30. NOVEMBER  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Dvadsatrocny Mario P. z Hornej Lehoty sa 22. novembra vecer vybral kradnut. Vyhliadol si dom 84-rocnej starenky v mieste svojho bydliska. Otvoril nezamknutu branicku na oploteni rodinneho domu, vosiel do dvora a rozbil okno na dome. Viac nestihol, zlodeja vyrusil a az do prichodu policajnej hliadky zadrzal 45-rocny sused majitelky domu.

Z trestneho cinu tyrania blizkej a zverenej osoby je od 23. novembra obvineny 32-rocny Lubomir R. z Brezna. Od roku 1998 opakovane fyzicky napadal svoju 57-rocnu matku. Bil ju rukami, sacal do steny, postval na nu svojho psa a vyhrazal sa jej zabitim. Pred dvoma rokmi po uhryznuti psom zena utrpela zranenie vyzadujuce si lekarske osetrenie. Vysetrovatel obvineneho umiestnil v cele policajneho zaistenia a dal podnet na rozhodnutie o jeho vazbe.

Cigarety, masove vyrobky, cukrovinky a alkohol sa nachadzali v lupe, ktory si v noci z 22. na 23. novembra odniesol zlodej z predajne potravin v Michalovej. COOP Jednota Brezno utrpela kradezou skodu za 50 000 korun a poskodenim zariadenia 500-korunovu skodu.

Pod ruskom dvadsiatej piatej novembrovej noci mali nevolanu navstevu v potravinach v Polomke. Zlodej si odtial odniesol financnu hotovost, alkoholicke napoje, cigarety a rozne potraviny. Skodu sposobenu 57-rocnemu majitelovi predajne vycislili na vyse 20 000 korun. Na poskodenom zariadeni nechal zlodej 2000-korunovu skodu.

Z objektu Zeleziarni Podbrezova 26. novembra az dvakrat ziadali o pyrotechnicky zasah. Najskor na srotovom poli v Piesku nasli dva minometne granaty. O chvilu na srotovom poli v starom zavode nadabili na sest nabojov dlhych patdesiat centimetrov a jeden az metrovy naboj. Municiu pred prichodom pyrotechnika zabezpecili proti neodbornej manipulacii.

Tragicky sa skoncila dopravna nehoda 26. novembra na Ceste osloboditelov v Brezne. O jedenastej v noci tam 33-rocny vodic Skody Favorit z Cierneho Balogu presiel vo svojom jazdnom pruhu na ceste leziaceho 27-rocneho Jana D. z Michalovej. Mlady muz utrpel zranenia, ktorym na mieste podlahol. Pricina dopravnej nehody zatial nie je znama. Pripad vysetruju. U vodica policia nezistila pozitie alkoholu. Ci mal v sebe alkohol mrtvy muz, ukaze az sudna pitva. Na aute vznikla skoda asi za 10 000 korun.

V noci z 26. na 27. novembra zaznamenali niekolko kradezi vlamanim. V Raztoke sa ktosi vlamal do predajne potravin, odkial chybaju liehove napoje a tabakove vyrobky roznych znaciek. Patdesiatpatrocny majitel obchodu utrpel skodu dovedna asi za 6000 korun. Mikrovlnna rura, starozitne hodiny a radiomagnetofon s CD prehravacom zmizli z chalupy v Hornej Lehote na Bruchacke. Skodu sposobenu 57-rocnej majitelke vycislili bezmala na 50 000 korun. V rekreacnej chalupe v Bravacove sa zlodej obohatil o drevoobrabaci stroj za 25 300 korun, okrem toho 45-rocnej majitelke vznikla poskodenim zariadenia 200-korunova skoda.

Dvadsiateho siedmeho novembra vysetrovatel obvinil 29-rocneho Juraja K. z Valaskej z trestneho cinu tyrania blizkej a zverenej osoby. Tento muz od januara tohto roka az do 27. novembra v mieste svojho bydliska tyral svoju 26-rocnu manzelku. Neustale sa jej vyhrazal zabitim a vyhodenim z bytu. Bitim a vyvolavanim strachu a stresu jej sposoboval psychicke utrpenie. Juraja K. zadrzali a umiestnili v cele policajneho zaistenia. Sucasne bol spracovany navrh na jeho vzatie do vazby.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 19. do 26. novembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Oliver Svantner z Valaskej, Lukas Ponicky zo Zvolena, Michal a Samuel Lachovci z Brezna, Federiko Puska z Brezna, Marta Dvorska z Lopeja, Zuzana Bartosova z Cierneho Balogu, Jadranka Harvanova z Telgartu.

 

Opustili nas_image 

 

 

Frantisek Mutis (60) z Valaskej, Ludovit Pivarci (65) z Michalovej, Eva Pitlovicova (61) z Brezna, Katarina Lachova (45) zo Zadnych Halan, Angela Slosiarikova (87) z Raztoky, Jan Morong (84) z Brezna, Jozefina Gurska (93) z Hronca, Maria Leitnerova (85) z Osrblia, Frantisek Pokos (73) zo Sumiaca, Marian Kovacik (25) z Brezna, Anna Belkova (84) z Brezna, Anna Melkova (82) z Helpy, Anna – Viera Zelencikova (68) z Valaskej.

 

 

150

Vichrica, ktora sa v piatok prehnala nasim uzemim, sposobila vela prace vsetkym zachranarom. Hasici v tento den absolvovali mnoho vyjazdov, pomahali odstranovat spadnute stromy v Telgarte, Cervenej Skale, Lome nad Rimavicou, na Certovici a v ostatnych okolitych obciach. Vo Valaskej v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi uhasili poziar hospodarskej budovy. Zaznamenali mnozstvo dopravnych nehod, na cestu vytiahli osobne auta, ktore boli mimo vozovky. V Myte poskytli predlekarsku pomoc muzovi, ktory sa zranil pri odpratavani stromu opreteho o chatu. Na Fucikovej ulici v Brezne odcerpali vodu zo zatopenej pivnice, otvorili byt v Hronci a na Ulici CSA v Brezne.

 

155

Lekari zaevidovali vela urazov a nehod. V piatok poobede do breznianskej nemocnice prepravili s mnohopocetnymi zraneniami muza, ktoreho v Myte pod Dumbierom privalil strom. Na druhy den po zrazke osobneho auta s autobusom poskytli prvu pomoc dvom mladym ludom z Banskej Bystrice, pricom mensie zranenia utrpela len zena, ktora odmietla hospitalizaciu. Dovedna je zapisanych 26 vyjazdov, z toho 2 k nahlym prihodam srdca a obehu, 7 k mozgovym prihodam, 9 k urazom, 5 k inym pripadom, 1 k brusnej prihode a zaznamenali 2 prevozy do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

16 154

0903 745 988

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby na zasnezenych a stromami zavalenych cestach poskytli pomoc viacerym vodicom. V tychto burlivych dnoch doslo k mnohym dopravnym nehodam, po ktorych riadili premavku, vycistili vozovku, z havarovanej Skody 120 vyprostili mrtveho muza a odtiahli Renault, Volkswagen, Hondu, Ford, Lagunu...

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby v piatok do jednej po polnoci patrali po nezvestnom ceskom turistovi a v patracej akcii pokracovali na druhy den v skorych rannych hodinach. Predpoludnim nasli uz mrtve telo muza v Kunstovej doline. V tychto dnoch zistovali priechodnost chodnikov v dolinach a lavinove nebezpecie. Kedze je vydany zakaz vstupu do lesa na celom uzemi Slovenska, obdivovatelia hor si musia na potulky prirodou pockat.

 

 

Blahozelanie

Dna 16. novembra uplynulo tridsat rokov odvtedy, co si nasi rodicia

Julia a Frantisek Medvedovci

povedali svoje ano.

Do dalsich rokov vela zdravia, spokojnosti, radosti, lasky praju dcery Martina s manzelom, Anka s manzelom, Danka, Janka, vnuci Mimik a Luca.

...

Strieborne nitky pretkavaju tvoje vlasy, na cele hlbia sa nove vrasky. Starosti pribudaju s rokmi, cas kraca milovymi krokmi. My by sme chceli zastavit ten cas a povedat ti, otec nas, aby si nikdy, nikdy neodisiel od nas a setri sa, ved mas nas.

Dna 30. novembra oslavil krasne osemdesiate piate narodeniny

Ondrej Ridzon z Hnuste.

Vsetko najlepsie k narodeninam i meninam, vela stastia, zdravia, bozieho pozehnania praju synovia Jan, Ondrej, Stefan s rodinami, dcera Anna, vnucata a pravnucata.

SPOMIENKY

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na vas spominame.

V maji uplynulo pat rokov od umrtia nasho otca

Jana Dunajskeho

a dna 20. novembra sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia nasej drahej mamy

Anny Dunajskej, rodenej Vrbovskej.

S laskou spominaju synovia s rodinami a cela ostatna rodina.

...

Cas plynie a ta rana boli, ani cas ju nezahoji. Srdce ubolene prestalo bit, ruky pracovite skrehli. Uz prestalo pre teba slnko hriat, hviezdy svietit, ani neprebudi ta krasny den, uz si spis svoj vecny sen.

Dna 21. novembra sme si pripomenuli osem rokov od umrtia

Tomasa Reichela.

S bolestou na teba spominaju manzelka a deti.

...

Osud nikdy nevrati co nam vzal, ostali len spomienky a zial.

Dna 22. novembra sme si pripomenuli osme vyrocie umrtia nasej mamy, starej mamy, sestry, svagrinej

Margity Kupcovej

a dna 25. novembra si pripomenieme nedozite sestdesiate siedme narodeniny nasho otca, stareho otca, brata a svagra

Jana Kupca z Cierneho Balogu – Dobroce.

V modlitbe spominaju deti.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba mi nikto nenavrati.

Dna 24. novembra uplynul rok odvtedy, co navzdy dotlklo slachetne srdce

Stanislava Turnu.

S laskou spomina smutiaca manzelka, dcery, syn s vnucatami.

...

Uz tri roky je prazdny nas dom, chyba nam usmev i hlas tvoj. Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli.

Dna 28. novembra uplynuli tri roky od umrtia nasho syna, brata, kamarata

Karola Pribylinu.

S laskou na neho spominaju mama, otec, sestra a vsetci kamarati.

...

Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime sa ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: “Mama nasa, zbohom.”

Dna 4. decembra uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa manzelka, mama, stara mama

Silvia Svecova z Vajskovej.

S laskou spominaju manzel, dcery Janka, Ivetka, Alenka a vnucata Zuzana, Ivanka, Katka, Matko a Nikolka.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 5. decembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Milana Stulajtera z Brezna.

S uctou spominaju manzelka, deti a ostatna rodina.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 

Podakovania

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci nas nahle opustila dna 15. novembra nasa draha mama a stara mama

Maria Kellerova z Bystrej.

Uprimne dakujeme za odprevadenie na poslednej ceste blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym, priatelom, znamym a susedom. Vyslovujeme uprimnu vdaku za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym pribuznym, spolupracovnikom a znamym, ktori sa prisli rozlucit s nasim synom a bratom

Marianom Kovacikom z Brezna – Mazornikova,

ktory tragicky zahynul pre autonehode dna 19. novembra vo veku 25 rokov.

Zaroven dakujeme Dychovej hudbe Zeleziarni Podbrezova a za vsetky dalsie prejavy sustrasti, ktorymi ste zmiernovali nas hlboky zial.

Smutiaca rodina

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

 

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, tel: 0905 119230

Baran

Budete mat pocit volnosti a nezodpovednosti za to, co rozpravate. Nie ste to vy. Mate pravo trochu sa uvolnit. Od lasky dostanete pochopenie. Dajte si pozor na male kradeze.

 

Byk

Tyzden donesie vela citovych chvil. V laske budete celkom spokojny a vyrovnany, co nemozete povedat o vasich znamych a blizkych. Tam sa pripravuje nejaka nespravodlivost a klamstvo.

 

Blizenci

Nebudete uprimny pred vasou laskou. Budte skromny a trpezlivy. Cas lieci rany. Budete mat aj pekne chvile, treba len pockat. Pozor na studene nohy, obmedzte prechadzky v prirode.

 

Rak

Hviezdy su naklonene na energiu v praci. Potrebujete dokazat coho ste schopny. Pouzite vasu fantaziu a odpustajte vsetkym, na koho sa hnevate. Viac usmevu a pozitivneho myslenia.

 

Lev

Ste na dobrej pracovnej vlne. Len tak dalej a nedajte sa vyrusovat. Nie casto su chvile, ked vas praca bavi. Dostanete dobry nadych, vibracie. Vo vztahu musite byt ticha voda a nizka trava. To vam pomoze vela prekonat.

 

Panna

Nepustajte zo seba emocie, pouzite logiku. Budte opatrny na to, o com sa rozhodujete. Moze to mat osudny vplyv aj na vase deti. Pomoz si sam, aj Pan Boh ti pomoze!

 

Vahy

Tvorivo postupujete krok za krokom. Verte, ze vas musi cakat dobra zmena. Netrapte sa nad laskou, pretoze na pomoc pride vplyv Jupitera. Verte sebe, ze ste schopny postarat sa sam o seba.

 

Skorpion

Zbytocne utracate na tych kamaratov, co uz k vam davno nepatria. Mozete dopadnut zle, ako vlk v pasci. Dajte si dole ruzove okuliare. Skontrolujte spotrebu alkoholu na den a urobte si poriadok v citoch a v emociach. Laska vam odpusti. Pozor na urazy!

 

Strelec

Velmi vela sa venujete praci a zabudate, kto ste. Mente napatie na srandu, chodte s kamaratmi do sauny, do chaty, venujte sa vasej laske. Vnimajte ju a ctite si ju.

 

Kozorozec

Nastane cas, ked budete potrebovat urobit pre seba zmenu. Pride nova ponuka v praci, co bude spojena aj s cestovanim. Prijmite ju, donesie vam nove kontakty a perspektivy. Len tomu verte, vybudujete karieru.

 

Vodnar

Dostanete velky pocit zodpovednosti. Ponahlajte sa dat do poriadku veci, co ste museli davno spravit. Vyuzite vhodnu chvilu. Praca vas bude duchovne naplnat a laska vas zatial pocka a bude vas tolerovat.

 

Ryby

Citite sa dost casto unaveny, potrebujete podporit svoj imunitny system. Mozete lietat aj v oblakoch, no nie nadlho, plavat, naplanovat svoju junovu dovolenku. Pouzite energiu prirody. Dajte si pozor na svoj jazyk v praci, mozete si narobit zbytocne problemy.

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT