1. JUN  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V noci z 21. na 22. maja sa neznamy pachatel vlamal do rekreacnej chaty v Zavadke nad Hronom, ktora patri sukromnej firme. Ukradol tam farebny televizor za 8000 korun a na zariadeni nechal skodu vo vyske 2000 korun. Televizor 22. maja nasli v dedine v zahradke rodinneho domu na Hronskej ulici.

Na Laskomerskeho ulici v Brezne pravdepodobne v noci na 22. maja vycinal vandal. Na Seate Ibiza prepichol vsetky pneumatiky znacky Matador, rozbil skla a koncove osvetlenie na pravej strane vozidla, cim majitelovi sposobil skodu za 20 000 korun.

Obvineniu z trestnych cinov nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi a utoku na verejneho cinitela celi 44-rocny Jozef M. z Predajnej. Dvadsiateho stvrteho maja popoludni sa svojim rodicom vyhrazal, ze ich zabije. Pri spisovani zapisnice zautocil na clena privolanej policajnej hliadky z Podbrezovej. Jeho utok so zeleznou lopatou odrazili len nasilim. V minulosti netrestaneho nasilnika na zaklade rozhodnutia okresneho sudu 26. maja umiestnili v Ustave na vykon vazby v B. Bystrici.

Pre opakovane fyzicke nasilie proti 19-rocnej dcere 25. maja obvinili 43-rocneho Stefana S. z Brezna z trestnych cinov nasilia a ublizenia na zdravi. Bol spracovany podnet na jeho vzatie do vazby, kde 27. maja skoncil.

Popoludni 25. maja 61-rocna zena z Brezna oznamila, ze ju v byte napadol jej 70-rocny druh Viliam K., ked mu odmietla dat peniaze. Nebolo to po prvykrat, preto sa rozhodla konat. Proti Viliamovi K. zacali trestne stihanie, pricom je uz proti nemu vedene stihanie aj v inej trestnej veci. Sudca okresneho sudu ho 27. maja vzal do vazby.

Z dielne na prizemi rodinneho domu v Telgarte v case od 26. do 27. maja zmizli motorove pily Husqvarna H262XP, Husqvarna 40 a uhlova bruska Bosch. Skodu sposobenu 48-rocnemu majitelovi vycislili na 23 000 korun.

 

(Podla informacii zastupcu hovorcu KR PZ BB)

Co sa udialo v tyzdni od 21. do 28. maja

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Adrian Vestur z Pohorelej, Laura Melkova z Brezna, Alena Markusova z Podbrezovej, Natalia Latinakova z Helpy, Viktoria Kleskenova z Brezna, Monika a Eva Omastove z Pohronskej Polhory, Simona Gigacova zo Sumiaca, Rene Harvan z Cierneho Balogu, Simon Kubasiak z Pohronskej Polhory, Viktoria Bartosova z Cierneho Balogu, Kristina Zacharova z Brezna, Simon Donoval z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

 

Antonia Dibdiakova (77) z Michalovej, Maria Aschenbrierova (90) z Michalovej, Anna Horvathova (71) z Cervenej Skaly, Milos Skoda (47) z Nemeckej, Helena Pliestikova (73) z Benusa, Stanislav Ridzon (64) z Pohronskej Polhory, Otilia Smugalova (77) z Pohronskej Polhory, Maria Obrstova (65) z Helpy, Ondrej Majer (79) z Brezna, Edita Melosova (19) z Podbrezovej, Irena Tutekova (80) z Brezna, Adolf Babcan (70) z Osrblia, Vladimir Stulrajter (51) z Cierneho Balogu – Fajtova, Rudolf Janosik (71) z Helpy, Julius Fasko (96) z Brezna.

 

 

150

V tomto tyzdni zaznamenali mnozstvo dopravnych nehod - na Razusovej ulici osobne vozidlo zrazilo chodca, na cestu napravili prevratene auta, a to Hyundai na SLN, Favorit v Piesku, Skodu 120 v Ciernom Balogu, Aviu a Liaz v Myte pod Dumbierom a po zrazke Nissana a Mazdy na Vrchdolinke Vapexom vycistili vozovku. V nedelu v Zadnych Halnoch odpratali z cesty spadnuty strom. Hasici, lekari, policajti, zastupcovia Cerveneho kriza sa v stredu v priestoroch SADky na Ceste osloboditelov zucastnili na poziarno-taktickom cviceni. Zamerane bolo na simulovanu dopravnu nehodu nakladneho auta, ktore prepravuje nebezpecenu latku kyseliny chlorovodikovej. V Ciernom Balogu sa pri futbalovom zapase zranil hrac, ktoreho zafixovali do dlahy a nalozili do sanitky RZP. Otvorili byty na uliciach CSA, Nalepkovej a Fucikovej v Brezne.

 

155

V piatok zaevidovali dve zrazky chodcov - z Podbrezovej do nemocnice previezli zenu s poranenou nohou a na Razusovej ulici v Brezne poskytli pomoc muzovi s viacerymi zraneniami. V sobotu rano asi o 10. hodine v Piesku havarovala rodina, lekari vsetkych troch clenov prepravili na osetrenie do breznianskej nemocnice. Dovedna absolvovali 40 vyjazdov, z toho 14 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k plucnym prihodam, 4 k inym pripadom, 2 k brusnym prihodam, 8 k urazom, 11 k mozgovym prihodam a zaznamenali 2 sekundarne prevozy do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988
16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby sa postarali o Ladu 1200 so zlomenym prednym ramenom, Fabiu a Seat s poskodenym motorom. Po dopravnej nehode odtiahli Favorit z Bystrej do Vysnej Boci, do servisu v Brezne previezli havarovanu Mazdu a z Piesku do Banskej Bystrice prepravili Octaviu na striekanie.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby zhodnotili tento tyzden ako pokojny. Kazdy den prsalo, vo vysokohorskych polohach snezilo. Smutne sychrave pocasie neprilakalo ani turistov, zachranari nezaevidovali ziadny uraz ci zranenie.

 

 

Blahozelanie

Stastny si, ak si takeho druha vybrat vies, s ktorym aj sedinami obeleny az do samej staroby dozijes.

Dna 22. maja uplynulo nadhernych patdesiatpat rokov odvtedy, co si nasi milovani rodicia, stari a prastari rodicia

Antonia a Anton Rosikovci

povedali svoje ano.

K tomuto nadhernemu vyrociu blahozelaju deti, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

SPOMIENKY

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba nikdy spominat.

Dna 3. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej a prastarej mamy

Marie Poliakovej z Podbrezovej.

S laskou spominaju synovia s rodinami, pravnucata a ostatna smutiaca rodina.

...

Dna 16. maja uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil nas otec, stary a prastary otec

Viliam Zajak

a dna 4. juna uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila aj nasa mama, stara a prastara mama

Paula Zajakova z Pohronskej Polhory.

Kto ste ich poznali, venujte im prosim spomienku.

Spomina dcera s rodinami a vnucata s rodinami.

...

To, ze sa rana zahoji, je len klamne zdanie. V srdci ostava bolest a tiche spominanie.

Dna 23. maja uplynulo dvadsatpat rokov odvtedy, co nas nahle opustil a v bolestnom smutku zanechal nas drahy manzel, otec a brat

Ladislav Pompura z Pohorelej.

S laskou stale spominaju manzelka Anna, synovia Jana a Ladislav s rodinou.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 24. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej

Anny Pancikovej z Podbrezovej.

S laskou spomina mama, manzel, dcera a syn s rodinami.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 1. juna si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasej drahej

Emilii Harvanovej z Polomky.

S laskou spomina manzel, dcera s manzelom, vnuk a vnucka s rodinou.

...

Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: “Mama nasa draha, zbohom.”

Dna 1. juna uplynu styri roky odvtedy, co nas opustila manzelka, mama, stara mama

Anna Kondelcikova z Valaskej.

S laskou a uctou spomina manzel Benjamin, syn Slavomir, dcery Miladka a Alena s manzelom, vnucky Andrejka a Veronika.

...

Dna 3. juna uplynu styri roky od smrti mojho manzela

Kamila Pobisa.

Nech so mnou spomina kazdy, kto ta poznal, pre tvoju dobrotu a lasku ta v ucte mal.

Manzelka Anka

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na balockom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 5. juna uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, stara mama, babka, sestra

Anna Duhanova z Brezna.

S laskou spominaju dcera Viera, Zdena, syn Jarko s rodinami, ostatna rodina a znami.

Horoskop od utorka do utorka

Baran

V tieto dni si musite davat pozor najma na lahkomyselnost a nedbalost a rebelantstvo! Ostatne dni budu pokojnejsie a pre vacsinu z vas priaznive a prinosne. Najma marcovi Barani budu mat vela planov, mnozstvo dobrych napadov a typov.

Byk

Ani pre vidinu rychleho a velkeho zisku by ste nemali ist do riskantnych obchodov, nerobte neodvolatelne rozhodnutia a dolezite veci si predebatujte s priatelmi ci obchodnymi spolocnikmi. Ocakavajte aj necakane zmeny u partnera.

Blizenci

Ci uz v podnikani alebo v vztahoch, ak raz stratite prehlad, uz sa z toho nevymotate a mozete na do doplatit. Vacsina z vas to vsak zvladne bez uhony a vysledky budu stat za to! Niektori svoju invenciu uplatnia len v kruhu rodiny.

Rak

Stvrtok budu mat vsetci narodeni v znameni Raka stastny den. Vela urobia, zariadia, vyriesia, pomozu dobrou radou alebo financnou pozickou. Narodeni na prelome mesiacov budu najvitalnejsi. Cesta do zahranicia moze len pomoct.

Lev

Narodeni v strede znamenia dosiahnu vaznost zhodnotenim situacie, niektori vdaka tomu dobre zarobia, ini zasa presvedcia partnera svojim zodpovednym pristupom. Narodenych na konci znamenia, cakaju mierne problemy.

Panna

Narodeni v auguste by mali ratat so stratami v podnikani aj v osobnom zivote, najma ak budu chciet nadalej zachovat svoje zvycajne tempo a nebudu mysliet na oddych. Narodeni v strednej dekade by mali dolezite rozhodnutie odlozit.

Vahy

Vahy narodene v septembri su nadalej odtrhnute od praktickeho zivota, tento tyzden vsak prejavia okrem umenia, ezoteriky a duchovna zaujem aj o veci svetske. Niektore sa rozhodnu vo velkom nakupovat a vyrazia do obchodov.

Skorpion

Bude sa darit najma narodenim v strednej dekade znamenia. Ak svoj nadbytok energie vyuziju tvorivym sposobom, urobia dobre obchody alebo vybavia nieco, co im dlho neslo. Narodeni na prelome mozu byt zlomyselni a zli.

Strelec

Streda bude priaznivejsia, vyuzit ju vsak dokazu len ti Strelci, ktori si cenia osobnu slobodu nadovsetko. Niektorym prinesie postup, inym peniaze. Najma novembrovi vyniknu v komunikacii a obchodovani. “Hrozi” velky financny zisk.

Kozorozec

Niektori Kozorozci sa sice mozu dostat na prvy pohlad do neriesitelnej situacie, s chladnou hlavou z nej vsak dokazu bez ujmy “vykluckovat”. Priazen hviezd si naplno vychutnaju narodeni v dnoch okolo prelomu mesiacov.

Vodnar

Mnohi sa uz nedokazu, alebo priamo odmietnu, prisposobovat poziadavkam partnera a v hadke vykricia aj to, co si mali nechat pre seba. Ini budu este viac extravagantni ako inokedy a tym si od seba priatelov “odplasia”.

Ryby

Februarove Ryby mozu narazit na niekolko prekazok odrazu, v zamestnani aj v rodine. Niektore nezvladnu tuzbu po moci, ine podcenia nebezpecie a budu sa zahravat s ohnom. Zato v laske sa bude darit aj februarovym aj marcovym.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT