15. FEBRUAR 2005 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Sipkarska a stolno-futbalova liga

Cez vikend pokracovali sutaze v Dart clube a v sobotu sa sipkari stretli na druhom Mastri v Handlovej, ktory bol pre hracov dartu viac ako uspesny. Ved z troch kolekcii poharov si domov priniesli jednu komplet sadu juniori, zeny pridali dva pohare za prve a druhe miesto a muzi takisto dva za prve a tretie miesto

V turnaji muzov bolo uz od zaciatku sutaze niekolko adeptov na vitazstvo, no snad najvacsimi boli Dusan Rusnak z Revucej a domaci Filip Skrtel. Samozrejme netreba zabudat aj na Martina Skantara ci Pala Melichera, ktori vedia zamiesat poradim. Hned vo svojom prvom zapase Dusan prehral s Branom Vybohom a hned za nim poslal do B-pavuka aj Filipa Skrtela. Bolo jasne, ze vsetko hra do karat Breznanom, ktori mali sice “pomalsi” zaciatok, ale postupne sa dostavali do pohody, ked sa napokon obidvaja prebojovali do finale A –pavuka. Na druhej strane turnaja to bolo naozaj naplnene, ked Dusana Rusnaka vyradil domaci Filip Skrtel a toho pre zmenu Martin Geschwantner z Bojnic. Prijemne prekvapil aj dalsi z Handlovcanov Peter Zedek, ktory to svojim sustredenym vykonom dotiahol napokon az do finale. Na piatom mieste vyradil Milana Kapustu z Banskej Bystrice, na stvrtom Martina Geschwantnera a napokon aj v boji o velke finale uspel proti Palovi Melicherovi, v zapase uz viedol 2 : 0 a nikto nepochyboval o tom, ze finale bude cisto breznianske. Palo zapas napokon neuveritelnym sposobom prehral a musel sa uspokojit aj s tretim miestom. Do finale sa tak dostali Martin Skantar a domaci Peter Zedek. Peter opat prehraval uz 2 : 0, aby napokon na Martina dotiahol, ale za stavu 2 : 2 Martin uz k vaznejsiemu ataku Petra nepustil a vyhral tak turnaj uplne zasluzene. Konecne poradie : 1. Martin Skantar, 2. Peter Zedek, 3. Palo Melicher, 4. Martin Geschwantner, 5. Milan Kapusta a Brano Vyboh.
V turnaji zien to dlho vyzeralo na finale Lenky Pikulovej so Slatincankou Mariannou Marcisovou. Napokon to cele prekazila Janka Mikloskova, ktora postupne vyradila mladucku Katku Istvanovu, favorizovanu Mariannu Marcisovu a napokon aj Michaelu Zamborovu z Banskej Bystrice. Tymto si otvorila cestu az do finale, kde na nu cakala uz spominana Lenka Pikulova. Hracky 1. DC Brezno si to mohli medzi sebou “rozdat” , napokon sa z vitazstva tesila skusenejsia Lenka, druha bola Janka Mkloskova a na tretom mieste skoncila Michaela Zamborova. V turnaji juniorov to bola cisto zalezitost hracov z Valaskej, ked si prve tri miesta rozdelili v poradi Janka Mikloskova, Patrik Wagner a Matus Oleriny.
V sobotu v Dart clube pokracovala aj mestska liga v stolnom futbale dvojic, do ktorej sa prezentovalo 23 parov z Brezna a okolia. Tentokrat vecer vobec neprial favoritom a ukazuje sa, ze turnaj moze vyhrat uz naozaj kazdy. V tomto pripade to boli Matej Krstenik a Radovan Bellus, na druhom mieste skoncili Martin Sramko s Misom Babicom a na tretom sa umiestniliMartin Ciesar s Tomasom Pompurom, ktory hlavne v poslednych turnajoch podava pozoruhodne vykony.
Najblizsie sa v Dart clube uskutocni v piatok a v sobotu 12. kolo JE Elektro cupu, v piatok to bude sipkarska cast,  v sobotu bude sutaz pokracovat stolno – futbalovym turnajom dvojic so zaciatkom o 19. hodine. V piatok je na programe aj liga jednotlivcov v stolnom futbale, v nedelu o 14. hodine budu pokracovat sutaze juniorov a stredoskolakov.

(pp)

 

Sportova strelba

V nedelu 13. februara sa v breznianskej Sokolovni uskutocnila krajska strelecka liga mladeze, na ktorej sa zucastnilo len dvadsat pretekarov.
Vysledky: vzduchova puska 30 – otvorene mieridla: 1. P. Mesik, Selce, 272 bodov, 2. R. Zahorcova, 271, 3. B. Froncova (obe Ziar nad Hronom), 264, vzduchova puska 40 – ISSF: 1. M. Caban, MSK Brezno, 365, 2. J. Krajcikova, Ziar nad Hronom, 355, 3. I. Figlusova, MSK Brezno, 347.

(ss)

 

Priaznivcom hokeja

V ramci popularity a rozvoja ladoveho hokeja v okrese Brezno MSK Brezno v spolupraci so sponzorskymi firmami a ucastnikmi turnaja pozyva na 7. rocnik hokejoveho turnaja O pohar starostky obce Cierny Balog, ktory sa uskutocni v sobotu 19. februara na zimnom stadione v Brezne.
Program: 1. zapas: 8.30 HK Pohorela – HKO Cierny Balog, 10.30 slavnostne otvorenie turnaja, 2. zapas: 11.0 HK Ziar nad Hronom – HK Modra Hviezda Levice, 3. zapas: 13.45 porazeni 1. a 2. zapasu o 3. a 4. miesto, 4. zapas: 16.00 vitazi 1. a 2. zapasu o 1. a 2. miesto, 18.00 ukoncenie turnaja.

(bb)

 

Zo stolneho tenisu

V zapasoch 21. a 22. kola si hraci MSK STO Brezno na domacich stoloch bez problemov poradili s muzstvami Utekaca a Tisovca. Po skvelych kolektivnych vykonoch tak zabudli na predchadzajuce prehry v lll. lige.
Vysledky: MSK STO Brezno – Utekac 14:4, MSK STO Brezno – Tisovec 13:5 (V. Pampurik 4,5, Droppa 3, Macula 3, Berky 2,5).

Marian Belko

 

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov

ZP Sport Podbrezova A – Tatran S. N. Ves A 3611:3190 (rozdiel zvalenych kolov 421, 8:0), Ondrej Kyselica 606, Gejza Knapp 568, Milan Jovetic 560, Martin Terebessy 592, Radoslav Foltin 618, Jovan Calic 667.
V uvodnom zapase proti S. N. Vsi dosiahlo druzstvo Podbrezovej druhy najlepsi vykon a prvykrat v tejto sezone dokazalo porazit supera na nulu.
Slavoj Velky Saris A – ZP Sport Podbrezova A 3455:3440 (15, 4:4), Ondrej Kyselica 594, Gejza Knapp 585, Milan Jovetic 556, Martin Terebessy + Peter Marcek 510, Radoslav Foltin 581, Jovan Calic 614.
V predohravke 16. kola na drahach vo Velkom Sarisi zeleziari napriek prehre na celkove cislo dokazali remizovat, a tym nepretrhli snuru sto tridsiatich stretnuti v Extralige bez prehry a udrzali si prvenstvo v priebeznej tabulke.

l. liga muzov

ZP Sport Podbrezova B – Slavoj Velky Saris B 3216:3047 (169), Pavol Pavlecko 523, Peter Marcek 562, Jan Stacho 504, Jaroslav Kutik 520, Pavol Jakubec + Erik Bauza 548, Tomas Dilsky 559.

B druzstvo bez problemov zdolalo rezervu Velkeho Sarisa a udrzalo si domacu neporazitelnost v tejto sezone.

(ks)

 

Slovensky pohar Masters

V dnoch 12. - 13. februara sa konalo 4. kolo SPM v lyziarskom stredisku Ski park Vysne Ruzbachy v slalome a obrovskom slalome. Sobotnajsi slalom sa isiel ako majstrovstva SR.
Vysledky: slalom: A 2 (muzi 35 – 39): 1. M. Posta (SC 2003 BB), A 3 (muzi 40 – 44): 9. M. Jagercik (Ski Bucnik Polomka), A 4 (muzi 45 – 49): 1. J. Babic (ZP Sport Podbrezova). V celkovom poradi sa umiestnili na 7., 8., resp. 49. mieste C (2 – 3 – 4) zeny 35 – 50: 3. J. Jagercikova (Ski Bucnik Polomka). OS nedela: A 2: 1. M. Posta (SC 2003 BB), ktory dosiahol v sucte oboch kol OS najlepsi cas dna, A 3: 8. P. Kuban (Kutik OF BB), 9. M. Jagercik (Ski Bucnik), 10. K. Janecka (Tatran N. Boca), M. Macik (Nemecka), nedokoncil v A 1, C (2 – 3 – 4): 3. J. Jagercikova (Ski Bucnik Polomka)
Piate kolo SPM bude nasledujuci vikend pri chate Barbora vo Vysnej Boci.

(jb)

 

Potulky jubiluju

Myslienka uskutocnit Potulky helpianskym chotarom na bezkach vznikla niekedy zaciatkom zimy 1980, este pred zalozenim miestneho odboru turistiky v Helpe, ktory oficialne zalozili 14. marca 1981. Niekolko nadsencov turistiky pod vedenim autora tychto riadkov, Mareka Melka a niekolkych bezkarov, prevazne z radov ziakov a byvalych ziakov SOU Stavoindustria uskutocnilo v druhu februarovu sobotu v roku 1981 prvy rocnik Potuliek. Dovtedy neboli na hornom Pohroni vyrocne podujatia na bezkach, vari jedinym bol dvojdnovy Prechod masivom Kralovej hole, ktory poriadal OT Strojsmalt Pohorela a v roku 1981 uskutocnil jeho 8. rocnik. Podujatie bolo venovane oslobodeniu Helpy a trasa viedla z namestia, cez Zahrady, ponad Skalice, na Rozkopanec, odtial na Hudakov, Za vrch, do Racova a cez Teplicu nazad do obce. Trasa bola 17,5 km a pocet ucastnikov 16. Bezky si pozicali prevazne od spominaneho ucilista.
Trasy sa pocas rokov menili, nie vzdy boli priaznive snehove podmienky pre bezky, a tak niekolko rocnikov absolvovali peso. Aj narocnost tras bola rozna. Pre menej zdatnych turistov viedli do Muranskej planiny, pre zdatnejsich do Nizkych Tatier. Tak je to doteraz. Zaujem o podujatie z roka na rok narastal, a tak treti rocnik uskutocnili ako dvojdnove podujatie za ucasti turistov z celeho vtedajsieho Stredoslovenskeho kraja. Od stvrteho rocnika ma podujatie svoj emblem a diplomy a v roku 1984 bolo propagovane aj na zapalkovych krabickach. V rokoch 1982 – 1988 malo aj svoje odznaky vyrabane v Jablonci nad Nisou. Od zaciatku Potulky propagovali aj vo vtedajsich okresnych novinach Priekopnik, v krajskom Smere, v Krasach Slovenska a v Slovenskom rozhlase.
Ak budete mat v sobotu 19. februara cas, pridte na jubilejny 25. rocnik Potuliek do Helpy, budete vitani a urcite neolutujete.

Mgr. Jozef Pupis

 

Lyziari do Lomu

Uz tuto sobotu (19. februara) sa v lyziarskom areali obce Lom nad Rimavicou uskutocni 5. rocnik verejnych pretekov v behu na lyziach – Memorial V. H. Kurthu, ktoreho mottom je Beh za zdravim.
Start (o 11. hodine) bude hromadny a pretekat mozu bezci pocnuc rokom narodenia 1996 a starsi bez ohranicenia veku. Podmienkou zaradenia pretekara na ziskanie ceny je prebehnutie predpisanej trate v dlzke 10 km v casovom limite dve hodiny. Pripravenych je dvadsat cien (verejnym zrebovanim), okrem toho aj cenu starostu a cena Memorialu V. H. Kurthu.
Organizatori – obecny urad a lyziarsky klub – pripravili aj sprievodny program, v ktorom uz tradicne nebudu chybat Balockari – romska ludova hudba primasa Juliusa Bartosa – Suka.
Aj ked podla propozicii poradie bezcov neurcuju, o preteky je velky zaujem, o com svedci aj doterajsia ucast poprednych reprezentantov Slovenska v biatlone.
Zaujemcovia sa mozu pisomne prihlasit na adrese: Obecny urad Lom nad Rimavicou (tel./fax 6180002) alebo osobne v den konania pretekov od 9.00 do 10.30 hodiny.

D. Rakyta

 

Domaci ukazali viac z hokejovej abecedy

Pocas krasneho slnecneho 10. februaroveho dna sa uskutocnil 38. rocnik hokejoveho turnaja ziakov zakladnych skol pri prilezitosti 60. vyrocia oslobodenia Telgartu. Na zapasy nastupili vyspeli deviataci, ale aj ciperni piataci, ktori si merali svoje sily na prirodnej ladovej ploche.
Domaci ukazali viac z hokejovej abecedy a zasluzene vyhrali. Predviedli lepsiu kombinacnu suhru, ale najma presnejsiu strelbu. Svojich superov dokazali porazit rozdielom triedy. Hostia sa viac spoliehali na bojovnost a rychlost. V slusne vedenych zapasoch rozhodcov - laikov (Cernak, Pisar, Krizo, Citterberg) nedoslo k ziadnym urazom. Asi 90 divakov sa tesilo z peknych akcii a golov.
Vysledky: 1. zapas: Telgart - Zavadka 10:1 (1:1, 3:0, 6:0), goly: Marian Lunter, Jan Lunter, Sramko po 3, Gereg - Babnic; 2. zapas: Telgart - Helpa 8:1 (5:0, 2:0, 1:1), goly: Marian Lunter 5, Cernak, Gereg, Jan Lunter - Sulej; 3. zapas Helpa - Zavadka 3:8 (0:3, 3:0, 0:5), goly: Sulej 2, Mestan - Bosela 3, Babnic 2, Nosko 3.
Pohar oslobodenia ziskala Zakladna skola v Telgarte, ostatni dostali diplomy.

Mikulas Lunter

 

Pohar oslobodenia pre HK Palenkari

V Zavadke nad Hronom v sobotu 5. februara uskutocnili hokejovy turnaj o Putovny pohar oslobodenia obce. V priaznivom pocasi a pri pocetnej divackej kulise jednotlive muzstva skoncili v poradi: 1. HK Palenkari, 2. HK Brezno, 3. Old Boys Zavadka, 4. HK Polomka.

(osk)

 

Prazdniny na Taloch

V piatok 18. februara v lyziarskom areali na Taloch organizuju verejne preteky v slalome pre deti, rodiny a  neregistrovanych lyziarov. Registracia a start budu od 9. do 14. hodiny. Kazdy ma moznost neobmedzeneho poctu startov, z ktorych mu zapocitaju najlepsi cas. Startovne je dvadsat korun + lyziarsky listok.

(id)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT