelstva, co pravdepodobne zasiahne aj obchodovanie a podnikanie.

Byk

Sextily Slnka, Merkura a Marsu v trigone s Uranom a Neptunom vam prinesu roznorode moznosti stastia, uspechov a neocakavanych udalosti. To plati najma pre narodenych v 2. a 3. dekade. Vyuzite vsetky svoje dobre napady.

Blizenci

Kvadratura Slnka a Dracieho chovsta ukazuje na stazenu spolupracu a dorozumievanie sa partnerov v mileneckom i manzelskom spoluziti. Nemali by ste si otvorene vykricat, co si navzajom o sebe myslite. Pravda je nad zlato.

Rak

Mars v dome je stalou hrozbou pre domace pomery a partnerske vztahy. Kvadratura Venuse varuje najma narodenych v 1. a 3. dekade pred nedorozumeniami so zenami vseobecne na kazdom kroku.

Lev

Prechod Mesiaca znamenim zici cez vikendove dni nadviazaniu alebo utuzeniu priatelstva a obchodnych spojeni s vyssie postavenymi ludmi. Rozhodne sa vsak neodporuca uzatvarat sobase alebo podpisovat zmluvy!

Panna

Quinkunx Venuse posobi do emocionalnej oblasti. Prinasa pocit nespokojnosti, nenaplnenej tuzby po laske, nehe, porozumeni. Nepodari sa vam vybrdnut spod nepriazniveho vplyvu Venuse. U skor narodenych sa objavia migreny.

Vahy

Venusa v opozicii narusa parnterske, spolocenske vztahy a zavazky. Budete privelmi nekriticky, sebecky, neuznanlivy a agresivny. Podnecuje t vo vas kvadratura Marsu. Necudujte sa nahlym zmenam a udalostiam, za ktore mozete vy.

Skorpion

Vdaka trigonom Slnka a Merkura na vase znamenie mozete v tomto tyzdni s uspechom a so stastim realizovat mnohe plany a myslienky. Mars i Pluto vam davaju az nadbytok zivotodarnej regenerucej energie, optimizmus, podnikavost.

Strelec

Ani v tomto tyzdni este nemozete ocakavat priaznivu zmenu k lepsiemu. Neprijemnosti stale pretrvavaju. Ich pricinou je kvadratura Slnka a Merkura s Dracou hlavou. Maria vase usilie o spojenie, spolupracu na baze priatelstva alebo lasky.

Kozorozec

Aj nadalej sa utapate v iluziach lasky alebo vytrvaleho sledovania objektu svojho zaujmu. Vobec si nechcete pripustit, ze takto iba zbytocne plytvate silami a energiou. Skuste sa sustredit na nieco, co vas uz dlho laka a vabi.

Vodnar

Zmietate sa v osiali lasky, v com vas podporuje sextil Venuse so Saturnom. U narodenych v 3. dekade zvysuje zodpovednost za partnersky vztah. Ti tiez dokazu lepsie a triezvejsie zhodnotit situaciu ako narodeni v 1. a 2. dekade.

Ryby

Trigony Slnka a Merkura na Mars vam davaju vela podnikavosti, odvahy a zbavuju vas podvedomej obavy. Prinasaju prakticke moznosti uplatnit vlastne znalosti, dusevnu energiu a um. Verte, ze sa vam vseto podari.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT