15. JUN  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Predpoludnim 4. juna v case od osmej do jednej hodiny na Laskomerskeho ulici v Brezne spred hlavneho vchodu strednej priemyselnej skoly neznamy pachatel ukradol motocykel CZ 175 4870 s evidencnym cislom BR-667AA. Jeho 17-rocny majitel z Hronca utrpel kradezou skodu vo vyske 9000 korun.

O pol jedenastej predpoludnim 4. juna policajna hliadka na Farskej ulici v Predajnej nasla opustenu, pred casom ukradnutu Skodu 120. Z vozidla, na ktorom bol poskodeny motor, zmizla motorova kosacka OKI a technicky preukaz. Majitel z Brusna si auto prevzal na mieste.

Pripad ako z filmu sa odohral 3. juna popoludni v blizkosti Rimavskeho Brezova. Neznami pachatelia tam do osobneho auta vzali dve stoparky z Hnuste vo veku 19 a 22 rokov. V Hnusti ich vsak odmietli vylozit a pokracovali v smere do Brezna. Proti ich voli drzali dievcata v chate na neznamom mieste. Vecer okolo desiatej sa im podarilo ujst a privolat policiu, ktora ich nasla na lesnej ceste v katastri Osrblia.

Hifi vezu Aiwa NSXI, styri reproduktory, CD prehravac, nastenne hodiny, kaser, rychlovarnu kanvicu, pokladnicku s hotovostou, drobne mince, cukrovinky, cigarety a alkohol roznych znaciek ukradol zlodej v case od 5. do 7. juna v pohostinstve v Brezne. Majitelke vznikla kradezou a poskodenim zariadenia skoda bezmala za 30 000 korun. Okrem toho vylomil aj dva vyherne hracie automaty, z ktorych ukradol peniaze, cim firme so sidlom v Brezne sposobil skodu dovedna za 5000 korun.

Trojlistok Valkovnanov (24-rocny Miroslav K., 17-rocny Miroslav S. a 27-rocny Ladislav G.) 7. juna popoludni v Pohorelskej Masi z arealu zavodu Strojsmalt Holding, a. s., ukradol hlinikove profily za 72 000 korun, ktore boli uskladnene v neuzavretej hale s plechovou strechou. Na druhy den zacali proti nim trestne stihanie za trestny cin kradeze.

V lesnom poraste v doline Rokytanka v katastri Polomky ktosi neopravnene vyrubal styri smreky a odviezol na nezname miesto. Kradezou drevnej hmoty (3,64 metra kubickeho), ktora sa stala v case od 7. do 9. juna, prisli Lesy SR, s. p., Odstepny zavod Benus o 8918 korun.

 

V noci z 8. na 9. juna v Pohronskej Polhore na Varguli z dvora rodinneho domu neznamy pachatel odcudzil osobne motorove vozidlo Honda Prelude bez evidencnych cisel, styri kolesa s elektronovymi diskami a pneumatikami. Skodu sposobenu majitelke vycislili na 7000 korun.

Desiateho juna sudca Okresneho sudu v Brezne vzal do vazby 31-rocneho Rastislava S. z Brezna, ktoreho obvinili z trestnych cinov podvodu. Od 2. augusta 2003 do aprila 2004 na roznych miestach prevazne v Brezne v osmich pripadoch od obcanov a firiem podvodne vylakal rozne sumy v celkovej vyske 87 145 korun. Obvineneho eskortovali a umiestnili v Ustave na vykon vazby v Banskej Bystrici.

V noci z 11. na 12. juna neznamy pachatel bez nasilia z balkona obytneho domu v Brezne ukradol bicykel Kellys Image. Jeho majitelka z Brezna kradezou utrpela skodu za 24 000 korun. Tej istej noci v katastri Benusa v lokalite Paseky - Holy Grun sarapatil pytliak. Gulovou zbranou zastrelil dvojrocnu jelenicu, cim polovnickemu zdruzeniu Makova - Benus sposobil skodu vo vyske 15 000 korun.

V case od 12.10 hodiny 12. juna do nasledujuceho rana z plechovej skrine zabudovanej do steny v predajni Coop Jednota v Nemeckej ktosi ukradol asi 122 000 korun, stravne listky za 15 000 korun a 100 kariet do mobilnych telefonov asi za 30 000 korun. Zo skladu chybaju cigarety a alkohol a z pokladne drobne mince. Okrem toho na zariadeni nechal zlodej asi 6000-korunovu skodu.

Vysetrovatel Uradu justicnej a kriminalnej policie v Brezne 7. juna zacal trestne stihanie a vzniesol obvinenie voci 18-rocnemu Robertovi P. a o rok mladsim Marianovi P. a Miroslavovi B. zo Sumiaca. Siedmeho juna v noci sa totiz dopustili trestneho cinu lupeze formou spolupachatelstva, ked pri navrate z pohostinstva na Uboci napadli dvoch Bratislavcanov, s ktorymi predtym popijali. Jedneho z nich obrali o 1340 korun a o pollitrovku alkoholu. Zranenia druheho z nich si vyziadali hospitalizaciu v nemocnici. Obvineni su stihani na slobode.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 28. maja do 4. juna

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Samuel Havlicek z Brezna, Iveta Bartosova z Brezna, Katarina Kvietkova z Cierneho Balogu, Tibor Kan z Brezna, Andrea Kovacikova z Cierneho Balogu, Jan Rolko z Polomky, Janka Bartosova z Brezna, Vanesa Konova z Telgartu, Patrik Kamzik zo Sumiaca, Jakub Hlinka z Valaskej.

 

 

Opustili nas_image 

 

 

Pavol Kupec (41) z Brezna, Frantisek Tomcik (80) zo Zavadky nad Hronom, Helena Demianova (77) z Brezna, Jan Nosko (70) zo Zavadky nad Hronom, Jan Palider (70) z Valaskej, Damian Simko (67) z Michalovej, Anna Medvedova (82) z Brezna, Maria Makova (78) z Helpy.

 

 

150

V tomto tyzdni zaznamenali mnozstvo dopravnych nehod - na Razusovej ulici osobne vozidlo zrazilo chodca, na cestu napravili prevratene auta, a to Hyundai na SLN, Favorit v Piesku, Skodu 120 v Ciernom Balogu, Aviu a Liaz v Myte pod Dumbierom a po zrazke Nissana a Mazdy na Vrchdolinke Vapexom vycistili vozovku. V nedelu v Zadnych Halnoch odpratali z cesty spadnuty strom. Hasici, lekari, policajti, zastupcovia Cerveneho kriza sa v stredu v priestoroch SADky na Ceste osloboditelov zucastnili na poziarno-taktickom cviceni. Zamerane bolo na simulovanu dopravnu nehodu nakladneho auta, ktore prepravuje nebezpecenu latku kyseliny chlorovodikovej. V Ciernom Balogu sa pri futbalovom zapase zranil hrac, ktoreho zafixovali do dlahy a nalozili do sanitky RZP. Otvorili byty na uliciach CSA, Nalepkovej a Fucikovej v Brezne.

 

155

V piatok zaevidovali dve zrazky chodcov - z Podbrezovej do nemocnice previezli zenu s poranenou nohou a na Razusovej ulici v Brezne poskytli pomoc muzovi s viacerymi zraneniami. V sobotu rano asi o 10. hodine v Piesku havarovala rodina, lekari vsetkych troch clenov prepravili na osetrenie do breznianskej nemocnice. Dovedna absolvovali 40 vyjazdov, z toho 14 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k plucnym prihodam, 4 k inym pripadom, 2 k brusnym prihodam, 8 k urazom, 11 k mozgovym prihodam a zaznamenali 2 sekundarne prevozy do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988
16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby sa postarali o Ladu 1200 so zlomenym prednym ramenom, Fabiu a Seat s poskodenym motorom. Po dopravnej nehode odtiahli Favorit z Bystrej do Vysnej Boci, do servisu v Brezne previezli havarovanu Mazdu a z Piesku do Banskej Bystrice prepravili Octaviu na striekanie.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby zhodnotili tento tyzden ako pokojny. Kazdy den prsalo, vo vysokohorskych polohach snezilo. Smutne sychrave pocasie neprilakalo ani turistov, zachranari nezaevidovali ziadny uraz ci zranenie.

 

Blahozelanie

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim. Zi dlho otec medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 8. juna oslavi krasne sestdesiate narodeniny nas manzel, otec, stary otec

Milan Medved z Brezna.

Do dalsich rokov mu vsetko najlepsie praju manzelka, dcera Erika s rodinou, syn Milan a vnucata Miska, Adam a Lucia a cela rodina.

SPOMIENKY

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

V maji sme si pripomenuli nedozite 80. a 85. narodeniny nasich rodicov, starych a prastarych rodicov

Anny a Vincenta Kvietkovcov z Cierneho Balogu – Medvedova.

S laskou spominaju deti, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 30. maja uplynul rok odvtedy, co nas nahle opustila nasa draha starka a prastarka

Margita Balazova z Brezna.

S laskou a uctou spomina vnucka Mirka s rodinou.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudeni, muselo sa stat.

Dna 7. juna sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Jaromira Tomku z Brezna.

S laskou spominaju dcery s rodinami.

...

Dna 8. juna si pripominame prve vyrocie umrtia pre nas vynimocneho a draheho cloveka

Rudolfa Daxnera z Brezna.

S laskou spominaju manzelka a dcery s rodinami.

...

Kyticu kvetov na hrob davame a spominame.

dna 10. juna si pripomenieme patnaste vyrocie umrtia

Jana Stulrajtera z Cierneho Balogu – Dobroce.

Synovia a dcery s rodinami

...

Kto neprezil pravu a spalujuci lasku, nikdy nebol stastny.

Dna 11. juna uplynie rok od chvile, kedy mi osud toto sladke stastie kruto vzal. Dni plynu a rana boli, ani cas ju nezahoji. Zial a smutok, ktory nema konca mi navzdy opantali telo i dusu. Krasna piesen lasky nam znela v srdciach dlhych 7 rokov, tebe srdce navzdy stichlo, moj milovany Tomko, no v mojom ta piesen stale placlivo znie. Snubenica Lenka

S laskou si na teba spominaju rodicia Smutni i Petkovci, sestra Katarina, svagor Radovan.

Kto poznal Tomasa Smutneho a mal ho rad, nech spomina s nami.

...

Dna 12. juna uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Anton Giertl z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka, dcery a ostatna smutiaca rodina.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 14. juna si pripomenieme prve vyrocie umrtia brata a uja

Frantiska Svantnera z Cierneho Balogu – Dobroce.

Spominaju sestry s rodinami.

 

Podakovanie

Dakujeme rodine, pribuznym, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 24. maja odprevadit na poslednej ceste nasho

 

Ondreja Majera z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran

V strede tyzdna sa dozviete vynikajucu spravu a ta vas dostane do normalneho stavu, ked budete znovu aktivni a plni optimizmu, viery v seba a vlastne sily. Davajte si vsak pozor na svoje zdravie a najma starsi by si mali na seba brat mensiu zataz. Ak Barani sa pod vplyvom Venuse stavaju apatickymi a nevedia sa akosi “nabudit”. Maju problemy nielen so svojimi pracovnymi povinnostami, ale aj s cestovanim.

Byk

Byci stale vladnu. Najdu v sebe nove zdroje a sily, nakoniec sa odhodlaju aj k rychlym cinom a nahlym rozhodnutiam. Budete si sebou a svojimi myslienkami velmi isti a nakoniec sa aj dockate vybornych vysledkov. Nemusite sa obavat zlyhania, stastie je pri vas a aj vasa vladnuca planeta vam dodava dobre napady, no aj intuiciu, pomocou ktorej sa vyhnete tomu najhorsiemu.

Blizenci

Blizencom sa dostanu do usi nejake neprijemne informacie a tie im pokazia uz vikendovy oddych. Neprijemnosti si vsak uzijete aj cez tyzden, teda najblizsie dni vam v nicom nezlepsia naladu. Problemy vas cakaju aj sukromi - ako inak, ked sa sype z jednej strany, mozete pocitat, ze aj z druhej. Nikdy nemate vsetko dostatocne zabezpecene pred utokmi zvonka a tak je naozaj tazke najst nejake tiche miestecko.

Rak

Rakom ide teraz vsetko lahko. Maju pred sebou same uspechy a cakaju ich len prijemne prekvapenia. Mesiac sa dostava do silnejsej pozicie a to v nich podporuje viac dobre stranky a dodava im energiu na zdolanie hoci aj velkych prekazok. Mozete sa pustit do hocicoho, pri dobrom odhade sa vam vydari kazdy krok. Prilisne riskovanie by sa vam ale nemuselo vyplatit, preto je naozaj dolezite naplanovat vas postup co najpresnejsie.

Lev

Vase sny by sa mohli splnit, ale neponahlajte sa prilis. Snivate casto o velmi vzdialenych veciach a tak je naozaj problemom potom tie vase sny splnit. Este k tomu vznikaju problemy s inymi ludmi, pretoze vy sami nie ste schopni dokoncit nic, co vas dlhsi cas zatazuje. Vy ste typy, ktore potrebuju rychle konanie - rychly napad, rychlu realizaciu a rychly zisk.

Panna

Panny sa tento tyzden rozhodnu vsetko dat do poriadku. A to v kazdom smere - v laske, aj v praci, aj v obchodoch a pravnych zalezitostiach. Pokial s niekym dlhsie chodia, rozhodnu sa dat ich vztahu pravny rozmer - zasnuby, ci sobas - jedno z toho bude pre nich zavazne. Pokial sa prave rozvadzaju, budu sa snazit delit sa so svojim partnerom naozaj spravodlivo.

Vahy

Vaham je akosi vsetko jedno. Nemaju vobec dobry pocit z toho co robia a ani z toho, co ich caka v najblizsich dnoch. Vo vsetkom vidia problemy, tazkosti a ked sa im aj naozaj stanu, skepticky to zvaluju na vseobecnu nepriazen osudu, ktoreho su oni najvacsou obetou. Nuz, ak sa vam nieco podari, len vy na tom mate zasluhu, ale ak sa vam nieco vymkne z ruk a doplatite na svoju vlastnu domyslavost. Uz za to moze niekto iny.

Skorpion

Skorpionom sa pod vplyvom Venuse dari a stale viac su presvedceni o svojej neomylnosti. Len pozor na privelku pychu, mohli by ste nakoniec dopadnut prilis prudko na zem. Najma zeny by sa nemali zbytocne vyvysovat a upozornovat na seba svojim extremnym spravanim. Nezabudajte, ze nielen vy ste schopni zakernosti, ale aj ini a lahko by ste mohli prist o vsetko, na com vam skutocne zalezi.

Strelec

Strelcom sa bude tento tyzden darit viac, ako inym znameniam. Budete odhodlanejsi, pevnejsie budete stat za svojimi nazormi a dokazete sa aj obetovat pre dobro veci. Prekvapite nielen vase okolie, ale aj sami seba, no nebudete to robit uplne nezistne. V mnohom ste sice ochotni sa vzdat vlastnych zaujmov, ale ak ide o postup v kariere, nie ste vobec pristupni argumentom, ktore by vas nejako obmedzovali.

Kozorozec

Kozorozci sa dokazu tento tyzden vo vsetkom ukazat ako najlepsi. Bude sa im darit nielen v praci, ale aj v rodinnom kruhu, vsade totiz budu povazovani za skvelych. Najdete v sebe akusi silu na pomoc inym, aj ked si malokedy naplno uvedomujete ich problemy . Tento tyzden budete ako samaritani – budete pomahat, pocuvat a usmernovat ludi, ktori sa na vas obratia.

Vodnar

Nie vsetko, na com vam zalezi, aj naozaj potrebujete. Okolo tejto vety sa bude tocit cely tyzden. Mnoho aktivit, ktore ste chceli uskutocnit, sa skonci fiaskom a niekolko rozbehnutych veci sa tiez ukonci bez varovania neuspechom. Budete sice sklamani, ale nakoniec si uvedomite, ze je to naozaj tak - medzi vasimi tuzbami a skutocnymi potrebami nie je vobec sulad, prave naopak - v niecom si aj protirecia.

Ryby

Ryby sa tento tyzden akosi nedokazu sustredit. Hladaju sice stale nejaky sposob, ako sa presadit, no vzdy sa im nieco, alebo niekto postavi do cesty. Okrem tohto tapania ich este aj caka problem so zdravim. Majte sa na pozore pred nahlymi horuckami a zapalovymi ochoreniami, mohli by ste sa stat obetou komplikovaneho ochorenia. Najma zeny budu tento tyzden ohrozene a mohli by sa raz dva ocitnut v kritickom stave.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT