27. APRIL  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 Patrik D. z Brezna a Frantisek S. z Banskej Belej celia obvineniu zo spachania trestnych cinov kradeze a lupezneho prepadnutia, ktorych sa dopustili v Banskej Stiavnici od novembra lanskeho roka do 7. aprila tohto roka. V noci z 10. na 11. novembra z drogerie Canella ukradli tovar a financnu hotovost bezmala za 115 000 korun a na zariadeni nechali skodu asi za 5000 korun. Z drogerie Elis Elektro v noci z 25. na 26. novembra odniesli veci asi za 18 195 korun a na zariadeni sposobili skodu asi za tri tisicky. Nadranom 28. novembra v restauracii Arkada ostala po nich skoda dovedna za 51 400 korun. Potom sa specializovali na lupezne prepadnutia: 19. decembra Dexia banky Slovensko (skoda za 609 400 korun), 13. februara prevadzky zlatnictva Istra tentoraz v Banskej Bystrici (asi 1 750 000 korun) a 7. aprila pobocky VUB (126 900 korun).

 

Pohorelski policajti v uplynulych dnoch vypatrali pachatelov kradezi vlamanim a porusovania domovej slobody v Telgarte. V noci z 18. na 19. marca 19-rocny Rene S. a 22-rocny Mario S., obaja z Telgartu, sarapatili v rodinnom dome S. N. a v polovici marca v dome B. K. Rene S. spolu s 20-rocnym Dusanom H. z Brezna sa v noci z 25. na 26. marca vlamal do hospodarskej budovy a Dusan H. s 20-rocnym Bohusom S. z Telgartu kradol v rekreacnej chalupe majitela F. H. z Kosic. Okrem toho Dusan H. a Rene S. sa dopustili porusovania domovej slobody, ked 25. marca po vzajomnej dohode vosli do dvora rodinneho domu a z udiarne ukradli bravcove stehno, dve bravcove rebra a sest kusov slaniny.

Na slobode stihaju 22-rocneho Pavla M., ktory 21. aprila vecer v rodinnom dome v Piesku zbil svoju o dva roky mladsiu manzelku tak, ze musela vyhladat pomoc policie a lekara. Uocnik zenu udieral do hlavy, chytil pod krk s vyhrazkami, ze jej odkopne hlavu a ze ju rozkope. Niekolkokrat svoju obet hodil do steny, pricom rozbil sklenenu vypln na dverach. Dopustil sa tym trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi.

 

Tridsatstyrirocny Martin V. z Osrblia 22. aprila prisiel oznamit, ze ho 15. aprila vecer bezdovodne klepacom na maso po hlave udrela 46-rocna Eva V. Uviedol, ze si siel pozicat cigarety od Jana B., ktory sa v tom case nachadzal u nej. Lahky otras mozgu a trzna rana na cele, ktore utrzil, si vyziadali asi devatdnove liecenie. Voci Eve V. bolo vznesene obvinenie.

Od pol desiatej vecer 22. aprila do pol osmej rano 23. aprila ktosi vykradol osobne motorove vozidlo Chrisler Voyager s breznianskym evidencnym cislom, ktore bolo zaparkovane vo Valaskej. Z auta si zlodej odniesol pansku penazenku, v ktorej bolo 24 000 korun, okrem toho osobne doklady na meno majitela a doklady od vozidla. Skodu vycislili na 25 200 korun a poskodenim vozidla vznikla 9000-korunova skoda.

O jedenastej predpoludnim 23. aprila, prave vo chvili, ked si 28-rocna Anna S. z Polomky chcela odniest svoj lup (rozne kuchynske naradie a tri deky) z chaty na Hlavine v Brezne, kde sa vlamala, ,,vyrusila" ju majitelka tejto chaty.

(Podla informacii zastupcu hovorcu KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 16. do 23. aprila

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Peter Rojik z Brezna, Adam Syc z Cierneho Balogu, Martin Gabris z Pohronskej Polhory, Terezia Leitnerova z Osrblia, Dominik Jech z Pohronskej Polhory, Tomas Berak zo Zavadky nad Hronom, Karolina a Kristina Matulikove z Benusa, Boris Baran z Valaskej, Natalia Parobekova z Brezna, Tomas Siman z Brezna, Stela Zumerlingova z Cierneho Balogu.

 

 

Opustili nas_image 

 

 

MUDr. Franisek Suranek (76) z Brezna, Maria Iskrova (66) z Podbrezovej, Michal Slezak (73) z Brezna, Peter Kosiciar (36) z Brezna, Maria Michelcikova (90) z Bravacova, Karolina Dudasova (78) zo Zavadky nad Hronom, Paulina Filova (89) z Helpy, Zuzana Balcova (77) z Valaskej, Pavel Valovcan (58) zo Sihly, Jaroslav Kucera (33) z Valaskej, Priska Borlasova (69) z Podbrezovej, Maria Noskova (77) zo Zavadky nad Hronom.

 

 

150

V piatok na SLN v Brezne vysokym tlakom zlikvidovali poziar kontajnera na odpadky. Na druhy den na Ceste osloboditelov po zrazke skodoviek a po havarii na Sturovej ulici v Brezne regulovali premavku, neskor snehovym hasiacim pristrojom odstranili poziar poulicneho osvetlenia na Ulici CSA. Pod horskym priechodom na Certovici vodic Octavie narazil do zvodidiel, pripad sa obisiel bez zraneni. V utorok hasicov poziadali o pomoc pri otvoreni bytu na Nalepkovej ulici v Brezne, pretoze sa v nom nachadzala zena, ktora spadla a nebola schopna dostat sa ku dveram, po otvoreni zranenu pani nalozili do sanitky. Zaevidovali likvidovanie poziarov po vypalovani travy v Helpe, Podkorenovej a dvakrat v Pohorelej.

 

 

155

Lekari skonstatovali, ze v tychto aprilovych dnoch nezaznamenali ziadne vazne pripady ani zranenia. V statistike vyjazdov je ich zapisanych dovedna 33, z toho 11 k nahlym prihodam srdca a obehu, 1 k porodu, 8 k neurologickym prihodam, po 3 k urazom, k umrtiam este pred prichodom sanitky, 6 k inym pripadom a 1 pacienta previezli do nemocnice v Banskej Bystrici.

 

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

Dazdive pocasie v uplynulom tyzdni nevplyvalo najlepsie ani na vodicov. Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby sa postarali o styri vozidla po dopravnych nehodach, a to o tri skodovky a Fiat. Prepravili Volkswagen s poskodenou prednou polosou z Benusa do Brezna, Skodu 120 so zlomenou polosou zo Slovenskej Lupce do Brezna a z Banskej Bystrice do Brezna previezli Mercedes.

 

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Na horach prevladalo typicke aprilove pocasie, slniecko vystriedali burky. Skoncila sezona, lyziari sa so snehom rozlucili a clenovia Horskej zachrannej sluzby uz zrusili tycove znacenie zjazdoviek. Vo stvrtok sa dvadsat zachranarov zucastnilo na nacvicnej akcii v Lopeji, ktora sa stretla s kladnou odozvou.

SPOMIENKY

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
Dna 21. aprila uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila

Eva Semancikova z Valaskej.

Spomina manzel, synovia, brat s rodinami a najblizsi pribuzni.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 25. aprila uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil milovany syn, dobry brat

Jaroslav Pauliak zo Zavadky nad Hronom,

na ktoreho budeme vsetci s velkou laskou spominat.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli, smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobom zostala von. Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat a tichu modlitbu odriekat.
Dna 25. aprila sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia otca a stareho otca

Stefana Dudasa zo Zavadky nad Hronom.

S laskou spomina syn, nevesta a vnucata.

...

Dna 25. aprila sme si pripomenuli smutne patnaste vyrocie umrtia nasho syna, brata

Ing. Miroslava Pischa z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
S laskou spominaju rodicia a brat Rastislav.

...

Ten den mama bol plny slz a zialu, odisla si v tichosti, bez slova rozlucky. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme ti davali naposledy zbohom.

Dna 27. aprila si pripominame prve vyrocie umrtia nasej milovanej mamy, starej a prastarej mamy

Pauliny Stulrajterovej z Cierneho Balogu – Komova.

S laskou a smutkom spominaju dcera s manzelom, vnucky s rodinami.

...

To, ze sa rana zahoji, je len klamne zdanie, v srdci ostala bolest a tiche spominanie.
Den 28. april je nasim najbolestnejsim dnom, ked sa s nami tisko rozlucila a opustila nasa dcera

Danka Bacusanova z Bravacova.

To prazdne miesto po tebe sa neda nicim zaplnit, chyba nam tvoj hlas a vesely smiech. Ostali len spomienky na vsetko mile a dobre, co nas s nou spajalo.
Dakujeme vsetkym, ktori na nu nezabudaju, pridu zapalit sviecku, prinesu kvety, ci postoja v tichej modlitbe pri jej hrobe v Benusi.
Rodicia, brat, sestra

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.
Dna 29. aprila uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa milovana

Maria Stuberova z Helpy.

S laskou spominaju dcera, brat, vnucata a pravnucata.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
Dna 29. aprila uplynie rok odvtedy, co nas nahle opustil nas milovany

Milos Sedivka z Brezna.

S laskou na neho spomina manzelka, syn Michalko, brat Frantisek s rodinou, rodicia a ostatna rodina a znami.
Ti, co ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Aj ked si ta malo pamatam, otec moj, predsa som ti vdacna za zivot svoj.
Dna 29. aprila uplynie patdesiat rokov odvtedy, co nas vo veku 32 rokov opustil moj otec

Anton Sreiner z Cierneho Balogu.

S laskou spomina dcera Anna s rodinou.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 29. aprila si pripomenieme nedozite sestdesiate narodeniny nasej milovanej mamy a starej mamy

Jolany Urbanovej z Brezna.

S laskou spominaju synovia Ladislav a Jan, dcery Zdenka a Janka s rodinami.

Horoskop od utorka do utorka

Baran

Nove kontakty, ktore nadviazete, vam v buducnosti pomozu. Ziskate priatelov a lasky. Prilezitost vyuzit styky dostanu najma narodeni v aprili. Zhodnotenim svojej situacie dosiahnete uznanie a ziskate peniaze.

Byk

Vyuzite vikend, rozvazne obchody vam prinesu velke zisky. Ak ste sami, nezufajte, cez vikend si iste niekoho “ulovite”. Pozor! V zavere tyzdna vas mozu lahko dobehnut.

Blizenci

Prchkostou a neustupcivostou mozete vela pokazit. V laske prichadzaju stastne dni. Sarmom presvedcite nadriadeneho aj partnera. Peniaze dokazete zarobit len s chladnou hlavou.

Rak

Mozete ratat so stastnymi nahodami, aj so zlepsenim zdravia. Niektori by zniesli pre partnera aj modre z neba, inym vsak zacne na partnerovi vsetko prekazat. Ak sa chystate poziadat o zvysenie platu, nevahajte!

Lev

Vasej vytrvalosti a priebojnosti bude malokto stacit. Najma v zavere tyzdna budete sarmantny a pritazlivy, ziaduci a obletovany. Vyuzite ponukane moznosti a pridte k slusnym peniazom.

Panna

Niektori nezvladnu tuzbu po moci, ini sa zahravaju s ohnom. Streda moze byt kriticka! Septembrovi mozu cakat aj rozchod ci iny otras v osobnom zivote. K peniazom pridu najma narodeni v poslednej dekade.

Vahy

Okrem zaveru tyzdna si mozete trufnut takmer na cokolvek. Narodeni v druhej polovici znamenia budu plni porozumenia a mnohi si “pritiahnu” partnera. Postupite v zamestnani, ziskate vplyv aj nejake financie.

Skorpion

Cielavedome pracujte na kariere a rozmachu podnikania. Ocenenie partnera pre vas znamena vela; dockaju sa ho vsak len Skorpioni zo stredu znamenia. Cez vikend sa nebojte rozhodnosti a vhodne zainvestujte.

Strelec

Nejeden z vas moze mat pocit, ze uz ledva dycha. Budte ohladuplny, dvakrat si premyslite, kym sa k niecomu vyjadrite, ci nieco vykonate. Zodpovedne pripravovane obchody by vam mali vyjst.

Kozorozec

Niekomu pomozete radou, alebo niekto dobre poradi vam. Prichadza nova laska. Dalsim sa moze rozpadnut vztah, najma ak bol uz dlhsie nefunkcny. Caka vas vyrazne zlepsenie zdravia, aj prilev financii.

Vodnar

Nesnazte sa dosiahnut svoje nedovolenym sposobom. Niektorym sa bude v laske darit, inym vsak partner nebude celkom vyhovovat. Februarovi dobre nakupia a zarobia na sikovnom obchode.

Ryby

Mate pred sebou tazsi tyzden, tak sa setrite! Niektori si polepsia zdravotne, ini postupia v kariere. V laske sa vam vsak darit nebude. Nedajte na prvy dojem, aby ste na rady “priatelov” nedoplatili!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT