Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 12

CISLO

17

27. APRIL  2004 6-Sk

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Pavol Hrusovsky na Horehroni

V ramci vyjazdu do Banskobystrickeho kraja v pondelok 19. aprila Horehronie navstivili predseda NR SR a predseda KDH Pavol Hrusovsky a poslanec Peter Muransky.

h0417f.jpg (12818 bytes)Prva cesta hosti smerovala do Zeleziarni Podbrezova a. s., kde ich prijalo vedenie, podpredseda predstavenstva Ing. Marian Kurcik, riaditelia JUDr. Marian Zima, Ing. Ludovit Ihring a predseda dozornej rady Ing. Jan Banas. Navstevu informovali o historii i sucasnosti podniku, o investicnych zameroch a perspektivach do buducnosti. Poukazali na legislativne medzery, ktore bude treba v suvislosti so vstupom Slovenska do Europskej unie vyriesit. Pavol Hrusovsky prislubil pomoc pri ich rieseni a poziadal vedenie spolocnosti o pripadne legislativne navrhy, ktore by pomohli aj inym podnikatelskym subjektom zvladnut zmeny podnikatelskych podmienok po 1. maji 2004, kedy sa Slovensko stane clenom Europskej unie. Pred pracovnym obedom si hostia este prezreli golfovy areal na Taloch.
V druhej casti navstevy sa Pavol Hrusovsky a Peter Muransky stretli v Mestskom dome kultury v Brezne s clenmi okresnej rady KDH, komunalnymi poslancami a starostom Myta pod Dumbierom. Diskutovali o aktualnych vnutropolitickych otazkach, akou bola volba prezidenta, nevynechali problemy Horehronia, najma vysoku nezamestnanost, tazku ekonomicku situaciu obcanov, hovorili aj o pripravovanych reformach. Pri odchode hosti z domu kultury umelecky veduci a dirigent Spevackeho zboru mesta Brezna Milan Pazurik poziadal predsedu parlamentu, aby sa vratil a vypocul si piesne v podani tohto zboru.

(mk)

Foto: Anna Nociarova


V breznianskej nemocnici slavnostne otvorili

zrenovovanu koronarnu jednotku

h0417e.jpg (10824 bytes)Za ucasti riaditela Stredoslovenskeho ustavu srdcovo-cievnych ochoreni v Banskej Bystrici MUDr. Petra Meciara, prednostu Obvodneho uradu v Brezne Ing. Daniela Backa, clenov spravnej rady Nemocnice s poliklinikou v Brezne, n. o., na cele s jej predsedom, primatorom mesta Ing. Jaroslavom Demianom, riaditela breznianskej nemocnice MUDr. Antona Bucka, primara jej interneho oddelenia MUDr. Miroslava Szentivanyiho a dalsich v piatok 23. aprila v tejto nemocnici slavnostne otvorili zrenovovanu koronarnu jednotku intenzivnej starostlivosti pri internom oddeleni.
Cinnost jednotky intenzivnej starostlivosti (,,jisky") zacala pred patnastimi rokmi, kedy bola kompletne vybavena. Pristroje vsak casom moralne aj technicky zastarali, preto v tomto roku museli pristupit k rekonstrukcii ,,jisky". Podarilo sa ziskat prostriedky na nakup monitorovacieho systemu v hodnote dva miliony korun. Minimalnou prestavbou z vlastnych zdrojov tak bola ,,jiska" rozsirena zo styroch na sest posteli, cim splna sucasne odborne poziadavky.
Snahou tejto rekonstrukcie bolo zvysit kvalitu zdravotnickej starostlivosti v regione o pacientov s kardiovaskularnymi ochoreniami.

(r)

Foto: Stefan Vozar


h0417d.jpg (15473 bytes)

 

V dnoch od 23. do 26. aprila na reciprocnu navstevu Spevacky zbor mesta Brezna pozval miesany spevacky zbor z greckej Agrie. Hosti breznianskeho spevokolu v sobotu prijali v mestskom urade (na hornej snimke), v nedelu ucinkovali v spolocnom chramovom koncerte (na dolnej snimke). Viac nabuduce.

Foto: Stefan Vozar


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT