22. JUN  2004 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

 

Vlani ,,dorastenecke" zlato, v tomto roku ,,juniorsky" bronz

Po vlanajsom uspesnom vystupeni a zisku zlatej medaily na dorasteneckych majstrovstvach Slovenska v kulturistike, tento rok v silnej konkurencii na juniorskych majstrovstvach Slovenska v Trencianskych Stankovciach v kategorii do 70 kg pekne tretie miesto obsadil Michal Pobis z Cierneho Balogu, student Strednej lesnickej skoly v Liptovskom Hradku, ktory preteka za TJ Liptovsky Mikulas.

(pr)

 

Druzstvo Podbrezovej majstrom okresu v karate

V stredu 16. juna v telocvicni Zakladnej skoly v Podbrezovej Klub karate Horehronie usporiadal 7. rocnik Majstrovstiev okresu Brezno v karate mladeze. Ziaci z Hornej Lehoty, Predajnej a z Podbrezovej sutazili v subornych cviceniach kata, v sportovom zapase jednotlivcov i druzstiev. Najlepsi vykon v obidvoch disciplinach podala Lucia Stierankova z Predajnej. V sportovom zapase sa najviac darilo druzstvu z Podbrezovej (M. Babnic, J. Adamek, O. Kapusta), ktore postupne zdolavalo vyber Klubu karate Horehronie ziacok v pomere 2:1, vyber ziakov tiez 2:1 a stalo sa tak majstrom okresu Brezno.

Vysledky: suborne cvicenie kata - ziacky: 1. L. Stierankova (Predajna), 2. V. Filipkova (Podbrezova), 3. I. Adamekova (H. Lehota), mladsi ziaci: 1. D. Grexova, 2. I. Schwarzbacher, 3. D. Tazky (vsetci H. Lehota), starsi ziaci: 1. J. Adamek, 2. T. Setvak, 3. M. Babnic (vsetci Podbrezova), mladsi dorastenci: 1. O. Kapusta, 2. J. Setvak (obaja Podbrezova), sportovy zapas jednotlivcov - starsi ziaci 40 kg: 1. T. Setvak, 2. O. Kapusta (obaja Podbrezova), mladsi ziaci 35 kg: 1. I. Schwarzbacher, 2. D. Tazky, 3. D. Grexova (vsetci H. Lehota), starsi ziaci + 45 kg: 1. J. Setvak, 2. J. Adamek, 3. M. Babnic (vsetci Podbrezova), ziacky + 35 kg: 1. L. Stierankova (Predajna), 2. I. Adamekova (H. Lehota), 3. V. Filipkova (Podbrezova).

1. Podbrezova 5 5 3 0 41
2. H. Lehota 2 3 2 0 21
3. Predajna 2 0 0 0 8

Vlastimil Bury

 

Breznianske galeje

Miroslav a Zuzana Kovacikovci - SKIBE sport servis, mesto Brezno a MSK Brezno pozyvaju na 1. rocnik cyklistickych pretekov Breznianske galeje, ktore su zaradene do Slovenskeho pohara Masters v cestnej cyklistike.
Trat vedie 25,5 km okruhom v smere Brezno - Valaska (krizovatka vpravo do starej Valaskej ponad taharen ZP) - Myto pod Dumbierom - Vagnar - Halny - namestie.
Preteky sa uskutocnia v nedelu 4. jula so startom o 10.00 - 10.15 hodine pred obchodnym domom na Namesti gen. M. R. Stefanika.
Pretekat budu tri kategorie: veterani A, B, C, D, amaterski registrovani cyklisti (ARC) nad 18 rokov, amaterski neregistrovani cyklisti (ANC). Na cyklistov v hlavnej kategorii (veterani A, B spolu s ARC caka pat kol (125 km), veteranov C a ANC tri kola (75 km), veteranov D a ANC dve kola (50 km).
Kancelaria pretekov od 8.00 do 9.45 hodiny bude v priestoroch obchodneho domu.
Informacie o trati a organizacii pretekov: 0903 313784.

(bb)

 

Hokej na Malej Strane

Pod tymto titulkom sa v mesacniku Korene, v prvom slovenskom casopise vychadzajucom v Ceskej republike, objavil clanok Petra Liptaka, z ktoreho sme vybrali:

,,Majstrovstva sveta v hokeji sa uskutocnili na zimnych stadionoch v Prahe a Ostrave. Kto vsak chcel, mohol sa tomuto sportu v tom istom case venovat aj inym sposobom - v prazskej Malostranskej besede. Prostrednictvom vtipnych kolazi Ernesta Svrcka z Brezna, ktory nasim citatelom nie je neznamy.
Zdanlivo paradoxne kombinacie su zakladom ,,zvlastnych stretnuti tretieho druhu". Mozno ani na ziveho mimozemstana E. T. by sme sa nepozerali s takym udivom s prijemne posteklenou branicou ako na vystavene kolaze. Nielen dobrou hrou a nadsenim fanusikov prispeli Slovaci k vybornej atmosfere tohtorocnych MS. K majstrom hokeja sa pridal aj majster Svrcek. I on potvrdil dlhodobo vynikajucu formu a v Prahe vyhral na celej ciare."

 

Western Riding & Rodeo

Polomka 2004

V sobotu 3. jula o 9. hodine v Polomke opat odstartuju nefalsovane rodeo, chytanie teliat a americky western (vstupne: dospeli 60 korun, deti 30 korun). Organizatori pripravili aj atrakcie: lunapark a skakaci hrad. Vecer o 19. hodine zacne country zabava s Tulibandou (vstupne: 30 korun).

 

Prve majstrovstva Brezna v skateboarde

Pokracovanim oslav MDD na Mazornikove boli prve majstrovstva Brezna v jazde na skateboarde, ktore usporiadal Volejbalovy klub SMEC z Brezna. Vo volnej jazde, ktora mohla trvat maximalne dve minuty, zvitazil suverennym sposobom M. Brna, na 2. - 3. mieste skoncili s rovnakym poctom bodov J. Mihalovic a J. Baca.

Vladimir Libic

 

Pavol Fasko uspesny

V sobotu 19. juna sa uskutocnil Lesny beh Karpatskym pohorim. Spomedzi 44 startujucich Pavol Fasko na 37 km trati ziskal 1 miesto. Na druhy den v krosse v Liptovskom Mikulasi za ucasti 60 pretekarov na 7 km trati obsadil celkovo 3. miesto a v kategorii nad 40 rokov zvitazil.

(pf)

 

Detsky MTB cyklomaraton

V nedelu 20. juna sa uskutocnil 4. rocnik detskeho MTB cyklomaratonu v areali biatlonu Osrblie. Ako uz “tradicne” po tretikrat za sebou usporiadatelov zo Slovenskeho cykloklubu Dumbier mesta Brezno, clena MSK Brezno a ucastnikov podujatia uvital ranny dazd. Ani to vsak neodradilo skutocnych pretekarov od zmerania si sil.

Pretekalo sa v troch kategoriach: benjaminci, 5 km (1. - 3. rocnik): chlapci: 1. Igor Kovacik, 2. Juraj Putos, 3. Filip Kramla, dievcata: 1. Viktoria Adamcova, 2. Martina Sycova, 3. Andrea Cellarova; mladsi ziaci, 20 km (4. - 6.rocnik): chlapci: 1. Michal Sima, 2. Jaroslav Jucha, 3. Michal Birka, dievcata: 1. Natalia Leitnerova, 2. Janka Stykova, 3. Lucia Lunterova; starsi ziaci, 30 km (7. - 9.rocnik): chlapci: 1. Robert Povolny, 2. Matus Lunter, 3. Jakub Janickovic, dievcata: 1. Lucia Ziakova, 2. Lucia Simova, 3. Terezia Poliakova.

Najviac ucastnikov bolo uz tradicne z dvoch superiacich obci Valaskej a Telgartu, co sa odzrkadlilo aj na stupnoch vitazov. Velkym spestrenim bolo vystupenie sermiarskej skupiny Berezun a vzdusny balon Zeleziarni Podbrezova, ktory previezol vsetkych zucastnenych pretekarov.

Text a foto: Jan Kirdaj, predseda SCK

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT