1. JUN 2004 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kin od 1. do 8. juna

Kino Mostar Brezno

5. so, 6. ne, 7. po - Umucenie Krista (USA, MP/15, so - 19.30, ne - 19.30, po 17.00, 19.30) - Drama o poslednych dvanastich hodinach zivota Jezisa Nazaretskeho.

Mimoriadny predpredaj vstupeniek na film UMUCENIE KRISTA je v piatok 4. juna od 17.00 do 19.30 v pokladni kina Mostar.

Kino Panorama Podbrezova - nepremieta

 

Kino Fabova hola Polomka - nepremieta

 

Kino Trangoska Valaska - 3. juna nepremieta

 

Kam za kulturou

Obcianske zdruzenie Kolovrat, obec Helpa, ZS a ZUS v Helpe v dnoch 5. a 6. juna srdecne pozyvaju do amfiteatra a na namestie v Helpe na 5. rocnik medzinarodneho detskeho folklorneho festivalu Kolovratok.

5. sobota - 18.00 Privitanka - vystupenie deti zo ZS a MS v Helpe, 18.30 Vitajte medzi nami - vystupenie DFS Decka z Kunovic, 19.00 beneficny koncert - Martin Babjak, Stefan Babjak st., Vladimir Harvan, Peter Kruzliak, Martin Kalman, Michal Cervienka a deti ZUS v Helpe

6. nedela - 9.00 ziva pozvanka ucinkujucich ulicami obce a na namesti obce, 14.00 Zahrajme sa spolu - vystupia DFS Sumiacanik zo Sumiaca, Mladost z Pohorelej, Smeriecok zo Zavadky nad Hronom, Hucava z Hrochote, Polana z Ocovej, Klasok z Podbrezovej, Tanec v srdci z Cierneho Balogu, Helpancok z Helpy, Klnka z Bratislavy, zahranicni hostia. Bekes z Madarska, Decka z ceskych Kunovic.

Konferuje: Jank Jankov, rezia: Tana Knizkova.

 

Sprievodne akcie: tombola: 1. cena horsky bicykel, 2. kolieskove korcule, 3. futbalova lopta, detsky horehronsky jarmok, vystava tkanych kobercov, Pamodaj stastia lavicka - sutaz v autorskej rozpravke, Malovany svet - tvoriva aktivita deti v oblasti vytvarneho spracovania folklornych motivov, Palicka pomocnicka - tvoriva aktivita deti v oblasti manualnej zrucnosti v praci s drevom, Ludovy rozpravac - tvoriva aktivita deti v oblasti hovoreneho slova.

V pripade nepriazniveho pocasia sa podujatie uskutocni na futbalovom stadione v Helpe. Pocas nedelneho programu je mozne prispiet nadacii Hodina detom.

 

 Stredoslovenske osvetove stredisko v Banskej Bystrici a Obecny urad Valaska v nedelu 6. juna pozyvaju na Namestie 1. maja vo Valaskej na jubilejny 33. rocnik regionalneho festivalu dychovych hudieb VALASKA 2004.
Program: 13.00 - 13.30 sprievod dychovych hudieb obcou, 14.00 koncerty dychovych hudieb okresov Banska Bystrica a Brezno, po ukonceni spolocenske stretnutie v letnej zahrade - hra folkova skupina Tucna Anca z Valaskej.
Ucinkuju: male dychove hudby: Mostarenka Brezno ( vedie Stefan Horsky) Konzervatoria J. L. Bellu Banska Bystrica (Lubor Chovanec), Cementon Banska Bystrica (Miroslav Mesina), Selcianka Banska Bystrica (Ladislav Hornak), host: dychova hudba Zubranka zo Zubri, dychova hudba Bystricanka z Valasske Bystrice, velke dychove orchestre: Dychova hudba Valaska (dirigent Jan Jenca), Dychovy orchester mesta Brezna (Ivan Sykora) s mazoretkami - tanecnou skupinou M. Prochazku, Dychova hudba Zeleziarni Podbrezova (Jozef Kral), Vojenska hudba vzdusnych sil Banska Bystrica (Peter Babjak a Peter Bibza).

 

Zakladna umelecka skola na Krculovej 21 v Brezne pozyva zaujemcov o studium na talentove skusky, ktore sa budu konat v dnoch 14. a 15. juna od 14. do 17. h v priestore skoly.
Otvara studium v odboroch hudobny (aj pre dospelych), vytvarny (zaujemcovia si musia doniest pastelky a vykres A4), literarno-dramaticky a zborovy spev. V hudobnom a literarno-dramatickom odbore privitame aj deti predskolskeho veku.

 

Zakladna skola v C. Balogu - Dobroci pri prilezitosti 70. vyrocia vzniku v piatok 4. juna pozyva na oslavy:
11.00 - 15.30 Den otvorenych dveri - navsteva skoly, 16.00 kulturny program ziakov v Kulturnom dome v C. Balogu.

 

Dobrovolne hasicske zbory Dobroc a Medvedovo, Komunitne centrum, n. o., v piatok 25. juna o 20.30 pozyvaju do restauracie Velke obloky v Ciernom Balogu na JUNIALES. Do tanca hra Sirius.
Zrebovatelne vstupenky za 250 Sk si mozete do 20. juna kupit v Komunitnom centre, n. o., Hlavna 48, Cierny Balog. Informacie na c. tel: 6190153.

 

Nemocnica s poliklinikou Brezno, n. o., oznamuje svojim pacientom, ze zriadila schranky na podavanie nametov, podnetov a pripomienok k poskytovaniu zdravotnej starostlivosti v zdravotnickom zariadeni. Schranky oznacene napisom su umiestnene vo vstupnom vestibule do polikliniky a v lozkovej casti na prizemi.

 

Zakladna organizacia Unie nevidiacich a slabozrakych Slovenska v Brezne v piatok 4. juna o 15. h pozyva do zasadacky mestskeho domu kultury na 2. poschodi na besedu s poslancami SNR, s clenmi vyboru pre socialne veci, byvania a rodiny P. Bodym, P. Jariabkovou, prom. mat. L. Navratilovou. Zaroven pozyva na beneficny koncert a krst noveho CD Milana Kvietka a jeho hosta Pala Drapaka v kinosale mestskeho domu kultury o 18. h.

 

Miestny odbor Matice slovenskej v Pohorelej srdecne pozyva na jubilejne 10. majstrovstva Pohorelej a sveta v koseni, ktore budu aj kvalifikaciou na celosvetove preteky v rakuskom Mollne.
Uskutocnia sa v sobotu 12. juna s programom: 13.00 - 13.30 prezentacia a vyzrebovanie poli, 13.30 - 14.00 predstavovanie ucastnikov, vyber najlepsej kosy, uvodna melodia Miklosa Gigaca na zoradenych kosach, 14.00 - 16.00 sutaz jednotlivcov, povzbudzuje ludova hudba Usvit, 16.00 - 17.00 vystupenie detskeho folklorneho suboru Maticiarik a netradicne sutaze divakov, 17.00 - 18.00 sutaz 5-clennych druzstiev (kosia 10 a), 18.00 - 18.30 sutaz biciarov, 18.30 - 19.00 vyhlasenie vysledkov, 19.00 - 20.30 koncert etnomuzikalovej Zuzky Mojzisovej a jej druziny, 19.30 juniales (hra hudobna skupina Druhy dych), 24.00 polnocny program: vystupenie etnozdruzenia Ziarislav a bytosti.
Deti budu mat moznost zajazdit si na ponikoch. Priaznivci sportu si mozu v areali kempu Gindura pozriet nohejbalovy turnaj II. ligy.
Prihlasky posielajte do utorka 8. juna do 24.00 na adresu: Dr. Lukas Janoska, Pohorela 126, 976 69, c. tel: 6196413, 0915 242415, www.rekordy.sk/kosenie/.

 


Dakujeme...

Vodna nadrz v Zavadke nad Hronom v nedelu 16. maja privitala mladych rybarov MO SRZ Brezno na sutazi v love ryb. Vecne ceny odovzdali Lubomir Pita a Jan Turosik, ktori dakuju sponzorom pretekov, a to firmam Bohus, Medmetal a Kovin steel.

...

Podakovanie patri sponzorom IV. rocnika sutaze v hre na husliach - Zdruzeniu rodicov pri Zakladnej umeleckej skole v Brezne, Anne Majerovej, JUDr. Anne Medvedovej, Ondrejovi Gondovi a za spolupracu Hotelovej akademii v Brezne.

...

Dakujeme Lydii Kanderovej za hotovy material, ktory darovala Zakladnej umeleckej skole Helpa. Dar bude sluzit vsetkym ziakom a prispeje na rozvijanie a formovanie ich osobnosti.

Riaditelstvo ZUS

...

V aprili sa v Sumiaci konal 1. rocnik sutaze v prednese povodnej poezie a prozy Jarunkovej jar na Sumiaci. Podakovanie patri sponzorom: Obchod s palivom, s. r. o., Z. Duraj, Obecny urad Sumiac, potraviny Cupka, Urbarska spolocnost Sumiac, Rodicovske zdruzenie pri ZS v Sumiaci.  


Kam za kulturou

V sobotu 5. juna o 11. h sa v synagoge v Brezne uskutocni vernisaz vystavy Bomburova sabla a vyhodnotenie IX. rocnika medzinarodnej sutaze kresleneho humoru a satiry.

...

Miesany spevokol De Capo z nemeckeho Münsteru a Spevacky zbor mesta Brezna v piatok 11. juna o 19. h pozyvaju do rimskokatolickeho kostola v Brezne na Spolocny chramovy koncert. Diriguju: Ursula Kirchen, MUDr. Juraj Zelnik.

...

Mesto Brezno v dnoch 31. maja az 5. juna pozyva na DNI MESTA BREZNA (bohaty program prinasame na 1. strane). V ramci dni budu ucinkovat aj clenovia Divadelneho suboru Jana Chalupku mesta Brezna. Spolu s hudobnikmi LSU vam sprijemnia vecer pasmom poezie Nech laska sudi nas. V stredu 2. juna o 20. h vo dvore Horehronskeho muzea sa na svojch priaznivcov a milovnikov poezie tesi DSJCH.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT