3. NOVEMBER  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V nocnych hodinach z 22. do 23. oktobra z parkoviska pred horskym hotelom v katastri Telgartu ukradli zaparkovane Audi A6, ktoreho uzivatelom je 40-rocny muz z Liptovskeho Mikulasa. Majitelom vozidla je lizingova spolocnost so sidlom v Banskej Bystrici, ktorej kradezou vznikla skoda za 600 000 korun. V skorych rannych hodinach 23. oktobra auto nasli zhorene v Hranovnici. Po neznamom pachatelovi patraju breznianski policajti.

Pohorelski policajti 24. oktobra v Zavadke nad Hronom zadrzali pachatela pokusu o kradez vlamanim. Je nim 24-rocny Martin M. zo Zavadky nad Hronom, ktory vecer o pol jedenastej vosiel do dvora, kde sa nachadza obecna budova s obchodmi a spolocenskymi priestormi. Zo skladu materskej skoly sa chcel vlamat do predajne textilu, kde ho vsak vyrusila hliadka. Nic neukradol, len na zariadeni sposobil skodu za 900 korun.

Tridsatosemrocny Jozef H., 26-rocny Jan H. a 25-rocny Jozef P., vsetci traja z Polomky, prvi dvaja uz stihani, sa 26. oktobra predpoludnim vybrali do lokality Horny kopec v katastri Polomky. V tamojsom lesnom poraste vyrubali dva buky priemerov 50 a 30 cm, ktore spracovali na palivove drevo. Ked svoj lup na druhy den odvazali na ,,vetrieske" bez evidencneho cisla, zastavila ich pohorelska policajna hliadka. Doklady samozrejme nemali.

Explozia zmesi zemneho plynu so vzduchom o druhej v noci 1. oktobra poskodila vnutorne i obvodove mury jednoposchodoveho rodinneho domu na Hronskej ulici v Polomke. V case vybuchu sa v dome nachadzali styria dospeli a dve deti, ktori nastastie vyviazli bez zraneni. K explozii doslo v spodnej casti domu, kde sa nachadza kotol ustredneho kurenia. Obhliadka vylucila, ze by pricinou vybuchu bola vybusnina a zavinenie inou osobou. Plynovy kotol bude podrobeny expertiznemu skumaniu. Predbeznu skodu vycislili na milion korun.

Tridsatsestrocny Slavko F. z Valaskej, uz sestkrat sudne trestany za vytrznictvo a poskodzovanie cudzej veci, bol opat zadrzany a na zaklade podnetu vzaty do vysetrovacej vazby. Na rovasi ma uz trestne ciny ruvacky, falsovania a pozmenovania verejnej listiny, v case od 22. marca do 14. oktobra v pohostinstve vo Valaskej porozbijal zariadenie. Okrem toho v tomto hostinci 14. oktobra hrubo urazal 44-rocnu zenu a jej 20-rocnu dceru. Starsej z nich sa vyhrazal likvidaciou syna a podpalenim podniku.

Z parkoviska pred bytovkou na Nalepkovej ulici v Brezne 29. oktobra v noci od 2. do 8. hodiny ktosi ukradol modru Skodu Fabiu 1,2 Easi s bratislavskym evidencnym cislom. Kradezou auta vznikla bratislavskej spolocnosti skoda za 250 000 korun a 29-rocnej zene z Brezna kradezou veci z vozidla 2500-korunova skoda.

V priebehu desiatich minut 29. oktobra dve nezname zeny vo Valaskej okradli 86-rocnu starenku. Nic netusiaca dochodkyna podomove predavacky pozvala do svojho domu a kym ju jedna z nich zahovarala, druha jej ukradla 15 500 korun.

Trestnych cinov nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi, obmedzovania osobnej slobody a porusovania domovej slobody v spolupachatelstve sa 30. oktobra vecer dopustili 27-rocny Viliam G. z Benusa a 21-rocny Richard M. z Brezna. V Brezne obaja nasilim vosli do rodinneho domu 41-rocneho majitela s umyslom najst tam 25-rocnu zenu. Ked majitel na nasilnikov zavolal policajtov, rozbili okno, poskodili zaluzie a usli. Trestu vsak neujdu.

V Dolnej Lehote v objekte polnohospodarskeho druzstva v case od 21. do 25. oktobra vycinal zlodej. Dostal sa do volne pristupnej ohrady, odkial ukradol dve jalovice hmotnosti 190 kg, z nezamknutej mastale chyba 350-kilogramova jalovica. Skodu vycislili dovedna na 32 670 korun.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 22. do 29. oktobra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Tomas Spevak z Brezna, Nikolas Olah z Brezna, Enrik – Borislav Kovacik z Brezna, Sara Sajgalikova z Brezna, Linda Stancikova z Brezna, Dominika Anderkova zo Zavadky nad Hronom.

 

Opustili nas_image 

 

 

Lenka Hrbanova (22) z Filipova, Pavel Tomso (76) zo Zavadky nad Hronom, Maria Harvanova (77) z Brezna, Vojtech Kalicky (77) z Predajnej, Rudolf Dibak (73) z Podbrezovej, Maria Bitalova (76) z Lomu nad Rimavicou, Jozef Kralik (80) z Predajnej.

 

150

Hasici zaevidovali tri poziare – v piatok vystartovali do Cierneho Balogu, kde 1C pudom uhasili horiaci dreveny vcelin, na Ulici MPCL v Brezne zlikvidovali poziar kontajnera na odpadky a privolali ich na Cernakovu ulicu, kde z balkona na 8. poschodi sa dymilo. V nedelu absolvovali vyjazd do Zavadky nad Hronom, kde navijakom vytiahli na cestu Skodu 120, ktora bola mimo vozovky. Na druhy den ich poziadali o pomoc z hotela Dumbier, kde na dverach toalety sa poskodil zamok.

 

155

Vo stvrtok o tretej popoludni lekarov privolala starsia pani z Polomky, ktora tvrdila, ze ju v nocnych hodinach niekto prepadol a dobil, zenu hospitalizovali v urazovom oddeleni breznianskej nemocnice. Dovedna je zapisanych 23 vyjazdov, z toho 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, 1 k dychacej prihode, 6 k mozgovym prihodam, 3 k urazom, 4 k inym pripadom, 1 pacienta previezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli tri vozidla po dopravnych nehodach, a to z Pohorelej do Banskej Bystrice Audi, z Murana do Banskej Bystrice Opel a z Tisovca do Brezna Feliciu. Postarali sa o Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou a poskytli pomoc majitelovi Renaultu s poskodenou zadnou napravou.

 

Horska sluzba

6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa od stredy do piatka zucastnili na skoleni lavinovych psov v Slovenskom raji. V tomto tyzdni nezaznamenali ziadne vazne zranenie ani uraz. Vo vysokohorskom prostredi bolo pomerne teplo, ale turistov sa po prirode potulovalo pomenej.

 

Blahozelania

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu dojatim. Zi dlho otec medzi nami, kym teba name, nie sme sami.

Dna 3. novembra oslavil krasne sedemdesiate narodeniny

Ondrej Katrencik z Mazornikova.

Vrucne prianie k vam leti od manzelky, vnucat a deti.

...

Dna 4. novembra sa dozije sedemdesiat rokov

Imrich Kupec z Brezna.

Vela zdravia, lasky a stastia k tomuto krasnemu vyrociu praje manzelka, synovia s rodinou a vnucata.

 

Podakovanie

Dakujeme pribuznym, priatelom, znamym, spolupracovnikom a vsetkym, ktori prsli dna 28. oktobra na poslednej ceste odprevadit nasho

Stefana Tazkeho z Cierneho Balogu – Janosovky.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Manzelka, syn a dcery s rodinami

SPOMIENKY

Uz len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 1. novembra uplynulo dvadsat rokvo odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy

Stefan Stulrajter z Cierneho Balogu – Salingu.

S laskou a uctou spominaju manzelka Anna, synovia a dcery s rodinami.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 2. novembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Frantiska Rogozana z Brezna.

Spomina manzelka a syn s rodinou.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 3. novembra uplynie desat rokov od umrtia manzela, otca a stareho otca

Jana Fricka z Dubovej.

S laskou na neho spomina manzelka, synovia Roman a Zdenko s rodinami a ostatna rodina.

Kto ste ho poznali, venujte mu prosim tichu spomienku.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 4. novembra si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, svokra a stareho otca

Mikulasa Murina z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka Jana, dcery Zuzana a Anna, zat Lubomir, vnucik Adamko a ostatna smutiaca rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mamka za vsetkych nas.

Dna 5. novembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasej matky, starej a prastarej matky, svokry, sestry a svagrinej

Margity Zuborovej z Myta pod Dumbierom.

Kto te ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Dna 5. novembra si pripomenieme smutne piate vyrocie umrtia nasdj drahej mamy, starej mamy

Jolany Luptakovej z Hronca.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Synovia s rodinami

...

Dna 6. novembra uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil

Vladislav Studva z Brezna.

S laskou a uctpo spominaju manzelka a deti s rodinami.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.

Dna 7. novembra uplynie sedem rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas syn

Stefan Sulik.

S laskou spominaju rodicia a ostatna rodina.

 

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

 

zostavila Ing. Svetlana Simurdova, tel: 0905 119230

Baran

Tyzden sa zacne s vela povinnostami s mnozstvom prace, preto spravne napravte nasu energiu. V laske budte jemny, nezny a citlivy a mozete zlepsit svoj vztah. Pozor na zranenia!

Byk

V praci mozete byt velmi uspesny. Domace zalezitosti musite dat do poriadku. Strazte svoje nervy a chodte do prirody. Zbytocne sa nerozculujte.

Blizenci

Na pracovisku si dajte pozor na kolegov. Mozu sa zhorsit vztahy a vy stratite zbytocne energiu. Mozete zacat aktivnejsie chodit do posilnovne, alebo relaxovat. Pomoze vam to.

Rak

Jesenna unava bude na vas dost posobit. Mozete byt precitliveny aj v laske, preto potrebujete chodit na cerstvy vzduch. Zacnite mysliet pozitivne.

Lev

Zacnite prejavovat svoju aktivitu v praci. Mozete nadviazat lahky flirt. Nebojte sa zoznamovat s novymi ludmi. Pre fajciarov je dobre obdobie s fajcenim skoncit.

Panna

Mate celkom dobre naladeny tyzden. Vase plany vam budu vychadzat. Nezabudnite sa zaoberat sportom a spravne sa stravovat. Viac relaxujte.

Vahy

Caka vas stretnutie s osobou, ktora moze mat vplyv na vasu buducnost. Nebojte sa ukazat svoje schopnosti a profesionalitu. Neuskodi vam vacsia romantika v laske. Pozor na doveru najma ku neznamym.

Skorpion

V zamestnani sa budete citit trochu chaoticky. No vase emocie su zbytocne, pretoze treba presadit vase napady a myslienky. V laske budte neznejsi a citlivejsi.

Kozorozec

Neponahlajte sa spravit vsetky veci naraz. Rozdelte vasu pracu od lasky. Budte skromnejsi a vsetko sa varti do normy. Udrzujte si dobru fyzicku kondiciu.

Vodnar

Mozete si v laske naplanovat kratku dovolenku alebo vylet. Caka vas moznost novej znamosti a prijemnych zazitkov v laske. Hviezdy vam dopraju aj vacsiu vyhru.

Ryby

Pravdepodobne sa tyzden bude niest pod znameniami vasnivosti. Nebojte sa zoznamit a byt priebojnejsi. Budte v praci trochu uvolnenejsi a nechajte trochu zodpovednosti na vasich kolegov.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT