28. SEPTEMBER  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Za pomoci obcanov breznianski policajti vypatrali troch podozrivych z kradeze vlamanim do bytu na Ulici 9. maja v Brezne. Zaciatkom septembra sa sem vlamali a 34-rocnu majitelku obrali o veci dovedna bezmala za 60 000 korun 69-rocny Ladislav S., 68-rocna Maria S. a 27-rocna Tatiana S. Podozrivych, ktori su byvalymi pribuznymi okradnutej zeny, videla suseda pri odstranovani zamku z dveri a vynasani veci z bytu.

Sudca Okresneho sudu v Brezne vzal 22. septembra do vazby slovenskeho lesnika a dvoch Cechov, stihanych za pokus o nelegalny lov tetrova a medveda. Styridsattrirocny Vaclav V. z Pisku udajne v oblasti Cierneho Balogu organizoval nelegalny lov chraneneho tetrova hluchana, ktoreho spolocensku hodnotu rezort zivotneho prostredia vycislil na 100 tisic korun. Zaroven koordinoval cinnost svojho 29-rocneho priatela Zdenka B. z Klatov a 46-rocneho slovenskeho lesnika Jana Sch. z Cierneho Balogu. Uz v maji sa tato trojica pokusila zastrelit aj medveda hnedeho, ktoreho spolocenska hodnota je 80 tisic korun.

Dvadsiateho druheho septembra vecer v case od siedmej do pol deviatej neznamy pachatel vykradol vyklad predajne s rybarskymi potrebami v Brezne. Kradezou vznikla skoda za 6500 korun a poskodenim vykladu za 6300 korun.

Farebny televizor, videoprehravac, satelitny prijimac a tri pary jelenieho parozia s lebkami ukradol ktosi z rekreacnej chalupy v Jaseni. Kradezou vlamanim, ktora sa odohrala v case od 13. do 22. septembra, utrpel majitel chaty skodu dovedna za 32 000 korun.

Od polnoci 22. septembra do stvrtej hodiny rannej 23. septembra z mliecnice v areali polnohospodarskeho druzstva v Brezne zmizli styri 18-litrove a dve 25-litrove hlinene nadoby na mlieko. Skodu vycislili na 12 000 korun.

O tretej rano 22. septembra 29-rocny Peter P. spolu s dalsim muzom na Razusovej ulici v Brezne fyzicky napadol 30-rocneho obcana Ceskej republiky. Pastami ho udierali do hlavy a tela a po pade na zem mu ustedrili pocetne kopance. Muzovi sa podarilo vytrhnut, v com mu utocnici chceli zabranit. Drzali ho za kozenu bundu, ktoru si vyzliekol a usiel smerom k mestskej policii, kde oznamil, co sa mu stalo. Proti nasilnikom zacali trestne stihanie a vzniesli obvinenie z trestneho cinu vytrznictva a kradeze formou spolupachatelstva.

Pat minut pred polnocou 23. septembra sa v Brezne stala dopravna nehoda, ktoru zapricinil nepozorny 50-rocny chodec. Pri prechadzani cez cestu mimo priechodu pre chodcov z bezprostrednej blizkosti vosiel do jazdnej drahy Renaultu 19, ktoreho vodicka uz zrazke nedokazala zabranit. Chodec nastastie utrpel len lahsie zranenie. Na aute vznikla skoda za 15 000 korun.

Pracovnicke v pobocke Tatrabanky, a. s., Brezno 23. septembra 32-rocny obcan Izraela na vymenu predlozil podozrivu bankovku nominalnej hodnoty 100 USD, c. AL 242540570. Podla jeho vyjadrenia sa na Slovensku zdrziava ako turista a bankovka pochadza z jeho domovskeho statu. Stodolarovku zaslali na expertizu do skusobne platidiel Narodnej banky Slovenska.

Dvadsiateho piateho septembra vysetrovatel vzniesol obvinenie z trestneho cinu ublizenia na zdravi voci 49-rocnemu Stefanovi G. z Brezna. V piatok v noci tento muz v Lome nad Rimavicou po predchadzajucej hadke fyzicky napadol a nozom do hrudnika bodol 48-rocneho Cecha z okresu Hodonin, ktoreho zranenie si vyziada asi desatdnove liecenie. Obvineny Stefan G. je stihany na slobode.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 17. do 24. septembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Denisa Olahova z Valaskej, Lucia Folkova z Rimavskej Pily, Dominika Vranova z Valaskej, Dominik Svec z Cierneho Balogu, Emma Barabasova z Brezna, Sona Cibulova z Jasenia, Roman Seman zo Zavadky nad Hronom, Marian Hazak z Cierneho Balogu, Dominika Zabkova z Cierneho Balogu, Ema Kovacikova z Brezna, Kevin Harvan z Telgartu, Sarah Fizolova z Pohronskej Polhory, Tomas Pokos z Telgartu, Adela Machalova z Brezna, Zuzana Vlcekova z Brusna.

 

Opustili nas_image 

 

 

Jozef Porubiak (51) z Pohronskej Polhory, Anna Kvietkova (47) z Cierneho Balogu, Maria Trajtelova (73) z Brezna, Viktor Hrnciarik (55) z Pohronskej Polhory, Margita Santova (80) z Pohronskej Polhory, Jan Daxner (80) z Cierneho Balogu – Kramu, Maria Borlokova (49) z Valaskej, Jozef Zajac (56) z Brezna, Justina Telasova (91) zo Zavadky nad Hronom.

 

150

V piatok vo Valaskej 2C prudmi zlikvidovali poziar hospodarskej budovy, predbezna skoda je 100 000 korun, pripad je v setreni. V Jarabej poskytli pomoc dvom Francuzom, ktori zbehli s autom mimo vozovky. Zaznamenali dve zrazky chodcov na namesti a na Razusovej ulici v Brezne, po dopravnych nehodach hasici vycistili komunikaciu. V Bacuchu pomocou navijaka vytiahli na cestu Skodu Forman a napravili na vozovku prives nakladneho vozidla, ktory na krizovatke branil v jazde ostatnym autam. V Rohoznej odtiahli mimo zeleznicneho priecestia Renault Thalia.

 

155

V statistike vyjazdov RZP je ich dovedna zapisanych 31, z toho 12 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k neurologickym prihodam, 3 k urazom, 9 k inym pripadom a 1 prevoz pacienta do Banskej Bystrice. Lekari v tychto septembrovych dnoch nezaevidovali ziadne vazne zranenia.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby vyprostili z potoka na Krpacove Favorit, na Certovici opravili hadicu vody v autobuse. Postarali sa o Octaviu po dopravnej nehode, odtiahli z Brusna do Brezna zhoreny Olcit. Pomoc poskytli vodicovi Thalie po havarii, Mazdy 323 s poskodenou prednou spojkou, prepravili Daewoo s roztrhnutym rozvodovym remenom a Skodu 120 so zlomenou polosou.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

V utorok clenovia Horskej zachrannej sluzby na Srdiecku nacvicovali skladanie ludi z lanovky v pripade nejakej nepredvidanej poruchy. Dokoncili zimne tycovanie od Kralovej hole po Chopok a dvaja instruktori sa zucastnili na skoleni vo Vysokych Tatrach. Pocasie sa vyrazne zhorsilo, v stredu prsalo a snezilo.

 

Blahozelanie

Zelame ti vela stastia, lebo je krasne, vela zdravia, lebo je vzacne, vela lasky, lebo je jej malo, zelame ti, aby sa ti z tychto darov co najviac dostalo.

Dna 26. septembra oslavil sestdesiat rokov

Milan Lani z Valaskej.

Vsetko najlepsie zelaju manzelka a deti s rodinami.

SPOMIENKY

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
Dna 15. septembra uplynulo tridsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Stefan Turna z Cierneho Balogu.

S laskou spominaju manzelka, syn a dcery s rodinami.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.
Dna 19. septembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, stary otec

Pavol Turna z Cierneho Balogu – Janosovky.

S laskou spominaju manzelka Maria, syn Pavol, dcery Anna a Maria s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 23. septembra sme si pripomenuli smutne prve vyrocie umrtia

Antona Demutha z Brezna.

S laskou spomina manzelka, syn, dcery, nevesta, vnucata, pravnucata, svagor a krstne deti.

...

Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na valastianskom cintorine spis svoj vecny sen. Len sviecu horiacu a krasnu kyticu ti mozeme dat, na krasne prezite roky s tebou spominat.
Dna 25. septembra sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia

Ivana Zemka z Valaskej.

S laskou a uctou spomina manzelka a synovia Ivan, Slavomir, Dusan a ostatna rodina.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Hoci si odisla a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
Dna 27. septembra uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas opustila

Amalia Turnova z Brezna – Siasova.

S laskou spomina syn Jano s rodinou a vnucatmi.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 27. septembra sme si pripomenuli smutne desiate vyrocie tragickeho umrtia nasho draheho vnucika

Miska Baliaka.

S laskou spomina stary otec a cela rodina.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 30. septembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Ivana Klimenta z Cierneho Balogu.

S laskou spominaju rodicia, manzelka, dcery Veronika a Ivanka, stara mama a ostatna rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 30. septembra uplynie rok od smrti nasho manzela a otca

Jana Vondercika z Hronca.

S laskou spomina manzelka a dcery.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

 

Baran

Dostali ste zvlastnu ulohu, mate robit pracu, ktoru doteraz vykonaval skuseny odbornik. Budete prekvapeny svojou trpezlivostou, najma vsak zrucnostou.

Byk

Mate pred sebou aj zle, ale aj dobre volby. Nekonajte unahlene, ratajte s tym, ze vam pomoze stastena. A pokojne sa mozete spoliehat aj na svoj osobny instinkt.

Blizenci

Pocas vikendovych dni ste si dopriali trochu viac mastnych jedal a sladkosti. V tomto rocnom obdobi priam dobre padnu rozne prace v zahradke i turistika.

Rak

Vase nazory a postoje uz davnejsie vplyvaju na cudzie stanoviska. Postupne sa stavate vodcom kolektivu alebo skupiny. Zostante vsak nadalej skromny.

Lev

Tieto dni by ste najradsej vygumovali z kalendara. Lenze ulohy aj tak na vas cakaju, dokonca naliehavo. Nerobte si starosti. Vikend stravite prijemne v kruhu najblizsich.

Panna

Pre vas je praca zakladnym cinitelom v ludskom zivote. Dokazete, ze cestou cinnosti mate moznost realizovat svoje nevsedne schopnosti a byt aj uspesnym.

Vahy

Krasna Venusa drzi nad vami ochrannu ruku. Tento tyzden prezijete v znameni jesennej lasky. Tuzba po nej bude kladne vplyvat na vasu aktivitu.

Skorpion

Mate pred sebou iste tazkosti, ktore ani sami neodstranite. Ak chcete ziskat rychlo pomoc, upozornite na seba, vyuzite svoje mnohostranne priatelske vztahy a zavazky.

Strelec

Lasku a partnerstvo ste si skutocne vybojovali, ale to neznamena, ze ste si partnera raz navzdy predplatili. Jeho opatovne ziskavanie vam prinesie nove radosti.

Kozorozec

Neverte vsetkemu, co vidite v zrkadle. Rozladenie z predchadzajucich dni vas uz nedrzi, naopak opat chytate dych pre originalne riesenie osobnych i rodinnych otazok.

Vodnar

Aj ked nepocitujete nespokojnost, zamyslite sa v popoludnajsich volnych chvilach nad pripadnou zmenou svojej doterajsej pracovnej podnikatelskej orientacie. Mozno vam to prospeje.

Ryby

Domace prace nechajte na pokoji, venujte sa len svojim zalubam, sustredte sa na relax. Nech stravite tyzden kdekolvek a s kymkolvek, hladajte vo vsetkom vzajomne porozumenie.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT