Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 12

CISLO

48

30. NOVEMBER  2004 6-Sk

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT


Kytice pozdravov pre jubilantku Bozenu Bobakovu

Jar, leto, jesen i zima sedemdesiatpatkrat sa pominu, vy ste sa pani Bozka podelili o ne aj so svojimi citatelmi. Sedemdesiatpat rokov ludskeho zivota predstavuje velku knihu, zlozity, jedinecny roman. Prezili ste vo svojom zivote rozlicne chvile, tazke i veselsie. Presli ste jarou, letom svojho zivota a prisla jesen. Vsetko ide tak, ako v behu prirody, musi ist tak, ako to ide odjakziva. Jar a leto ste vyplnili statocnou pracou starostliveho hospodara. Nuz jesen nech vam dozici svoje plody, nech je krasna, pokojna a slnecna.

Tieto slova zazneli vo stvrtok 25. novembra na slavnostnej konferencii venovanej zivotnemu jubileu spisovatelky Bozeny Bobakovej, rodacky z Myta pod Dumbierom. Cielom podujatia bolo nielen zhodnotit zivot a dielo autorky piatich literarnych diel v prednaskach vyznamnych spisovatelov a odbornikov, ale aj v galaprograme vyjadrit mnohorakymi prejavmi uctu a uznanie ustami deti i dospelych. Mali priatelia z celeho okresu jubilantke, ktorym venovala svoju ostatnu tvorbu, odovzdali velku kyticu pozdravov.

,,Ani nenachadzam slov, ktorymi by som sa podakovala za toto velke prekvapenie. Vzhladom na moje skromne literarne dielo ani nie som hodna tolkej pozornosti. V zivote som sa nenazdala, ze raz budem stat na breznianskom javisku ako hlavna postava. O to viac vam dakujem. Ak som sa svojimi riadkami aspon niektorym prihovorila, oslovila akymkolvek sposobom, ak ste pri mojich knizockach prezili nejaku peknu chvilku, velmi vam dakujem. Je to pre mna ten najkrajsi honorar, aky by som mohla dostat. Vidiecky autor sa presadzuje velmi tazko, aj ja som mala velmi trnistu cestu, kym ma vzali na vedomie a kym sa mi podarilo vydat moje knizky. Ak mi je este sudene prezit den, mesiac, rok, mozno, ze sa podari uzriet svetlo sveta aj tej siestej knizke. Slubujem sebe aj vam, ze ten cas, ktory mi este ostava, by som chcela naplnit heslom stareho rimskeho filozofa Carpe diem, cize Vyuzi den," povedala okrem ineho po gratulaciach Bozena Bobakova.

h0448i.jpg (13587 bytes)  

Prajeme vam este vela krasnych slnecnych dni a rokov v zdravi, aby ste boli nadalej obklopena laskou, uctou, vdakou a starostlivostou vasich blizkych a priatelov. Piesocne hodiny, ktore odmeriavaju cas, sa presypaju. Malicke zrnko - jeden vsedny den patri vam. Je na nom napisane prosto: Dakujeme vam, pani Bobakova.

(ng)

Foto: Stefan Vozar


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT